X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia, jest w normie wg mnie :)

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszą dobę po sn podobno te siatkowe bardziej wskazane, tak gin po porodzie na obchodzie mówiła. Ja po cc założyłam od razu...jak znieczulenie przestało działać oczywiście...bawełniane i używałam always night. Te grube podpaski są koszmarne...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • mikado Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja tez w styczniu mając zapalenie górnych dróg oddechowych chodziłam na antybiotykach do pracy L4 dostalam ale z niego nie skorzystalam bo mnie dreczylo to ze jedna na urlopie a dwie będą miały ciężko charowac piec dni po 11 godzin no wiec chodziłam z goraczka krtanią i zatokami do pracy skonczylo sie narzekaniem dziewczyn ze je pozarazalam to powiedziałam ze jak chcialm isc na L4 to kręciły nosem to teraz maja za swoje! Jak dowiedziealam sie ze jestem w ciąży procz plamien nic mi nie bylo ale na up nawet sie lekarz nir zajaknal ze mam iść na zwolnienie ale ten doktorek to inna bajka. Moj wtedy obecny chcial mi od razu dać a ja sie unioslam honorem ze nie przeciez dam rade. Po Wielkanocy mialam urlop po urlopie zdarzylam byc 8 godzin w pracy i od razu na IP z ostrym bólem brzucha i wskazania od lekarza bezwgledne zwolnienie przy trybie pracy 8-11 godz e sklepie na pełnych obrotach. Poszlam do mojego prowadzącego juz wtedy od razu dostalam zwolnienie za co dziewczyny w pracy ze ciaza to nie choroba bole brzucha sie zsdarzaja przeciez. Ale tak potem pomyślałam i przestalam moec wyrzuty sumienia ze przeciez i tak tam nie wrócę po porodzie bo mi sie 16.12.15 umowa konczy to po co się zazy ac i mam je w d.. Takie mialam koleżanki ze teraz nawet sie nie zapytają a co a jak a przed ciaza mialydmy super kontakt kawki ploteczki w dni wolne itp.
    Wiec reasumując nie ma co sie zazy ac bo i tak Ci sie za to nikt nie odwdzięczy!! Idz po zwolnienie i odpoczywaj nikt Ci tego czasu wolnego dla siebie i odpoczynku potem nie odda bo przy drugim dziecku juz tak nie ma dobrze ze polozysz sie i leżysz caly dzien jak masz ochotę.

MadaLena30, izulkaa, Cebulka lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Usuneli nie lajki;)!
    Ale ich nie wyzerowali pod zdjęciami w avatarach.. :-p

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Ale ich nie wyzerowali pod zdjęciami w avatarach.. :-p
    faktycznie :P ale musiały kobiety raban zrobić haha.
    Hej dziewczyny, czy wy się czymś żywicie? Wiem, że głupio brzmi to pytanie, ale ja ciągle myślę o jedzeniu, co na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację a wy tam mało przybieracie na wadze

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna ja mam 2 kg na plusie, ale aktualnie mam taki okres, że nie mam ochoty kompletnie na nic i mam problem co jeść, najchętniej nic bym nie jadła, bo zwyczajnie nie wiem co :P No ale jem. Przeważnie to co mąż.Z tym, że zauważyłam, że potrzebuję teraz zjeść mniej, żeby czuć sytość.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam apteke gemini. Dziś odebrałam zamówienie :)
    Kupiłam omega med pregna za 16,99 zł gdzie ceny w stacjonarnych aptekach są ponad 2krotnie, fakt ze za przesyłkę płacisz, ale jak kupujesz więcej rzeczy to i tak oszczędzasz, bo mają konkurencyjne ceny :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała no pewnie że jemy, tylko to kwestia indywidualne co jemy i ile :)
    Pamiętaj nie jemy za dwoje tylko DLA dwojga :)

Jedne tak jak pisze Modliszka nie mają apetytu, mdłości itd, a inne wręcz odwrotnie i wtedy ciągle chodzi im po głowie "co by tu zjeść"

Ja bym jadła ciągle lody :)

Mam niecałe 3 kg na +

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny podczytuję Was od kilku dni, ale nie miałam siły choróbsko nie dawało mi spokoju. Dziś jest lepiej zatoki się oczyszczają, głos mi wrócił pozostał kaszel. Domowymi sposobami udaje mi się wszystkie wirusy i bakterie zwalczać. Nawet nie wiem co pomaga najlepiej, bo tyle kuracji stosuje, że głowa mała :P, ale na pewno wszystko zdrowsze od tej chemii w lekach. Na szczęście obędę się bez antybiotyku :).
    Molcia według mnie TSH jest w normie, w ciąży TSH lubi szaleć, więc do określania przy niepewności robi się jeszcze ft4. Mój lekarz nawet nie kazał mi robić sama zrobiłam w ciąży, i wszyło mi strasznie niskie 0,2 ale też w normie.
    Co do ruchów dzidziusia od kilku dni też odczuwam, a wczoraj nawet widzieliśmy jak mi brzuszek pulsował tak dzidziuś się ułożył :D
    Mała_Czarna ja też myślę o jedzeniu, ale to chyba przez to, że siedzę w domu i się zastanawiam co zjemy np. na obiad. Ale nie jem dużo normalnie jak zawsze póki co przytyłam 1,5 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:27

Kitaja lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna, wstyd się przyznać, ale jem sporo słodkiego.... Staram się ograniczać, ale po prostu ciągnie strasznie :)
    Ostatnio strasznie napuchłam od wody w organizmie, na szczęście zeszło i jak dzis się ważyłam do było 55kg (161cm), od wagi wyjściowej 50-52kg (Nie wiem, bo się nie ważyłam przed ciążą za bardzo) W ogóle to przytyłam jedynie na brzuchu i w piersiach, uda mniej więcej takie same - widzę po spodniach, bez problemu stare mi wchodzą na tyłek, ale już na brzuchu ich nie zapnę :/ Ale przynajmniej wiem, że to nie tłuszcz, bo brzuch jest twardy, nie da się go "złapać" :)
    Podobnie jak Moodliszka - nie mam apetytu, jakoś nic nie ma smaku dla mnie, jedynie słodkie, ale powoli mi się przejada - kupiłam sobie paczkę mini 7daysów i lezy od 3 dni nie ruszona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:31

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, bo ja mam niekończący się głód, tak jakby organizm dopominał się o te składniki, których wcześniej mu nie dostarczałam- owoce, nabiał. Do tego grubo ponad 2l napojów (z czego 1,5l wody, bo ciągle mnie suszy).
    Staram się pilnować, nie jeść późnym wieczorem i unikać świństw, ale trochę mnie to wkurza, bo przed ciążą nie miałam problemów z wagą, mogłam frytki zjeść o 23 + 2 piwka i nie szło mi w boczki. No i nigdy nie czułam takiego paraliżującego głodu.
    Dobrze, że wagę wyjściową miałam 52kg, to trochę mogę przytyć

Micia, wracaj do zdrówka! A może to czkawka była? ;)

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalena ja bym proponowała iśc na l4..
    jak tylko podejrzewałąm że jestem w ciąży to pobiegłam do gin.. miałam bardzo duże bóle brzucha więc gin od razu chciał mi przepisać l4.. wręcz kłócił się ze mną o to ..
    a ja głupia mówie że przeciez nie przyniose z dnia na dzień l4 do pracy.. bo mam samodzielne stanowisko i nikt mnie nei zastąpi..
    miałam zamiar chodzić jeszcze ile się da.. ewentualnie do nast wizyty za miesiąc..
    ale w między czasie powiedziałam o ciąży i że mam zalecenia leżeć..
    oglnie nie chce w szczegóły się wdawać co mi było ale ból nie był jedynym problemem ciąży..
    oczywiście poinformowałąm pracodawce.. i mówie mu że różnie się może skońćzyć.. więc niech poczeka z szukaniem kogoś a koleżanke naucze najpotrzebniejszych rzeczy bo może się okazać że za 2 miesiące wróce bo będzie po ciąży...
    jak myślicie jak zareagował?
    następnego dnia kazał wystawić ogłoszenie..
    ogolnie miałam spięcie z nim.. brzuch coraz bardziej bolał.. nie dość że sam od siebie to jeszcze z nerwów.. jak doszło do tego że ból był tak duży że nei mogłam dojść do domu to pojechałam do gin i wzięłam l4...
    zadzwoniłam tylko że nie będzie mnie w pracy i mam l4..
    na nic moje starania i ryzykowanie ciąży tylko po to żeby kogoś wyszkolić.. nikt tego nie docenia..
    nawet nikt nir zapyta jak się czuje , jak ciąża itd...
    zatrudnili juz kogoś na moje miejsce , poza tym po tych akcjach już się tam nie wybieram...
    umowa kończy mi się na macierzyńskim wiec sprawa dla mnie jasna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:39

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to gdzie nam przepadła Rozmarzona?

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mała_Czarna :). Co do ruchów właśnie ciężko mi określić, czy to np. czkawka u dzidziusia, najbardziej czuje wieczorem jakbym coś połknęła, a potem to mi się rusza w brzuszku :). Wczoraj jak przyłożyłam rękę na brzuch to w jednym miejscu czułam takie mocne ciepło, wręcz takie palenie tam gdzie dzidziuś był. A, że jestem pierwszy raz na takim etapie ciąży to jestem ciemna w tych sprawach ;).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie udzielalam sie ,bo bylam wsciekla na "nie lubie". Druga rzecz ze zepsul mi sie telefon i musze uzywac starego i niestety nie da sie korzystac z internetu. Prubuje Was nadrobic ,ale rzadko wlaczam lapka. Mialam wizyte 11.06 , ale nawet nie zrobil usg . jestem wsciekla na lekarza , ale juz za tydzien czyli 24.06 ide na polowkowe to dam znac.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez srednio z apetytem nawet giną pytalam czy to zle bo prawie nic nie jadłam ostatnio. Teraz staram sie jeść regularnie w mniejszych porcjach a to platki na śniadanie albo owsianka albo zwyczajnie kanapki i parowki które mi wybitnie smakują ale tylko berlinki. W miedzy czasie owoce vo za owoce potrafie zabić musze miec choćby nektarynke albo jabłko w domu. Na obiad i tu jest problem juz mi pomysłów brakuje.. Wczoraj naleśniki z dżemem wiśniowym byly a dzisiaj ziemniaczki koperek fasolka i schaby z pieczarkami :P na kolacje to juz zalezy czy jestem glodna od obiadu bo potrafie zjeść obiad o 16 a potem dopiero rano a jest tak ze zjem kolo 21 kanapke albo jakiś jogurt czy owoc zalezy..
    Glodow napadowych na szczęście juz nie mam a tez mialam caly czas o jedzeniu myslalam masakra! Póki co 5 kg na plus. Lekarz uspokaja ze to nie jest za dużo bo to juz prawie polowa ciąży.

bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW26 to czego dowiedziałaś się na wizycie? 24 już niedługo :)

Micia czkawka to jak brzuch podskakuje ci równomiernie w jednym miejscu gdzieś co 1-2 sekundy, dość szybko ;)

Wstyd przyznać, ale ja się łapię na tym, że jak idziemy do knajpy to mam problem co wybrać, bo najchętniej wzięłabym wszystko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:44

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała to mogło być to :)

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, akurat w knajpie, to mam to samo :D najchętniej zjadłabym wszystko, ale w domu to już tak fajnie nie jest :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za informacje - trochę się uspokoiłam, Madalena - jeżeli w pracy jest tak nieprzyjemnie to może faktycznie idź na zwolnienie, ja to się może nie powinnam wypowiadać bo nadal pracuję - no ale nie w takiej atmosferze i nie po 12 h godzin dziennie - zresztą nie dałabym rady, z tymi 8h nie raz jest ciężko wysiedzieć, co do wagi jestem ciekawa ile przybrałam od ostatniej wizyty, bo brzuszek mi urósł już dość konkretnie od zeszłego miesiąca ;)

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ