X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków - byłam ostatnio w Smyku i sprawdzalam sobie jak się je prowadzi. Zachwycił mnie Graco Evo xt. Zwrotny, lekki, ma wielki kosz na zakupy z łatwym dostępem. No ale kosztuje...

Mój mąż też się na niego napalil i stwierdził że może waryo wydać większe pieniądze a potem miec ten wózek dla kolejnych dzieci... Sama nie wiem. Spacerowka z gondolą czyli 2w1 kosztują 1799zl a jeszcze fotelik...

A tak w ogóle byłam na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia. Chyba się bardziej stresowalam niz przed wizytą u gin :p bo oczywiście każdy musial coś o sobie powiedzieć a potem nyslalan ze będę przy wszystkich kąpać lalkę, ale na szczęście pani to pokazywała i nie kazała każdemu z osobna tego robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 09:34

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Izulka, ja w tych snach tez jestem przeważnie w ciąży, albo tuż po narodzinach :p ale nie mam dzidzi przy sobie :( xD dobrze mimo wszystko, że to tylko sny xd

Co do wyrywania i leczenia, to chyba nie ma przeciwwskazań, ja zanim szłam do dentysty, to pytałam swojego gina, a później dentystce tez powiedziałam, że w ciąży jestem, to dala mi odpowiednie znieczulenie.

wiem, wiem, mojego gina też pytałam ;) ale boje się czy krwotoku nei dostane albo czegoś innego..;/
    no ja też mam sny że rodze, albo że urodziłam i podświadomie wiem że mam już dziecko ale nie widze go. Kiedyś mi się śniło jak z samochodu rozdawali dzieci z porodóki i dali też mnie.. nie wiem , ale chyba za dużo myśle o dzidziusiu, ciązy i porodzie bo kto to widział takie sny ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona to nie od 26 tc są takie zajęcia tylk od kiedy chcesz to możesz chodzić?
    Ja ide u mnie na bezpłatne to od 26 tc są ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

5dcc0e83f7ffda04med.jpg

Rośniemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 10:11

Mala_Czarna_89, perelka89, Molcia, haen, MadaLena30, Micia, Cebulka, Izik, olcia88, Kitaja, Nymeria lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x lander fajne wózki ;) sama bym kupiła chętnie ;)
    Graco też ma b. dobre opinie :) ale fakt, że swoje kosztuje.. ja widziałam je powyżej 2 tys...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja miałam wyrywanego zęba dzień po zrobieniu testu ciążowego ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Ona to nie od 26 tc są takie zajęcia tylk od kiedy chcesz to możesz chodzić?
    Ja ide u mnie na bezpłatne to od 26 tc są ;)
    Byłam w poniedziałek z mężem w celu zapisania się a pani do nas:"a macie państwo dzisiaj czas? To możecie zostać i zaliczyć pierwsze zajęcia" No to zostaliśmy... :) Pani powiedziała że teraz czas urlopowy wiec może okazac się ze będzie miesieczna przerwa dlatego nic nie szkodzi ze zaczniemy już.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co robiliście na pierwszych zajęciach? :) Trzeba było powiedzieć coś o sobie (nie lubię tak :P ) i pokazywała kąpiel na lalce? I jak wrażenia? :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jade do siostry zobaczyć wózek, więc zobaczymy w jakim stanie i co to za wózek. Jakaś decyzje trza podjąć w końcu;) czas leci, brzuch rośnie :)

Ja wybieram się w lipcu zapisać, o ile będą miejsca jeszcze:)

Ona ile osobowa grupa była? Fajne takie zajęcia na pewno, ale co innego praktyka a co innego teoria. Tak samo niby powiedzą jak się prze itd, a jak przyjdzie co do czego to pewnie wszystko zapomne

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zastanawiam, gdzie pójść zobaczyć te wózki, właśnie dałyście mi pomysł, może w smyku będzie adamex.
    Ginger byłaś tam może? W Europie Centralnej jest ogrooomny smyk. Tylko, że ja nigdy nie interesowałam się tam wózkami :P

My w szkole rodzenia robiliśmy notatki. Fakt, że teraz niewiele pamiętam (po 8 latach :D ), ale wtedy sporo nam to pomogło. Tym bardziej, że najmłodsze dziecko w naszej rodzinie miało wtedy 11 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 10:45

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy miec weekendowy kurs szkoły todzenia ze wzgl na prace mojego ale zajęcia w niczym nie odbiegają od normalnych tyle ze za dwa dni wszystko masz z Glowy do tego opieka poloznej do porodu i po porodzie i jakies tam zajęcia tez darmowe jak cala szkola wiec git. Szkole mamy sprawdzona z polecenia :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhhh jesteśmy po połówkowym ;) ...wszystko gra i trąbi ;) ..Lilka na 100000% potwierdzona ;) ..robiła dziś na USG akuku ..zakrywając rączkami oczka :))) ..waży 320g, wymiarowo ok 20tc,bardzo podobnie jak z Zuliną,więc po cichutku liczę,że wagowo będzie podobna przy porodzie :P

Molcia, Mala_Czarna_89, haen, MadaLena30, perelka89, Micia, Cebulka, Shibuya, olcia88, Kitaja, Ona_89', Nymeria lubią tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, mi w Europie Centralnej w Smyku żaden wózek nie wpadł w oko :P Nie wiem czy to kwestia tego, że było ich tam tak dużo, że dostałam oczopląsu, czy po prostu nic mnie nie ujęło :D Za to jak byłam w SCC, to od razu zakochałam się w jednym :D

Agnike, gratuluję udanej i pozytywnej wizyty ;*

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Silesii w smyku? ;) tam też są wózki? :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała w Smyku widziałam adamexa, więc śmiało możesz tam sprawdzić.

Shibuya na kiedy tą sesję brzuszkową zaplanowałaś? A noworodkową? Ile dzidzia będzie miała?

Moja przełożona chyba przespała się ze sprawą zgłoszenia przezemnie faktu ze 12 h w pracy to dla mnie za ciężko. Zadzwoniła dziś zapytała się jak się czuję no i że rozumie że chcałabym iść wcześniej na L4... bla bla bla... ale mi się miło zrobiło.

Kupiłam wczoraj dwaa pajace dla dzidziulka :) Takie urocze śliczniutkie jeden różowiutki w hallo kity,a drugi w paseczki. Poniosło mnie troszkę chyba zafascynowanie tymi malutkimi ciuszkami bo dosłownie są malutkie to hallo jest na max 50 cm, a te w paseczki na 56... mhh ciekawe czy założę to na max 50cm :)
    Ale nie mogłam się powstrzymać.

Mala_Czarna_89, Micia, Kitaja lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snów, to niestety dziś miałam okropny: śniło mi się że straciłam dzidziusia :(

Na szczęście to tylko sen.!!!!

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena a podjelas decyzje czy pojdziesz wczesniej na l4?

Zrobilam sobie zdjecie, jestem po prostu bardziej okragla w brzuchu, ale gdybym ja taka kobiete zobaczyla na ulicy czy w sklepie, nie pomyslalabym ze jest w ciazy. Widze jakas zmiane ws. do ostatnich 2-3 tygodni, ale u mnie pilki brak. Chyba bede po prostu okraglym walcem...Potem wrzuce zreszta zdjecua:P

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała niestety w ostatnim czasie nie jestem w stanie po żadnych centrach chodzić wiec nie byłam:( a już tak mi się marzą jakieś zakupy. Ehh..
    A wcześniej nie zwracalam uwagi jakie wózki są w Smyku.

Właśnie dzwonili teściowie ze dzisiaj wpadną. Kurde a my kompoty musimy zrobić :/ i mam dylemat czy się odzywać ze mam do nich żal czy olać temat:/

Rozmarzona natychmiast się melduj!

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger a nie lepiej, żeby mąż powiedział?

haen lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, pochwal się brzuszkiem koniecznie :-)

Ginger, myślę,że powinnaś powiedzieć im parę słów. Tzn nie w formie pretensji, a niby prośby- czy nie mogliby następnym razem zabrać Patryka. Może wcześniej o tym nie pomyśleli?

Synuś :-)
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ