X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ginka mi zmierzyła na usg crl :)

No ja wiem, że gin mierzy! xD Ale ja zawsze po wizycie patrze na linijce ile to jest, żeby mieć taką wizualizacje :)
    Ale mnie rozbawiłaś ;D

• zytka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz znowu jak bylam w toalecie to na papierze zostal taki slad nie eoem jaki kolor taki chyba rozowawy po zmieszaniu ze sluzem, znowu sie martwie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy nie ogarniam o co chodzi :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka nie chcę straszyć bo może to nic nie znaczy, ale gdzieś czytałam, że różowe plamienie jest niebezpieczne. Może IP?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny. Chciałam się przywitać :) Termin z miesiączki 22 listopad.
    I zaraz na początku mam pytanie. Czy miałyście na początku takie uczucie pełności?

ewulek lubi tę wiadomość

• zytka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie wiem co robic bylam dzis u gina i mowil ze wszystko jest w porzadku.

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka! Mialam dokładnie tak samo jak ty! Patrz na moj wykres:) najpierw brudzienie sluz brazowo-zolty, a na drugi dzien bladoczerwony. Skoro bylas u lekarza i powiedzial ze jest wszystko ok to sie nie martw.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, ja miałam i właśnie mi uświadomiłaś, że teraz czuję "coś" innego w dole brzucha ;)

Zytka lekarz powiedział, co robić w takiej sytuacji? Masz do niego nr?

3,5h przygotowywań na dziś, padam na pysk, bo to się już kurcze inaczej nie da powiedzieć..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna podziwiam Cię. Ja to nawet nie mam siły powycierac kurzu z mebli. Przychodze z pracy i padam mimo ze w tym tygodniu bardzo szybko koncze, bo o 11.30

ewulek lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png

Wysłany: 20 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89 proszę cię, ty siedzisz w pracy, to masz prawo być zmęczona, a ja w domu :)
    Przejdziemy przez ten pierwszy trymestr jakoś, a potem będzie lepiej; bez takich nerwów, zmęczenia i mdłości. Będziemy poznawać płeć i czuć pierwsze kopniaki :)kupować i prasować ubranka. Tak się rozmarzyłam..

Izzy, ewulek, Ona_89' lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz przepisal luteine i kazal sobie odpoczywac, mam nadzieje ze bedzie dobrze. Moze to przy stanie zapalny ma na to wplyw bo dpktorek mowil ze mam...

• Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pelnej formie wstaje o 6:30 wracam z pracy okolo 17 i mam tyle energi ze az mnie roznosi. Albo ja jestem jakas dziwna albo cos jest nie tak :(

relg6iyefsp2hc2t.png
  • Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka współczuję przeżyć. Jeśli to sie nie wyciszy to radze na szpital jechać. Na oddzial Cuę przyjmą na bank zebyś wiedziala ale tez mam koleznake i to nie jedną która miala cztery dni budzenia. .plamienia i ma maleńką trzy miesięczną dzidzie całą i zdrową. Jesli sie martwisz to jedź nie czekaj. Ja panikara jestem mega i bym pojechała. Ja jestem na L4 odkąd sie dowiedzialam o ciązy ale tylko dlatego ze cykl temu mialam biochemiczną i choć wiedzialam,ze wlasnie coś od poczatku jest nie tak to siedziałam w pracy. Teraz stwierdzilam ze szkoda nerwów i tylko zrobilam test to poszlam na zwolnienie. Siedze sobie teraz z domku i robie absolutnie nic. Zajmuję sie przyjemnosciami i starszym synkiem :)

relgx1hplp93ekbb.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Buffy, zakręciłam :D Najważniejsze, że wszystko ok z maluszkiem :)

Ja leżę a mąż sprząta.. Ale mam wyrzuty sumienia! Moim zadaniem na dziś jest wstawienie prania.. Mam nadzieje, że tak jak mówi Mała_Czarna odżyjemy w II trymestrze :)

ewulek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wynik bety 1243,00
    ja to nie bardzo wierze mojej gin ze jestem miedzy 3-4 tyg

podam wam wyiki

3 tydz 58-71
    4 tydz9,5-750
    5 tydz 217-7138
    6 tydz 158-31795

pomocy bo ja się gubię w tych wynikach mi się wydaje ze 5 tydz

Wysłany: 20 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Sorry Buffy, zakręciłam :D Najważniejsze, że wszystko ok z maluszkiem :)

Ja leżę a mąż sprząta.. Ale mam wyrzuty sumienia! Moim zadaniem na dziś jest wstawienie prania.. Mam nadzieje, że tak jak mówi Mała_Czarna odżyjemy w II trymestrze :)
    Bo w III znów będziemy zdychać hahaha :D
    Pozazdrościć męża, chciałabym mieć takie wyrzuty sumienia :P Mój nie wie jak to jest mieć ciężarną babę w domu, bo w ost ciąży chodziliśmy oboje do liceum i mieszkaliśmy osobno, a teraz prawie go nie ma

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta a to beta hcg czy samo hcg??bo noemy inne dla tych dwóch. Kiedys myslalam ze ro to ssmo dopiero mnie ktoś uświadomił ze nie i stąd wiem. Myślałam ze robie w laboratorium beta hcg a robilam hcg :)

relgx1hplp93ekbb.png

Wysłany: 20 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogola wrote:
    Hiacynta a to beta hcg czy samo hcg??bo noemy inne dla tych dwóch. Kiedys myslalam ze ro to ssmo dopiero mnie ktoś uświadomił ze nie i stąd wiem. Myślałam ze robie w laboratorium beta hcg a robilam hcg :)
    to ja się też właśnie dowiedziałam, że to dwie różne rzeczy, dziękuję, jednak zielona ze mnie mama :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisze beta-HCG

• Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Czarna, męża to mam złotego. Wszystko teraz robi i jest taki cierpliwy jak jęczę i narzekam o wszystko. :) Właśnie go do sklepu posłałam po soczek. :D

Mala_Czarna_89, Ona_89' lubią tę wiadomość

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ