X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Haha Agata, zapomniałaś dodać jeszcze, że takiego maleństwa, które skoki rozwojowe przechodzi jak po maśle :D bez uszczerbku na zdrowiu psychicznym rodziców :D

a mozna tak ? :P haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, chyba dołączę i ja :) test pozytywny w kategorii cień cienia w 10 dpo, wczoraj czyli 11 dpo test ewidentnie pozytywny. Termin wg BBF mam na 10 listopada :) na pierwsza wizytę do ginekologa pójdę 11 marca. Jutro muszę pójść i zrobić badania tarczycowe i na wizytę do endokrynologa w piątek. Może trzeba będzie zmienić dawkę euthuroxu. Ma ktoras z Was juz jakies doświadczenia w tej materii?

Dużo nas tu :) wszystkim dziewczynom gratuluję i życzę spokojnych ciąż :)

Aga_502 lubi tę wiadomość

• Agnike Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona-rodzinny nie wystawi skierowania na bete,jeżeli już to gin ale też taki na nfz ;)

Ona_89' lubi tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feśka wrote:
    Witajcie, chyba dołączę i ja :) test pozytywny w kategorii cień cienia w 10 dpo, wczoraj czyli 11 dpo test ewidentnie pozytywny. Termin wg BBF mam na 10 listopada :) na pierwsza wizytę do ginekologa pójdę 11 marca. Jutro muszę pójść i zrobić badania tarczycowe i na wizytę do endokrynologa w piątek. Może trzeba będzie zmienić dawkę euthuroxu. Ma ktoras z Was juz jakies doświadczenia w tej materii?

Gratuluję.
    Ja też jestem pod kontrolą, mi lekarz podniósł dawkę jak mu powiedziałam ,że staram się o dzidziusia a teraz przypadkowa gin w luxmedzie jak pytałam czy mam szybko iść do endokrynologa powiedziała,że nie dopiero na planowaną wizytę ( 21.04) co wydaje mi się strasznie odległe ale na szczęście 11.03 mam wizytę u mojej Pani doktor gin-endo. więc może ona mi coś wyjaśni. Ale moja tarczyca powoduje ,ze martwię się o to moje dziecie 100x bardziej.

I chyba wariuję bo zawsze jak idę rano do łazienki to sprawdzam czy nie mam okresu ;(

Dzień dobry przy niedzieli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedziałyście już komuś???

• magdack3 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka mam to samo schizuje przy kadżej wizycie w wc...

Ja tylko mężowi powiedziałam

f2w39jcgc7e44w1y.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie mąż i siostra :)

• Marrad Debiutantka

Wysłany: 1 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie maz i przyjaciółka :) ze znajomymi chcieliśmy poczekać aż ciaza trochę dojrzeje ale przyjaciółka sama zapytała i cieżko było zaprzeczyć :))

hchy3e3k13hxdxra.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas rodzice i bliscy przyjaciele wiedzą ;)
    Córcia ze względu że jest okropną gadułą dowie się jak inni po pierwszym usg,bo tak to na pewno by każdemu wygadała już ;)

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem i maż wie:) Tak strasznie się boje. W pierwszej ciąż beztrosko rozgadałam.
    I było jak było.

Jezu, ale mam historie. Mam koleżankę, która jest w ciąży. W listopadzie była w 7 tygodniu. A mi się śnił piękny sierpień i słońce i ona z małym chłopcem na rękach z czarnymi włoskami:)A ja byłam w ciąży z widocznym brzuszkiem.

W styczniu się okazało, że ma chłopca. A ja teraz jestem w ciąży.
    Co więcej sms-a o ty śnie napisałam jej rano 3 listopada a ja mam termin na ten dzień, ale następnego roku:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feśka wrote:

Ja jestem już po wizycie u endo i mam już zmienioną dawkę leków pn-pt 100 a sb-nd 75 eutyroxu - wcześniej brałam odwrotnie.
    Zmiana ze względu na TSH 2,3
    Za dwa tygodnie kontrola.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wiedzą moi rodzice - bo z nimi mieszkamy ;)
    Wie też kuzynka która nam kibicowała w tej długiej drodze i jak się okazało jej ciąża jest starsza o dwa tygodnie :):):)

dqpranliysvka661.png
    relgdf9him4y17cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam mamusi ( tata jeszcze nie wtajemniczony bo ze szczęścia by rozgadał ) i przyjaciółce przed którą nie miałam siły udawać ,ze mam okres bo ona znała chyba mój każdy cykl. A i mąż który jest zwolennikiem nie mówienia nikomu o dziecku,aż do chrztu ,żeby nie zapeszyć.

Viki sen niczego sobie :)

Chyba wszystkie jesteśmy przewrażliwione i tak nam zostanie do szczęśliwych narodzin bo nie wierze ,że w II trymestrze przestaniemy się martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 13:31

• Marrad Debiutantka

Wysłany: 1 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd jesteście? Ja jestem ze Szczecina :)

hchy3e3k13hxdxra.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że żadna z nas nie odpadnie i dotrzemy do porodu w takim składzie :)

• magdack3 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym usłyszeć serduszko maleństwa, może wtedy człowiek by troszke zluzował :)

Ja jestem z Kielc

f2w39jcgc7e44w1y.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie z niecierpliwością czekamy na dźwięk bijącego serduszka :) Ja mam nadzieje usłyszeć je 12 marca - ale czy nie za wcześnie?

Ja jestem z Lublina.

dqpranliysvka661.png
    relgdf9him4y17cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502 wrote:
    Chyba wszystkie z niecierpliwością czekamy na dźwięk bijącego serduszka :) Ja mam nadzieje usłyszeć je 12 marca - ale czy nie za wcześnie?

Ja jestem z Lublina.

Ja mam 9 i marze tylko o tym ,żeby było tam gdzie trzeba na serducho jestem zdolna poczekać jeszcze chwilkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdack3 wrote:
    Chciałabym usłyszeć serduszko maleństwa, może wtedy człowiek by troszke zluzował :)

Ja jestem z Kielc

aaa i ck w niku od miejscowości ?:)

Kenya lubi tę wiadomość

• Agnike Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Łodzi :)

Powiem wam że w tej ciąży jestem bardziej przerażona niż w pierwszej,wtedy wszystko tak na luzie..teraz tyle znajomych po poronieniach i innych przykrych wydarzeniach.

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ