X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ania2071 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka ale pracodawca ma obowiązek zwolnić cię z pracy na czas wizyty bez odpracowywania tego.

f2w3pc0z30b8gt3t.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie dziewczyny które widziałyście serduszko dostałyście już jakie macie badania zrobić ja od razu przeszłam do drugiego pokoju po wizycie i zrobiłam wszystkie badania oprocz glukozy i morfologi ( bo to na czczo ) :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Wczoraj wieczorem siedziałam ze szwagrem i szwagierką, oboje przyjechali samochodami, miesiąc temu rzucili palenie i się śmialiśmy co to się z nami porobiło. Ani piwka jak zwykle, ani papierocha :)

Ja za piwkiem nigdy wlasnie jakos nie przepadalam ale czerwonego wina to cos czuje ze bedzie mi brakowalo w weekendy zelaszcza te cieple grillowe.

I oczywiscie palenia ktore rzucic w dwa dni nie jest tak prosto. Maz sie ze mnie smieje ze jak mnie zna to 5 minut po porodzie pojde sobie zapalic.

Aaaaaaa.....

relg6iyefsp2hc2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    a właśnie dziewczyny które widziałyście serduszko dostałyście już jakie macie badania zrobić ja od razu przeszłam do drugiego pokoju po wizycie i zrobiłam wszystkie badania oprocz glukozy i morfologi ( bo to na czczo ) :)

Ja już miałam tych badań całe mnóstwo i wczoraj na wizycie dostałam kolejną porcję :)
    Mam też umówić się na usg sutka, genetyczne i test papp-a ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czarna, popieram.
    Też piłam karmi żurawinowe i ostatnio usłyszałam o winie bezalkoholowym, któego planuję poszukać i nabyć :)

Co do diety to do swojej sprzed ciąży dodałam więcej warzyw i owoców a ograniczyłam słodkie no i też rano jem śniadanie, gdyż inaczej mam odruchy wymiotne ;)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków wrote:
    Ja za piwkiem nigdy wlasnie jakos nie przepadalam ale czerwonego wina to cos czuje ze bedzie mi brakowalo w weekendy zelaszcza te cieple grillowe.

I oczywiscie palenia ktore rzucic w dwa dni nie jest tak prosto. Maz sie ze mnie smieje ze jak mnie zna to 5 minut po porodzie pojde sobie zapalic.

Aaaaaaa.....
    Fajnie mówić niepalącym, że trzeba rzucić i już. Mi tym razem poszło nieźle, choć wiem, że gdyby nie dzidzia, to nieraz poszłabym zapalić. Ale w pierwszej ciąży była tragedia, zajęło mi to dobre kilka dni. Po porodzie raczej nie zapalisz, bo będziesz karmić :D Ale potem niestety łatwo wrócić przy pierwszej lepszej okazji :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 20 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie mialyscie juz zlecone badania?

relg6iyefsp2hc2t.png

Wysłany: 20 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Mała czarna, popieram.
    Też piłam karmi żurawinowe i ostatnio usłyszałam o winie bezalkoholowym, któego planuję poszukać i nabyć :)

Co do diety to do swojej sprzed ciąży dodałam więcej warzyw i owoców a ograniczyłam słodkie no i też rano jem śniadanie, gdyż inaczej mam odruchy wymiotne ;)
    A ja właśnie zaczęłam jeść słodkie, trzeba się opamiętać, bo naprawdę będę się toczyć. Teściowa wczoraj mi zasugerowała, że mam bliźniaki ;) Naprawdę brzuch okrągły jak na 4mc..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 20 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A karmi ordynator oddziału dziecięcego mi kazał pić na podtrzymanie pokarmu, jak miałam przerwę w karmieniu

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dość szczupła, ale uwielbiam batoniki czy czekoladki, niestety glukoza wyszła na granicy i lekarz zabroniła jeść słodyczy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to się strasznie obawiam rozstępów :/ Moja mama ma po ciąży rozstępy na brzuchu, ja mam trochę na biodrach - urosłam w górę za gwałtownie w okresie dorastania i skóra nie wytrzymała.

• Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie póki co od słodyczy odrzuca. Ale pewnie nadrobie jak mdłości całkiem przejdą :D

Wysłany: 20 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffi czy dobrze wydedukowalam ze chodzisz do Pani Ingi Ludwin?

relg6iyefsp2hc2t.png

Wysłany: 20 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama twierdzi, że na rozstępy pomogło jej "szczypanie" skóry. Nie wiem ile w tym prawdy, ale nie ma nic na brzuchu, a przytyła w ciąży 30kg

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ja za to się strasznie obawiam rozstępów :/ Moja mama ma po ciąży rozstępy na brzuchu, ja mam trochę na biodrach - urosłam w górę za gwałtownie w okresie dorastania i skóra nie wytrzymała.

Smaruj się już oliwką. 2-3 razy dziennie. 4 moje koleżanki tak robiły i ani śladu po rozstępach. Żadnych kremów, zwykła oliwka. Ja używam tej w żelu. :)

• Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziajka ma dobry krem na rozstepy wydajny i wogole ale takie rzeczy to od 4 miesiaca sie uzywa dopiero

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków wrote:
    Buffi czy dobrze wydedukowalam ze chodzisz do Pani Ingi Ludwin?

Do kliniki Ludwin&Ludwin, ale na lekarza prowadzącego wybrałam sobie dr Przybylską-Jurecką :) a ty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Smaruj się już oliwką. 2-3 razy dziennie. 4 moje koleżanki tak robiły i ani śladu po rozstępach. Żadnych kremów, zwykła oliwka. Ja używam tej w żelu. :)

Oliwką się smaruje już od dawna, mam skórę wrażliwą, suchą i bez tego ani rusz, po kąpieli całe ciało w oliwce :)
    No zobaczymy, ale jeśli to geny to pewnie nie uniknę rozstępów :(

Izzy lubi tę wiadomość

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja sobie zamiast wina bezalkoholoqwwego sok z czarnej pozeczki wypije na to samo wychodzi ;D no ja tez mialam mnostwo badan jeszcze musze oddac mocz zrobic morfologie i glukoze przed wizyta :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie piłam wina bez alko więc nie wiem jak smakuje ;)
    Sok z porzeczki też lubię, szczególnie dr Witta

http://winabezalkoholowe.pl/wina chyba nie wszystkie będą smakowac jak zamiennik soku z czarnej porzeczki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 12:10

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ