Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała, ja bym kupiła te z serduszkami
myślę, że nawet w przypadku chłopaka nie będzie dziwnie to wyglądać. Moim zdaniem wzorek taki neutralny, fajny
Co do kolorów w mieszkaniu. Sypialnię mamy różowąale nie jest to taki landrynkowy róż, a taki ciemniejszy, głęboki, fajny, skoro nawet mężowi się podobał
Salon mamy w kolorze cappuccino. Pokój dla Młodego jest...niebieski. A malowaliśmy w listopadzie tamtego roku
też nie jest to jasny niebieski, a raczej z tych ciemniejszych, cieplejszych. Podobał mi się bardzo i wybierałam ten kolor nie myśląc w sumie o tym, że jak będzie chłopak, to będzie na niebiesko
Myślałam raczej w ten sposób, że jeśli faktycznie będzie chłopak, to dodatki, różne elementy będą w szarościach i innych pasujących neutralnych kolorach, a jeśli będzie dziewczynka, to akurat do tego niebieskiego co mamy na ścianach u Maleństwa w pokoju, będą pasować różne np. różowe dodatki czy elementy. Generalnie nie jestem zdania, że jak dziewczynka to obowiązkowo różowy, a jak chłopak, to niebieski, ale kilka elementów, czy wstawek uważam, że nie zaszkodzi
a że akurat będziemy mieli chłopaczka, to z kolorami ścian się wbiliśmy idealnie
i tak się cieszę, że wyszedł taki niebieski, a nie z tych takich zimnych, jasnych.
Mala_Czarna_89, mikado, MadaLena30 lubią tę wiadomość
-
My przy remoncie "swojego" pietra e domu u teściów mamy salon kawa z mlekiem i czekolada na jednej ścianie a w malym pokoju sliwke węgierkę i taki limonkowy zielony sciana w ścianę plus taka polka gipsowa zrobiona jakby regal na książki i wykończenia sa limonkowe a całość sliwkowa. Kuchnia na taki ciepły zolty lazienka ze wzgl na plytki które tam byly jest bezowa.. Wlasnie sobie uświadomiłam ze jakbyśmy tam musieli wrócić to trzeba bedzie znowu remont robic..
-
Jesteśmy po wizycie,wszystko dobrze
Lilcia w drodze do lekarza sprzedała serię kopniaków po czym na usg słodko spała
..nasza mała gwiazdeczka
)) a tuż po wyjściu od lekarza znów się obudziła i zaczęła łobuzować
..póki co leży główką w dół i ciałkiem w bok,akrobatka..i jak zawsze ma nogę przy nosku
..
Byliśmy też oglądać camarelo carera i się zakochałam..leciutki,fajnie zrobiony,spacerówka też bardzo fajna,dobra amortyzacja,profilowana gondola dla nas ideał
..więc na pewno go będziemy brać
http://i283.photobucket.com/albums/kk297/ag0ooo0sia/lilcia24tcs_zpsznvveqxb.pngnatali101, izulkaa, Mala_Czarna_89, Shibuya, mikado, Rozmarzona, Nymeria, moodliszka, perelka89, Micia lubią tę wiadomość
-
Dzieki za przepis.
To ja wan dam moj przepis na muffinki :)tez prostu i szybki.. Chociaz nie robiłam od czasu ciąży
Składniki
2 szklanki mąki
pół szkalnki cukru
3 niezbyt płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
tabliczka najtańszej czekolady pokrojonej w kosteczkę pół na pół cm
pół szklanki oleju
1 jajko
szklanka mleka
ew. aromat waniliowy
Włączyć piekarnik na 180 st. C z termoobiegiem lub 200 bez termoobiegu.
W misce wymieszać pierwsze pięć składników (suche), w drugiej wymieszać kolejne cztery (mokre). Nie trzeba nawet używać miksera, ja to mieszam najprostszą na świecie trzepaczką (mokre), a suche łyżką.
Następnie połączyć mokre z suchymi.
Do papierowych foremek (tzw. papilotek) nakładać masę do ok. 2/3 ich wysokości (wychodzi 20 muffinek).
Piiec ok. 17-20 min (sprawdzić po ok. 15 min wykałaczką - jeśli po wbiciu w ciacho pozostaje sucha, to za 2 min wyłączyć piekarnik). Ciasteczka są małe więc szybko się pieką.
mikado, Ginger84, Micia lubią tę wiadomość
-
przyjechał kurier
oto moje małe zakupki
plus staniczek dla mamusi przyszedł ale nie będe zdj wstawiać;P przerażająca jest wielkość ale o dziwo dobry rozmiar !
jeszcze czekam na kombinezon zimowy ;P
mam zamiar kupować jej białe, różowe, czerwone, żółte, beżowe, zielone i może błękitne rzeczy;) chyba mogą być takie kolory dla dziewczynki?
haen, Shibuya, natali101, Mala_Czarna_89, Rozmarzona, Marta1986, Ginger84, moodliszka, MadaLena30, Micia, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Natali mieliście przed Bożym Narodzeniem jeszcze, dobrze pamiętam? Plany, plany, plany, skądś to znam..
Izulka do dziewczynki każdy kolorem pasujeByłam w szoku jak Laurcia miała ze 2 latka i dostała od kogoś czarną bluzkę z dł rękawem z nadrukiem. To było dziwne. A gdy ubrałam to łał, super wyglądała
Mi się podobają do maluchów motywy w groszki, najlepiej szare właśnie. Z drugiej strony dzieci tak szybko rosną i "poważnieją", mam na myśli to, że córka ma mnóstwo ciuchów a la nastolatka, że chętnie założę bobasowi coś bajkowego.
Ale ze mnie dziś wrak.. Aż zrobiłam sobie kąpiel z mnóstwem piany i na kawę chyba też się skuszę. Jeszcze żebym założyła, że cały dzień nic nie robię, a ja mobilizuję się od rana i dupa. -
Pogoda nas dzisiaj nie rozpieszcza to fakt
Tez sie czuje ospala i zmeczona, a wiec musialam dawac rade jak wpadla kumpela.
Teraz sie musze w koncu za leczo wziasc bo Mezus niedlugo wraca z pracy,a ja tutaj sie zagadalam w najlepszeJestes juz z nami