X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet wtedy będziesz się martwic ze ciąża donoszona wiec czemu jeszcze akcja porodowa sie nie zaczela jesli wczesniej nie urodzisz no i tak w kolko. Ale mnie naszło na ogory kiszone z wedlina na kanapce dobrze ze sloik jakiś znalazłam jeszcze :P

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado właśnie- gdzie nie dzownie to zajęte ... zawsze jechaliśmy w ciemno a w zapasie był namiot w bagażniku - no ale teraz nie ma takiej opcji... chodź planowałam wypad pod namiot ostatni raz w tym roku przed bąbelkiem ;)

Anet to aktywna z Ciebie kobietka :) Zumba ..mmhh mega pozytywnie wspominam !!!
    Anet a obecnie w ktorym tg ciąży jesteś?

Niby jestem w pracy niby mam coś do roboty ale ledwo co siedzę na tyłku i czekam na to usg ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 13:54

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, hihi nie ma to jak niezdrowe jedzenie ;)
    Czasem jest chetka i koniec.
    Ja wczoraj zjadlam caly talerz i za chwile znowu sie glodna zrobilam, Moj to az oczy wytrzeszczyl ze zdziwienia haha bezcenne :D

Mialam sie dzisiaj lenic,ale kolezanka sie tel dobijala i bede miala dzisiaj goscia.
    Co pare dni sie do mnie dobija czy wszystko dobrze bo dawno sie nie odzywalam i wpada na kawke hihi :)

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, spiochaj Kochana spiochaj swoje dzisiaj przeszlam i Ci sie nie dziwie :)

Jestes juz z nami :)
  • anet Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado dokładnie, też o tym pomyślałam, jak to pisałam ;) jak się urodzi to też człowiek nie zazna chwili spokoju ;) i tak już do konca, nie miałam baba problemów kupiła sobie pieska- jak się to mówi ;)
    wg belly 22, wg mnie 21 :) i też tylko czekam na to usg a gdzie tam do 18;50

mikado lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany jaki spadek formy.. macie też tak, może to ciśnienie? Położyłam się na kanapie i nie chce mi się palcem kiwnąc..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynają mnie przerażać odgłosy w moim mieszkaniu..
    A ja mam i pieska i będziemy miec dziecko i jestem taka szczęśliwa bo juz do szczęścia mi tylko dziecka brakowało.. Staram się odciąć od problemów domowych ciężko idzie ale jakos daje rade bo bym zwariowała.
    Madalena wiesz co my tez planujemy jechac dzien wczesniej gdyby cos to w aucie nocka ale dzownilam do babki powiedziala ze postara sie wyrobić ze sprzątaniem pokoju wiec będziemy mieć gdzie spac :)

bhywqtkfje5mmlij.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado ja też mam pieska i mimo, że jest to wielki obowiązek to nigdy bym nie oddała, a na dzidziusia też czekałam bo od pewnego czasu czegoś nam brakowało, teraz wiem, że była to pustka, którą tylko on/ ona mogą zapełnić i mam nadzieje, że będziemy wszyscy szczęśliwi, ale czasem takie żarty się mnie trzymają, bo wiem, że nie będzie to łatwe zadanie :)
    Mała ja też dziś senna jestem, może kawusia pomoże?

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona narazie pojadłam :P fryty, kotlecik i sałatka ale baa ile to starczy to nie wiem :P w razie czego zostalo jeszcze rosolku :P
    Mala zaczyna harce jak zwykle po obiedzie ;)

Tez tesknie za jakas aktywnością, nawet na basen bym szła a tu kicha ..:(
    Idę zraz zrobic ten test ginę intima :P zobaczymy czy będę umiała zrobic ten test w ogóle :P

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet myślałam raczej o drzemce :D tylko szybkowar mi "chodzi", więc jeszcze poł godzinki muszę pilnować

Mikado jakie odgłosy???

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • anet Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka odbijesz sobie po porodzie :) już nam niewiele zostało

izulkaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena mogę ci tylko tyle jeszcze powiedziec ze jasne kolory bardzo sie brudza..:/ u nas tez nie na dużego mieszkania wiec raczej w jasne poszliśmy a meble i dodatki mamy ciemne... Brazowa ścianę mamy na oknie i na ścianie z narożnikiem a reszta jest jasna żeby bylo jaśniej i jak się wchodzi to nie bylo odczucia takiej ciemni i przytloczenia :P chetnie zrobiłabym cale ciemne ale nie da się :Pniestety Male wnętrza wymagają specjalnej troski :P
    Meble tez mam takie duże i strasznie ciężko to wygląda...mam zamiar zmienić przed narodzinami ale zobaczymy ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala wklej przepis na to ciasto jak możesz bi nie chce mi się szukac po forum :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cos puknie cos stuknie cos sie obsunie itp.. Pies potrafi wybiec jak oparzony z pokoju jakby sie bala.. Zaczynam miec schizy. A jeszcze moj wczoraj wlaczyl jakiś program o gościu który jakimś detektorem sprawdzal czy w pomieszczeniu duchów nie ma.. Bylam w łazience nie oglądałam ale słyszałam..
    Ale mi wyszlo pyszne ciasto na naleśniki wlasnie wcinam jednego na sucho :D jakos mam dzis wenę na wszystko :)

bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado nie żartuj.. :O

Izulka co do kolorów, to metodą prób i błędów oraz życia z dzieckiem teraz przed remontem analizujemy, gdzie są odbijane rączki (i te ściany w salonie mamy szare) a gdzie rączki styczności ze ścianą nie mają (i tam jest biały :D )

A oto i przepis :)

"ciasto czekoladowe

Skladniki:
    - 6 jaj
    - 100 g mągi
    - 250 g cukru
    - 200 g masła
    - 2 tabliczki czekolady (1 mleczna, 1 gorzka)
    czekoladę roztapic z masłem w kąpieli wodnej, czyli w miseczce nad garnkiem z wodą.
    ubic całe jaja do tego dodac cukier i mąkę
    a na końcu roztopioną czekoladę (jak się schłodzi)
    piec ok 45 min w 170 stopniach
    smacznego (u mnie roznie z czasem, zawsze co jakis czas sprawdzam).
    Blacza okragla."

izulkaa lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cale mieszkanie jasne...:) nie lubie ciemnych wnetrz, przytlaczaja mnie...
    a w ogole w pt kupilismy deski na polki, tesciu je przycial w sb, ja wczoraj pobejcowalam i juz wiem, ze to nie ten kolor...dobrze, ze byly tanie bo na 99% chce kupic raz jeszcze i ich nie bejcowac, a tylko polakierowac, zeby zostal surowy kolor drewna. Bede musiala sie usmiechnac do tescia i poprosic o ponowne przyciecie, moze mi nie odmowi:P

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwila drzemki nie pomogła;( dalej wypruta jestem. Tak Mała ja stawiam na ciśnienie:/

Ciasta nie zrobię bo nie mam czekolady w domu :( a nie polecę do sklepu.
    Ehh a tak się napalilam na nie.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mikado Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego czasem radio jak gra pól dnia i wylacze to zrobię dwa kroki i sie wlacza samo no i tak to jest staram sobie wszystko racjonalnie tłumaczyć :D

bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jakie fajne ręczniczki znalazłam :)
    http://allegro.pl/recznik-kapturkiem-kapielowy-bialy-czerwony-serca-i5461948612.html
    przykro mi tylko, że muszę kupować ręczniki, bo miałam kilka, pożyczyłam i nie wróciły do mnie. Ale mniejsza z tym. Mam pytanie- jak myślicie, te w serduszka ewentualnie do chłopca mogą być, czy nie bardzo? Bo u nas z tą płcią nie wiadomo na 100% i nie wiem, czy już kupować czy się wstrzymywać...

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręczników tak naprawde używasz w domu wiec nikt Ci nie bedzie patrzył ze sa z serduszkiem. Kurczę ja sie ręczników na allegro boje kupować bo nie mogę ich dotknąć.. Moja siostra fajne miękkie i chlonne w rosmanie kupila dla malej moze tez kupie..

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ