Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My działkowaliśmy wczoraj. Nie czułam się komfortowo w tym upale (pomimo siedzenia przy włączonej podlewaczce). Dziś jeszcze cieplej, więc się nie skusiłam wcale
Od rana byliśmy pochodzić po Ikei, kupiliśmy kilka drobiazgów.
Nic mi się nie chceSynuś
-
Dzieki dziewczyny. Zorro uspokoilas mnie troche. Teraz jest ok. W sumie tylko rano dwa razy bylam w toalecie brzuch tez poki co przestal bolec a zjadlam przed chwila obiad i nic sie nie dzieje. Goraczki nie mam w sumie nic oprocz kilku wizyt w toalecie i rannego bolu brzucha. Deser zjadlam w piatek a wczoraj pierwszy raz mialam biegunke ale to tez tylko 2 razy bylam w toalecie. Mam nadzieje ze faktycznie to nic takiego i po prostu zbieg czasu. Bo moim chlopakom nic nie ma wiec pewnie macie racje. Ale tak sie zestresowalam swoja glupota ze szok. Czlowiek robi cos odruchowo i nawet sie nie zastanawia. Dopiero jak zjadlam to sie zorientowalam. ehh..
No nic ide do chlopakow na ogrod i popluskac sie w basenie.
Dobrze ze jestescie:*Zorro lubi tę wiadomość
-
Ginger, dokladnie nie martw sie juz tak i troszke zrelaksuj bo Biedna pewnie juz swoje sie nastresowalas
Nie ma co miec do siebie pretensji bo jestesmy tylko ludzmi,a w ciazy to juz wgl czasem czegos nie przemyslimy takie juz jestesmy roztargnione
Dzisiaj znowu gorac,a wczoraj jak jechalismy autem do rodzicow to myslalam,ze upieke MalutkaTaki gorac i wszystko nagrzane,ze az parzylo i przez chwile sie nawet nie opieralam o siedzenie takie gorace bylo. Jak na zlosc klimy w aucie tez nie mamy i ja nie wiem jak to bede znosila
Obiadek zjedzony,a teraz lodzikkk na deser <nie, nie taki zboczuchy Wy jedne>!
Micia lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Ginger a moze ból brzucha i biegunka wzięła się ze stresu, bo zaczelas o tym intensywnie myśleć? Skoro tylko Ty masz objawy to myślę że to nie salmonella. Ewentualnie tak jak któraś wyżej napisała biegunkę moglo spowodować to, że Twoj organizm długo nie miał styczności z surowym jajkiem.
Ja dzis zjadlam swojskiej śmietany trochę i sobie uświadomiłam że chyba nie bardzo taką mogę jeść bo jest niepasteryzowana..
-
Ginger tez podejrzewam, ze to zbieg niefortunny zbieg okolicznosci...na pewno wszystko jest dobrze, jajka byly ok i moze po prostu tak zareagowalas na surowizne.
Ja tez w bloku, tyle dobrego, ze w 1 pokoju mamy klime, to jest przyjemnie;)
I tez troche zazdroszcze basenu/ogrodu/tarasu, ale pewnie juz kolejne wakacje bedziemy spedzac na dzialce, tam kupimy jakis basen i sie bedziemy pluskac;)
I podbijam pytanie Shibuyi: w czym sie kapiecie? Troche nie oplaca mi sie kupowac nowego kostiumu, a moze pojedziemy nad morze i moze po prostu bede sobie w krotkuch szortach i topie lezakowac, hm -
Shibuya wrote:Na razie kupiłam zwykły termometr elektroniczny. Też czytałam dobre opinie o tym co napisałaś, ale jeszcze nie zastanawiałam się tak dokładnie. Kupię przed samym porodem, żeby gwarancji nie tracić
Dobrze mówisz, faktycznie lepiej się wstrzymać z tym zakupem do porodu.
-
Ojjj sama bym wtrynila takie buleczki
Tez kiedys robilam drozdzowe nadziewane,ale mi piekarnik siadl jak narazie ;/ Nie wiem tez czy by mi sie chcialo je robic
Ona, tez moja mama miala od ciotki wczoraj smietane swojska i zrezygnowalam bo sobie uswiadomilam,ze niepasteryzowana. Jednak oczywiscie tez sie o tym nie mysli bo mama wlasnie chciala mi ja dac i dobrze,ze napomknela,ze to swojska wtedy sie opamietalamTak jak mowilam czasem sie zapomina poprostu bo przeciez Nam sie to wydaje byc zwyczajnym jedzeniem
Jakas dzisiaj rozdrazniona jestem, nie chce mi sie nic robic,a troche trzeba bylo i dodatkowo to mnie wnerwiaOna_89' lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Wrzuce wieczorkiem, jak bede przy komp.
Jajko surowe, smietana niepasteryzowana, a ja z kolei czytalalam, ze trzeba uwazac na jagody wlasnie, takze wyplukalam je dobrze i mam nadzieje, ze jakby bylo cos nie tak, to pieczenie to zabilo;)MadaLena30 lubi tę wiadomość
-
Pieczenie, tak na bank by zabilo
Tak samo jak sie smazy mieso itp to wysoka temp wszystko zabija
Jedyne na co trzeba przy miesie surowym uwazac to dokladnie pozniej myc deske po tym i noz by to sie nie przenioslo gdzies. Tak samo nie dotykac sie takimi rekoma po twarzy
Haen, nie mam takich dobrych jagodzianek,ale musze sie pocieszyc czekolada z truskawkami do kawyhaen lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
nick nieaktualnyMy niedziele spedzilismy albo w gosciach albo spiac . Mam masakrycznie spichniete nogi ?chodze tylko w japonkach. Ja zawsze lubilam takie temperatury a teraz sie srednio zachwycam.Tez bym z checia nad woda posiedziala ale tu.zero takich mozliwosci.
Zamiast goracych przesylam super mrozne buziaki ! -
Uff ale upal... nawet dobrze ze dzis pracowalam bo nie wiem iak bym wytrzymala w mieszkaniu.
Izulek ja farbowalam dzien przed tym jak sie dowiedzialam o dzidzi i kolejny raz miesiac temu czyli jak tylko skonczylam 1 trymest. Po konsultacji z fryzjerem a a n ie ginem. Zwroc tylko uwage zeby farba byla bez amoniaku. Polecam touch do wlosow np. Wella do kupienia w skl. Fryzjerskim.izulkaa lubi tę wiadomość
-
Izulka, mi pozwolil gin na wszystko na poczatku ciazy z kosmetykow oprocz farbowania wlosow,ze za duza chemia i nie pozwala. Jednak nie wiem czy faceci zdaja sobie sprawe,ze sa tez takie farby bez amoniaku hihi. Ja tam az takiej potrzeby w sumie farbowania nie mam bo na czarno machnelam jeszcze sporo przed ciaza i trzyma sie w miare ;)Takze tutaj sie ciesze,ze nie miewam tendencji do strasznych odrostow bo bym pewnie tez sie zastanawiala nad farbowaniem.
Jednak jak bylam podcinac wlosy u fryzjera to oczywiscie mi sie trafilo,ze z boku babce farbowali i nie za bardzo bylam z tego faktu zadowolona,ze z daleka,ale musze to wdychac.
Dziewczyny sie pewnie do cienia pochowaly za dnia lub pluskaly w wodzieizulkaa lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Ale sie objadlam hihi
Wcisnelam dwa kotlety mielone w podwojnych kanapkach, poprawilam lodem i teraz taka ciezka sie czuje
:)
Tak wgl to zauwazylam,ze tez mi sie cellulit robi na udach ;/ Chyba po ciazy znowu katorga i dieta bezglutenowa,ale czy ja to zniose bez tych wszystkich samkolykowJestes juz z nami