Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Shibuya, nie wiem na jakiej zasadzie sie porownuje tsh do ft4 bo to mi zawsze lekarz sprawdza.
Takze tutaj ciezko mi powiedziec,ale to 3 cos to mi sie juz takie graniczne wydaje.
U mnie narazie sie wacha tsh ciagle 2 cos i ft4 roznie,ale endo zawsze mowi,ze jest dobrze.
Natomiast 3 cos w ciazy nie mialam i wydaje mi sie,ze wtedy pewnie by zwiekszyl mi dawke bo w ciazy zazwyczaj sie zwieksza dawke hormonu na tarczyce.Jestes juz z nami -
izulka, moze ma tez specjalizacje endokrynologa Twoj lekarz?
Bo zazwyczaj ginekolog spojrzy na wyniki,ale zastrzega,ze trzeba byc pod opieka endo i pyta zawsze czy to kontroluje i endo wyznacza zakres lekow.
Ginekolog to raczej by mi nie wyznaczyl jaka dawke mam brac bynajmniej moj.
Shibuya, mozesz pojsc do ogolnego i poprosic o skierowanie do endo i moze luknie tez ci w wyniki.
Mi moja tymczasowo kiedys wyznaczyla dawke nim dostalam sie do endo.
Najgorsze,ze do endo terminy dalekie tez zawsze nawet prywatnie sa u nashaen lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Zorro, no wlasnie to zalezy od lekarza.
Nie zawsze maja ku temu podstawe by robic badania,ale jak w ciazy tsh wzrosnie (bardzo czesto kobiety w ciazy wlasnie jak pisalam dostaja niedoczynnosci) to pozniej moze sie narobic bieda.
Przykry i nieszczesliwy przyklad z Synowa od ciotki,nikt jej nie zlecil badan takich bo nic nie podejrzewali..
Ja robie badania co 4 tyg bo w ciazy kazal tak czesto kontrolowac by moc szybko reagowac w razie czego.
Z tym,ze ja juz przed ciaza mialam niedoczynnosc
I wiecie co?
Ciesze sie,ze trafilam do lekarza w stronach mojego Meza bo on wykryl u mnie niedoczynnosc.
U mnie w miescie nie wpadli na taki pomysl by mi je zlecic,a jakbym zaszla w ciaze nie wiedzac i nie leczac??
Grrr az strach p[omyslec.Jestes juz z nami -
Shibuya ja dzwoniłam dzisiaj do swojego gin. w sprawie bakterii w moczu. Wyszły mi bardzo liczne. Zapytał się jak jest z leukocytami w moczu bo jeżeli są w normie to nic się nie dzieje. Leukocytów mam 1-3 czyli w normie. Kazał mi kupić urofal i brać 3 dziennie po 1.
Nie wiem czy dobrze wyleczyłam poprzednią infekcję, czuję dalej niedyskomfort, nie kazał mi jednak brać żadnych globulek tylko smarować maścią pimafucin a za tydzień kontrola.Córka 8 lat
2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014) -
Rozmarzona wrote:Mala, nie kus bo przed chwila wydalam juz na allegro 450 zl hihih
Nie zagladam tam narazie bo to sie moze zle skonczyc i Meza z torbami puszczeteż tylko oglądam, ale kusi, kusi
A co fajnego zamówiłaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 18:55
-
Trochę przeraża mnie to co napisała,Ale moja gin też mówi o wadach i dlatego co 4 tygodnie robię badania tarczycy.
tsh u kobiet w wieku rozrodczym powinno być max 1,5 a wolne maja być wysoko procentowo sie to wylicza ..bo to niebezpieczne -wady dziecko moze mieć ,na grupie była dziewczyna z niedoczynnościa w ciązy i dziecko ma jedna nerke ,zdeformowane -nieprawidłowo wykształcone uszy i wiele wad -
Shibuya mi na poczatku ciąży zlecil tsh mój gin to miałam w normie.. Wiec jakis nie kazał mi co miesiąc robic, w sumie 2 albo 3 razy robiłam to..ale po tym jak dostałam drgawek z glodu chyba to stwierdziłam że zrobię sobie przed wizyta.. Miałam 3,6 a wczesniej miałam 1,8 wiec sporo wzroslo. Nigdy wczesniej nie wyszla mi dla tarczyca..
W sumie nie wiem czy mój gin ma specjalizacje z endo ale wiem ze wy tez macie te tabl.. Stawiam ze wolal przepisać mi jedna tabl i sprawdzić czy sue obniży niz nie zrobic nic.. Bo tarczyca w ciąży jest groźna ! U nas tez terminy długie, nawet prywatnie..
Zapytałam go co z ta tarczyca to mówi ze przepisze mi lek, żebym zrobiła sobie za jakis czas jeszcze badania i zobaczymy czy spadnie..
Moze dawkę przepisał ba ślepo ale bardziej bym sie bala jakbym miała czekać kolejny miesiąc z takim poziomem tsh,a zawsze moze siezwiekszyc..a czemu tak się zwiekszylo ? Hmm. Nie wiadomo.
Normy dla kobiet w ciszy to 2,5 tsh bo pytalam... -
Wiec w sumie nie wiem przez ile będę to brać, czy do konca ciąży, do konca zycia czy jak się unormuje.,.zobaczymy.. Tarczyca tez wychodzi wysoka jak się ma cukrzyce ponoc wiec aż sie boje obciążenia glukoza.. Boje sie ze mi wyjdzie bo mam wiele objawów..
Co do infekcji to mi znowu bardzo , ale to bardzo zapuchły wargi sromowe.przepisał antybiotyk dopochw. Mam brać przez 3 dni ale to nic nie przechodzi.infekcje nieleczone tez mogą być groźne dla dziecka.. Wiec aż sie boje.. Siedziec nie mogę nawet bo siedzę na wargach mniejszych.. Masakra..
W środę pójdę do gin na nfz ,(nie mojego-mój prywatny)żeby chociaz sprawdzić czy sie poprawili albo zbadał..a najlepsze ze bylam u mojego gin i widział wyniki moczu i stwierdził ze są dobre..wiec ja nie wiem czy to możliwe.. Czy mam zacząć wątpić w jego kompetencje.. Bo gdyby infekcja to moze by wyszlo w moczu? Mam tez uplawy..mowie mu ze to może od luteiny, bo od tego ciągle mam powódź w majtach... A on mówi ze na pewno nie, bo od luteiny tak to nie wygląda.. -
To juz moja 3infrkcja w ciąży.. Wczesniej grzyb a teraz nie wiadomo.. Bo wargi to mi jeszcze nie zapuchly.. Ale mój gin troche sie Dziwili jak zobaczył...w sumie sama nie wiedziałam ze to tak zle wygląda.. Bi jakos jak się mylam czy cos to nie bylo to aż takie widoczne..
-
Izulka tak dobrze mowisz nie leczona infekcja prowadzi nawet do poronienia badz przedwczesnego porodu. Tam gdzie ja rodzilam tam praktycznie z tego powodu rodzily sie wczesniaczki tak samo jak moja Roksanka
-
Shibuya a kiedy masz następna wizytę ? Moze idź do Endo albo jakiegoś innego lekarza Żeby sprawdził ci wyniki..
Ja uważam ze lepiej brac choćby zla dawkę niz nie brać nic..z miesiąca na miesiac może ci sie zmienić.. W moim przypadku wzroslo..a nawet nie wiedziałam o tym ze jest cos nie tak.tak się cieszę ze mnie podkusiło i zrobiłam to tshWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 19:43