Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
haen - tak 19 +1 - pytałam wczoraj lekarkę czy nie za wcześnie i mi mówiła, że to bardzo dobry termin i wszystko to kwestia umiejętności lekarza, że jeśli jest dobry to nawet można jeszcze wcześniej robić połówkowe - a ja idę do świetnego fachowca - tam gdzie Ty Buffy - tylko ja idę do Wiechecia, byłam u niego na prenatalnym i on tam ma niby największe doświadczenie z tej całej ekipy, znam masę ludzi, którzy u niego robili, choć oni tam na Felińskiego wszyscy są dobrzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 12:30
haen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja Wiechecia nie chciałam ze względów osobistych
Została polecona mi Knafel i jeszcze inna, której nazwiska już niestety nie pamiętam. No i po genetycznym bardzo mi się spodobała dlatego na połówkowe do Knafel i pewnie na to w III trymestrze też do niej pójdę
-
Buffy wrote:ja Wiechecia nie chciałam ze względów osobistych
Została polecona mi Knafel i jeszcze inna, której nazwiska już niestety nie pamiętam. No i po genetycznym bardzo mi się spodobała dlatego na połówkowe do Knafel i pewnie na to w III trymestrze też do niej pójdę
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, witam się i ja
. Wczoraj też mnie dorwały bóle podbrzusza, ale raczej po bokach, więc faszeruję się większą dawką magnezu i jakoś się trzymam
.
Shibuya mam te same dylematy, co Ty zamierzam teraz po połówkowym a mam 1 lipca zacząć kupować wyprawkę, ubranka mi nie dają spokoju jak tu dziecko ubrać, w jakim ubranku przewieźć i w czym przewieźć, bo wyczytałam, że można w gondoli jak ma taki specjalny pas do zapięcia w samochodzie, a gdzie indziej jest napisane, że musi być fotelik. Pierwsze dziecko to i tyle dylematów, przy drugim chyba będzie łatwiej
.
Kitaja, Rozmarzona, Shibuya lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Buffy wrote:Tak, Nocuń
Dopóki nie muszę to nie chodzę do ginekologów-mężczyzn, mam taką osobistą preferencję.
No i też czekam z niecierpliwością na wizytę u Wszołeka co do Ujastka - pytałam wczoraj moją o opinię i mówiła mi, że tam straszna jest masówa - baardzo dużo porodów i średnio w związku z tym z opieką poporodową, natomiast powiedziała że to świetne miejsce na cc bez wskazań
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 12:41
-
Shibuya a u nas w szpitalu robią tak, że po porodzie dziecko ma kaftanik, pieluszkę i jest owijane w coś a la rożek ciaśniutko, bez spodenek. Przynajmniej tak było przy Laurze. No i nie ma wtedy swoich ubrań, tylko szpitalne.
Byłam w sklepie po składniki na ciasto i wróciłam z caaaałą ogromną torbą płatków kosmetycznych, patyczków do uszu, mokrych chusteczek i dwoma opakowaniami oliwkiWiem, że czasu jest mnóstwo, ale pamiętam że przy Laurce rzeczy typu płatki kosm szły jak woda, więc już drugi raz kupiłam x5 paczek
-
Co z naszymi bolami brzuszka mamusie ? to jakas epidemia normalnie
Faktycznie moze nas to przez pogode dopadło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:02
-
Moze jest to spowodowane rozrastaniem się macicy, bo faktycznie istna epidemia u listopadowek z tymi bólami. Ja trochę pochodzilam i znów mam taki jakiś dyskomfort i czuje pobolewania,kupiłam sok z żurawiny bo moze to pecherz
i zwiekszylam dawkę magnezu narazie sprzątanie kuchni moze poczekać są rzeczy ważniejsze także chyba i dziś dzień leżący ....ah....
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
MAŁA najlepiej pomalutku już kupować rzeczy dla maluchów, by pózniej nie kupować wszystkiego na raz....Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Wszystkim mamusia zycze i sobie tez zeby nas te brzuszki jak najszybciej przestaly bolec .. Bo normalnie mozna osiwiec z przerazenia
-
Mała_Czarna a u nas w szpitalu trzeba mieć wszystkie swoje ubranka. Koleżanka rodziła w marcu to mi przesłała listę potrzebny rzeczy, więc się tym posiłkuje
. O to ona:
swoje chusteczki nawilżane,pieluchy,
z ciuszków:
z 2 czapeczki,
łapki zeby sie nie drapalo,
spioszki i kaftanik,
pajace ale rozpinane na calosci nie przez głowe wciagane , z 4 komplety bo jak jest kąpane dziecko to czyste ciuchy zakladaja ,
no i rożek
pieluszka tetrowa
na wyjscie dresik i kombinezon
kocem otulić, pieluszkę na twarz
albo cieplejszy pajac
taki welurowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:10
Rozmarzona, Kitaja lubią tę wiadomość
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Micia widze ze przygtowania do porodu ida pelna para
az sie zestresowalam jak o tym piszecie
hihi
Micia lubi tę wiadomość
-
Wiecie co tak sobie ogladalam zdjecia swoje z przed ciąż i się zastanawiam boze jak mogłam tak przytyc i sie zmienic ?
W pierwszej ciązy przytylam + 15 kilo roznica w wygladzie jest , w tej to jestem - 3 kilo jak narazie
Bede tak wygladac nie dlugo po porodzie mam taki cel o !Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:19
Micia, Rozmarzona, Ginger84 lubią tę wiadomość
-
to ja mam na odwrot: na badanie ginekologiczne wole isc do kobiety, ale na usg do mezczyzny:D nie umiem wytlumaczyc dlaczego:)
co do ubioru: to mysle, ze trzeba to dostosowac tez do temperatury na zewnatrz no i kazdy ma swoje preferencje. moja siostra nie lubila nigdy takiego noworodka ubierac w klasyczne body, tylko wolala body rozpinane na zatrzaski (kaftanik to sie nazywa?), bo podczas przekladania glowy przez ten otwor dziecko sie denerwowalo (to pewnie zalezy tez od wielkosci dziecka).
wczoraj ogladalam w sklepie (okaidi czy jakos tak) body i pajace i 90% byla zapinana na plecach...ani to wygodne w ubieraniu takiego noworodka ani chyba dla takiego dziecka fajne lezec, jak zatrzaski sie wbijaka w plecki (no ale moze tu za bardzo moja wyobraznia pracuje)Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Skarb to Ty wow ale laseczka
. Myślę, że po ciąży wrócimy do swoich figur jak zaczniemy biegać za dzidziusiem tzn. mam nadzieję
.
Tak mnie coś ostatnio naszło co do ciuchów i szpitala. Gorzej z kasą muszę zacząć więcej odkładać
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:22
skarb15 lubi tę wiadomość
[*] 26.03.2014 - 9 tc