Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi juz z tymi badaniami obojetne czy baba czy chlop w tych 2 ciazach sie tak wyparadowalam w szpitalu ze juz przestalo mnie to ruszac
Micia lubi tę wiadomość
-
Micia : Twarz bym terz pokazala Wam ale to grupa publiczna i każdy moze odladac
Zobaczymy czy malenstwa dadza wrócić nam do formy
Hah nie wiadomo czy mi sie uda tak szybko wrocic nie wiadomo jak moj z nastepna dzidzią zadziała- przypomnialo mi się tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:27
Micia lubi tę wiadomość
-
U nas w szpitalu swoje ubranka dla dziecka nawet rożek jest wymieniony. W każdym szpitalu na oddziałach jest lista co ze sobą zabrać. Dużo tez sie dowiemy w szkole rodzenia. Musze mojego przycisnąć żeby usiadł ze mną i spisal listę pytan o co chcemy zapytać w szkole rodzenia.. Dobrze ze mam opiekę poloznej od 21 tyg i moge zaglądać do niej na dyżury w szkole rodzenia do samego porodu jak i po nim
-
Grrr,ale pogoda z dupy! Wymarzlam sie i boje sie czy przez to sie nie podziebie z moimi zdolnosciami.. Wracajac autobusem oczywiscie stalam bo geriatryki rzucily sie na siedzenia,ale na szczescie chwilke tylko autobanem jechalam. Jak wchodzilam na 3 pietro to juz dostalam zadyszki i slabo mi sie zrobilo,wiec chwile lezalam.Dzwonilam by zarejestrowac sie do ogolnej,ale moge jutro dopiero probowac bo na dzisiaj limit zapisow wyczerpany.Mam nadzieje,ze jutro wiec bedzie ladniejsza pogoda. Malutka kopie az milo, dlon az podskakuje hihi slodko
Ginger, dzisiaj biore sie za faszerowane jaja bo wczoraj moj Maz objadal sie innymi rzeczami i mowil bym zrobila dzisiaj aby mial miejsceNa obiad natomiast mysle o kalafiorku,ktory wczoraj zakupilam, ziemniaczkach ze smietanka i moze mielone
? Na pewno za mna chodzi kalafior i ziemniaki ze smietana,wiec dzisiaj jak nic obiad pode mnie :)hihi
Matko,a ja sie tak boje,ze na pocxatku nic nie bede wiedziala.. W emipku ogladalam poradniki dla mam i znalazlam taki jeden fajny,wiec na pewno go kupie po wyplacie. Gruba ksiazka trzeba bedzie sie psychicznie nastawicMaja tez wyprzedaze w empiku na ksiazki,wiec kupilam Greya druga czesc choc jak dla mnie to zbyt przesadzona ksiazka i seks. Nie lubie jednak zaczynac jakiejs serii ksiazek i nie konczyc,wiec kupilam za 29 zl druga czesc
Jestes juz z nami -
Skarb ja jestem optymistka w tym temacie tak wiec nie widzę innej opcji jak wrócić do formy i figury;)
Przed ciążą z Patrykiem ważyłam 55kg pm ciąży spadłam nawet do 48 kg ale przy moim wzroście to zdecydowanie za mało było. A potem przez lata 51 mi się utrzymalo. I taki mam cel;) -
Anita, możemy się razem po ciąży odchudzać, bo też mam taki cel
U mnie trzeba mieć tylko swoje pampersy, reszta szpitalne.
A w piekarniku rośnie nam babka na dzień ojcazabieram się za obiad
A zamierzacie trzymać dietę lekkostrawną po porodzie? Wiem, że zdania są podzielone. Niektóre mamy jedzą wszystko i dzieciakom nic nie ma. Ja postanowiłam, że będzie tak jak przy Laurze- gotowane mięsko i rybka. I kompot jabłkowySkusiłam się na sok jabłkowy tydzień po porodzie i mała wymiotowała na całego. A na tej diecie sama dobrze się czułam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:40
-
Skarb, tez sie zastanawiam czy uda sie wrocic idealnie do wagi
Bardzo ladna i drobna z Ciebie Dziewuszka :*
Jak patrze na moja kolezanke, no fakt jej cora ma juz 6 lat, to sie nadziwic nie moge. Taka laska z niej i mlodziutko wyglada,a lada moment bedzie miala 30 lat. Zero sladow po ciazy ani rozstepow, ani nic nie ma no rewelacja
Szkoda tylko,ze Meza popapranego psychola miala i jej nie docenial pod zadnym wzgledem,a taka fajna Dziewucha. Teraz jest po rozwodzie i ma swiety spokoj w czym jej pomagalam choc nie ukrywam nie bylo latwo. Jestem z niej dumna
Mnie nadal lekarz jakby "zmusza" do szkoly rodzenia,ale nie usmiecha mi sie tak samej jezdzic jak moj w pracy. Nie zawsze dobrze sie czuje i slabne,a gin mnie namawia,ze pierwsze dziecko. Nie wiem juz jak mam odmawiac ;/Jestes juz z nami -
Ginger, Ty drobinko
Taki chudzielaszek to i brzuszek pewnie boli bo skora sie mocno naciaga i rozsrata wszystko
na cos bole trzeba zwalic
Kiedys chyba nawet podejrzewalas z tego co pamietam jak pisalas taki powod , dobrze kojarze
?
Jestes juz z nami -
Skarbie, wszystko zauwazysz
Oczywiscie,ze powinno,ale musze skopiowac i wkleic bo oczywiscie samo sie nie przesuwa co mnie troche irytuje, za chwile zmienie
Mikado, wlasnie ja mam astygmatyzm i nie nawidze chocby czegos czytac dluzszego na lapkuJestem tez tradycjonalistka bo lubie kolekcjonowac ksiazki
Tak samo zbieram wszystkie czesci gry o tron bo serial byl mega, a ksiazka wcale nie gorsza
Jestes juz z nami -
Skarb, pisalas tez o tym,ze masz sile do kopniakow
A wiec dorastalam z dwoma starszymi bracmi,wiec nie raz sie z nimi pralam hihih
Mamy widze troszke ze soba wspolnego
Edit:wybaczcie troszke mi sie zaspamowaloWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:44
Jestes juz z nami -
Rozmarzona ja też miałam takie obawy przy pierwszym dziecku ale uwierz mi to wszystko samo przyjdzie. Instynkt ci będzie podpowiadal. Ja też dużo rzeczy już nie pamiętam tyle czasu minęło ale wiem ze sobie poradzimy;)
Mnie jakoś Grey nie zachwycił. Trzeciej części juz nie doczytałam. Bardziej mi się cross podobał choć to wszystko w podobnym stylu.
Kurde nerki mnie coś boląjeszcze mi tego brakuje. A tak długo miałam spokój. U mnie w rodzinie mamy problemy z nerkami drogami moczowymi. Moja siostra zmarła w wieku 7 lat z powodu nerek:(
Tak więc mam nadzieję że przejdzie zaraz a nie dodatkowy stres jeszcze:/Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Ginger, wiem o czym mowisz z Greyem bo tez mnie nie zachwycil,ale pokusilam sie na promocje i cos bym poczytala
Kochana tez Biedna sie borykasz z nerkamiWez moze dodatkowo nospe bo to moze jakis skurcz? A z piaskiem na nerkach nie mialas moze problemu? Bo wlasnie jak jest zatykany cewnik moczowy przez piasek to potrafi bolec,ale to raczej promieniuje. Jak nie przejdzie to warto z lekarzem skonsultowac by zrobili usg jamy brzusznej :* Oby tylko to nie bylo jakies przewianie..
Jestes juz z nami -
Ginger i Mala to po ciazy odchodzanie bedzie szlo pelna para , nie wyobrazam sobie inaczej , musze sie wziasc za sb po dwoch ciazach :*
i wroce do swoich kochanych szpilek- mysle ze przez ok poltorej roku nie zapomnialam jak sie chodzi w nich
Aaa ginger : a ile masz zwrostu :* ?
Mala : tak mysle , po 1 porodzie nauczylam sie co mam jesc i tak dalej by na maluszka uwazac. I powiem Wam ze brzuch zwalil mi sie od razu i mialam taki jak przed ciaza :*
Rozmarzona : haha czy dzieki meżom uda sie do niej wrocic albo utrzymac chwile
Dziekuje slicznietroche mi sie przytylo po 1 ciazy ale mowie po porodzie to bede dzialac
Oo widzisz super - ja nie rozumiem tych co jak zostaja matkami to kompletnie sie zaniedbuja . Ja jeszcze lepiej znam kobiete co ma prawie 30 lat urodzila 6 dzieci a figure ma jak nastolatka jest bardzo zgrabniutka i nigdy bym nie pomyslala ze ona moze miec nawet 1 dziecko -
Ginger, ja jak mi cos dolegalam marudzilam , Ty tez masz prawo od tego tutaj jestesmy
! Hm wiesz nie wiem czy to jest zalezne,ale ja uzywam mydla w plynie do higieny intymnej z lirene (seria dla Mamus) i zauwazylam,ze tfu tfu odpkuac nic mnie nie lapie z infekcjami drog moczowych. Na pewno to mi w jakis sposob pomaga bo tez zawsze wiecznie mialam problemy z pecherzem i nawet zapaleniem miedniczkowym nerek.W naszym stanie latwo teraz o infekcje i warto sie wspomagac takimi drobnostkami :)Tak samo jak wyciag z debu pomaga na infekcje i tez kiedys chwalilam jak mialam taki plyn do higieny intymnej.
Jestes juz z nami