X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Do kliniki Ludwin&Ludwin, ale na lekarza prowadzącego wybrałam sobie dr Przybylską-Jurecką :) a ty?

Ja chodze do dr Ingi wlasnie ale zastanawiam sie nad zmiana.

relg6iyefsp2hc2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków wrote:
    Ja chodze do dr Ingi wlasnie ale zastanawiam sie nad zmiana.
    Byłam u nich u dr Ludwina, u dr Przybylskiej-Jureckiej i u dr Kuli-Prykan. Miałam dylemat między kobietami, którą wybrać, bo obie były super, ale urzekła mnie dr PRzybylska tym, że od razu dała swój telefon i kazała dzwonić w razie czego, jest rzeczowa, miła, nie spieszy się, zawsze fajnie wytłumaczy. dr Kula też jest sympatyczna, też mi wszystko wytłumaczyła. :)
    A jakie masz wrażenia po dr Indze?

• Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok porzeczkowy! Toście narobił smaka.. :D

szczesciara25 lubi tę wiadomość

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ja jeszcze nie piłam wina bez alko więc nie wiem jak smakuje ;)
    Sok z porzeczki też lubię, szczególnie dr Witta

http://winabezalkoholowe.pl/wina chyba nie wszystkie będą smakowac jak zamiennik soku z czarnej porzeczki ;)
    ja mam takie zdanie nic mi sie nie stanie jak nie bede pila alkoholu przez 9 miesiecy i nasteopny nawet rrok jak bede karmic po co pic piwo czy wino bezalkoholowe co to da >?:D ja tam sie wole soku napic :P ale to moje zdanie ;) kazdt robi co chce

Izzy, Ona_89' lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 20 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacyjna kobieta zarowno jako czlowiek jak i lekarz.

Ja lecze sie juz dlugo u niej poniewaz staralismy sie z mezem prawie dwa lata.
    Bardzo kompetentna. Troszke przeraza mnie jednak to ze nie pracuje w zadnym szpitalu.

A z doswiadczenia kolezanek wiem ze takie sytuacje nie sa zbyt dobre w trakcie porodu czy ewentualnej cesarki bo poprostu nie ta lekarka ktora prowadzi ja wykonuje.

relg6iyefsp2hc2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    ja mam takie zdanie nic mi sie nie stanie jak nie bede pila alkoholu przez 9 miesiecy i nasteopny nawet rrok jak bede karmic po co pic piwo czy wino bezalkoholowe co to da >?:D ja tam sie wole soku napic :P ale to moje zdanie ;) kazdt robi co chce

To już dawno zostało stwierdzone, że każdy robi jak uważa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków wrote:
    Rewelacyjna kobieta zarowno jako czlowiek jak i lekarz.

Ja lecze sie juz dlugo u niej poniewaz staralismy sie z mezem prawie dwa lata.
    Bardzo kompetentna. Troszke przeraza mnie jednak to ze nie pracuje w zadnym szpitalu.

A z doswiadczenia kolezanek wiem ze takie sytuacje nie sa zbyt dobre w trakcie porodu czy ewentualnej cesarki bo poprostu nie ta lekarka ktora prowadzi ja wykonuje.

No właśnie ja widziałam, że ta klinika wykonuje cc i nie ukrywam, że to był jeden z czynników wpływających na wybór kliniki. A to gadałaś z nia już o tym, że ci nie zrobi?

Wysłany: 20 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co moze przejdzmy na jakas prywatna rozmowe a nie zasmiecajmy tutaj :)
    Tak poruszalam ten temat.

relg6iyefsp2hc2t.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    To już dawno zostało stwierdzone, że każdy robi jak uważa :)
    dokladnie ale kazdy swoje zdanie ,moze wyrazic :) a ja chodze do Krakowa do kliniki Macierzystwo najlepsza klinkika ever i dr Mirocki :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków wrote:
    Wiesz co moze przejdzmy na jakas prywatna rozmowe a nie zasmiecajmy tutaj :)
    Tak poruszalam ten temat.

Bardzo chętnie, gdzies tu sa jakies wiadomości priv?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie obczajałam tego wcześniej i dopiero teraz zauważyłam, że mam jakieś zaproszenia :) Przepraszam, że tak późno, ale już wszystkie przyjęłam :)
    Kasia_Kraków tobie też juz takie wysłałam to jak przyjmiesz to będziemy mogły pisać pw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 12:34

• MW26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skąd Wy macie tyle czasu żeby tak dużo pisać :-D. Ja na razie zaganiana jestem ale może jak dostanę L4 to będę więcej się udzielać. Teraz czekam na wtorkową wizytę i mam nadzieję że już zobaczę serduszko. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Lecę do pracy. Ale napewno jak wrócę to poczytam co tam napisałyście.;-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie po wizycie jestem, mam lezec przez weekend i sie wygrzewac, kazala mi brac paracetamol, vit c, syrop prenalen i pastylki tantum verde, mam nadzieje ze za kilka dni bede juz w lepszym stanie :) a i zwolnienie na dzis dostalam, zwykle l4 nie ciazowe, sama lekarka mowila ze jeszcze nikt nie musi wiefziec o ciazy :) nie moge doczekac sie jutrzejszej wizyty u gina :)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    A ja nie ukrywam, że lubię alkohol, oczywiście w przyzwoitych ilościach. Ale piwo wieczorem, czy drink w weekend często się u mnie zdarzały. Dlatego gdzieś tam jest myśl na ten temat i trudno uwierzyć, że przez rok nie przyjdzie smak. Dlatego staram się mieć jakąś alternatywę, nieszkodliwą, o podobnym smaku :)
    Kasia Kraków wrote:
    Troszke przeraza mnie jednak to ze nie pracuje w zadnym szpitalu.

Jeśli chodzi o naturalny poród to i tak będziesz musiała urodzić sama :) pewnie lepiej mieć kogoś zaufanego obok, ale przyznam, że z całego stada ludzi przy porodzie najbardziej pomógł mi urodzić.. mąż

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam, to też mam ochotę na piwko i pewnie będzie mi brakowało takiego z sokiem w ciepłe letnie wieczory :P
    dzisiaj jakoś takie mniejsze mam piersi albo mi się wydaje, za to wyskoczyły mi dwa nowe pryszcze, jeden ogromny i znowu się co chwila budziłam w nocy :/
    Też dostałam mnóstwo badań do zrobienia, laboratorium na mnie zarobi :P
    A będziecie robić posiewy z szyjki na bakterie? Ja bym chciała chociaż jeden w każdym trymestrze zrobić.

• Molcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny, Nala85 widzę, że masz tę samą przypadłość co ja - cały dzień jestem śpiąca, a w nocy się budzę parę razy :/ co do robienia badań - zaczęłam poważnie rozważać opcję chodzenia też na nfz żeby chociaż to poszło z ubezpieczenia

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam dzis ze plamie :( zafzwonilam do lekarza, mam przyjechac na 17. Bardzo sie boje,

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka a jaki kolor?

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w ciaży nie pić to łatwo przychodzi, robisz to też dla kogoś. Ja ze względu na jelita nie mogę ogólnie pić alkoholu. A że jestem z tych wiecznie przejmujących i zestresowanych to jak przychodziły imprezy to byłam pierwsza z lampką wina czy piwkiem. Wiecie jakie to trudne jak ktoś lubi się "rozluźnić" a ma całkowity zakaz... i wszyscy w kołko pytają. A jak widzą brzuszek to przymajniej nie pytają.

Ale miałam cel... będę miała dzidziusia to potem wytne to cholerne jelito i będę mogła wszytko jeść i wszystko pić <3 a nie tylko ryż, ziemniaki i marchewki gotowane na zmiane.... żadnych soków żadnych surowych warzyw ani owoców... Lipa

Ja w dzień też śpiąca, ale nie robię drzemek bo liczę, że noc mi wystarczy a tu dupa, też się budzę co rusz i gapie się w sufit. O 4.30 koniec spania dziś a na 7.30 do roboty. Nawet mój kot się zdenerwował że się kręcę i nie może się wyspać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:47

• Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Można się przyłączyć ?

2 dni temu robiłam test i ujrzałam wymarzone II kreseczki :)
    To moja druga ciąża, mam już 3 letnią córkę :)
    Termin wychodzi na około 15 listopada, czeka mnie wizyta u lekarza.

Podpowiedzcie jak wklejacie suwaczki :)

Izzy, Magu, ewulek lubią tę wiadomość

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ