X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka, trzymamy kciuki by wszystko bylo dobrze i wszystko sie z Wami unormowalo ;*

Mikado, tez bym sie stresowala jakbym szla do szkoly rodzenia ;)
    Ruchami sie nie przejmuj bo czasami Dzidzie maja leniwe dni w taka pogode :)

Jak tam ranki minely Kochane :)?
    Ja wlasnie kawke pije i jem ciasto gotowe niestety :D

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona podziel się :P ja póki co kawę sobie odpuszczę bo wysokie ciśnienie mam o dziwo :P
    Bylam teraz pochodzić za prezentem ale w sumie nie pomyślałam o tym żeby ciasto kupic :P tak się zmachałam ze szok... Wróciłam z podwieszonym językiem :P ale chociaż udalo mi się kupic cos :P
    Zorro bylam w pepco ale u nas nie bylo niczego takiego.. Kupiłam model do składania w innym sklepie :P nie mogłam sie oprzeć będąc w pepco żeby nie kupic czegos dla mojej malutkiej.. :P kupiłam bajeczki -będę czytać bo ponoc juz słyszy :)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ja cos ruchów Malo czuje.. Ale może sie rozkręci jeszcze..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Mezulek obiecal Malutkiej,ze ja zabierze na spacer hihi :)
    Zobaczymy ile wytrzyma tak lubi ze mna po sklepach chodzic haha

Eh jedyne co mi podcina skrzydla to mysl,ze trzeba wydepilowac nogi .. :)
    Ginastyka, gimnastyka..

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka, chodz jeszcze troche ciacha zostalo,ale uprzedzam,ze strasznie slodkie :D
    Po nim na pewno by Ci sie Dzidzia rozbrykala hiih ;)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona spoko, teraz jem nutelle i nie ma dla mnie rzeczy za slodkich :P

Co będziecie kupować ?
    Ja dzisiaj nie gole nóg.. Będę miec i tak długie spodnie.. Z reszta mój musi zrozumieć , albo sam mi ogolić :P póki co wybieram to pierwsze :)
    Wczoraj próbowałam ogolić moja pipcie ale jest tak opuchnięte ze zrezygnowałam po połowie :P ale trudno, na wybieg nie idziemy ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie nie ciagnie nas do seksu to co za roznica haha :)
    Mi sie udalo i z psioszka uporac bo kto wie co mnie dzisiaj bedzie czekalo :D
    Moja ochota na seks jest minimalna,a strach Meza w sumie do pokonania jak zawsze,ale zalezy od moojego samopoczucia ;)
    Na szczescie znalazlam wygodna pozycje do golenia nog i jedynie w tym drugim miejscu zaczynam miec powoli problem i robie to pobieznie :)

Alez mamy ciekawe tematy o psiochach hihi :D

izulkaa lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz potrzebuje kupic sobie kosmetyki bo tych juz wieki nie kupowalam,ale mi sie sporo rzeczy pokonczylo.
    Dla Malutkiej wczoraj zamowilismy sporo rzeczy,wiec limit wyczerpalam na ten miesiac .
    Chociaz jak cos sie rzuci w oczy to znajde sposob na Mezusia ;)

T

izulkaa lubi tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja cie Shibuya to masz zagwozdke z plcia...:) to sie zmieniaja koncepcje lekarzowi:D
    Ale na Twoim miejscu poszlabym do endokrynologa na konsultacje...zreszta Natalia napisala Ci co jej kolezanka uwaza, moim zdaniem to tsh jest za wysokie.
    A co powiedzial na obciazenie glukoza?
    Mi jeden z lekarzy powiedzial, ze szyjke uwaza sie za dluga, jesli ma powyzej 2.5 cm, a Ty masz jeszxze zapas 0.5 cm, wiec ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 13:21

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje tak jak napisala haen, ze tsh za duze ..
    Jakos to zbagatelizowal,a wedlug mnie powinien Cie odeslac na konsultacje do endokrynologa,a nie takie strzelanie :(

Tak samo wczoraj pisala Natali,a raczej rada jej kolezanki.

Ale nie wiem, nie znam sie az tak,wiec nie moge zagwarantowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 13:23

• natali101 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya a ten lekarz ma specjalizacje z endokrynologii? Ja bym poszła na konsultację. Koleżanka Tym się zajmuje i zanim miałam wizytę to mi powiedziała, po wynikach co mi jest. Konsultowała też teściowej wyniki i usg tarczycy i wszystko się potwierdza. Nie starsze ale proszę skonsultuj to sobie.

Mój mąż stwierdził,ze skoro u Ciebie jest opcja córki, to u nas tym bardziej. Cały czas ma nadzieję. Super że z maleństwem wszystko dobrze

Shibuya, Molcia lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie przeraża podejście tego lekarza. Z całym szacunkiem ale to, że jesteś szczupła nie daje gwarancji, że nie ma podstaw do obciążenia glukoza. To ja bym go poprosiła na piśmie o potwierdzenie braku przeciwwskazań. Po przejściach w pierwszej i drugiej ciąży nie ufam lekarzom. A tragedia w rodzinie Adama tylko mnie utwierdza

haen, Molcia lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwi mnie to podejscie do glukozy, ale rozumiem Cie, ze jestes rozdarta miedzy tym co lekarz mowi, a co my baby na forum :)
    Ja sie ciesze, ze lekarz do ktorego chodze na usg podtrzymal wersje z prenatalnego, wcziraj to nawet wargi sromowe mi pokazal i dziurki od nosa od spodu :D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps.przydatny link mysle dla kazdej :)
    http://www.rodzicpoludzku.pl/images/stories/kalendarzbadaniwizytkontrolnych.pdf

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja mam test na glukoze dopiero w sierpniu mi lekarz powiedzial ze wczesniej nie musze robic..ale wiesz co lekarz to inne opinia..fajnie jest robic badania czesto no ale ja poczekam do sierpnia ;-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona no widzisz :) ja nogi gole pod prysznicem.siadam na skraju ,wyciągam nogi i na siedząco sie staram :P
    Twoj mezulek to tak jak mój :P tez miałam nie kupować nic alr nie da się oprzec:) zwłaszcza jak sir widzi takie słodkości dla dziewczynki :)

Shibuya to faktycznie masz hecę :) ciekawe kto tam siedzi u ciebie :P a kupowałaś juz cos ?ja na szczęście od poczatku mam dziewczynkę i tak zostało :) 3razy potwierdzona :P
    Tez bym gdzies szła na twoim miejscu z tym tsh. Jak nie chcesz do Endo od razu to idź do rodzinnego z wynikami i zapytaj co z tym.. Będziesz spokojniejsza :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, idz do endo i zobaczysz co Ci powie.
    Jezeli sie utwierdzi,ze masz brac leki to zglosisz lekarzowi,ze masz np niedoczynnosc wedlug endo i to jemu wtedy powinno byc glupio,ze to zbagatelizowal.
    Nie powinnas myslec o lekarzu tylko o swoim i co wazniejsze Malenstwa zdrowiu ;)
    Powiesz wtedy mu,ze Cie to trapilo i chcialas sie poradzic specjalisty w tej dziedzinie albo wgl sie nie bedziesz tlumaczyla.

Izulka, a ja sie wtedy wykladam na wyrze na reczniku i jade z koksem :D

Shibuya, izulkaa lubią tę wiadomość

• anet Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya gratuluję wizyty :) ja też ufam swoj gin, która narazie nie robi mi obciążenia, też powiedziała, że jeszcze jest za wcześniej :)
    Skarb mam nadzieje, że u was wszystko ok ?
    Widze, że aktywnie mamusie dziś spędzają sobotę, ja też od rana na zakupach i mężulek dziś serwuje obiadek, schab pieczony pod beszamelem z pieczarkami, mmm pycha
    Muszę przystopować ze słodkim, ostatnio sobie pofolgowałam i od razu czuje się "większa"
    Od pon znów na basen 3x w tyg, zejdzie zbędny tłuszczyk, zostanie tylko to, co wartościowe, mam nadzieje :)

Shibuya lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zawsze myslalam,ze predzej sie moze zrobic z dziewczynki chlopczyk,a ostatnio kolezanka utwierdzila mnie w przekonaniu,ze czescie jest na odwrot :)
    Niby u dziewczynek cos co na poczatku wystaje i wyglada na fifolka, czesto okazuje sie wargami sromowymi,ktore pozniej po czesci sie tak jakby wchaniaja i zostaje dziewczynka ;)

Ja nie wiem co by to bylo jakby po ur sie okazal chlopiec hihih
    Wszystko rozowe :D

• natali101 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obciążenie glukoza robi się między 24 a 28 tc

Mój mąż liczy, że jednak córeczka będzie. Zobaczymy 21.07 a 12.08 potwierdzimy.
    Ja ogarniam ubrania, wczoraj Nati dostała dwa worki po koleżance ubrań i przeglądam z grubsza. Zaraz zabieram się za jagodzianki ale muszę odpocząć

xnw490bvv7oz0z3a.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ