Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też nie chce wiedziec jak by przy porodzie np okazało się że chłopczyk ;P
shibuya nie może ci być głupio! słuchaj, ja robiłam badania ,wyszło mi w moczu b.dużo bakterii i coś tam jeszcze co mnie zastanowiło bardzo.. dzwonie do mojego gin i mówie mu co wyszło a on żebym wzięła urosept bo to chyba zapalenie pęcherza.. hm. no to dobra kupiłam, ale dalej nie dało mi to spokoju i poszłam do gin innego, bliżej mnie na nfz na wizyte żeby chociaż sprawdziłą co tam sie dzieje.. i ona od razu antybiotyk bo grzyb.. no to musiałam schować dume i wstyd i zadzwonić do mojego jeszcze raz i mowie mu że nie dawało mi to spokoju, poszłam do innego gin i on przepisał tabletki i mówi że grzyb i czy uważa że mam je wziąć.. mój gin stwierdził żeby brać..
twoje zdrowie i dzidziusia ważniejsze! oni też muszą mieć świadomość że wizyta np raz na miesiąc tak jak u mnie to za mało, bo nigdy nie było tak że przez miesiąc nic się nie wydarzyło..
więc jak jest coś co niepokoi to dzwonie do mojego albo ide na nfz do kogoś zeby chociaż zobaczył.. bo przecież przez tel mój mi nie zdiagnozuje nic.
-
Mikado ja tez od wczoraj nie czuje ruchow i sie troszke stresuje, tym bardziej ze wczoraj moja psiunia 4kg skoczyla mi na brzszek... Specjalnie dzis skusilam sie na batonika ale tez nicc...
Daj znac jak 1wsze zajecia w szkole..
Shibuya, ja slyszalam ze szybciej z dziewczynki moze zrobic sie chlopczyk niz odwrotnie... Wiec moze zostal jednak Mikolaj skoro zaciskal nozkimoj maz caly czas mi powtarza ze czekamy do usg i wtedy ruszamy z zakupami... A jesli u nas z 70% dziewczynki zrobi sie chlopczyk to najwyzej bedziemy sie wymieniac ubrankami
Mala czarna - 100 lat 100 latspelnienia marzen, spokojnej ciazy i szybkiego bezbolesnego rozwiazania :***
A mnie mezulek zabral dzis na zakupy,kupilam wkoncu sukienke na wesele brata i uwazam ze dobrego wyboru dokonal moj maz
Patrzylismy wozki tez sie zastanawiam nad Barletta.. Cena od 1200 do 1400 w zaleznosci czy opcja 2w1,czy 3w1 i czy eko skora czy nie...
I uwaga skrecilismy lozeczko ktore nowka sztuka czekalo na dzidziusia u meza rodzicow na strychuWiec mimo ze nie czuje malutkiej pozytywna energia mnie rozpiera
Skarbus a co u Ciebie? Skrobnij slowko zebysmy sie tak nie zamartwialy!!!Shibuya, haen, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
-
Jagodzianki za chwilę wylądują w piekarniku. Wieczorem jedziemy na grilla do rodziców. Siostra dzwoni i mówi, że będą pieczarki.,cukinia, szaszłyki i skrzydełka. Uwielbiam jak moja siostra przyprawia mięsa, bo jest pyszne
Dzwonił klient męża i zaprasza do pizzerii na jedzonko przy muzyce na żywo. Szkoda, że już umówiliśmy się z rodzicami -
Ale dziewczyny kusicie...
Natalii wyslij golebiem chodz 1jagodzianke
Haen u Ciebie dzem porzeczkowy ...mhh ...
A ja dzis spedze wieczor z moja mamusia bo moj malzonek jedzie na kawalerski...
Jutro chce mame wyciagnac na jagody do lasu... Moze nazbieram ich troszke chociaz do nalesnika jednego
Skarb dalej milczy....? -
To dodam tylko, ze na zamowienie kolezanek machnelam jeszcze sernik na zimno;) swija droga zjadlabym sobie cos slodkiego (a sernika na razie ruszac nie moge
). W ogole zjadlam dosc spory obiad i sie nie najadlam...staram sie nie podjesc teraz, ale nie lubie tego uczucia w ciazy, ze jem i dalej glodna jestem, zwlaszcza ze porcja nie byla mala.
-
Cebulka mam nadzieje, że Twoja córka już się lepiej czujesz i Ty również bo choroba dziecka napewno rodzica mega wykańcza a szczegolnie mame w ciąży i ze swoimi problemami.
Shibuya ja też ufam mojemu lekarzowi chociaz jak zapytałam dzisiaj położną o badania tarczycy to była zdziwiona że nie dostałam zalecania z tym wielkim pakietem na początku ciąży. Tak samo jak była zdziwona że mocz i morfologię robiłam tylko dwa razy! ale jak opisałam swoje wyniki że były dobre i anemii nie mam bo hemoglobina wysoka 12,6 to miałam jedyna na sali taka wysokąco do obciążenia glukozą sprawdz sobie poziom cukru ogolny we krwi to kosztuje 7 zł ja robie srednio co 3 miesiące chyba że jestem w domu i jest ojciec mój który ma cukrzyce to mierze sobie jego glukometrem zawsze miałam w normie najwiecej 92.. ostatnio z krwi w lab tylko 70 na czczo.. lekarz się troche zdziwił ale i tak zlecił test na obciążenie. może i to rutynowo daja ale nie masz pewności że nie masz cukrzycy a ona szczegolnie groźna jest w ciąży.. nei wiem czy jeśli by mi lekarz nie zalecił to czy sama bym zrobiła ale pewnie tak bo i ojciec i babcia mama mamy ma..
A to nie jest reguła bo cukrzyca nei jest dziedziczona tak samo jak masa ciała nie gwarantuje Ci cukrzycy. Wrecz moja siostra miała w drugą strone nie dosc że anemie to jeszcze zbyt niski poziom cukru we krwi co jest ponoc gorsze niz cukrzyca (nie miała tego w ciąży) Znam dużo insulinowych osob które nie maja obciążeń od rodziny są szczupłe odżywiaja się zdrowo uprawiaja sporty a cukrzyce jednak mają.
Madalena - maluch aktywny był przez prawie całe zajęcia a teraz chyba spi bo znowu nic nie czuje mimo obiadu.
Położna była zdzwiona że na niego nie działa nawet słodkie ani ciepłe mleko ale mówi że to pewnie dlatego że maluch ma jeszcze dużo przestrzeni i jeszcze zatesknie za delikatnym podpukiwaniem jak dostane w żołądek.. O.. chyba ostre podziałało na czkwake bo mi skacze regularnie w brzuchu hehe smieszne uczucie pierwszy raz WoW! -
Shibuya ale jak to możliwe żeby chłopiec stał się dziewczynką? może schował między nogami pod pępowiną?? Jejjj.. jak mi powie za trzy tygodnie że jednak dziewczynka.. ja się chyba z kupowaniem jednak wstrzymam!!
a zna zajeciach w szkole rodzenia było fajnie. aczkolwiek mężowie się troche wynudzili. Jeden prawie spał hehehe to było zabawne bo położna mówi mówi mówi a on nagle jakby się ocknął i wyrywa się z pytaniem o to o czym ona dokładnie przed chwilą mówiła... masakra dzieki niemu zajecia się przedłużyły nie zdarzylismy wypełnić planu porodu jedynie go omówiliśmy i mamy prace domową na jutro
Zaczeliśmy od przedstawienia się. Później omawianie dolegliwości ciążowych i jak sobie z nimi radzić..
No i doszliśmy do porodu. Omówienie szpitali i jak to się ma we Wrocławiu i okolicach co zrobić jak nie przyjmą bo tak też się zdarza szczegolnie w szpitalu w którym my chcemy rodzic bo po 1. mamy go najbliżej po 2. jest tam jedyny we wro oddział neonatologiczny i najlepsi kardiolodzy wiec tam lądują wszytskie dzieciaczki z którymi jest coś nie tak. po 3. pracuje tam mój lekarz.
no i fazy porodu kiedy jechać, jak skurcze, wody itp. pozycje wertykalne sposoby na radzenie sobie z bólem naturalne i farmakologiczne taka czysta teoria. Nauka oddychania do brzucha i przy tym zadania na czas reszty ciąży żeby się nauczyć bo to baaardzo ważne. Rola parnera przy porodzie i w połogu. No i połóg..
a jutro zajęcia o maluszkach laktacji itp -
Skarb, odezwij się!
Mi się dzisiaj nic nie chce. Mam dzień leniwcaSama nie wiem czego chcę. Dobrze, że mąż jest cierpliwy i wyrozumiały.
Mały za to kopie jak szalony, wypina się pupą (albo stopami?) tak mocno, że momentalnie stawia mi się macica. Ale niech ćwiczy sobie
No i przytyłam już 8 kg. Apetyt mi bardzo dopisuje, ale czytałam gdzieś, że to przez coraz większe zapotrzebowanie dziecka.
Dziewczyny, któraś z Was pisała o wizytach u stomatologa- że lepiej chodzić w II niż III trymestrze. Dlaczego tak? Pytam, bo muszę jeszcze iść 2razy i nie wiem jak umawiać te wizytySynuś