WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, mów jeśli cokolwiek Cie martwi i zasmuca, po to tu jesteśmy by się wspierać Kochana ;* gratuluję synka :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta co się stało? Gratuluje dużego synka :)

Moodliszka my tez jakos częściej jeździmy niż oni do nas :P
    Dla mnie i tak za często bo jakos raz na miesiac jestesmy u jednych i u drugich ale oni to by chcieli żebyśmy co tydzień przyjeżdżali :P
    A propos moja tesciowa jutro bedzie :P wakacje się zaczely -ma wolne to bedzie nas nawiedzać pewnie częściej :(

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki ..bo dzis mialam dyskusje co wybrac dla dziecka lozeczko, kolyska czy kosz mojzesza? Ja bylam przekonana do lozeczka ale teraz to bym chciala wszystkie trzy rzeczy wyzej wymienione ;-) tyle ze to kosztuje i zajmuje miejsce dodatkowo w domu..sa opinie gdzie mamy twierdza ze lozeczko przydaje sie pozniej a przez pierwsze miesiace kosz lub kolyska sa bardziej przyjemne dla dzidziusia :-) wasze opinie?

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka zawsze możesz kupic wczesniej wózek a oni dadzą,kasę za niego kiedy będą miec :)
    U mnie tesciowa tez chce dolozyc się do wózka alr ona myśli ze kupimy wózek za 400 zl wiec nawet nie zawracam sobie tym głowy...
    Kupimy na jaki bedzie nas stać... A jak bedzie chciała cos dac to da, a my i tak wydamy na co chcemy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 19:09

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratuluje synka! :-) ja za kilka dni mam wizyte i tez sie dowiem ;-)

Micia lubi tę wiadomość

0r13dma.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie naszła dzika ochota na pączka, musieliśmy jechać do piekarni a teraz zjadlabym ogórka konserwowego :)

Ja będę mieć łóżeczko i kołyskę. Laura pierwsze pol roku spala w kołysce, ale dla mnie zdecydowanie wygodniejsze łóżeczko, zamiast schylania się prawie do ziemi przy zszytym kroczu. Np i przewijak będzie na łóżeczku. A kołyska pewnie na stale zagości w salonie

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratuluję. Dlaczego się martwisz?

Synuś :-)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, tak samo moi rodzice proponowali nam druga czesc domu do odremontowania calutka z wlasnym wejsciem tylko by trzeba bylo zrobic. Kiedys nawet nad tym myslelismy bo moi rodzice nie sa tacy wlasnie zeby sie wtracac czy co chwile przylazic,ale zadecydowalismy i tak ze chcemy sami sobie. Tak,wiec mielismy kupic mieszkanie,ale narazie musimy sie wstrzymac bo teraz sa wazniejsze wydatki i jeszcze chwile musimy wynajmowac. Widze tesciowa taka sama sie trafila hihi ;)

Majeczka, nie potrafie powiedziec co jest dobre,ale wiem ze widzialam na allegro takie lozeczka,ze mozesz z nich zrobic tez kolyske (plozy do doczepienia) tylko nie wiem na ile to praktyczne.

Marta, gratulacje Synusia Kochana. Mow nam tutaj co sie stalo.

Modliszka, nam maja tesciowie dac na wozek, ze tak chca,ale zapowiedzialam przez Meza jak sie zastanawiali gdzie kupic to,ze ja chce wybrac. Oczywiscie juz by wybrali po swojemu.

Jestes juz z nami :)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, my jesteśmy u swoich mniej więcej właśnie raz w tygodniu :p ale to z własnej nieprzymuszonej woli :p fajnie się z nimi spędza Czas, niemal jak ze znajomymi, wiec tak jakoś wyszło :)

Rozmarzona, moi wiedzą jaki chcemy i wydaje mi się, że właśnie dlatego dopiero teraz powiedzieli, ze chcą go mam kupić, bo chcieli wiedzieć jaki chcemy :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona my tez wynajmowalismy.. Generalnie bez wsparcia moich nigdy byśmy nie kupili chyba mieszkania bo sam remont troche kosztował.. Ale kredyt musieliśmy wziac i splacamy.. W sumie rata mniej więcej taka jak byśmy wynajmowali i dawali komuś odstepne i czynsz wiec nie ma tragedii :P
    Male bo 2 pokoje tylko ale własne :P moze z czasem , jak splacimy kredyt pomyślimy o większym :)

Haha jak bym moja tesciowa słyszała :P mój juz jej zapowiedział ze jak chce cow kupic to niech pieniadze da u czasem sama nie kupuje nic bo sami chcemy sobie kupic to co nam się podoba :P niby zrozumiala ale zobaczymy :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka bo chcieli sie dowiedziec moze ile kosztuje w ogóle taki wózek :P
    W sumie nie maly wydatek :P

To dobrze ze na luzie z nimi sie dogadujecie :P
    My chodzimy w niedziele na kawke i dzieki temu jest dobrze, bo jak byśmy byli na codzien to wiem ze bylo by duzo gorzej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 20:00

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U moich tez na osobnym piętrze mieszka siostra ze szwagrem wiec od razu odrzucałam opcje mieszkania w jednym domu w 3 rodziny :P co za dużo to niezdrowo :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie.
    Mam ślicznego i zdrowego synka :) (Aga możesz mi przy moim imieniu na liście dopisać, że synek).

Ma około 20cm i ważny jakieś 450 gramów; grzecznie dał sobie wszystko zmierzyć a w końcu zrobił pozycję jak na modlitwę (nie wiem po kim to ma :p ).

Ogólnie jestem super happy :)

Molcia, Micia, izulkaa, Zorro, Kasia Kraków, MadaLena30, Rozmarzona, Nymeria, justa1234, haen, Izik, agulla03, Anastazja85, Kitaja, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    U mnie po wizycie.
    Mam ślicznego i zdrowego synka :) (Aga możesz mi przy moim imieniu na liście dopisać, że synek).

Ma około 20cm i ważny jakieś 450 gramów; grzecznie dał sobie wszystko zmierzyć a w końcu zrobił pozycję jak na modlitwę (nie wiem po kim to ma :p ).

Ogólnie jestem super happy :)
    gratuluacje Buffy! jaki duży chłop rośnie ;) ta długość to całego ciałka (z nóżkami)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 20:09

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje :) chyba od 20tc mierzy się z nogami:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta i Buffy gratulację zdrowych synków :).
    Moodliszka ja z Moim w środę się wybieram na połówkowe jeszcze ze mną nie był na wizycie. Chcemy wspólnie poznać płeć :). Przed USG mam badanie dopochwowe, już dziś mówiłam Mojemu żeby się na to przygotował, jakoś normalnie to przyjął, też nie wiem kto będzie bardziej skrępowany ja czy on :P.

MadaLena30, Rozmarzona, Kitaja lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia tak mniej więcej z nóżkami :)
    Wysoki po tacie ;p

Micia lubi tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Molcia tak mniej więcej z nóżkami :)
    Wysoki po tacie ;p
    hehe nam tydzień temu mówiła że nasz ok 22 cm, więc nic nie chcę mówić podsumowała tylko, że rodzice mają długie nogi to on też ;) my mamy połówkowe jutro - zobaczymy czy nam to potwierdzi, bo podejrzewam, że najmniejsze ubranka się nam nie przydadzą ;) a tak na poprawę humoru https://www.facebook.com/demotywatory/videos/10152926804251931/?comment_tracking={%22tn%22%3A%22O%22}

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 20:20

Buffy lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala masz racje nie pomyslalam o schylaniu ...
    ale jak pomysle o kolysce to mi sie dziwnie milo robi ja uwielbialam ponoc kolyske :-D
    no i musialabym meza namowic na jedno i drugie ;-)
    wiecie jest tyle gadzetow ze uuuu mamy ktore maja juz dzieci na pewno lepiej sa zorientowane

0r13dma.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy gratuluje synka! :-)

Buffy lubi tę wiadomość

0r13dma.png
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ