X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ania2071 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka ale pracodawca ma obowiązek zwolnić cię z pracy na czas wizyty bez odpracowywania tego.

f2w3pc0z30b8gt3t.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie dziewczyny które widziałyście serduszko dostałyście już jakie macie badania zrobić ja od razu przeszłam do drugiego pokoju po wizycie i zrobiłam wszystkie badania oprocz glukozy i morfologi ( bo to na czczo ) :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Wczoraj wieczorem siedziałam ze szwagrem i szwagierką, oboje przyjechali samochodami, miesiąc temu rzucili palenie i się śmialiśmy co to się z nami porobiło. Ani piwka jak zwykle, ani papierocha :)

Ja za piwkiem nigdy wlasnie jakos nie przepadalam ale czerwonego wina to cos czuje ze bedzie mi brakowalo w weekendy zelaszcza te cieple grillowe.

I oczywiscie palenia ktore rzucic w dwa dni nie jest tak prosto. Maz sie ze mnie smieje ze jak mnie zna to 5 minut po porodzie pojde sobie zapalic.

Aaaaaaa.....

relg6iyefsp2hc2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    a właśnie dziewczyny które widziałyście serduszko dostałyście już jakie macie badania zrobić ja od razu przeszłam do drugiego pokoju po wizycie i zrobiłam wszystkie badania oprocz glukozy i morfologi ( bo to na czczo ) :)

Ja już miałam tych badań całe mnóstwo i wczoraj na wizycie dostałam kolejną porcję :)
    Mam też umówić się na usg sutka, genetyczne i test papp-a ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czarna, popieram.
    Też piłam karmi żurawinowe i ostatnio usłyszałam o winie bezalkoholowym, któego planuję poszukać i nabyć :)

Co do diety to do swojej sprzed ciąży dodałam więcej warzyw i owoców a ograniczyłam słodkie no i też rano jem śniadanie, gdyż inaczej mam odruchy wymiotne ;)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków wrote:
    Ja za piwkiem nigdy wlasnie jakos nie przepadalam ale czerwonego wina to cos czuje ze bedzie mi brakowalo w weekendy zelaszcza te cieple grillowe.

I oczywiscie palenia ktore rzucic w dwa dni nie jest tak prosto. Maz sie ze mnie smieje ze jak mnie zna to 5 minut po porodzie pojde sobie zapalic.

Aaaaaaa.....
    Fajnie mówić niepalącym, że trzeba rzucić i już. Mi tym razem poszło nieźle, choć wiem, że gdyby nie dzidzia, to nieraz poszłabym zapalić. Ale w pierwszej ciąży była tragedia, zajęło mi to dobre kilka dni. Po porodzie raczej nie zapalisz, bo będziesz karmić :D Ale potem niestety łatwo wrócić przy pierwszej lepszej okazji :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 20 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie mialyscie juz zlecone badania?

relg6iyefsp2hc2t.png

Wysłany: 20 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Mała czarna, popieram.
    Też piłam karmi żurawinowe i ostatnio usłyszałam o winie bezalkoholowym, któego planuję poszukać i nabyć :)

Co do diety to do swojej sprzed ciąży dodałam więcej warzyw i owoców a ograniczyłam słodkie no i też rano jem śniadanie, gdyż inaczej mam odruchy wymiotne ;)
    A ja właśnie zaczęłam jeść słodkie, trzeba się opamiętać, bo naprawdę będę się toczyć. Teściowa wczoraj mi zasugerowała, że mam bliźniaki ;) Naprawdę brzuch okrągły jak na 4mc..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 20 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A karmi ordynator oddziału dziecięcego mi kazał pić na podtrzymanie pokarmu, jak miałam przerwę w karmieniu

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dość szczupła, ale uwielbiam batoniki czy czekoladki, niestety glukoza wyszła na granicy i lekarz zabroniła jeść słodyczy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to się strasznie obawiam rozstępów :/ Moja mama ma po ciąży rozstępy na brzuchu, ja mam trochę na biodrach - urosłam w górę za gwałtownie w okresie dorastania i skóra nie wytrzymała.

• Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie póki co od słodyczy odrzuca. Ale pewnie nadrobie jak mdłości całkiem przejdą :D

Wysłany: 20 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffi czy dobrze wydedukowalam ze chodzisz do Pani Ingi Ludwin?

relg6iyefsp2hc2t.png

Wysłany: 20 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama twierdzi, że na rozstępy pomogło jej "szczypanie" skóry. Nie wiem ile w tym prawdy, ale nie ma nic na brzuchu, a przytyła w ciąży 30kg

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ja za to się strasznie obawiam rozstępów :/ Moja mama ma po ciąży rozstępy na brzuchu, ja mam trochę na biodrach - urosłam w górę za gwałtownie w okresie dorastania i skóra nie wytrzymała.

Smaruj się już oliwką. 2-3 razy dziennie. 4 moje koleżanki tak robiły i ani śladu po rozstępach. Żadnych kremów, zwykła oliwka. Ja używam tej w żelu. :)

• Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziajka ma dobry krem na rozstepy wydajny i wogole ale takie rzeczy to od 4 miesiaca sie uzywa dopiero

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków wrote:
    Buffi czy dobrze wydedukowalam ze chodzisz do Pani Ingi Ludwin?

Do kliniki Ludwin&Ludwin, ale na lekarza prowadzącego wybrałam sobie dr Przybylską-Jurecką :) a ty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Smaruj się już oliwką. 2-3 razy dziennie. 4 moje koleżanki tak robiły i ani śladu po rozstępach. Żadnych kremów, zwykła oliwka. Ja używam tej w żelu. :)

Oliwką się smaruje już od dawna, mam skórę wrażliwą, suchą i bez tego ani rusz, po kąpieli całe ciało w oliwce :)
    No zobaczymy, ale jeśli to geny to pewnie nie uniknę rozstępów :(

Izzy lubi tę wiadomość

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja sobie zamiast wina bezalkoholoqwwego sok z czarnej pozeczki wypije na to samo wychodzi ;D no ja tez mialam mnostwo badan jeszcze musze oddac mocz zrobic morfologie i glukoze przed wizyta :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie piłam wina bez alko więc nie wiem jak smakuje ;)
    Sok z porzeczki też lubię, szczególnie dr Witta

http://winabezalkoholowe.pl/wina chyba nie wszystkie będą smakowac jak zamiennik soku z czarnej porzeczki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 12:10

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ