X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy przepraszam mój spóźniony zapłon ale byłaś teraz na kolejnej wizycie i widziałaś maluszka??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 19.03. byłam :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uaktualnione foto profilowe :)

~~Ania~~ lubi tę wiadomość

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona90 wrote:
    Po środowej wizycie, pisałam , że mój okruszek ma 1,5 cm. Teraz wstawiam zdjęcie:)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ef1c662f8a524b82.html

Niesamowite, że już tyle widać ! Bardzo duży ten Twój okruszek, szybko rośnie. Ja jestem w 7tyg+3d i moja fasolcia ma dopiero 6mm. Ale na suwaczku też mam 6 milimetrów, więc wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 16:19

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, nie jesteśmy zbyt produktywne :) Posprzątałam pół mieszkania, jutro drugie pół. Wszyscy się wynieśli z domu, to przynajmniej nikt nie naświni ;p Zaliczyłam długi spacer, długą kawę (rozp) u koleżanki, zakupy i lecę do garów. Nawet się chce ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Niesamowite, że już tyle widać ! Bardzo duży ten Twój okruszek, szybko rośnie. Ja jestem w 7tyg+3d i moja fasolcia ma dopiero 6mm. Ale na suwaczku też mam 6 milimetrów, więc wszystko ok :)

Mój maluszek ma 1,26 cm :) wg usg 7+4, suwaczka 7+1 :)

Ona_89', ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89 a gin powiedział ci, który to tydzień? Bo u mnie też niby wg @ koniec 7 ale ciąża jest dużo młodsza

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka trzymam kciuki, żeby było ok i na pewno będzie :)
    U mnie też tak jest ciąża jest o dzień starsza niż wychodzi z suwaczka i w sumie idealnie się to zgadza z zagnieżdżeniem ( wiem kiedy bo miałam plamienie).

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Ona_89 a gin powiedział ci, który to tydzień? Bo u mnie też niby wg @ koniec 7 ale ciąża jest dużo młodsza

W sumie gin się nie mógł doliczyć :P Na USG napisał coś takiego 6tydzień+2dzień (plus/minus 5 dni). Także nie wiem w końcu jak mam to interpretować.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png

Wysłany: 20 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponoć i tak tylko 5% dzieci rodzi się idealnie w terminie, ważne, że wiemy mniej więcej :) bo ja na początku myślałam, że urodzę w grudniu haha, jakoś głupio to policzyłam

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :))
    wydaje mi się że każde plamienie Powinnysmy kosultowac.. Ale może to ja jestem przewrazliwiona po tym wszystkim co było..
    ja jestem nie do życia.. juz bym chciala przywitać się z wami w 12 tyg..
    zgaga mdłości Całodniowe spanie non stop zaparcia bole glowy.. juz nie wiem co ze sobą zrobić:/ raz ciepło raz zimno :) pocieszam się trochę czytając was:) ze nie jesten sama.. az wczoraj przeprosiłam za to wszystko tzta bo biedny patrzy na to wszystko.. niby ciąża to nie choroba a ja się czuje jakbym miała ciągle angine.. i ciągły nie kończący się katar.. chciałam cos posprzątać w domu przed świętami ale nawet tz nie pozwala mi nic robić, ciągle mnie kontroluje:/ przez ostatnich kilka dni czuje się jak jakaś trendowata..
    przepraszam, musiałam się wygadac..

km5supjy0xczfwah.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę na przerwie. Chyba mnie jakieś choróbsko dopadło. Na razie wzięłam prenalen w syropie . Dobrze ze chociaż weekend mam wolny to wygrzeje się i odpoczne ,a we wtorek usg:-D . Jeśli wszystko będzie ok to zamieszcze suwaczka :-D

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy przepraszam Cię bardzo ale nic nie ogarniam od kilku dni. Sprawdzałaś na linijce jaki duży jest Twój maluch? :D Już nie są takie tyci tyci te robaczki.. Zaczyna to do mnie docierać!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka mi zmierzyła na usg crl :)

Wysłany: 20 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4aam wrote:
    Witam mamuśki :))
    wydaje mi się że każde plamienie Powinnysmy kosultowac.. Ale może to ja jestem przewrazliwiona po tym wszystkim co było..
    ja jestem nie do życia.. juz bym chciala przywitać się z wami w 12 tyg..
    zgaga mdłości Całodniowe spanie non stop zaparcia bole glowy.. juz nie wiem co ze sobą zrobić:/ raz ciepło raz zimno :) pocieszam się trochę czytając was:) ze nie jesten sama.. az wczoraj przeprosiłam za to wszystko tzta bo biedny patrzy na to wszystko.. niby ciąża to nie choroba a ja się czuje jakbym miała ciągle angine.. i ciągły nie kończący się katar.. chciałam cos posprzątać w domu przed świętami ale nawet tz nie pozwala mi nic robić, ciągle mnie kontroluje:/ przez ostatnich kilka dni czuje się jak jakaś trendowata..
    przepraszam, musiałam się wygadac..
    Mam to samo, aż mi wstyd przed światem, że jestem taka wykończona.
    Godzina w kuchni i już mi ciężko, a gdzie tam koniec..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 20 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeniosłam się do parteru, właśnie obrałam jajka siedząc na podłodze, paranoja.
    I chce mi się spać.

Ona_89', Izzy, ewulek lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Wszystko stało się takie męczące..:/ wypiłam miętę bo było mi niedobrze a jak wypiłam to mnie zgaga wzięła.. jak nie urok to ...
    a jak sobie pomyślę ze dopiero o 21 skończę prace i później mamy 30 urodziny znajomych..:/ az mi się płakać chcę :/ wolałabym pod kołderkę się położyć....

km5supjy0xczfwah.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u lekarza, stwierdzil ze wszystko jest w porzadku, niestety serduszka jeszcze nie widzialam, ale jest cialjo zoltkowe i zarodek, niby cos tam juz pulsowalo ale przed swietami jakos sie juz powinno pokazac. Lekarz przepisal mi luteine na wszelki wypadek i pimofucin bo lekkie zapalenie mam, kazal tez zrobic bete w poniedzialek i srode, a pozniej reszte badan jesli wszystko bedzie ok. Troche sie uspokoilam.

Mala_Czarna_89, perelka89, Izzy, ewulek lubią tę wiadomość

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 02:45

klz920mm8wuzprdr.png

Wysłany: 20 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie wy pracujecie, że do 21? ;/

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ