Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry Kochanienkie
W koncu dzisiaj jakas wieksza aktywnosc bo wczoraj to musze Was zganic obijalyscie sie!
Ahh odrazu innaczej jak sie czyta takie pozytywne,wesole wiesci hihi.
Udziela sie czlowiekowi
Fajna Aga, witaj
Ginger Slonce, to Patryk ma zajecie jak kolezanka czesto odwiedza i pewnie zadowolony?
No wlasnie z tym praniem to tez ciekawe zeby z temp nie przesadzic,a na metkach roznie pisza i badz tu madry
O kurcze, to Wy wszystkie zaraz bedziecie po glukozie,a mi gin kazal dopiero w 26 tyg zrobic i sie nie zgodzil na cytryne.
Powiedzial,ze konsultowal to kiedys nawet z roznymi lekarzami i moze to zaburzyc wynik.
W raie jakbym juz tak za 3 razem nie mogla to dopiero sie lituje i pozwala na cytryne
Tez sie zastanowie jak to wypic bo wole swinstwa na raz badz dwa wypic,ale co wyjdzie w praktyce
Elektrolity tez byly ochydne,a trzeba bylo wmusic hihi
Noi te tez nie dalo rady na lyczki tylko walnelam na dwaJestes juz z nami -
nick nieaktualny
-
Wstal nasz forumowy spioch:)
Przynajmniej mu sie nie nudzi jak ma towarzystwo. Ehh te dziewczyny lgna do niego jak nie wiem. Dwa tyg temu calymi dniami z inna kolezanka, teraz cale dnie znowu z inna.
Oj to wspolczuje tej glukozy bez cytryny ale dasz rade wyjscia nie masz:)
Ja oddalam dzis mocz na posiew zeby sie wewn uspokoic ze nic nie zlapalam:/
Pranie ja robilam na 60st i nic sie nie podzialo z ciuszkami.
Rozmarzona, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Ja mialam dzis jechac do bioenergo ale ze taka pogoda to nie mam sumienia ciagac dzieci po katowicach lepiej niech szaleja w basenie.
Tak wiec pojade chyba dopiero za tydzien ma byc juz chlodniej wiec i mnie bedzie latwiej.
Musze odebrac dzieciaki z wycieczki o 14 i az sie boje wyjsc z domu w ten upal:(
A potem obiad na ogrodku i lenistwo
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Ginger, a wstal spioch juz dawno tylko sie lenil przed tv i przy kawce hihi
Maly przystojniacha to i dziewczyny lgna
Mowisz,ze robilas posiew?
Ja poczekam do tego piatku najwyzej mi zleci cos dodatkowo zrobic.
Kurcze no ciekawe wlasnie czy w 60 stopniach nic sie nie zrobi z ubrankami bo powiem Wam,ze ja to mam szczescie do takich akcji i zawsze wolalam w bezpiecznej temp pracperelka89 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Wychodze dzis niby wszystko w porzadku .. Ale jedno mnie zaniepokoilo jak powiedzial ze moja szyjka ma 2 cm a w 14 tyg miala 3 i 5 przy zakladaniu pessara no i sie przestraszylam ze puscili mnie do domu
Ale jutro ide na wizyte to o wszystko obpytam raz mi juz ten lekarz co mowil ze jest 2 cm zle szyjke zbadal
-
Jelp strasznie drogi ale ładnie dopiera. Ja używam tego do koloru ze zmiekczaczem. Uwaga na ten do białego bo ma składniki wybielające i można załatwić kolorowe ciuszki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 01:06
Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Cebulka zdrowia.
U mnie też zaduch. Tylko kota wypuściłam z domu i nie wychodzę. Sama jestem do soboty więc odpoczywam. Drugie pranie chodzi,jeszcze tylko 6 pralek. Tak zabrałam się za pokój Nati. Fakt ona odgruzowała go, a ja teraz korzystam,ze jej nie ma i mogę dalej
Dostała dużo ubrań i muszę to wszystko wyprać. Szykuję miejsce w szafie, bo w komodach nie ma miejsca. Przy okazji pakuje zabawki, które leżą i nie korzysta z nich, a dla małej będą idealne lalki,koniki pony,pet shopy,zamki, itp. Szkoda oddać komuś, a moja córka do niedawna bawiła się niektórymi.
Szafę ma dużą, bo metr szerokości, 3 metry wysokości i metr głębokości. Tak więc widzicie jest co ogarniac.
Jutro muszę do koleżanki podjechać i dac przesyłkę dla Nati, bo ona jedzie w piątek.perelka89 lubi tę wiadomość
-
Ja to jakos mam ostatnio wstret do telewizora. Leze wiekszosc czasu w sypialni i do pokoju jakos nie chce mi sie isc zreszta chyba i tak nic ciekawego nie leci.. wiec biore ksiazke i czytam
Zrobilam dla siebie wole miec pewnosc ze wszystko jest ok tym bardziej ze ja przed ciaza ciagle mialam infekcje roznego rodzaju. Wiec wole dmuchac na zimne. Wyniki dopiero za tydzien:/
Ja zawsze pralam w 60st i nigdy sie nic nie dzialo wiec wydaje mi sie ze to odpowiednia temp.
A z kawusia czekam na meza po poludniu wypijemy zjemy lody. Zrobilam jeszcze koktalj wiec jak sie cos obstanie po natarciu dzieci to mam nadzieje my tez skorzystamy:)
Dzisiaj kupilam 6 kg ziemniakow na targu i poprosilam pana czy by mi nie zaniosl do samochodu:) potem z samochodu pod drzwi sasiad mi je wzial obrac musialam na dworze bo do domu juz nie mial kto:)
A i dzisiaj zbulwersowalam chyba wszystkich pacjentow czekajacych do laboratorium.
Przychodze i pytam kto teraz bedzie wchodzil ze ja tylko oddac mocz. To sie nagle odezwaly chyba ze 3 babki ze one tez tylko oddac a czekaja. Wiec mowie im grzecznie ze wisi kartka na drzwiach ze z moczem poza kolejka sie wchodzi a poza tym kobiety w ciazy tez poza kolejka i weszlam:) spieszylo mi sie zeby patryka na zbiorke zawiezc ale slyszalam te komentarze. Skoro nie czytaja to o co maja do mnie pretensje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 12:54
Ona_89' lubi tę wiadomość
-
A i apropo twojego wieku Skarb...21 lat to nie 17 kurna...ja mam 31 ale jako 21 latka byłam rozsądna i dojrzala. Nie pojmuję jak mogą lekarze nie traktować Cię poważnie, szczególnie po tym co przeszlas...a w ogóle ktoś zapytał cię czy będziesz miała opiekę w domu. Mnie zawsze pytali i nie wypisali by gdybym jej nie miała...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
ja chce po poludniu wyjsc, ale nie wiem czy nie jest za cieplo, poki co ciesze sie klimatyzacja, ktora mamy zainstalowana w 1 pokoju i mi dobrze w tym chlodku
wstepnie maz wybral fotelik Recaro young profi plus a na czym stanie to sie okaze.
czy kazdy taki fotelik pasuje do wozka? w sensie czy to sa uniwersalne wpiecia? wożenie dziecka w foteliku wpietym w wozka to w wyjatkowych syuacjach i na chwile, zeby nie rozwalac kregoslupa dziecka, ale moze czasami trzeba bedzie
-
Haen, raczej nie ma uniwersalnych wpięć. Trzeba dokupować adaptery. Ale to już zależy od stelaża wózka.
Ginger, bardzo dobrze zrobiłaśJa ostatnio czekałam do położnej, bo dziewczyna która byla przed gabinetem stwierdziła,że ona też czeka i ktoś w środku jest. Po 15min zirytowałam się, zapukałam, a tam pusto. Zrobiła głupią minę i weszła. Gdybym się nie zainteresowała to byśmy tam kwitły
Synuś
-
Rozmarzona, ja jeszcze nawet nie rozmawiałam o glukozie z moim ginem
Fotelik kupujemy z maxi cosi.
Proszki przy Laurce miałam Lovelę i Jelp, teraz kupiona Lovela. Zamierzam prać w 40 i 60 stopniach a potem porządnie prasować.
Przyszły moje tapetyale mnie coś brzuch pobolewa i plecy, muszę sobie dać odpocząć. Zrobię obiad i zobaczę. Jeszcze teściowa mi zasugerowała, że nie powinnam tapetować. I przypomniała o szpitalu w 11tc. Powiedziałam jej, że zaczyna zachowywać się jak typowa teściowa
-
Ok, dzieki za sugestie:)
poki co wozek nie zostal wybrany, stad moje pytanie czy fotelik pasuje do kazdego wozka...mamy plan wybrac sie do duzego sklepu z wozkami (swiat dziecka?), tam wybrac i kupic gdzies, gdzie bedzie taniej lub w o ogole kupic uzywany (wozek, bo foteliki tylko nowe)