Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przerażona.... a Twój nie może jej jakoś przetłumaczyć, że to nie jest najlepszy pomysł??

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala85 wrote:
    Jestem przerażona.... a Twój nie może jej jakoś przetłumaczyć, że to nie jest najlepszy pomysł??

Ile my jej tłumaczyliśmy.... Ona ma swoja wizję i jedyne co tak naprawdę by podziałało to sąd, ale uwaga - ona jest sędzią ;)

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że nie pomogło jej to, co obserwowała na sali sądowej :/

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ile my jej tłumaczyliśmy.... Ona ma swoja wizję i jedyne co tak naprawdę by podziałało to sąd, ale uwaga - ona jest sędzią ;)
    Jestem w szoku.. Czy ona ma jakoś prawa ograniczone? Chyba pozostaje wam wytłumaczyć chłopakowi, że to durny prezent. A niech kupi! I ośmieszy się przed wszystkimi

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala85 wrote:
    Szkoda że nie pomogło jej to, co obserwowała na sali sądowej :/

Nie pomogło. Ona w ogóle w nim bardziej kumpla widzi, aby patrzeć jak go zabierze do baru na piwo.
    W ogóle ona wymyśliła, że Antek w wieku 4-5 lat miał godzinę klnięcia, co oczywiście skończyło się tym, że przeklinał jak żul spod Biedry, dopiero nasza interwencja dość ostra sprawiła, że przestał.
    U nas ma obowiązki i określone godziny spania, i wiele innych, u niej nie. Była taka sytuacja ostatnio, że mój mąż pojechał po komputer i telefon Antka (na drugi dzień wracał do nas, a w tygodniu ma ograniczony komp i tel) a ona każe Pawłowi wejść bo Antek nie chce jej dac telefonu, a jej go szkoda i nie chce mu zabierać (!!! godzina 22..., gdzie normalnie w dni powszednie/szkolne chodzi spać o 21) i mąż musiał wejśc i być tym złym i zabrac telefon. Na co ona: to ja mu dam jeszcze tablet do snu ;) załamka po prostu

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Jestem w szoku.. Czy ona ma jakoś prawa ograniczone? Chyba pozostaje wam wytłumaczyć chłopakowi, że to durny prezent. A niech kupi! I ośmieszy się przed wszystkimi

Niestety nie mamy jak kontrolować tego co robią podczas czasu wspólnego. Prawa maja takie same z moim mężem - rozstanie było polubowne i nie było kłótni o nic, ona od razu powiedziała, że musi odżyć i dziecko na stałe jest z moim mężem. Stąd nie było sensu wnosić o ograniczenie praw, tym bardziej, że i tak jej znajome z cywilnego wydziału by nie ograniczyły zapewne, wiadomo jak jest - kumoterstwo.
    Ona nie ma poczucia siary ;)

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, współczuję sytuacji i powiem szczerze, że normalnie w głowie mi się to nie mieści na co ludzie jeszcze mogą wpaść o.O

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niech kupi ale wy nie musicie mu tego dac.. Powiecie ze dacie mu to jak skończy 18...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewidentnie babka chce dziecko nastawić przeciwko wam, ze jacy wy źli a jaka ona cudowna

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ona mu kupi i będzie trzymać u siebie, dobrze wie, że ja bym to od razu wywaliła ;)
    Więc jeśli, o zgrozo, dojdzie to użytkowania, to u niej, a tam kontroli nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie ma rady na to, my to wiemy. Po prostu jakoś tak musiałam się wyżalić.
    Mówi się o ojcach, że nie zawsze są ok, nazywa się ich dawcami spermy... a matki? Z boku przykładna i wykształcona kobieta, sędzia - urzędnik państwowy, ma chronić obywateli, a tu co się okazuje? Że jako matka jest beznadziejna.
    Pocieszamy się, że nawet jak Antek kiedyś powie (a powie na pewno), że chce mieszkać z matką to ona i tak go nie weźmie. Za bardzo przeszkadzałby jej w "odżywaniu" ;)

Dodam tylko, że ona opowiada dziecku o ćpaniu, chlaniu, samobójstwie... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    No właśnie o tym samym pomyślałam, że tylko czekać aż przyjdzie taki moment, aż Antek powie, że chce mieszkac z mamą... jesteście pewni, że ona go nie weźmie?
    Co za typ kobiety/matki... no wziąć tylko taką i o ścianę! :/

Na 99% jesteśmy pewni. Ma za dużo wychodnego i swoich spraw na głowie. A nawet jeśli go weźmie na początku to odda dość szybko :)

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co wam zostaje to wierzyć, że wychowacie go na mądrego i rozsądnego młodego człowieka i kiedyś sam matce powie zeby się puknela w czoło z tymi jej pomysłami

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Jedyne co wam zostaje to wierzyć, że wychowacie go na mądrego i rozsądnego młodego człowieka i kiedyś sam matce powie zeby się puknela w czoło z tymi jej pomysłami

Póki co pomysły matki go bardziej fascynują...

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo...mam chrzesnice w jej wieku i wiem co się dzieje w głowie takiego dzieciaka - jeden wielki bałagan. A co dopiero jak jeden z rodziców podrzuca glupsze pomysły niż rówieśnicy...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • mikado Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że dziecko nie rozumie co się dzieje i dla niego lepszym rodzicem jest ten który na więcej pozwala i nie rozumie że to jest złe. A matka jak dobrze zrozumiałam jest sędzią? jeśli dobrze zrozumiałam to ta kobieta chyba mózgu nie ma.. tym bardziej powinna świecić przykładem i wychowywać swoje dziecko w prawie miłości i z rozsądkiem a nie za złość Wam. Bo robiąc na złość Wam tym jak się zachowuje i co robi z synem robi bardzo wielką krzywdę małemu. A nie mozecie wniesc sprawy o ograniczenie praw własnie na podstawie tego co Ona robi?

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado nie chcemy rozpoczynać wojny sądowej ze względu na dziecko. On widzi, że między rodzicami nie ma wojny i dopóki naprawdę nie musimy to uważamy, że zaciśniemy zęby. Ja-mąż-ona mamy poprawne relacje, nawet więkoszość ustaleń jest między mną a nią, próbiowalismy z nia tak zwyczajnie po ludzku gadać o wychowaniu Antka i niby przynzała nam rację i że szanuje nasz model wychowania, bo my sie tym zajmujemy jako, że dziekco jest na stałe u nas, ale co z tego jak w praktyce robi co innego. To jest walka z wiatrakami.
    A jako, że ona jest sędzią i ma kumpli w cywilnym to jaki sens wnosić sprawę przeciko ich frendolce ;) Wiadomo kto wygra. Tym bardziej, że dla sądów matka jest zawsze lepsza niż ojciec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dla niej to nie jest robienie na złość nam, ona po prostu nie widzi nic złego w tym co robi. Dla niej to normalne, bo "lepiej żeby Antek był doroślejszy niz rówieśnicy i inteligencję dorosłą rozwijał" serio tak argumentowała swego czasu swoje wizje....
    Ja poznawszy ją wiem, czemu sądy w Polsce tak wyglądają ;)

• mikado Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra!

bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam staż w sądzie 9 miesięcy i sędziowie byli różni..
    teraz moi rodzice mieli sprawe rozwodową którą jak się okazało prowadził mojej mamy kolega z dzieciństwa i rozwodu im nie dał dał im szanse której oni nie chcieli i sprawe odroczył..

bhywqtkfje5mmlij.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ