X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,

Ja mam tak samo sobota a przed 7 już obudzona ...
    Dzisiaj i mnie dopadły plamienia, śluz zabarwiony brązową krwią ...od rana wzięłam się za sprzątanie ale przez to plamienie już mi się odechciało :( Drugi raz to przechodzę ale stresuję się jakbym przechodziła to pierwszy raz.

a.png
    a.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa leż i odpoczywaj. Ale jak coś się dzieje to zawsze w weekend, nie? Jak na złość..

Giannaa lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogola wrote:
    Galaretka mi tak jak Nali lekarz powiedział ze przed ciążą lepiej takich nadżerek nie ruszać. Madziara Ty Ty Kochana bedziesz dla nas źródłem wiedzy!!!fajną masz pracę! :)pewnie każdy poród inny co??ale to fantastycznie widzieć cudy narodzin :)
    Madziara, też właśnie pomyślałam, że nie będziesz tu miała życia pod koniec :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje...zawsze w weekend. Wykończyć się idzie.

a.png
    a.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czujecie Kochane? Co dzisiaj porabiacie?
    Ja mam wychodne bo mąż już dawno temu umówił się na dzisiaj z kolegami. Więc ja wykorzystam czas na wieczór z siostrą i siostrzenicą. :)

• liri Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pon do gin- stresuje sie chyba nawet bardziej niz przed 1.ciaza- boje sie pozamacicznej albo pustego jajeczka

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u was ze śluzem i bólem brzucha?

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam też ostatnio o śluz pytać bo mnie zalewa kremowy ale też nie codziennie. Luteina też pewnie swoje robi.. I czasem mam bardziej żółty a czasem biały.

Iiri nie martw się na zapas. Gdyby to była CP zwijałabyś się z bólu już na tym etapie. ;) na pewno maluszek pięknie rośnie. :)

• zytka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch dzis czasem zakluje ale trwa to chwilke, plamien brak co mnie bardzo cieszy, goraczki juz tez nie mam czuje sie lepiej. Ale poleguje sobie troszke. A wiecie dzis siedzialam sobie na fotelu i zrobilo mi sie ciemnio przed oczami i takie dziwne uczucie w klatce piersiowej, duszno, od czego to moglo byc?

• liri Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja śluzu tez sporo..tez kremowy czasem bezbarwny..ale sporo go..mnie brzuch czasem pobolewa..nie zawsE ale jednak i nie pamietam czy przy 1.tez tak mialam

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wściekła na siebie, bo obżarłam się wczoraj chipsami (!) i brzuch mnie potem bolał i dziś trochę też, na szczęście w okolicy żołądka. Oczywiście zastanawiałam się, czy to nie okolice macicy. Gorzej niż z dzieckiem..
    Posłuchałam waszych rad i wczoraj pokroiłam sobie wszystko do sałatek i przygotowałam półprodukty i super, teraz zrobienie sałatki zajmuje mi 5 minut :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane... mam propozycje.. zalozylysmy sobie ze styczniowymi mamuskami 2014 grupe zamknieta na fb. tam jest o wiele wygodniej sie dogadac..pogadac..wymienic roznymi pomyslami itd.. nawet juz spotkania byly z dzieciakami:) moze tez sobie grupe zalozymy na fb? co wy na to i kto chetny??:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 10:54

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założona:) Nazwa- Listopadowe Mamuśki 2015

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 02:45

klz920mm8wuzprdr.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bedzie grupa tajna:) takze nikt sie nie dowie:)
    podajcie mi w wiadomosci prywatnej linki do waszych kont to was zaprosze do grupy:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jeszcze nikt o ciazy nie wie:) i chce zeby tak narazie zostalo:) takze same sie nie dodacie do grupy..musze was znalezc i dodac bo nie da sie jej nawet wyszukac

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto bedzie chetny musi mi wyslac linka do swojego konta na fb zebym was mogla zaprosic do grupy:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zytka wrote:
    Mnie brzuch dzis czasem zakluje ale trwa to chwilke, plamien brak co mnie bardzo cieszy, goraczki juz tez nie mam czuje sie lepiej. Ale poleguje sobie troszke. A wiecie dzis siedzialam sobie na fotelu i zrobilo mi sie ciemnio przed oczami i takie dziwne uczucie w klatce piersiowej, duszno, od czego to moglo byc?

Ja tez mam kolatanie serca i to coraz czesciej. Moja polozna powiedziala ze to normalne bo organizm przepompowuje duza ilosc krwi ale musze przyznac ze malo mnie to uspokaja bo srasznie sie slabo wtedy czuje i bardzo zdenerwowana. Normalnie jakby serce chcialo mi wyskoczyc na zewnatrz :(

Ja wczoraj kupilam obiad po drodze z pracy i juz o 18 wykapana w lozku lezalam i filmy ogladalam i padlam o 21. Za to o 4 rano sie juz obudzilam a o 5 musialam wstac bo tak mnie ssalo ze mi sie niedobrze zrobilo. Traz pewnie caly dzien jak zambie bede chodzic. Mam nadzieje ze uda mi se trpche mieszkanie ogarnac bo moj wraca na 1,5 dnia.

A co do bolu brzucha ja mam straszne skurcze jak za szybko wstane... bardzo dziwne ale az w pol mnie zgina. Takie regularne tez mam ale ja nie jestem wrazliwa na bol wiec sie jakos nimi nie przejmuje dopoki sa znosne nie powinno sie nic dziac ale te skurcze przy wstawaniu mnie martwia. Staram sie wstawac bardzo wolno ale czasem sie zapominam :(

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do apteki tylko wyskoczyłam a tu tyle postów :)

Grupa na fb super pomysł :)

Mała Czarna też mam teraz smaka na czipsika :D
    A brzuch mnie czasami tylko zaboli. A raczej ukłuje.. Zwłaszcza jak kicham to ciągnie mnie bardzo lewy jajnik, ciąża jest z prawej strony. Ciekawe od czego to.

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Proszę o radę dopadł mnie kaszel i ból gardła jak sobie z nim poradzić?? Słyszałam, że przeziębienie i grypa mogą prowadzić do najgorszego i się martwie :( co robić co wziąć?

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ