X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Modliszka a moze zrobcie własny projekt taki jaki sie wam obojgu spodoba. Ja wlasnie zamówiłam u stolarza i bede miala idealne wymiary takie jak mi pasuja i nawet cenowo 200zl mniej :)

Ona a jakie mebelki w jakim rodzaju zamowilas? Drewniane?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, zawsze wnosza jeszcze z tym akurat problemu nie mialam :)
    Nawet sobie zazyczylam zeby do mieszkania wniosl hihi ;)

Modliszka, tez swojego o jakis regal molestowalam to zaraz mi miejsce na rzeczy wynalazl eh ;/ :)

Alez pojadlam,a to dopiero poczatek hihi ;)

moodliszka lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, a mój mnie molestuje, żeby regał kupić :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Ona, jak mi wybrał takie kremowe, to mi ręce opadły. Licho wyglądają nawet na zdjęciach i jak dla mnie to nawet nie jest kremowy kolor, tylko jakby stary zżółkły od dymu papierosowego :P
    To co nam się podoba razem, to takie naturalne, drewniane, ale gdy znowu znajdziemy takie, to są albo bardzo niewymiarowe, albo za drogie.
    Ale mężuś już dzwoni do kolegi, który ma znajomego stolarza :D

Modliszka ja chyba tez pojde w drewno (no lozeczko jako standard) i prawdopodbnie bielizniarka, bo komoda sie nie zmiesci w sypialni (musi miec max. 64 cm szerokosci),
    http://drewal.com.pl/!data/products/mtsz20.jpg
    http://drewal.com.pl/!data/products/000636_06042013_mtsz21.jpg

gdybym miala miejsce (chyba, ze cos wykombinujemy), to b.podoba mi sie ta komoda
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50221419/

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, my niby mamy mnóstwo miejsca, a i tak jest problem jak to wszystko poukładać. Z tym, że u nas jest ta różnica, że młody od razu będzie u siebie w pokoju, bo w sypialni czego byśmy nie zrobili, to miejsca na łóżeczko niestety nie ma i nie będzie :( ale też coraz bardziej myślę, że pójdę w drewno i tak jak podsunęła mi pomysł Ona, będziemy zamawiać takie jak chcemy na wymiar.

mikado lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka, to sie ciesz,ze chce ten regal hihi :)
    A tak to Go z czasem urobisz co do wyboru ;)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolor w pokoiku dziecka,mebli sonoma :)łóżeczko tez mysle cos pod to kupic chociaz w salonie sa inne kolory :P
    Tez musze mojemu potruć o jakimś regale :P z reszta jak bedzie więcej rzeczy malej to sam zobaczy ze nie ma miejsca na trzymanie tego :P
    Mój mi miejsca nie znajdzie bo nie ma, a z reszta jak ja nie zrobię miejsca to,on na pewno nie, bo nie ma talentu do upychania rzeczy :P

Moodliszka spoko :) nic sie nie dzieje.. .mi sie odziwo lepiej śpi teraz na prawym boki niż lewym :P na prawym mi jakos brzuch uciska :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka to kupujesz pewnie nianie elektryczną? Bo jak w innym pokoju id razu.. Mnie by chyba wkurzalo bardzo wstawanie co chwile do,innego pokoju żeby nakarmić czy coś.. A tak to zawsze blizej.. Mysle ze hak zacznie mniej jeść w nocy i spać wiecej w nocy to wtedy przeniesiemy ja :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, wiesz, że mam to samo?:D też jakoś lepiej mi na prawym boku ostatnio :P nie wiem skąd ta zmiana, bo zawsze było odwrotnie :D
    No chyba będę zmuszona do zakupu niani. Chyba, że jeśli tymczasowo pozbędziemy się komody z sypialni, to wtedy łóżeczko może się jakoś upchnie, ale to już będziemy się zastanawiać, jak Mały będzie z nami na świecie. Może wtedy mój wspaniałomyślny nagle wpadnie na jakiś pomysł, by to łóżeczko jednak upchnąć jakoś w sypialni :D

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka, to stolarz i meble na wymuar to w waszym wypadku najlepsze rozwiązanie.

Haen ja zamówiłam komode w kolorze wenge. Mieszkam w kawalerce i mamy tu meble wenge (nie polecam bo sie strasznie kurz osadza), jednak juz nie chcialam zmieniac koloru, bo łóżeczko tez dostaniemy wenge.
    Co do wykonania to chyba z płyty a nie drewna. Bo te drewnuane, ciężkie to chyba dużo drozsze by byly. A my się budujemy i dopiero do nowego domku będziemy kupowac porządne mebelki i na pewno w jasnym kolorze. Tylko jeden pokój bedzie w wenge, bo te nam szkoda zostawic.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya a dlaczego zalujecie? Bo sie brudzą?

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w dodatki pojde srebrne, chyba poszukam jakiegos wisiora ;)

my teoretycznie moglibysmy od razu zrobic pokoj dla dziecka, ale nie mam koncepcji co tam teraz wstawic, a poza tym dla mojej wygody wydaje mi sie miec to dziecko pod reka:P
    poza tym zalozenie mamy takie, ze jak sie pojawi rodzenstwo, to to sprzedamy i kupimy wieksze (o ile beda srodki itd.) i tez sie miotamy czy wkladac w to pieniadze czy nie

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezeli w calym mieszkaniu macie takie szare panele, jak wrzucalas przy komodzie to pewnie lepiej by wygladaly proste biale? (do Shibuya :D)

edit: a to nie trafilam:D myslalam, ze chcialas biale

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 21:10

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem jedno :)
    Jak bedziemy sie przenosic na swoje i urzadzac to na pewno nie w kolorze bialym..
    Tutaj mieli manie na biel i wszystko jest w tym tez kolorze.
    Od paneli na scianach w przedpokoju,kafelki,drzwi w calym mieszkaniu i meble w kuchni.
    Strasznie szybko sie osadza kurz w sensie widac kazdy milimetr.
    Nie mowie,ze sie nie sprzata czesto,ale np te biale drzwi strasznie szybko na nich widac slady uzytkowania.
    Kafelki biale natomiast na przedpokoju i kuchni to tragedia juz po calosci.
    Wlosy,ktore mi strasznie leca i chocby jeden spadl na ziemie,gdy je zepne to rzuca sie tak w oczy,ze szok.
    Tak samo kazdy inny paproch na ziemi i tak oto podloge trzeba co chwile doslownie myc.
    Wyglada moze i ladnie przejrzyscie mieszkanko w bieli,ale zero praktycznosci.

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja mam panele jasne ale nie białe :P
    Ladne sa ciemne alr na nich tez widac kurz..
    W łazience mam jedynie jasne plytki to fakt ze widac na nich włosy :P alr mam dywanik wiec tragedi nie ma.. Male wnętrza to trzeba bylo optycznie powiększyć bo jednak ciemne rzeczy nie są zalecane w malych pomieszczeniach.. Postawiliśmy na ciemne dodatki :) drzwi, elementy w meblach w salonie, ramki, zasłony sa ciemne ale reszta raczej nie:)
    W kuchni mamy tez ciemno brązowe meble :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak, po czasie tez bysmy zmienii czesc rzeczy, ale takie mielismy finanse i mozliwosci, ze trzeba bylo wybrac to na co nas stac...
    to czego najbardziej nie lubie, to podloga...panele, raz, ze sie poniszczyly, dwa, ze panele. Marza mi sie dreski z drewna (takie dlugggie) lub parkiet w jodelke

a juz szczegolnie draznia mnie rzeczy stosunkowo nowe a zniszczone...maz odbarwil blat w kuchni, cos upadlo na podloge w kuchni i pekl kafelek (niby malo widoczne, ale ja wiem, ze to tam jest), a kuchnie mamy z 1.5 roku moze

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shibuya moj tez nie ma gustu niestety. A wogole wkurza mnie jego obojetnosc co bym nie pokazala co bym nei zapytala to słysze rob co chcesz
    Dzisiaj tez sie pokłocilam z moim o jego brata mial dawac 500zł miesiecznie za wyrzywienie pranie i inne srodki czystosci (uwazam ze to i tak mało) i co nie dal mi nic juz drugi miesiac:/ Moj mi daje az 600zł do tego mam swoje 800zł i wez tu człowieku wyzyj w 3 dorosłych i 2 dzieci.
    Jak mu zwrocilam uwage ze nei daj ejuz rady finansowo i ze ma jego brat zapłacic to sie obrazil wielce

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracajac jeszcze do tematu ktory poruszylyscie o zajsciu w ciaze bo troszke wzielam to do siebie bo ja pisalam ze to wpadka jest u nas. JA pierwsze dwie ciaze poronilam piewsza w 12 tygodniu druga w 6 tygodniu trzecia z Oliwka strasznie przechodzilam wiecznie szpitale nie szpitale krwawienia podtrzymanie itd. Z Lenka jakoś poszło na podtrzymaniu ale poszło bez wiekszych problemów. Za to tu niestety nei planowane dziecko i moze dlatego tez nie mam wiekszych problemow niz z lozyskiem i z ta nerka malej. Ale to tez nei jest tak ze sie nei przejmuje i nie martwie poprostu mam juz doswiadczenie jakies i podchodze do niektorych rzeczy zwiazanych z ciaza ze spokojem bo wiem co sie dzieje.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka staram sie miec podobne podejscie jak Ty...
    Zycie dalo Ci po tylku...oby bylo lepiej, najwazniejsze, zeby dzieci byly zdrowe.

Micia lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka zdrowa ale Lenka z tym naczyniakiem to sa momenty ze siedze i rycze po nocach bo wiem ze musi miec te pierdzielone zabiegi pod pełna narkoza a bedzie miala tylko 12 miesiecy jak zaczna
    boje sie jak cholera bo idzie 9 listopada na zabieg a ja na 13 mam termin. Nei wiem jak to pogodze bo chce byc 24 h przy niej w szpitalu

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ