Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
moodliszka wrote:Izulka, to prześlę Ci dwa
tak na znowu
Dziewczyny, czy Was też tak bolą plecy? Bo ja już nie wiem co ze sobą zrobić, jak się ułożyć, jak położyć... Nie wiem czy przypadkiem nie mamy za miękkiego materacamam to samo
-
Mala_Czarna_89 wrote:za miękki materac lub za ciężki brzuch
mam to samo
Z tym brzuchem to też możliwe, ale przed chwilą rozmawiałam ze swoim wspaniałomyślnym małżonkiem i mówię do niego, że plecy mnie bolą i już nie wiem co z sobą zrobić i co on na to?Cytuję: to może cycki masz już za duże?
Hahahahhha, jak ja go kocham za to, że potrafi mnie w sekundę rozbroićizulkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymikado wrote:Aha a kiedy wraca osoba ktora zastepujesz?
Ja tez mam umowę o prace ale na zastępstwo za dziewczynę ktorej urlop macierzyński konczy sie 16.12.2015 wiec urodzę napewno przed jej powrotem i dostane świadczenia z tytułu zasilku macierzyńskiego.
Natomiast jesli twoja osoba zastępowana wraca na koniec sierpnia to lipa.. Chyba ze dają Ci normalna umowe po jej powrocie... My chyba juz pisalysmy na ten temat?
Wlasnie nie wraca, a na pewno nie od wrzesnia. Szefowe mialy plan ,ze mi nie przedluza i inna osobe na zastepstwo zatrudnia. -
moodliszka: kochana do tej pory zjadlam maly jogurt i nadal mysle co zjesc , moze wepcham platki
chcesz bo na nic innego nie mam ochoty :*
Ginger : a ja bym z wielka przyjemnoscia przylizla :*
Mala na belly 6 msc juz pokazuja od 21t0d (22t) -
Mala to na belly mi pokazuje w moim kalendarzu :
TWOJA
CIĄŻA
Jesteś w 22
tygodniu ciąży
(21 tyg. i 3 dni)
Miesiąc: 6
Trymestr: 2
Wiek płodu: 19
tydzień
Data porodu:
8 listopada 2015
(pozostało 130
dni)
Ja sie kieruje jedak swoimi tygodniami -
nick nieaktualny
-
Mi sie czasami wydaje ze tak sie ciagnie a tak naprawde ten czas leci szybciutko
Pamietam jak czekalam na serduszkoi zobaczylam w 6t 6d
-
Ja tu zaraz 2gie sniadanie machne, a widze, ze co poniektore mecza sie z 1szym;)
Moidliszka z tych 2 linkow, b.podoba mi sie lozeczko z 1ego, ale tak jak Mala Czarna nie jestem przekonana do lozeczka, ktore potem zamienia sie w lozko dla starszego dziecka. -
Dzień Doberek..
Doczłapałam się do pracy, dziś jest trochę lepiej, ale nie jestem sprawna w 100%
Wiem Skarbuś że powinnam iść do lekarza.. ale teraz weekend pracujący mam, a jutro wizyta u gin, do której niestety muszę jechać sama więc trochę mi to zajmie... chyba ze uda mi się w tej samej placówce dostać do lekarza ortopedy ... A tak jak piszesz trzeba silna być mimo że czasami łzy cisną się do oczu!
A wczoraj właśnie pękłam i się poryczałam jak bóbr! Naszły mnie myśli, że tak naprawdę sama jestem z tym wszystkim bo mąż ciągle w pracy, a jak wraca to zje, coś zrobi i zasypia... i jak to będzie jak dzidzia będzie...aaa
Jestem podobnego zdania co Mała, że łóżeczko jeśli się podoba 2w1 to spoko, ale z drugiej strony w tej cenie lub taniej można kupić łóżeczko dla niemowlaka, a później jak będzie starsze jakieś takie typowe dla dzieciaczka.
Modliszka łączę się z Tobą z bólem pleców, tylko że źródło bóle jest u nas inne. Trzeba koniecznie iść na basen- to nam pomoże!
-
Mala tak czytam co napisalam i wyglada jak bym tlumaczyla jak malemu dziecku
ojojoj przepraszam
haen : zazdroszcze bo ja jeszcze tych platkow nawet nie zjadlam -
Magdalena to mozemy podać sobie rece jesli o mężów chodzi... Tylko ja jeszcze nie reklam ale powoli mi się zbiera.. Wczoraj wrocil o 23.30 a dzis o 7 juz go nie bylo i od nowa.. Taki dzień świstaka mam..
Kochana to masz problem z ta umowa.. Szkoda ze ci jej nie dala do jej bo ona chyba wraca w przyszłym roku jak dobrze pamiętam ze pisalas? Niestety umowa na zastrpstwo to gorsze dziadostwo od umowy zlecenia.. Jesli masz taki termin to ma prawo ci go nie przedluzyc niestety.. -
U nas łóżeczko nie zdało egzaminu. Nati spała dopóki nie poczuła szczebelkow. Jak tylko wyczula szczebelki, już po spaniu. Na 13 miesięcy kupiliśmy normalne łóżko i budziła się na picie tylko. Teraz liczę, że trafi się egzemplarz kochający sen. Nati pod tym względem była okropna.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hihih pleciugi jedne od ranca
!
Dzien dobry Sloneczka Kochane
Czekacie na wiesci o poduszcze,a wiec juz pisze. Na poczatku caly czas na niej lezalam,ale ja przed usnieciem zawsze mocno sie wierce to lewy, to prawy bok i na tym C ciezko troche bylo sie tak obracac hihiPod glowa idealnie wygodnie, brzuszek jeszcze maly zeby sobie tak go po srodku na niej ulozyc,miejsce na nozke tez wygodne. Jednak na tym wyrze co spimy tak sie rozpycham,ze z ta poducha sie zwyczajnie nadal niewygodnie obracalo,bylo mi goraco i skapitulowalam, spalam bez
Pewnie jak na sypialniane wyro sie przeniesiemy to latwiej mi sie bedzie przekrecac i wygodniej choc na tamtym wkurza mnie miekki materac,po ktorym kregoslup boli. Maz natomiast byl zadowolony bo dal ja sobie pod glowe i przespal cala noc haha
Polecam ja jednak bo jest faktycznie mega wygodna tylko trzeba sie przyzwyczaic na poczatku i spac na pewno na troche wiekszym wyrze zeby nie czuc sie jak w klitce
Ginger, uuu zapytaj lepiej czego to ja wczoraj nie kupilam hahaKupilam kilka rodzajow ciastek pysznych do kawy by miec zapas, owocow sporo,lody twistery,paczki ktore wczoraj 3 wciagnelam na noc, oprocz tego chemie,spozywke i dorwalam na f&f pare rzeczy dla malej
Wczoraj juz nie wbjalam bo az dwie godziny nam zeszlo na zakupach i brzuch mnie bolal,wiec zjadlam,umyslam sie i poszlam na wyro
Dziewczyny gratulacje pieknych Maluszkow!
Malutka wczoraj wieczorem tak mnie kopala,ze bylam w szoku i sie smialam pod nosem,ze Myszka mala nie chce spac o tej godzinie
Pogoda dzisiaj przepiekna (Ginger wpadam na basenik dupke pomoczyc,wiec mnie wypatruj hihi),a ja mysle czy do rodzicow pojechac i wrocic dopiero wieczorem, czy wybrac sie pod wieczor na zakupsy dla Malej jakies z kolezanka. Ona jednak dopiero gdzies od 17 jest wolna,a takie siedzenie w domu mnie troche trapi.
Micia wspolczuje nogi ;/ jak bedzie ciagle bolalo to udaj sie koniecznie na przeswietlenie. Moj tez ja nie wiem jak On to zrobil,ale rano wstaje i kulejeMowi,ze przez sen chyba sobie kostke skrecil haha no rozwalil mnie
Magdalena, Ty sie biedna maszJestes juz z nami -
Mikado: to ściskam mocno Twoją dłoń!! U mnie jest podobnie, czasami jest tak że wróci wcześniej (15-17), ale rzadko to bywa, przeważnie 19-20 ale zdarza się że tak jak u Ciebie lub wyjeżdża na 2-3 dni... chodź teraz mniej od kiedy jestem w ciąży.
Najgorsze jest to, że po prostu mi go brakuje! Rozmowy, przytulenia. Mimo, że dużo pracuje i wiem że jest zmęczony pomaga mi w domu np. wczoraj wcześnie zasnął, ale wstał rano ogarnął mieszkanie, wyszedł z psem i kupił świeże pieczywo.
Wczoraj miałam kiepski dzień i nic pękła...
A Ty jak sobie radzisz?