X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Do kliniki Ludwin&Ludwin, ale na lekarza prowadzącego wybrałam sobie dr Przybylską-Jurecką :) a ty?

Ja chodze do dr Ingi wlasnie ale zastanawiam sie nad zmiana.

relg6iyefsp2hc2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków wrote:
    Ja chodze do dr Ingi wlasnie ale zastanawiam sie nad zmiana.
    Byłam u nich u dr Ludwina, u dr Przybylskiej-Jureckiej i u dr Kuli-Prykan. Miałam dylemat między kobietami, którą wybrać, bo obie były super, ale urzekła mnie dr PRzybylska tym, że od razu dała swój telefon i kazała dzwonić w razie czego, jest rzeczowa, miła, nie spieszy się, zawsze fajnie wytłumaczy. dr Kula też jest sympatyczna, też mi wszystko wytłumaczyła. :)
    A jakie masz wrażenia po dr Indze?

• Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok porzeczkowy! Toście narobił smaka.. :D

szczesciara25 lubi tę wiadomość

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ja jeszcze nie piłam wina bez alko więc nie wiem jak smakuje ;)
    Sok z porzeczki też lubię, szczególnie dr Witta

http://winabezalkoholowe.pl/wina chyba nie wszystkie będą smakowac jak zamiennik soku z czarnej porzeczki ;)
    ja mam takie zdanie nic mi sie nie stanie jak nie bede pila alkoholu przez 9 miesiecy i nasteopny nawet rrok jak bede karmic po co pic piwo czy wino bezalkoholowe co to da >?:D ja tam sie wole soku napic :P ale to moje zdanie ;) kazdt robi co chce

Izzy, Ona_89' lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 20 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacyjna kobieta zarowno jako czlowiek jak i lekarz.

Ja lecze sie juz dlugo u niej poniewaz staralismy sie z mezem prawie dwa lata.
    Bardzo kompetentna. Troszke przeraza mnie jednak to ze nie pracuje w zadnym szpitalu.

A z doswiadczenia kolezanek wiem ze takie sytuacje nie sa zbyt dobre w trakcie porodu czy ewentualnej cesarki bo poprostu nie ta lekarka ktora prowadzi ja wykonuje.

relg6iyefsp2hc2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    ja mam takie zdanie nic mi sie nie stanie jak nie bede pila alkoholu przez 9 miesiecy i nasteopny nawet rrok jak bede karmic po co pic piwo czy wino bezalkoholowe co to da >?:D ja tam sie wole soku napic :P ale to moje zdanie ;) kazdt robi co chce

To już dawno zostało stwierdzone, że każdy robi jak uważa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków wrote:
    Rewelacyjna kobieta zarowno jako czlowiek jak i lekarz.

Ja lecze sie juz dlugo u niej poniewaz staralismy sie z mezem prawie dwa lata.
    Bardzo kompetentna. Troszke przeraza mnie jednak to ze nie pracuje w zadnym szpitalu.

A z doswiadczenia kolezanek wiem ze takie sytuacje nie sa zbyt dobre w trakcie porodu czy ewentualnej cesarki bo poprostu nie ta lekarka ktora prowadzi ja wykonuje.

No właśnie ja widziałam, że ta klinika wykonuje cc i nie ukrywam, że to był jeden z czynników wpływających na wybór kliniki. A to gadałaś z nia już o tym, że ci nie zrobi?

Wysłany: 20 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co moze przejdzmy na jakas prywatna rozmowe a nie zasmiecajmy tutaj :)
    Tak poruszalam ten temat.

relg6iyefsp2hc2t.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    To już dawno zostało stwierdzone, że każdy robi jak uważa :)
    dokladnie ale kazdy swoje zdanie ,moze wyrazic :) a ja chodze do Krakowa do kliniki Macierzystwo najlepsza klinkika ever i dr Mirocki :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków wrote:
    Wiesz co moze przejdzmy na jakas prywatna rozmowe a nie zasmiecajmy tutaj :)
    Tak poruszalam ten temat.

Bardzo chętnie, gdzies tu sa jakies wiadomości priv?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie obczajałam tego wcześniej i dopiero teraz zauważyłam, że mam jakieś zaproszenia :) Przepraszam, że tak późno, ale już wszystkie przyjęłam :)
    Kasia_Kraków tobie też juz takie wysłałam to jak przyjmiesz to będziemy mogły pisać pw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 12:34

• MW26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skąd Wy macie tyle czasu żeby tak dużo pisać :-D. Ja na razie zaganiana jestem ale może jak dostanę L4 to będę więcej się udzielać. Teraz czekam na wtorkową wizytę i mam nadzieję że już zobaczę serduszko. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Lecę do pracy. Ale napewno jak wrócę to poczytam co tam napisałyście.;-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie po wizycie jestem, mam lezec przez weekend i sie wygrzewac, kazala mi brac paracetamol, vit c, syrop prenalen i pastylki tantum verde, mam nadzieje ze za kilka dni bede juz w lepszym stanie :) a i zwolnienie na dzis dostalam, zwykle l4 nie ciazowe, sama lekarka mowila ze jeszcze nikt nie musi wiefziec o ciazy :) nie moge doczekac sie jutrzejszej wizyty u gina :)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    A ja nie ukrywam, że lubię alkohol, oczywiście w przyzwoitych ilościach. Ale piwo wieczorem, czy drink w weekend często się u mnie zdarzały. Dlatego gdzieś tam jest myśl na ten temat i trudno uwierzyć, że przez rok nie przyjdzie smak. Dlatego staram się mieć jakąś alternatywę, nieszkodliwą, o podobnym smaku :)
    Kasia Kraków wrote:
    Troszke przeraza mnie jednak to ze nie pracuje w zadnym szpitalu.

Jeśli chodzi o naturalny poród to i tak będziesz musiała urodzić sama :) pewnie lepiej mieć kogoś zaufanego obok, ale przyznam, że z całego stada ludzi przy porodzie najbardziej pomógł mi urodzić.. mąż

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam, to też mam ochotę na piwko i pewnie będzie mi brakowało takiego z sokiem w ciepłe letnie wieczory :P
    dzisiaj jakoś takie mniejsze mam piersi albo mi się wydaje, za to wyskoczyły mi dwa nowe pryszcze, jeden ogromny i znowu się co chwila budziłam w nocy :/
    Też dostałam mnóstwo badań do zrobienia, laboratorium na mnie zarobi :P
    A będziecie robić posiewy z szyjki na bakterie? Ja bym chciała chociaż jeden w każdym trymestrze zrobić.

• Molcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny, Nala85 widzę, że masz tę samą przypadłość co ja - cały dzień jestem śpiąca, a w nocy się budzę parę razy :/ co do robienia badań - zaczęłam poważnie rozważać opcję chodzenia też na nfz żeby chociaż to poszło z ubezpieczenia

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam dzis ze plamie :( zafzwonilam do lekarza, mam przyjechac na 17. Bardzo sie boje,

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka a jaki kolor?

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w ciaży nie pić to łatwo przychodzi, robisz to też dla kogoś. Ja ze względu na jelita nie mogę ogólnie pić alkoholu. A że jestem z tych wiecznie przejmujących i zestresowanych to jak przychodziły imprezy to byłam pierwsza z lampką wina czy piwkiem. Wiecie jakie to trudne jak ktoś lubi się "rozluźnić" a ma całkowity zakaz... i wszyscy w kołko pytają. A jak widzą brzuszek to przymajniej nie pytają.

Ale miałam cel... będę miała dzidziusia to potem wytne to cholerne jelito i będę mogła wszytko jeść i wszystko pić <3 a nie tylko ryż, ziemniaki i marchewki gotowane na zmiane.... żadnych soków żadnych surowych warzyw ani owoców... Lipa

Ja w dzień też śpiąca, ale nie robię drzemek bo liczę, że noc mi wystarczy a tu dupa, też się budzę co rusz i gapie się w sufit. O 4.30 koniec spania dziś a na 7.30 do roboty. Nawet mój kot się zdenerwował że się kręcę i nie może się wyspać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:47

• Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Można się przyłączyć ?

2 dni temu robiłam test i ujrzałam wymarzone II kreseczki :)
    To moja druga ciąża, mam już 3 letnią córkę :)
    Termin wychodzi na około 15 listopada, czeka mnie wizyta u lekarza.

Podpowiedzcie jak wklejacie suwaczki :)

Izzy, Magu, ewulek lubią tę wiadomość

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ