X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ginka mi zmierzyła na usg crl :)

No ja wiem, że gin mierzy! xD Ale ja zawsze po wizycie patrze na linijce ile to jest, żeby mieć taką wizualizacje :)
    Ale mnie rozbawiłaś ;D

• zytka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz znowu jak bylam w toalecie to na papierze zostal taki slad nie eoem jaki kolor taki chyba rozowawy po zmieszaniu ze sluzem, znowu sie martwie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy nie ogarniam o co chodzi :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka nie chcę straszyć bo może to nic nie znaczy, ale gdzieś czytałam, że różowe plamienie jest niebezpieczne. Może IP?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny. Chciałam się przywitać :) Termin z miesiączki 22 listopad.
    I zaraz na początku mam pytanie. Czy miałyście na początku takie uczucie pełności?

ewulek lubi tę wiadomość

• zytka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie wiem co robic bylam dzis u gina i mowil ze wszystko jest w porzadku.

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka! Mialam dokładnie tak samo jak ty! Patrz na moj wykres:) najpierw brudzienie sluz brazowo-zolty, a na drugi dzien bladoczerwony. Skoro bylas u lekarza i powiedzial ze jest wszystko ok to sie nie martw.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, ja miałam i właśnie mi uświadomiłaś, że teraz czuję "coś" innego w dole brzucha ;)

Zytka lekarz powiedział, co robić w takiej sytuacji? Masz do niego nr?

3,5h przygotowywań na dziś, padam na pysk, bo to się już kurcze inaczej nie da powiedzieć..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna podziwiam Cię. Ja to nawet nie mam siły powycierac kurzu z mebli. Przychodze z pracy i padam mimo ze w tym tygodniu bardzo szybko koncze, bo o 11.30

ewulek lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png

Wysłany: 20 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89 proszę cię, ty siedzisz w pracy, to masz prawo być zmęczona, a ja w domu :)
    Przejdziemy przez ten pierwszy trymestr jakoś, a potem będzie lepiej; bez takich nerwów, zmęczenia i mdłości. Będziemy poznawać płeć i czuć pierwsze kopniaki :)kupować i prasować ubranka. Tak się rozmarzyłam..

Izzy, ewulek, Ona_89' lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz przepisal luteine i kazal sobie odpoczywac, mam nadzieje ze bedzie dobrze. Moze to przy stanie zapalny ma na to wplyw bo dpktorek mowil ze mam...

• Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pelnej formie wstaje o 6:30 wracam z pracy okolo 17 i mam tyle energi ze az mnie roznosi. Albo ja jestem jakas dziwna albo cos jest nie tak :(

relg6iyefsp2hc2t.png
  • Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka współczuję przeżyć. Jeśli to sie nie wyciszy to radze na szpital jechać. Na oddzial Cuę przyjmą na bank zebyś wiedziala ale tez mam koleznake i to nie jedną która miala cztery dni budzenia. .plamienia i ma maleńką trzy miesięczną dzidzie całą i zdrową. Jesli sie martwisz to jedź nie czekaj. Ja panikara jestem mega i bym pojechała. Ja jestem na L4 odkąd sie dowiedzialam o ciązy ale tylko dlatego ze cykl temu mialam biochemiczną i choć wiedzialam,ze wlasnie coś od poczatku jest nie tak to siedziałam w pracy. Teraz stwierdzilam ze szkoda nerwów i tylko zrobilam test to poszlam na zwolnienie. Siedze sobie teraz z domku i robie absolutnie nic. Zajmuję sie przyjemnosciami i starszym synkiem :)

relgx1hplp93ekbb.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Buffy, zakręciłam :D Najważniejsze, że wszystko ok z maluszkiem :)

Ja leżę a mąż sprząta.. Ale mam wyrzuty sumienia! Moim zadaniem na dziś jest wstawienie prania.. Mam nadzieje, że tak jak mówi Mała_Czarna odżyjemy w II trymestrze :)

ewulek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wynik bety 1243,00
    ja to nie bardzo wierze mojej gin ze jestem miedzy 3-4 tyg

podam wam wyiki

3 tydz 58-71
    4 tydz9,5-750
    5 tydz 217-7138
    6 tydz 158-31795

pomocy bo ja się gubię w tych wynikach mi się wydaje ze 5 tydz

Wysłany: 20 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Sorry Buffy, zakręciłam :D Najważniejsze, że wszystko ok z maluszkiem :)

Ja leżę a mąż sprząta.. Ale mam wyrzuty sumienia! Moim zadaniem na dziś jest wstawienie prania.. Mam nadzieje, że tak jak mówi Mała_Czarna odżyjemy w II trymestrze :)
    Bo w III znów będziemy zdychać hahaha :D
    Pozazdrościć męża, chciałabym mieć takie wyrzuty sumienia :P Mój nie wie jak to jest mieć ciężarną babę w domu, bo w ost ciąży chodziliśmy oboje do liceum i mieszkaliśmy osobno, a teraz prawie go nie ma

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta a to beta hcg czy samo hcg??bo noemy inne dla tych dwóch. Kiedys myslalam ze ro to ssmo dopiero mnie ktoś uświadomił ze nie i stąd wiem. Myślałam ze robie w laboratorium beta hcg a robilam hcg :)

relgx1hplp93ekbb.png

Wysłany: 20 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogola wrote:
    Hiacynta a to beta hcg czy samo hcg??bo noemy inne dla tych dwóch. Kiedys myslalam ze ro to ssmo dopiero mnie ktoś uświadomił ze nie i stąd wiem. Myślałam ze robie w laboratorium beta hcg a robilam hcg :)
    to ja się też właśnie dowiedziałam, że to dwie różne rzeczy, dziękuję, jednak zielona ze mnie mama :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisze beta-HCG

• Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Czarna, męża to mam złotego. Wszystko teraz robi i jest taki cierpliwy jak jęczę i narzekam o wszystko. :) Właśnie go do sklepu posłałam po soczek. :D

Mala_Czarna_89, Ona_89' lubią tę wiadomość

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ