Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuje Wam mamusie normalnie jestem cala w skowronkach hihi
Tak się ciesze że z moja Nikolcia wszystko dobrze
Jaka ulga ostatnio mi ta jedza moja gin nie zrobila badan ginekologicznych a na polowkowym mi zrobił
I caly czas mowie mojemu jak nasza corcia jest podobna do mamusi hihihWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 15:24
moodliszka, Micia, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Tak olcia OM - to ostatnia miesiaczka
Kochana bedzie dobrze , narzekaj od tego masz nasWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 15:25
-
izulkaa wrote:Micia, chyba wielkościowo mamy podobne brzusie
Olcia narzekaj, podziwiam Ciebie, że jeszcze pracujesz, a objawy możesz mieć podwójne bo i ciąża taka moja koleżanka w ciąży bliźniaczej miała wszystko nasilone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 15:28
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Skarb Jakie piekne fotki dostalas!
Chyba bardziej oplaci nam sie miec coreczke. Tzn na pewno bardziej sie oplaci. Wypralam 2 pralki ciuszkow na początek narazie same rozowe. Ledwo zmiescily sie na dwoch suszarkach. A na jednym prążku po 7-8 par body. Wszystko w różuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 15:37
Micia lubi tę wiadomość
-
Liczę nawet na poród na koniec września, a bardziej na początek października. Na ostanim usg 3d miałam termin na 11 października, na wcześniejszym jeden dzień wcześniej.
I na każdej wizycie na fundusz mam badanie na fotelu bez usg. Zostało mi jeszcze jedno usg do wykorzystania, ale pewno ginekolog zrobi je dopiero pod koniec 30 tygodnia. Nie wiem czemu na fundusz refundowane jest tylko 3 usg. 2 miałam wykonane wcześniej w 6 i 9 tygodniu. Trudno się mówi, muszę poczekać -
Cebulka wrote:Haen ja bym właśnie na polowkowe gdzie indziej poszła bo przecież będą wszystko mierzyć i ważne czy dobry sprzęt jest. Ja mam we wtorek wizytę to będzie 18+3 i gin mówił, że będzie mierzył a jak będzie miał jakiekolwiek wątpliwości to wyśle mnie na jeszcze jedno usg ns jeszcze lepszym sprzęcie...
na polowkowe ide w zupelnie inne miejsce (niz moja gin), bo wasnie tam maja dobry sprzet i lekarz jest na liscie fmf (chociaz nie wiem czy przy tym badaniu ma to takie znaczenie jak przy tym 1szym prenatalnym) i w ogole ten lekarz mi odpowiada do takich powazniejszych badan:)
To moze jednak sie zapisze na takie w 19+4, a potem sobie pojde w tym 21-22 tc. do tego lekarza. Tylko to biedne dziecko bedzie meczone -
Cebulka: mi zawsze robila ale nagle jej cos ostatnio odbilo bo miala taki humorek i nic chodz mowilam . Mysle zmienic i tak ginekologa ale zapisy dopiero od 26 czerwca do lekarzy w szpitalu. chodze na nfz co 2 tyg.
A bylam na polowkowym prywatnie u innego bardzo dobrego lekarza i mysle sie do niego wlasnie zapisac bo on chucha dmucha .
Dzis wszystkiego sie dowiedzialam na polowkowym i taka ulga -
Mala_Czarna_89 wrote:Co robiliście na pierwszych zajęciach?
Trzeba było powiedzieć coś o sobie (nie lubię tak
) i pokazywała kąpiel na lalce? I jak wrażenia?
Zajęcia trwały dwie godziny. Na początku mieliśmy właśnie powiedzieć coś o sobie(też tego nie lubię). A potem położna pokazywala nam i opowiadała o pielęgnacji malucha, np. Jak trzymać bobasa w wanience, jak przemywac twarz, oczka, jak pielęgnować pepuszek, w co ubierać żeby nie przegrzac dziecka itp. Wrażenia pozytywne. Położna bardzo miła, z poczuciem humoru, przedstawiala dużo sytuacji ze swojego życia bo wychowała córkę i syna.
-
Malgo mi w szpitalu tłumaczyli ze są tylko 3 usg bo nie ma potrzeby więcej z medycznego punktu widzenia i nie wiadomo do końca czy to takie zdrowe- przekonamy się dopiero za 20 lat czy miało to jakiś wplyw dzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 16:19
-
Zalezy jaki jest przypadek wlasnie jezeli sytulacja jest taka jak moja dajmy na to to musze byc pod stala opieka lekarza , wszystkie badania i wgl by moja Nikolcie donosic :*
Wiecie co jestem taka szczesliwa ze moja ksiezniczka jest zdrowiutka i taka sliczniutka -
skarb15 ale śliczna niunia
Aż nie mogę się doczekać swojego połówkowego żeby zobaczyć czy Kubuś dalej będzie Kubusiem
Kochana ja też chodzę co dwa tyg do lekarza od samego początku..skarb15 lubi tę wiadomość
-
Shibuya: Masz rację, jest taki wybór, że ciężko się zdecydować.
My idziemy oglądać w środę.
Izulkaa: Grupa była spora, nie liczyłam ich, ale tak na oko jakieś 11 kobiet i niektóre były z partnerem/mężem, czyli prawie 20 osób
Wiadomo - co praktyka to praktyka, ale jak się już ma teorię, to tak jak Mała_czarna mówiła, reszta przychodzi instynktownie.
Mała_Czarna: Ja byłam w smyku i też chciałam zobaczyć tego Twojego Adamexa Joggera, ale niestety był tylko barletta. Będę jeszcze zerkać na Adamexy, bo też nam się podobają mimo nieciekawych opinii w internecie. Co do notatek, to pewnie to dobry pomysł, ale u nas nikt na to nie wpadł i nikt nie notował.