Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry;)
Jak wam mija dzień? U nas gorąco właśnie nalalam świeżej wody do basenu dzieciakom bo do końca tyg jest u nas po południami córka koleżanki wiec mogą szaleć. Na razie są na wycieczce w zamku w Będzinie.
Ja mam zamiar prać i prasować we wrześniu żeby w październiku mieć już spokojna głowę. W sierpniu i wrześniu kupie wszystko czego mi brakuje a potem już spokojnie będę czekała na poród;)
Co do glukozy to u mnie na raz się nie sprawdzilo bo prawie zwróciłam no i nie mogłam cytryny. Dopiero potem się zlitowala nade mną i pozwoliła wiec z cytryna to już lajtowo w miarę poszło.
-
Ja tak jak Mała pierwsze pranie ciuchów po Patryku mam już zrobione. Jeszcze mam dostać od przyjaciółki ciuchy ale one są świeże tzn dzieci maja po 4 mc wiec te wypiore tylko raz.
Prasowanie ogarnie szwagierka bo ja mam ciężko wystac przy prasowaniu wiec prasuje na siedząco na łóżko po kilka rzeczy albo na stojąco dwie rzeczy i leżenie. Więc gdybym tak miała prasować rzeczy dla małego to czasu by mi braklo. A maz ma już tyle innych obowiązków ze nie mam sumienia mu tym głowy zawracać. -
Shibuya prałam kolorami bo poszło mi kilka pralek tego po Laurze więc i tak by się nie zmieściły. Podzieliłam na białe, różowe + czerwone, granatowe + inne ciemne, żółte + zielone + pomarańczowe. Tak mniej więcej na pierwsze pół roku. Po prasowaniu będę układać rozmiarami, dzidzia ma już miejsce w mojej szafie
Moja kochana szwagierka zadzwoniła i poinformowała mnie, że absolutnie nie zgadza się, żebym sama tapetowała i jutro przyjdzie mi pomóc -
Ja też chcę mieć w październiku wszystko przygotowane bo różnie to bywa wiem na przykładzie koleżanki gdzie dzidzia miesiąc wcześniej na świat się wybierała a ona łóżeczka nie miała nawet..Trochę ją przetrzymali ale dwa tyg przed terminem urodziła
-
Shibuya wrote:Teraz spojrzałam ze ja też mam program dziecięce i też 95 stopni, ale to chyba przesada
I tak pod wysoką temperaturą z żelazka większość bakterii się niszczy, więc sama nie wiem. A najlepsze jest to, że ten program jest na 2 godziny 21 minut, czasu mi nie starczy na popranie tego wszystkiego
hehe, wlasnie jak zobaczylam te temperature to moja pierwsza mysl: to ile bedzie trwac takie pranie:D
masz moze pralke Samsunga? -
A na moich metkach ubranka maja do 40stopni.. Hm. To ja nie wiem
Ja tez chce wpadnie w październiku miec spokój, ewentualnie drobne rzeczy zostawić.. Nie chce się jeszcze denerwowac zr niedługo porod a bobas nie ma gdzie spać
A kupujecie mleko w razie czego? Zastanawiałam się czy,nie kuoic w razie jak by się okazalo ze mala,jest uczulona albo nie chce pic mojegoale w sumie nie wiem czy jest sens wczesniej,kupować, bo tego jest masa w sklepach i zawsze można kupic wracając zr szpitala..
jak mówicie ?
-
My już kupiliśmy fotelik Maxi Cosi Pebble i bazę izofix pod niego.
Ja właściwie jestem z OM późną październikówką, więc we wrześniu chcę mieć już wszystko dopięte na ostatni guzik. Remontu pokoju nie robimy, bo to nowe mieszkanie i wszystko mamy świeżutkie. Wymyśliłam bajery świetlne do pokoiku Julka, ale nie wiem czy się wyrobimy, bo chcemy wziąć sprawdzoną ekipę. Boję się żeby nie przyszli jacyś partacze...
Czy u Was też dziś taki zaduch jest? U mnie okropny... Pozasłaniałam rolety, włączyłam wiatrak i leżę z książką. Coraz ciężej mi z brzuchem. Powiesiłam pranie,a czuję się jakbym biegła dookoła stadionuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 12:14
Synuś
-
nick nieaktualnyJa fotelika jeszcze nie wybrałam, za to dziś przyjdzie wózek, jutro łóżeczko
Mam zamiar przykryć je folią malarską żeby się nie kurzyły, ale wolę już mieć, bo potem z wielkim brzuchem to wątpię by mi się chciało wybierać cokolwiek
Zostawię sobie drobne rzeczy do robienia i będę się relaksować przed przyjściem na świat dzidziusia :p