X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado ja lubie spaghetti z tunczykiem: podsmazasz cebule mala i po chwili dodajesz 1-2 zabki czosnku. Jak sie zeszkli dokladam puszke pomidorow, chwile sie gotuje, potem puszke tunczyka w sosie wlasnym (albo 1.5) i troche wody z puszki w zaleznosci od smaku. Ew.troche koncentratu pomidor., pieprz, oregano i bazylie (niewiele) i ew.sol, jak bedzie malo slone. W miedzy czasie gotuje makaron i gotowe;)

MadaLena30, mikado lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona nie rob smaka na frytki bo juz jadlam w zeszłym tyg pizze :P a co za często to nie dobrze chyba :P wczoraj chipsy i mase ciastek :P

Mikado jak ja nie mam pomysłu to robię kurczaka z ryżem.
    Kurczaka kroisz na patelni i smażysz, dajesz do tego pokrojone papryki, cebule w kostkę, przyprawy np do kurczaka i paprykę .. A ryz gotujesz osobno. Na jeden talerz i juz :)

mikado lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka co zamówiłaś? Być może mi umknęło, a przyjemność sprawiają mi też wasze zakupy, dziwne :D

Mikado też jeszcze nie wiem co na obiad. Mężowi rozmrażam mięso, ja mam ochotę na jakieś warzywa chyba?

Zerwałam trzy paski tapety w sypialni, żeby sprawdzić, co kryje się pod. Chyba uda się malować. Mąż mnie zabije :P jak z dzieckiem hahahah

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo schab z kurkuma :)
    Schab pokrojony na patelnie do tego papryka, cebula , ogórek kiszony (wszystko pokrojone ) dodajesz przyprawy, sol, pieprz, kurkumę, Carry..
    Gotujesz kasze, mieszasz wszystko i wcinasz :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki a czy wy wszystkie mialyscie mierzona szyjke? Bo ja ani razu...zawsze mam usg przez brzuch, a szyjke to chyba tylko dopochwowo mozna ocenic???

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala to teraz będziesz musiała wszystko oderwać i mąż nie ma wyjścia jak malować :P
    Zamówilam oczywiście ciuszki dla malej. Buciki, skarpetki., kombinezon juz nie pamiętam co wiecej ale jakies ciuszki na pewno :P stanik dla mnie, bo prze i sie juz nie mieszczę w mój :P
    Przyjdzie to wstawie foto bo juz nie pamiętam :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula mi na połówkowym babeczka mowila o szyjce i o lozysku. Ale nie mowila ile ma szyjka tylko ze jest zamknięta..
    Gin mój tez tak mówi tylko ze zamknieta i tyle w sumie.. Nawet lepiej bo bym myslala czy to duzo czy nie :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj rosołek mam z wczoraj, bo jakos smaka nabrałam i kotleciki :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona boli cie dzisiaj ? Mnie,dalej boli... Ale może do środy,jakos wytrzymam. Umówiłam sie juz do gin na,nfz.. Zobaczymy co on powie. Pierwszy raz do niego idę w ciąży :P
    Ale swojego zapytaj tez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:40

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężulek przyjedzie z pracy to obiecał córci poczytac bajkę do brzucha :)
    Słodkie to jak jej czyta z takim zaangażowaniem :)
    Mówi ze ma marzenie, ze jak się urodzi to bedzie plakac a jak on ja weźmie na ręce to od razu przestanie :)

Mala_Czarna_89, MadaLena30, Ona_89' lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:
    Dziewuszki a czy wy wszystkie mialyscie mierzona szyjke? Bo ja ani razu...zawsze mam usg przez brzuch, a szyjke to chyba tylko dopochwowo mozna ocenic???
    No właśnie mój ani razu usg dopochwowym nie mierzył mi szyjki, tylko na zwykłym badaniu sprawdza i mówi, że jest ok i to mi wystarcza :) Nawet nie chcę się zgłębiać w centymetry.. W I trymestrze miałam przeczucie, że coś jest nie tak i faktycznie w 11tc wylądowałam z krwawieniem na podtrzymaniu. Teraz czuję, że wszystko jest w porządku i w końcu cieszę się ciążą :)

Izulka koniecznie wklej fotki :) A kiedy dokładnie zamawiałaś? Ja w środę pod wieczór i w piątek wieczorem paczka była u mnie :)
    A co do malowania hmmm.. mój mąż ma ode mnie zakaz ruszania takich rzeczy :D Co on się nakurwuje przy tym! Dlatego od kilku dobrych lat dziękuję mu za pomoc, bo ja uwielbiam remonty haha, ewentualnie do pomocy biorę teściową, szwagierkę, ostatnio nawet kolegę-budowlańca, ale absolutnie nie męża :D on się cieszy, bo ma z głowy, ja się cieszę, bo nie psuje mi humoru ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet sportmenka z Ciebie, co? ja na basen wybieram się zeby nie skłamać od 1,5 mca :/
    Może dlatego jeszcze tam nie dostarłam bo pływanie w ta i spowrotem szybko mnie nudzi, zawsze to jakieś skakańce wygibańce uprawiałam no a teraz wiadomo, że basen był by najlepszy... Musze się w końcu wybrać - ciekawe tylko czy mój basenowy jednoczęściowy kostium będzie dobry ;)

Perełka mam nadzieję że Malutka się pięknie ułoży i potwierdzi że została Malutką :)
    Właśnie dzwonili do mnie z przychodni, bo próbowałam zamienić to usg 4d na zwykłe, ale lekarz powiedział że jak najbardziej w 20t2d warto już zrobić 4d - ach juz sama nie wiem co głowa to opinia... no ale on robi usg co 30 min więc się go posłucham :)

Co do ciaacha wczoraj też zrobiłam i jest mega proste szybcie i pyszne. Kolejnym razem zrobię to z przepisu Haen bez miksera - wydaje mi się ze będzie bardziej mokre.

Modliszka swojski makaron mhhh.. w sobotę miałam przyjemność jeść pomidorówkę ze swojskim makaronem made in moja Tesciowa. O dziwo tak mi smakowała zupa że zjadłam 2 porcje :0 Teściowa bardzo zadowolona z tego faktu a ja nie miałam przynajmniej wyrzutów sumienia hehe

Dziewczyny to co napisała Natalii... chyba troszkę nie tak to odebrałyście. Nie chodzi o to żeby nie pisać nie żalić się w ciężkich chwilach... tylko żeby się nie nakręcać wzajemnie... maluszki to czują - trzeba myśleć pozytywnie :)

Czasami jak mnie boli brzuszek, ciągnie to moja mam bardziej panikuje i od razu leci do mnie z nospą, każe iść do lekarza itd...a ja na spokojnie staram sie jej tłumaczyć że przecież malutka rośnie i musi troszkę mnie poboleć :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze, ze w sb na weselu bedzie rosol;) samo nie gotujemy rosolu, w ogole zupy nam slabo wychodza.

Matko Wy tak dla tych maluchow kupujecie, a ja sie wlasnie jaram nowymi butami sportowymi, ktore sobie zamowilam z okazji rocznicy slubu i wlasnie kurier je przywiozl, staniki sobie zamawiam, mamy wydatki dot.mieszkania i tylko kilka rzeczy kupionych na wyprzedazach, reszte pewnie od polowy sierpnia czy we wrzesniu kupi :)
    A to co najbardziej mi sie podoba to takie dosc grube pieluszki kupione za 19 zl :)

http://m.marksandspencer.com/mt/www.marksandspencer.com/5-pack-pure-cotton-assorted-muslin-cloths/p/p22178268

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, co do malowania jeszcze: masz plyty pod ta farba czy gola sciane? A jak plyty to pewnie jakis grunt pod farbe maz dawal?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, tak mialam przed dluzsza chwile znowu taki atak bolu silny przy tej pachwinie.
    Rozchodzilam to troche,a pozniej lezenie z poducha pomiedzy nogami.
    Tez musze wytrzymac do piatku i zapytac co to moze byc.

Moj brat tak mial,ze Mala plakala po ur, bratowa dostala krwotoku i On wzial Mala na rece po czym jak reka odjal przestala plakac ;)

Mala, moj wlasnie bedzie malowal niebawem pokoj i tez sie zastanawiam jaka werwe do tego bedzie mial :)
    A na paczke tez czekam,ale pewnie dopiero bedzie jutro :)

Jestes juz z nami :)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:

Ja mam mierzona na każdej wizycie najpierw sprawdza na fotelu a potem żeby mnie uspokoić to na usg dopochwowym ale to ze względu na moje bóle i skurcze. W pierwszej ciazy nie miałam badanej przynajmniej nie za każdym razem a ostatnio mi mówił ze standardowo od 25 tc się sprawdza. Więc jeśli u ciebie żadnych niepokojących dolegliwości to nie masz się czym martwić;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mi nigdy podczas usg lekarz nie mówił o szyjce.
    Po tym jak tu czytałam o szyjkach itd to na ostatnim badaniu zapytałam sie sama swojego gina jak szyjka: usłyszałam że długa i ładna :)
    Później w karcie odszyfrowałam zapis 4cm.. Na ostatnim badaniu u innej gin pojawił się ten sam zapis.
    Tak wiec uważam, że gdyby coś się działo to bym dostałą od lekarza wytyczne że mam leżeć czy się oszczędzać itd..

Izulek czytanie bajek to rewelacyjny pomysł, a jak tatuś bedzie czytał...mhh słodko :)

Ja się rozczulam keidy mój m rano wita się ze mną a później w brzuszek buziaczka i wita się z córeczką i kiedy wraca z pracy to krzyczy cześć dziewczyny, buziaczek dla mnie buziaczek w brzuszek i witańsko z naszą sunią... hehe same baby ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:53

izulkaa, Ona_89' lubią tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mala przedwczoraj w nocy wgl chyba nie spala ciagle sie mocno wiercila i za dnia tez.
    W szoku bylam skad to Malenstwo ma juz tyle sily,ze wgl nie spi :D
    Maz sie smieje,ze bedzie mial krzyczata zone i dziecko z adhd glupi ;)

Jestes juz z nami :)
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu nasze łóżeczko :)
    Modliszka chyba od razu bedziemy robić pokoik malutkiej bo tak jak u was nie wiem czy się zmieścimy w sypialni... uświadomiłam to sobie jak zobaczyłam "malutkie łóżeczko" hehe

http://static.pokazywarka.pl/i/5956878/353899/img-20150711-153321.jpg

izulkaa, Mala_Czarna_89, haen, natali101, perelka89 lubią tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe widze, ze lokatorka juz jest:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ