X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My działkowaliśmy wczoraj. Nie czułam się komfortowo w tym upale (pomimo siedzenia przy włączonej podlewaczce). Dziś jeszcze cieplej, więc się nie skusiłam wcale ;-) Od rana byliśmy pochodzić po Ikei, kupiliśmy kilka drobiazgów.
    Nic mi się nie chce :-)

Synuś :-)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Zorro uspokoilas mnie troche. Teraz jest ok. W sumie tylko rano dwa razy bylam w toalecie brzuch tez poki co przestal bolec a zjadlam przed chwila obiad i nic sie nie dzieje. Goraczki nie mam w sumie nic oprocz kilku wizyt w toalecie i rannego bolu brzucha. Deser zjadlam w piatek a wczoraj pierwszy raz mialam biegunke ale to tez tylko 2 razy bylam w toalecie. Mam nadzieje ze faktycznie to nic takiego i po prostu zbieg czasu. Bo moim chlopakom nic nie ma wiec pewnie macie racje. Ale tak sie zestresowalam swoja glupota ze szok. Czlowiek robi cos odruchowo i nawet sie nie zastanawia. Dopiero jak zjadlam to sie zorientowalam. ehh..

No nic ide do chlopakow na ogrod i popluskac sie w basenie.

Dobrze ze jestescie:*

Zorro lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, dokladnie nie martw sie juz tak i troszke zrelaksuj bo Biedna pewnie juz swoje sie nastresowalas :) Nie ma co miec do siebie pretensji bo jestesmy tylko ludzmi,a w ciazy to juz wgl czasem czegos nie przemyslimy takie juz jestesmy roztargnione :)

Dzisiaj znowu gorac,a wczoraj jak jechalismy autem do rodzicow to myslalam,ze upieke Malutka :O Taki gorac i wszystko nagrzane,ze az parzylo i przez chwile sie nawet nie opieralam o siedzenie takie gorace bylo. Jak na zlosc klimy w aucie tez nie mamy i ja nie wiem jak to bede znosila :)

Obiadek zjedzony,a teraz lodzikkk na deser <nie, nie taki zboczuchy Wy jedne :D>!

Micia lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger a moze ból brzucha i biegunka wzięła się ze stresu, bo zaczelas o tym intensywnie myśleć? Skoro tylko Ty masz objawy to myślę że to nie salmonella. Ewentualnie tak jak któraś wyżej napisała biegunkę moglo spowodować to, że Twoj organizm długo nie miał styczności z surowym jajkiem.

Ja dzis zjadlam swojskiej śmietany trochę i sobie uświadomiłam że chyba nie bardzo taką mogę jeść bo jest niepasteryzowana..

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko boska pyszne jagodzianki zrobilam:) az sie pochwale zdjeciem
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba2e115e556f.jpg

Ona_89', Zorro, Micia, Rozmarzona, izulkaa, Galaretka, Nymeria lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger tez podejrzewam, ze to zbieg niefortunny zbieg okolicznosci...na pewno wszystko jest dobrze, jajka byly ok i moze po prostu tak zareagowalas na surowizne.

Ja tez w bloku, tyle dobrego, ze w 1 pokoju mamy klime, to jest przyjemnie;)

I tez troche zazdroszcze basenu/ogrodu/tarasu, ale pewnie juz kolejne wakacje bedziemy spedzac na dzialce, tam kupimy jakis basen i sie bedziemy pluskac;)

I podbijam pytanie Shibuyi: w czym sie kapiecie? Troche nie oplaca mi sie kupowac nowego kostiumu, a moze pojedziemy nad morze i moze po prostu bede sobie w krotkuch szortach i topie lezakowac, hm

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen! Natychmiast mi prześlij taką jagodzianke!! Jejku...jak one apetycznie wyglądają! Mniaaaam...

Zorro, haen lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Na razie kupiłam zwykły termometr elektroniczny. Też czytałam dobre opinie o tym co napisałaś, ale jeszcze nie zastanawiałam się tak dokładnie. Kupię przed samym porodem, żeby gwarancji nie tracić :)

Dobrze mówisz, faktycznie lepiej się wstrzymać z tym zakupem do porodu.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen! Jak możesz mi to robić?? Chlip chlip ;-)
    To teraz za karę daj mi przepis :-D Długo się robi takie bułeczki?

haen lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj sama bym wtrynila takie buleczki :) Tez kiedys robilam drozdzowe nadziewane,ale mi piekarnik siadl jak narazie ;/ Nie wiem tez czy by mi sie chcialo je robic :D

Ona, tez moja mama miala od ciotki wczoraj smietane swojska i zrezygnowalam bo sobie uswiadomilam,ze niepasteryzowana. Jednak oczywiscie tez sie o tym nie mysli bo mama wlasnie chciala mi ja dac i dobrze,ze napomknela,ze to swojska wtedy sie opamietalam :) Tak jak mowilam czasem sie zapomina poprostu bo przeciez Nam sie to wydaje byc zwyczajnym jedzeniem ;)

Jakas dzisiaj rozdrazniona jestem, nie chce mi sie nic robic,a troche trzeba bylo i dodatkowo to mnie wnerwia :O

Ona_89' lubi tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuce wieczorkiem, jak bede przy komp.

Jajko surowe, smietana niepasteryzowana, a ja z kolei czytalalam, ze trzeba uwazac na jagody wlasnie, takze wyplukalam je dobrze i mam nadzieje, ze jakby bylo cos nie tak, to pieczenie to zabilo;)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieczenie, tak na bank by zabilo ;) Tak samo jak sie smazy mieso itp to wysoka temp wszystko zabija ;) Jedyne na co trzeba przy miesie surowym uwazac to dokladnie pozniej myc deske po tym i noz by to sie nie przenioslo gdzies. Tak samo nie dotykac sie takimi rekoma po twarzy ;)

Haen, nie mam takich dobrych jagodzianek,ale musze sie pocieszyc czekolada z truskawkami do kawy ;)

haen lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos pusto tu dzisiaj :P pewnie każdy się chłodzi w basenie albo na podwórku :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety, farbujecie włosy w ciąży? Caly czas czy miałyście przerwe?
    Zastanawiam się poważnie nad tym , bo farbowałam przed ciąża.. Teraz odpuściłam sobie, ale minął w sumie pierwszy trymestr i mysle czy nie zafarbować znowu :P

Pytalyscie swoich gin ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowalam juz dwa razy w czasie ciazy. Konsultowalam sprawe z gin i z fryzjerka i zaryzykowalam. Na polowkowych z dzidzia wszystko ok wiec nie sadze aby to mialo miec jakis wiekszy wplyw.
    Ale to tylko moje zdanie.

relg6iyefsp2hc2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niedziele spedzilismy albo w gosciach albo spiac . Mam masakrycznie spichniete nogi ?chodze tylko w japonkach. Ja zawsze lubilam takie temperatury a teraz sie srednio zachwycam.Tez bym z checia nad woda posiedziala ale tu.zero takich mozliwosci.

Zamiast goracych przesylam super mrozne buziaki !

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ale upal... nawet dobrze ze dzis pracowalam bo nie wiem iak bym wytrzymala w mieszkaniu.

Izulek ja farbowalam dzien przed tym jak sie dowiedzialam o dzidzi i kolejny raz miesiac temu czyli jak tylko skonczylam 1 trymest. Po konsultacji z fryzjerem a a n ie ginem. Zwroc tylko uwage zeby farba byla bez amoniaku. Polecam touch do wlosow np. Wella do kupienia w skl. Fryzjerskim.

izulkaa lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, mi pozwolil gin na wszystko na poczatku ciazy z kosmetykow oprocz farbowania wlosow,ze za duza chemia i nie pozwala. Jednak nie wiem czy faceci zdaja sobie sprawe,ze sa tez takie farby bez amoniaku hihi. Ja tam az takiej potrzeby w sumie farbowania nie mam bo na czarno machnelam jeszcze sporo przed ciaza i trzyma sie w miare ;)Takze tutaj sie ciesze,ze nie miewam tendencji do strasznych odrostow bo bym pewnie tez sie zastanawiala nad farbowaniem.
    Jednak jak bylam podcinac wlosy u fryzjera to oczywiscie mi sie trafilo,ze z boku babce farbowali i nie za bardzo bylam z tego faktu zadowolona,ze z daleka,ale musze to wdychac.

Dziewczyny sie pewnie do cienia pochowaly za dnia lub pluskaly w wodzie ;)

izulkaa lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie objadlam hihi :) Wcisnelam dwa kotlety mielone w podwojnych kanapkach, poprawilam lodem i teraz taka ciezka sie czuje :O:)

Tak wgl to zauwazylam,ze tez mi sie cellulit robi na udach ;/ Chyba po ciazy znowu katorga i dieta bezglutenowa,ale czy ja to zniose bez tych wszystkich samkolykow ;)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona nie przejmuj się;) mi się na pupie robi :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ