X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta to ja moze jeszcze podpowiem tak..jedna kobieta moze miec taki poziom beta hcg i być w czwartm tygodniu a inna taki sam jednostkowo a być w piątym. Dlatego mówi sie ze wartość jest nie tyle wazna co wzrost. Nie u każdej rośnie ten hormon tak samo. Jedna moze miec niższe wartosci a ciąza bardziej rozwinieta a inna wyższe wartosci ale byc w ciązy wyzszej. Najdokladniej mowi się ze lekarz określa według usg wiec nie wiem czy on Cie badał przez usg to mógł stwierdzic wiek ciązy po usg ale jesli mowi ze to trzeci tydzien to raczej jescze nic nie zobaczyl. Jescze jest taka opcja ze kazde laboratorium ma swoje normy. Wiec tak:mamy rozne intetpretacje w kazdym laboratorium i tak szerokie zakresy tych norm ze czasami mam wrażenie ze to bardziej wróżby jak wiarygodne odnośniki heheh :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 21:27

hiacynta99 lubi tę wiadomość

relgx1hplp93ekbb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na USG dzis i jest serduszko z usg ciaza jest młodsza wychodzi 6 tyg i 2 dni z miesiączki i bety 7.4 dni..niesamowite uczucie.. Maz ryczał...

Izzy, ewulek, Ona_89' lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widać kropkę na usg narazie
    w poniedziałek robiłam Bete Hcg 283,800 a dziś 1243,000 to chyba dobry przyrost ? u mnie jest ten problem że ja ostatnio okres miałam w sierpniu bo brałam przez 6 miesięcy vissane i po odstawieniu odrazu zaszłam

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) pięknie. Egoistycznie dajesz mi wiarę, że też w przyszłym tyg zobaczę serduszko (10 marca gin twierdził, że to 4-5tc). Teraz już tylko do przodu!

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka gratulacje!!no i tak jak pisałam wczesniej-najdokładniej określić wiek ciàźy moze lekarz po usg :) pamiętam serduszko Dorianka. Madziara jeśli to cię tak i mężulka wzruszyło to tylko wyobrażam sobie ogrom szczęścia jak tylko po wyjściu z brzuszka położà Ci maleństwo na piersiach. Mąż płakał..całował...płakał i robił zdjęcia :)

relgx1hplp93ekbb.png

Wysłany: 20 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też płakał :) najpiękniejsze chwile w życiu ;)
    Teraz, po pierwszym ciążowym szoku dochodzi do mnie jaki Skarb noszę w sobie :) Są takie momenty, że niestraszne bóle, mdłości i zmęczenie. Czuję szczęście :)

Izzy, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam różnie. ..od euforii po wzruszenie z płaczem i troche nerwów...czyli prawidłowo :) choć jeden z objawów ciąży..huśtawka nastrojów :)

ewulek lubi tę wiadomość

relgx1hplp93ekbb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są takie emocje...które zastępują mi te gorsze dni te mdłości bóle zębów ...dziewczyny dobrze bedzie trzeba wierzyć !;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogola wrote:
    Madziarka gratulacje!!no i tak jak pisałam wczesniej-najdokładniej określić wiek ciàźy moze lekarz po usg :) pamiętam serduszko Dorianka. Madziara jeśli to cię tak i mężulka wzruszyło to tylko wyobrażam sobie ogrom szczęścia jak tylko po wyjściu z brzuszka położà Ci maleństwo na piersiach. Mąż płakał..całował...płakał i robił zdjęcia :)

Hehe a wiesz ze zawsze płakałam jak kładłam matce dziecko kolo szyji ..same mi łzy leciały...

Wysłany: 20 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara ty położną jesteś?!
    Bezczelnie podczytałam kwietniówki 2015, one to tam mają fajnie, praktycznie porodówka, skurcze na bierząco :)

ewulek, Ona_89' lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :) nie zagladalam popoludniu bo byla u mnie kolezanka a przedtem sprzatalam caly pokoj wywalalam nie potrzebne ubrania itp a teraz z siostra ibgadywalam przygotowania do jej wesela bo ma w lipcu ;D wiec bede z brzuchem na jej weseliku :) wcale mi to nie przeszkadza :))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim, nasze Malenstwa juz o jeden dzien starsze :)
    Ja tez mam w tym roku wesela i to az trzy, jedno w maju wiec jeszcze raczej bez brzuchola, nastepne w sierpniu, a nastepne w pazdzierniku, wiec juz tuz przed porodem, ale to u mojej druhny wiec jesli tylko dam rade to chce na nim byc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem pielęgniarką anestezjologiczna ...asystuje przy cieciach cesarskich...;-)

Ona_89' lubi tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Jest sobota, można pospać a ja już na nogach. Za jakieś 5 minut zaczną się mdłości i już w ogóle nici ze spania..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków wrote:
    Galaretka a powiedziala Ci cos na temat leczenia nadzerki w ciazy?

Powiedziała ,że po porodzie się tym zajmiemy. Ale jestem zła bo planowaliśmy dziecko i jakby wiedziała to bym się tego pozbyła.

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstaje i jade na weekend do rodzinnego domu :) miłego weekendu ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Powiedziała ,że po porodzie się tym zajmiemy. Ale jestem zła bo planowaliśmy dziecko i jakby wiedziała to bym się tego pozbyła.
    Nie stresuj się ją też mam lekką nadzerke, ale mi już dwóch lekarzy powiedziało, że najlepiej przed ciążą nic z nią nie robić, o ile oczywiście cytologia jest prawidłowa. Często jest tak, że ona sama znika w lub po ciąży. moja koleżanka miała usuwaną i w ciąży szyjka jej się lekko otwierała i jej lekarz stwierdził, że niepotrzebnie miała ją ruszana.

• Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka mi tak jak Nali lekarz powiedział ze przed ciążą lepiej takich nadżerek nie ruszać. Madziara Ty Ty Kochana bedziesz dla nas źródłem wiedzy!!!fajną masz pracę! :)pewnie każdy poród inny co??ale to fantastycznie widzieć cudy narodzin :)

relgx1hplp93ekbb.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dołączam do Was,termin na 16 listopad.

Izzy, ewulek lubią tę wiadomość

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agulla03, fajnie ze jest nas juz tak duzo :)

agulla03 lubi tę wiadomość

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ