X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, ja bym kupiła te z serduszkami :) myślę, że nawet w przypadku chłopaka nie będzie dziwnie to wyglądać. Moim zdaniem wzorek taki neutralny, fajny :)

Co do kolorów w mieszkaniu. Sypialnię mamy różową :D ale nie jest to taki landrynkowy róż, a taki ciemniejszy, głęboki, fajny, skoro nawet mężowi się podobał :P Salon mamy w kolorze cappuccino. Pokój dla Młodego jest...niebieski. A malowaliśmy w listopadzie tamtego roku :D też nie jest to jasny niebieski, a raczej z tych ciemniejszych, cieplejszych. Podobał mi się bardzo i wybierałam ten kolor nie myśląc w sumie o tym, że jak będzie chłopak, to będzie na niebiesko :P Myślałam raczej w ten sposób, że jeśli faktycznie będzie chłopak, to dodatki, różne elementy będą w szarościach i innych pasujących neutralnych kolorach, a jeśli będzie dziewczynka, to akurat do tego niebieskiego co mamy na ścianach u Maleństwa w pokoju, będą pasować różne np. różowe dodatki czy elementy. Generalnie nie jestem zdania, że jak dziewczynka to obowiązkowo różowy, a jak chłopak, to niebieski, ale kilka elementów, czy wstawek uważam, że nie zaszkodzi :P a że akurat będziemy mieli chłopaczka, to z kolorami ścian się wbiliśmy idealnie :D i tak się cieszę, że wyszedł taki niebieski, a nie z tych takich zimnych, jasnych.

Mala_Czarna_89, mikado, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja ręcznik tez miałam z allegro ale taki twardy sztywny był. Teraz kupiłam w Auchan taki mieciutki. Myślę że serduszka są ok.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mikado Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy remoncie "swojego" pietra e domu u teściów mamy salon kawa z mlekiem i czekolada na jednej ścianie a w malym pokoju sliwke węgierkę i taki limonkowy zielony sciana w ścianę plus taka polka gipsowa zrobiona jakby regal na książki i wykończenia sa limonkowe a całość sliwkowa. Kuchnia na taki ciepły zolty lazienka ze wzgl na plytki które tam byly jest bezowa.. Wlasnie sobie uświadomiłam ze jakbyśmy tam musieli wrócić to trzeba bedzie znowu remont robic..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger w auchanie są ręczniki te takie z kapturkiem?
    Te które wam pokazałam są miasto obok mnie, więc jak cos to podjadę i pomacam ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trzy po Nati ręczniki ale ona ciągle ich używa.
    Chcemy pomalować pokój Nati jak wyjechała ale nie wiem. U nas też do odświeżenia ale to później, jak będziemy malować to i miejsce szykować dla maleństwa. Trzeba zlikwidować dwa duże akwaria :-D

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali a czy wy przypadkiem nie mieliście się przeprowadzać?

Chciałam się przespać, ale nic z tego..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeprowadzac będziemy się ale dopiero maj -czerwiec. Niestety pojawiły się problemy z gazownia i mamy opóźnienie. Dlatego powiedziałam Adamowi,że na spokojnie bez spiny

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie,wszystko dobrze :) Lilcia w drodze do lekarza sprzedała serię kopniaków po czym na usg słodko spała ;)..nasza mała gwiazdeczka :))) a tuż po wyjściu od lekarza znów się obudziła i zaczęła łobuzować ;)..póki co leży główką w dół i ciałkiem w bok,akrobatka..i jak zawsze ma nogę przy nosku :P..
    Byliśmy też oglądać camarelo carera i się zakochałam :) ..leciutki,fajnie zrobiony,spacerówka też bardzo fajna,dobra amortyzacja,profilowana gondola dla nas ideał :) ..więc na pewno go będziemy brać :)

http://i283.photobucket.com/albums/kk297/ag0ooo0sia/lilcia24tcs_zpsznvveqxb.png

natali101, izulkaa, Mala_Czarna_89, Shibuya, mikado, Rozmarzona, Nymeria, moodliszka, perelka89, Micia lubią tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za przepis.
    To ja wan dam moj przepis na muffinki :)tez prostu i szybki.. Chociaz nie robiłam od czasu ciąży :P

Składniki
    2 szklanki mąki
    pół szkalnki cukru
    3 niezbyt płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    tabliczka najtańszej czekolady pokrojonej w kosteczkę pół na pół cm
    pół szklanki oleju
    1 jajko
    szklanka mleka
    ew. aromat waniliowy

Włączyć piekarnik na 180 st. C z termoobiegiem lub 200 bez termoobiegu.
    W misce wymieszać pierwsze pięć składników (suche), w drugiej wymieszać kolejne cztery (mokre). Nie trzeba nawet używać miksera, ja to mieszam najprostszą na świecie trzepaczką (mokre), a suche łyżką.
    Następnie połączyć mokre z suchymi.
    Do papierowych foremek (tzw. papilotek) nakładać masę do ok. 2/3 ich wysokości (wychodzi 20 muffinek).
    Piiec ok. 17-20 min (sprawdzić po ok. 15 min wykałaczką - jeśli po wbiciu w ciacho pozostaje sucha, to za 2 min wyłączyć piekarnik). Ciasteczka są małe więc szybko się pieką.

mikado, Ginger84, Micia lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ręczkiki fajne :) w sumie i dla dziewczynki i dla chłopczyka,
    wiadomo zę wszystkiego dla dziewczynki różowego się nie da ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjechał kurier ;) oto moje małe zakupki ;) plus staniczek dla mamusi przyszedł ale nie będe zdj wstawiać;P przerażająca jest wielkość ale o dziwo dobry rozmiar ! ;)

jeszcze czekam na kombinezon zimowy ;P
    mam zamiar kupować jej białe, różowe, czerwone, żółte, beżowe, zielone i może błękitne rzeczy;) chyba mogą być takie kolory dla dziewczynki?

4d8da18ea5080369med.jpg

haen, Shibuya, natali101, Mala_Czarna_89, Rozmarzona, Marta1986, Ginger84, moodliszka, MadaLena30, Micia, Ona_89' lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buciki są super ciepłe z polara ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niebieskie bym,zostawila.. Nawet ubierzesz pod cos albo do domu moze być :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne ubranka. Ja Natalke ubieralam w różne kolory, tylko różowego unikalam. Jakoś nie lubię tego koloru i jak coś było różowe, to z prezentów. Mama mi mówiła, że kiedyś to dziewczynki były ubierane na niebiesko, a chłopców ubierano na różowo.

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali mieliście przed Bożym Narodzeniem jeszcze, dobrze pamiętam? Plany, plany, plany, skądś to znam..

Izulka do dziewczynki każdy kolorem pasuje :) Byłam w szoku jak Laurcia miała ze 2 latka i dostała od kogoś czarną bluzkę z dł rękawem z nadrukiem. To było dziwne. A gdy ubrałam to łał, super wyglądała :)

Mi się podobają do maluchów motywy w groszki, najlepiej szare właśnie. Z drugiej strony dzieci tak szybko rosną i "poważnieją", mam na myśli to, że córka ma mnóstwo ciuchów a la nastolatka, że chętnie założę bobasowi coś bajkowego.

Ale ze mnie dziś wrak.. Aż zrobiłam sobie kąpiel z mnóstwem piany i na kawę chyba też się skuszę. Jeszcze żebym założyła, że cały dzień nic nie robię, a ja mobilizuję się od rana i dupa.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czasami wskazane jest nic nierobienie :P
    No jak będę mieć taka kruszynke to ciężko mi bedzie jej nie stroić i ubierać w słodkie ciuszki ;)

Micia lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te co dodałam teraz sa neutralne raczej ale jak zobaczę np z myszka miki czy coś to pewnie tez sie nie oprę :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda nas dzisiaj nie rozpieszcza to fakt :)
    Tez sie czuje ospala i zmeczona, a wiec musialam dawac rade jak wpadla kumpela.
    Teraz sie musze w koncu za leczo wziasc bo Mezus niedlugo wraca z pracy,a ja tutaj sie zagadalam w najlepsze ;)

Jestes juz z nami :)

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej ze psychicznie kiepsko strasznie jestem rozdrażniona

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona podziwiam ze wytrzymalas do tej godziny :P ja juz dawno po obiedzie i juz zjadłam cala bulke taka wielka z szyneczka :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ