Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ginger, tez mam truskawy,a po arbuza i zakupy jade wieczorem jak Maz wroci z pracy i smial sie zebym teraz wybierala nie oczami,a to co bede faktycznie jadla haha
Zazwyczaj tyle rzeczy naraz wybiore,a pozniej polowa do wyrzucenia i musze sie tego oduczyc
Mezusiowi dzisiaj przyszly wakacyjne,ale niestety z nich nie skorzystamy tylko odkladamy to na Maluszka
Ginger84 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Rozmarzona mam tak samo z zakupami
Ostatnio jka nigdy zaczelam robic liste zakupow bo pozniej przy kasie jest maly szok a wiekszosc lecido kosza bo nie ma sily sie tego przejesc.
Lista pomaga, oczywiscie w oko cos wpadnie ale juz nie tyle
Polecam -
ehh ale się wkurzyłam własnie w sklepie chciałam kupić 1 soczek, kolejka na pół sklepu, ale twardo stoję, jestem już przed kasą a tu jakiś pajac z boku stoi, nie było go w kolejce - no to szybko przed niego i podaję babce ten soczek, a ten do mnie - że on tu jest następny - to mu mówię, że go nie widziałam w tej kolejce, ten się zaczyna rzucac, że on tu sobie zajął, to się wkurzyłam i mu mówię - a widzi pan a ja np. w ciąży jestem i też bym chciała nie stać w kolejce - babka przy kasie, oczywiście skasowała mnie, ale minę miała przerażoną - gość się zamknął grrr
-
Rozmarzona, ja też mam problem z goleniem się, bo też mam prysznic
też już powoli nie wiem jaką pozycję przybrać do depilacji, bo w każdej mi niewygodnie
nogi jeszcze jako tako, przynajmniej ostatnio, ale jestem świadoma tego, że z czasem będzie coraz gorzej
a jeśli chodzi o miejsca bikini, hmmm, to już w ogóle jest masakra jakaś
Też już mojemu mówiłam, że będzie musiał mi pomóc, bo niebawem nie dam rady zwyczajnie. Skoro nawet z obcinaniem paznokci u stóp już mam problem, czy nawet - uwaga - z zakładaniem skarpetek! Zawsze coś mnie lekko pociągnie w brzusiu i zapala się czerwona lampka
także ciekawie się robi
Magdalena, my urządzamy pokoik typowo dla małegoOd samego początku nie będzie z nami w sypialni, bo zwyczajnie nie mamy miejsca na łóżeczko. Po prostu nie da się go nigdzie wcisnąć. Jak będę miała później chwilę, to zrobię foto i Wam pokażę. Na szczęście pokój Młodego będzie zaraz obok naszego, więc myślę, że jakoś to przeżyjemy
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Magdalena, ja też ostatnio postawiłam na listę zakupów i już bez niej się na zakupy nie wybieram
Co więcej, robię jadłospis na cały tydzień, więc wiem co i ile mam kupić. No i efekt jest taki, że wszystkie produkty potrzebne do posiłków mam w domu, przy kasie nie doznaję szoku ile mam zapłacić (faktycznie na liście da się oszczędzić), no i przede wszystkim nie wyrzuca się już właściwie nic do kosza. Także ja też polecam robienie listy
Molcia, wdech, wydech ;* Nie denerwujemy się z powodu ludzkiej głupoty ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 13:27
-
moodliszka wrote:Magdalena, ja też ostatnio postawiłam na listę zakupów i już bez niej się na zakupy nie wybieram
Co więcej, robię jadłospis na cały tydzień, więc wiem co i ile mam kupić. No i efekt jest taki, że wszystkie produkty potrzebne do posiłków mam w domu, przy kasie nie doznaję szoku ile mam zapłacić (faktycznie na liście da się oszczędzić), no i przede wszystkim nie wyrzuca się już właściwie nic do kosza. Także ja też polecam robienie listy
Molcia, wdech, wydech ;* Nie denerwujemy się z powodu ludzkiej głupoty ;* -
Molcia, powiem Ci szczerze, że ja też szybciej wybucham. Tak jak przed ciążą ignorowałam zachowanie co poniektórych ludzi, którzy doprowadzali mnie do szału i siedziałam cicho, tak teraz nie wytrzymuję. Język stał się bardziej niewyparzony
choć jeśli personalnie chodzi o mnie, to bardziej niż się złoszczę, robi mi się po prostu przykro. I to do tego stopnia, że chce mi się ryczeć. I tak właśnie mam w kolejkach jakichkolwiek, i tak miałabym pewnie gdybym była w Twojej sytuacji. Tak... To zdecydowanie hormony.
-
mikado wrote:Odradza sie ze względu na możliwość zarażenia sie salmonella .. To od kad pamiętam kazdy trabil i lekarz moj tez. To tak jakbyś jadla na wpół surowe mięso..
Zaczelam sie zastanawiać nad tymi zarazeniami bo człowiek cale życie tak je i nie mysli pod tym kątem a jest zdrowy..
Salmonella występuje tylko na skorupce jajka. Żeby się dodatkowo zabezpieczyć można je umyć płynem. Poza tym nawet jajo na miękko gotuje się przez chwilę więc drobnoustroje zostają zabite...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Magdalena, robie taka liste,jednak i tak wiele rzeczy mi wpada spoza niej do koszyka
Moj sie smieje,ze kiedy w koncu zrobimy zakupy z listy hihih
Molcia, a to kretyn! Zawsze sie ktos taki musi znalezc ;/
Modliszka, ja skarpetki zakladam tak: siadam na loziu, noge tez klade na nie przed soba ,troszke podciagam i w miare daje radePozniej zapewne bedzie gorzej
Ginger, hihih to sie nazywa uzaleznienieJestes juz z nami -
Rozmarzona, w takim razie będę musiała spróbować Twojego sposobu, bo niedługo będę musiała Mojego o pomoc prosić haha
Zaczynam się rozglądać za jakimiś sukienkami. We wrześniu wybieramy się na wesele. Jeszcze trochę czasu i martwi mnie to, że i tak będę kupować na ostatnią chwilę, bo przecież nie wiem jak będę wyglądać za 2,5 miesiącaale rozeznanie zrobić muszę. Swoją drogą jestem ciekawa jak wytrzymam to wesele. Mam nadzieję, że jakoś dam radę, bo to wesele mojej przyjaciółki, chciałabym wytrzymać przynajmniej do tej 1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 13:41
-
dzięki dziewczyny za wsparcie, wiecie ja też nie chcę być zaszufladkowana jako ta ciężarna "co to jej się wszystko należy" póki daję radę to nie proszę nikogo o nic, ale tu mi nerwy już puściły - inna rzecz, że faktycznie mógł gość nie zauważyć - choć dzisiaj mam na sobie wyjątkowo obcisłe ciuchy - więc nie miałam problemu ze wskazaniem mu na mój brzuch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 13:47
-
chwilke mnie nie bylo a tu tyle nadrabiania .
szukalam sb nowego tel bo umowa mi sie konczy dotykowy dalej na 2 lata chodz nie wiem ile przy dzidzi pociagnie hahah
moze uda mi sie na nastepny tydzien wziac
Moodliszka : to jest masakraczuje sie jak taki niejadek
jem bo dzidziusia musze nakarmic ja to bajka
Kochana jaki sliczny brzusioze ojooj
MadaLena30: kochana a nie mowilam ze.moje kopniaki sa porzadne
Poloz sie kochana :* lepiej juz ?':*
mikado : kochana to dla mnie tragedia , tez sie borykam z niskim cisnieniem od poczatku ciazy i czuje sie taka bez zycia jeszcze te mdlosci
Rozmarzona kaza.mi sie nie denerwowac nawet glosu nie podnoscic by dziecku nie zaszkodzic wiec kumuluje praktycznie cala zlosc w sobie dlatego bym wysztkich kopala i nie jestem z byt mila ja nie pamietam kiedy ostatnio sie klocilam
Ja mam takie akcje czasem jak Twoj maz ale w czasie sie orientuje dzis na przyklad zanioslam talerz po obiedzie do lazienki ale w polowie korytarza przypomnialam sobe co zrobilam i poszlam zaniesc go do kuchni od co moje roztargnienie
Kawy nie pije teraz ale kakałkiem nie pogardzila bym
Co do depilacji nizej to jakos jeszcze daje rade ale mi ciezko strasznie robie to co 2/3 dni.
Co do nog mam brodzik i tak jakby siedzenie w prysznicu wiec siedze sobie na tym i noge daje tam gdzie sa drzwi , ale tez nie wcale lepiej
Rozmarzona, moodliszka lubią tę wiadomość
-
Rozmarzona to przynajmniej spoko macie teraz
My musieliśmy lodówkę kupic nawet i pralkę.. Ale przynajmniej na nowym,juz tyle nam odpadlo wydatków
Nam kazał z kaucji ktora wplacalismy odbić za praktycznie wszystko ! Pyta się gdzie drzwi od kuchni jak nigdy tam drzwi nie bylo
. Porazka jakas.. Oby jak najdalej od takich ludzi..pomalowalismy za swoje a i tak farby te co zostały nam zostawiliśmy bo po co one nam.. Eh..ale co zrobić..dach przeciekal to kazał nam za swoje naprawić bo przecież my tam mieszkamy.. Ręce opadają..
Pewnie gdybyśmy trafili na normalnego właściciela to nie spieszylo by bam się tak do kupna swojego.. Ale dzieki temu córcia die urodzi to możemy zrobic co chcemypokój póki co ma zielony
bo od kiedy się wprowadziliśmy wiedzielismy ze to będzie pokój dziecka
Moodliszka tez nie mam duzo miejsca w salonie alr wole miec ciasno niż wstawać do drugiego pokoju co chwile na karmienie...a czytałam ze taki bobas non stop chce jeść.. Z reszta ja nie kupuje niani elektrycznej specjalnie bo wole zaoszczedzzic na tym.. Mój sir zgodzili żeby spać w trójkę w pokoju chyba żeby non stop plakala w nocy to się przeniesie do drugiego pokoju:) bo mój znowu rano wcześnie wstaje i chce się wyspać bo jak wróci to juz mamy ustalone ze on przejmuje bobaskaa ja mam chwile dla siebie i na drzemkę
Mowie mojemu o goleniu teraz to ten mówi ze musze go stopniowo uczyćmam zostawić jak będę się golić następnym razem troche dla niego to zobaczy czy da rade w ogóle
Oj chłopcy :)boja sir maszynkimyślałby kto
Rozmarzona, moodliszka lubią tę wiadomość
-
Moodliszka ja mam niby wesele w październiku ale nie sadze żebym dala rade wtedy iść
teraz ledwo wysiedzę a co dopiero miesiac przed porodem.. Z reszta u mnie duza szansa na wcześniejszy poród bo wszyscy u mnie rodzili 2-3 tyg przed terminem
Jeszcze jak by się okazalo ze mam ta cukrzyce...
Ciekawe co mi wyjdzie jak zrobię teraz zwykla glukozę.. Martwia mnie te drgawki jak czuje glod..staram się nie dopuścić do tego w ogóle żeby być głodna...
A propos smacznegoja juz po obiadku
-
Izulka : kochana a kiedy Ty bedziesz miala robiona ta glukoze ?
Ja mam kremowke no to zostawie sobie na podwieczorek bo teraz nie mam ochoty