X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy przepraszam mój spóźniony zapłon ale byłaś teraz na kolejnej wizycie i widziałaś maluszka??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 19.03. byłam :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uaktualnione foto profilowe :)

~~Ania~~ lubi tę wiadomość

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona90 wrote:
    Po środowej wizycie, pisałam , że mój okruszek ma 1,5 cm. Teraz wstawiam zdjęcie:)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ef1c662f8a524b82.html

Niesamowite, że już tyle widać ! Bardzo duży ten Twój okruszek, szybko rośnie. Ja jestem w 7tyg+3d i moja fasolcia ma dopiero 6mm. Ale na suwaczku też mam 6 milimetrów, więc wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 16:19

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, nie jesteśmy zbyt produktywne :) Posprzątałam pół mieszkania, jutro drugie pół. Wszyscy się wynieśli z domu, to przynajmniej nikt nie naświni ;p Zaliczyłam długi spacer, długą kawę (rozp) u koleżanki, zakupy i lecę do garów. Nawet się chce ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Niesamowite, że już tyle widać ! Bardzo duży ten Twój okruszek, szybko rośnie. Ja jestem w 7tyg+3d i moja fasolcia ma dopiero 6mm. Ale na suwaczku też mam 6 milimetrów, więc wszystko ok :)

Mój maluszek ma 1,26 cm :) wg usg 7+4, suwaczka 7+1 :)

Ona_89', ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89 a gin powiedział ci, który to tydzień? Bo u mnie też niby wg @ koniec 7 ale ciąża jest dużo młodsza

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka trzymam kciuki, żeby było ok i na pewno będzie :)
    U mnie też tak jest ciąża jest o dzień starsza niż wychodzi z suwaczka i w sumie idealnie się to zgadza z zagnieżdżeniem ( wiem kiedy bo miałam plamienie).

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Ona_89 a gin powiedział ci, który to tydzień? Bo u mnie też niby wg @ koniec 7 ale ciąża jest dużo młodsza

W sumie gin się nie mógł doliczyć :P Na USG napisał coś takiego 6tydzień+2dzień (plus/minus 5 dni). Także nie wiem w końcu jak mam to interpretować.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png

Wysłany: 20 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponoć i tak tylko 5% dzieci rodzi się idealnie w terminie, ważne, że wiemy mniej więcej :) bo ja na początku myślałam, że urodzę w grudniu haha, jakoś głupio to policzyłam

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :))
    wydaje mi się że każde plamienie Powinnysmy kosultowac.. Ale może to ja jestem przewrazliwiona po tym wszystkim co było..
    ja jestem nie do życia.. juz bym chciala przywitać się z wami w 12 tyg..
    zgaga mdłości Całodniowe spanie non stop zaparcia bole glowy.. juz nie wiem co ze sobą zrobić:/ raz ciepło raz zimno :) pocieszam się trochę czytając was:) ze nie jesten sama.. az wczoraj przeprosiłam za to wszystko tzta bo biedny patrzy na to wszystko.. niby ciąża to nie choroba a ja się czuje jakbym miała ciągle angine.. i ciągły nie kończący się katar.. chciałam cos posprzątać w domu przed świętami ale nawet tz nie pozwala mi nic robić, ciągle mnie kontroluje:/ przez ostatnich kilka dni czuje się jak jakaś trendowata..
    przepraszam, musiałam się wygadac..

km5supjy0xczfwah.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę na przerwie. Chyba mnie jakieś choróbsko dopadło. Na razie wzięłam prenalen w syropie . Dobrze ze chociaż weekend mam wolny to wygrzeje się i odpoczne ,a we wtorek usg:-D . Jeśli wszystko będzie ok to zamieszcze suwaczka :-D

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy przepraszam Cię bardzo ale nic nie ogarniam od kilku dni. Sprawdzałaś na linijce jaki duży jest Twój maluch? :D Już nie są takie tyci tyci te robaczki.. Zaczyna to do mnie docierać!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka mi zmierzyła na usg crl :)

Wysłany: 20 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4aam wrote:
    Witam mamuśki :))
    wydaje mi się że każde plamienie Powinnysmy kosultowac.. Ale może to ja jestem przewrazliwiona po tym wszystkim co było..
    ja jestem nie do życia.. juz bym chciala przywitać się z wami w 12 tyg..
    zgaga mdłości Całodniowe spanie non stop zaparcia bole glowy.. juz nie wiem co ze sobą zrobić:/ raz ciepło raz zimno :) pocieszam się trochę czytając was:) ze nie jesten sama.. az wczoraj przeprosiłam za to wszystko tzta bo biedny patrzy na to wszystko.. niby ciąża to nie choroba a ja się czuje jakbym miała ciągle angine.. i ciągły nie kończący się katar.. chciałam cos posprzątać w domu przed świętami ale nawet tz nie pozwala mi nic robić, ciągle mnie kontroluje:/ przez ostatnich kilka dni czuje się jak jakaś trendowata..
    przepraszam, musiałam się wygadac..
    Mam to samo, aż mi wstyd przed światem, że jestem taka wykończona.
    Godzina w kuchni i już mi ciężko, a gdzie tam koniec..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 20 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeniosłam się do parteru, właśnie obrałam jajka siedząc na podłodze, paranoja.
    I chce mi się spać.

Ona_89', Izzy, ewulek lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Wszystko stało się takie męczące..:/ wypiłam miętę bo było mi niedobrze a jak wypiłam to mnie zgaga wzięła.. jak nie urok to ...
    a jak sobie pomyślę ze dopiero o 21 skończę prace i później mamy 30 urodziny znajomych..:/ az mi się płakać chcę :/ wolałabym pod kołderkę się położyć....

km5supjy0xczfwah.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u lekarza, stwierdzil ze wszystko jest w porzadku, niestety serduszka jeszcze nie widzialam, ale jest cialjo zoltkowe i zarodek, niby cos tam juz pulsowalo ale przed swietami jakos sie juz powinno pokazac. Lekarz przepisal mi luteine na wszelki wypadek i pimofucin bo lekkie zapalenie mam, kazal tez zrobic bete w poniedzialek i srode, a pozniej reszte badan jesli wszystko bedzie ok. Troche sie uspokoilam.

Mala_Czarna_89, perelka89, Izzy, ewulek lubią tę wiadomość

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 02:45

klz920mm8wuzprdr.png

Wysłany: 20 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie wy pracujecie, że do 21? ;/

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ