Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Odradza sie ze względu na możliwość zarażenia sie salmonella .. To od kad pamiętam kazdy trabil i lekarz moj tez. To tak jakbyś jadla na wpół surowe mięso..
Zaczelam sie zastanawiać nad tymi zarazeniami bo człowiek cale życie tak je i nie mysli pod tym kątem a jest zdrowy..Zorro lubi tę wiadomość
-
Co do lekarza zastanowię się co dalej robić. Dziś po prostu wkurzyła mnie ta cała sytuacja i chyba za bardzo się zdenerwowałam. Z jednej strony nie mogę się przyczepić do obecnego lekarza, a to że nie nawiązała się miedzy nami "nic przyjaźni" to przecież nie oto chodzi....
Chciałabym znaleźć w lux medzie, aby nie płacić dodatkowo, skoro mam abonament (może uda mi się do tej wcześniejszej fajnej co wam pisałam), ale czasami gra nie jest warta świeczki.
Mikado, wcześniej wychodziliście oddzielnie i to Ci nie przeszkadzało, ale teraz jest inna sytuacja i do tego hormony, tak naprawdę to ty nosisz dzidzię i jest ci nie raz ciężko, a po porodzie to Ty będziesz bardziej uziemiona nie mąż. Dlatego ziarno do ziarnka i stąd takie Twoje różne nie fajne myśli. Będzie dobrze-zobaczysz!!
Ja też częściej wychodzę/iłam samawyjazdy tak jak u Ginger też się zdarzały.... ja zawsze tak jakby bardziej informowałam męża o swoich planach a on zawsze się pytał czy może iść/ jechać co ja będę wtedy robić itd...
Ah Ci teście - dobrze że moi są daleko, aczkolwiek nie mam złego kontaktu. Ostatnio teściowa pytała się mnie jak się czuję itd i zaczęła mi tłumaczyć że mężczyźni często nas nie rozumieją bo sami tego nie przechodzą itd.... aczkolwiek muszę przyznać to głośno i kiedyś jej to powiem że wychowała syna na bardzo dobrego cżłowieka, mężczyznę,męża i ojca zapewne też!
-
Magdalena u mnie dokładnie tak jak piszesz ja informowałam a mąż się zawsze pyta czy może;)
Rozmarzona na moim chyba już te badania nie robią wrażenia;) był ze mną na każdej wizycie przy ivf zanim jeszcze się udało i wtedy za każdym razem byłam badana. Pierwszy raz był może trochę speszony a potem już z górki;) tak więc przeżył w sumie 3 ginekologow z czego dwóch to faceci i dał radę Hehe. Ale poród przeżył to co tam badanie dla niego;) ja mam za każdym razem badanie dopochwowe tak wiec nie rusza go już to. -
Mala, taa faceci wgl nie powinni sie wypowiadac na temat ciazy skoro w niej nie chodza.Takie glosne komentowanie i to z ironia jest co najmniej nie na miejscu. Ciekawe jakby ciaza nie daj Boze byla zagrozona to tez by tak sie wyrwal madry z idiotycznym tekstem? Ciekawe czy wtedy za same mysli nie byloby mu wstyd i jakby Wam w oczy spojrzal. Niestety starsi ludzie mysla,ze w tych czasach ciaze sie tak latwo nosi jak dawniej,ze kobiety nawet w polu zasuwaly. Tylko,ze prawda jest taka,ze mamy ciezsze czasy, wiecej zarazkow,chorob ,gorzej sie utrzymuje ciaze i mozna by tak wymieniac bez konca. Jakbysmy tak podchodzily lekko do ciazy w tych czasach i zasuwaly jak kobiety dawniej to watpie bysmy donosily ciaze do konca. Troche sie rozpisalam,ale sie zbulwersowalam
No tak z produktami w wiekszosci, w ciazy strasza,a na codzien jak je jemy to nam nic nie jest. Jednak boje sie ryzykowac z wieloma produktami, poniewaz za duzo sie o tym mowi i dla mnie moze cos nie byc niebezpieczne,ale dla Maluszka owszem. Temat ciezki,ale w sumie zanim poszlam do swojego gina to dostalam od innego jakich produktow powinnam unikac taka broszure noi dlatego tak powaznie to do siebie wzielam,ze z palca tego sobie nie wyssal skoro mi to daje.
Natali, mmm grzeszysz tym bobem, daj troche
Magdalena, ja tez sie ciesze,ze mam tesciow na odleglosc bo Ci akurat lubia sie powtracac co mnie denerwuje. Wystarczy mi ich towarzystwo dwa razy do roku
Skarb, hihi ciekawe jak moj by potem sie zachowal po takim badaniuPewnie by ze smiechem do mnie komentowal,ze facio sobie poogladal mloda psioszke i zadowolony haha
Jestes juz z nami -
Ginger, tez sporo Kochana przeszliscie z Mezem. Ciesze sie,ze macie to juz za soba i wszystko idzie po Waszej mysli
:**
Nie dziwie Ci sie,ze czujesz sie nie swojo bo podejrzewam,ze tak samo bede miala jak tesciowa wparuje w sierpniu,a ja bede sie toczyla i wszystko robila leniwie. Niby sie martwi, wydzwania,ale kto wie co sobie bedzie w glebi duszy myslala. U nas np tak jest,ze z Mezem dzielimy sie obowiazkami,a ciekawa zawsze jestem jak Oni tak naprawde na to reaguja jak np moj chwali sie przez tel,ze np posprzatal (oczywiscie okresla tak dwie czynnosci jakies). Naprawde ciesze sie,ze mozemy mieszkac dalej i po swojemu bez wscibstwaJestes juz z nami -
Rozmarzona : ta ja nawet slyszalam komentarze od mojej matki i babki ze boze ciaza to nie choroba - jeszcze przy mojej ciazy spoko nie ?
haha dokladniemoj udawal ze wcale sie nie speszyl ze.przeciez to lekarz i on musi nam pomoc i tak dalej
szkoda ze nie widzial swojej miny przy badaniu :*
-
Skarb, dlatego w zyciu czesto sie mowi,ze nie bedzie sie zylo z rodzina tylko z Mezem i to nas powinno najbardziej interesowac:) W rodzinie mozna miec wsparcie,ale tak naprawde tymi na ktorych najbardziej mozemy liczyc sa nasi faceciJestes juz z nami
-
Skarb, czesto prawda okazuje sie taka,ze wiecej w zyciu mozemy polegac na obcych niz na rodzinie. U mnie na szczescie tak nie jest bo moge zawsze na nich liczyc, jednak mam przyklad kolezanki. Ja caly czas przy niej bylam (choc poznalal mnie dopiero w pracy) przy niej jak ja wykanczal maz,nawet zeznawalam w sadzie,a jej rodzice niby ja kochaja,a na zeznawanie sie wypieli.. Jeszcze jej wmawiali,ze malzenstwo swieta rzecz i dopiero po czasie zrozumieli,ze z czasem moglby ja nawet mocniej zranic. Ile ja sie nad nia napracowalam zeby poszla na policje, obdukcje i zeby wziela rozwod ojjj ciezkie to byly rozmowy.Jestes juz z nami
-
Też się właśnie czasem zastanawiam co oni sobie myślą. Bo mój R. zawsze sprzątal gotowal itd dzielimy się obowiązkami a nie tak jak kiedyś baba do garow a chłop przed tv:/ no i jak odbieraja moje wypady. Ale nigdy nic od nich nie usłyszałam nigdy nie skomentowali tego. Za to co się od mojej mamy nasluchalam Ola boga jak tak można dziecko mąż w domu a ja latam z koleżankami. Ehh
-
Ginger, wlasnie nie uslyszalysmy nigdy,ale ciekawe co sobie mysleli bo ja nie wierze,ze tak nic miedzy soba nie komentowali
Ja sie sporo od nich odcielam bo mnie wkurzalo,ze u nich najwazniejsze to wyksztalcenie, dobra praca itp. Rodzina nauczycieli, jego rodzenstwo tez na studiach prawniczych i psychologia,a Moj zupelnie inny nie dawal sobie narzucac pewnych rzeczy. Namawiali go na studia itp i toczyl z nimi kiedys wojne. Teraz zobaczyli,ze jest rozsadny i o wiele lepiej mu idzie jak sam o sobie decyduje i nikt mu sie nie wtraca. Kiedys jak byl plan w tamte str sie wyprowadzic to wyjechali z tekstem,ze mamy isc na studia i do pracy.. Moj sie wsciekl totalnie . Jakos nie poszlam na studia nie dlatego,ze bylam glupia tylko z tego powodu,ze nie chcialam. Udalo mi sie jednak i bez tego zostac zastepca kierownika, z ktorego z czasem zrezygnowalam i utarlam nosy tym,ktorzy sie mieli za niewiadomo kogo.Wiem jedno,ze lubia sie wtracac i kontrolowac tysiac pytan do. Teraz tesciowa juz tak do mnie nie wydzwania bo tak to potrafila co trzy dni jak uslyszala o ciazy.. nie odbieram wtedy i tesc i ona dzwonia po tysiac razy do mojego,ale on tez odbiera kiedy ma chec. Nie ma co dawac sobie ukladac zycia czy to rodzina czy nie kazdy zaklada wlasna..
Jestes juz z nami -
Mój był ze mną na usg połówkowych, no i pieknie łądnie oglądamy dzidziusia przez brzuszek...aż tu słyszę " to zajrzymy od dołu" .....ja w duchu zaczęłam się śmiać, na moje nieszczęście nie widziałam M bo siedział za moją głową. Później się go zapytałam jak się poczuł, twardo odpowiedział że przecież to lekarz i musiał sprawdzić czy z jego dzidzą wszystko w porządku.
Nie wiem czy to ja czy on poczuł się bardziej niekomfortowoMicia lubi tę wiadomość
-
Rozmarzona : kochana wiesz babka moja to moze nie wie co to znaczy bo wszystkie dzieci przenosila i robila w polu itd , ale matka ktora przechodzila przez to co ja az jestem w szoku napawde
Widzisz obcy bardziej pomoga niz wlasna rodzina taka prawda niestety.
haha kochana pozwalaj sobie , jezeli ty masz na to ochote to znaczy ze dzidzius chce a malenstwu sie nie odmawia wiadomo :*
Ja bym cos zjadla bo w zaladku mi sie przewraca ale nie wiem co moze kanapki z drzemem
-
To u nas właśnie nigdy się nie wtracali. Mieszkamy od siebie 5 min samochodem ale my z moim nie jesteśmy tacy żeby się z nimi co chwile spotykać. Za to szwagier i szwagierka to cały czas u nich siedzą obiadki wyjazdy nawet wakacje spędzają razem. A my wolimy ze znajomymi albo sami:) lubimy być nie zależni
-
Moj mi nawet mojego nowego ginekologa pomogl wybierac
Rozmarzona hehe zazdroszcze apetytuwiesz na co mam ochote pierwszy raz od poczatku ciazy ? na pasek czekolady toffi
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Ja też ostatnio co chwile głodna jestem. W nocy jak wstaje to tez ale wtedy jem marchewkę i banana:)
Staram się owocami zajadac głód. Teraz juz mnie muli z głodu a nie mam pomysłu co zjeść. Moi dalej na dworze wiec musze się zwlec z łóżka do lodówki.