X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już dwie koszule, ale zastanawiam się czy nie dokupić sobie może jeszcze jednej, bo nigdy nie wiadomo :/

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Jak wam mija dzień? U nas gorąco właśnie nalalam świeżej wody do basenu dzieciakom bo do końca tyg jest u nas po południami córka koleżanki wiec mogą szaleć. Na razie są na wycieczce w zamku w Będzinie.

Ja mam zamiar prać i prasować we wrześniu żeby w październiku mieć już spokojna głowę. W sierpniu i wrześniu kupie wszystko czego mi brakuje a potem już spokojnie będę czekała na poród;)

Co do glukozy to u mnie na raz się nie sprawdzilo bo prawie zwróciłam no i nie mogłam cytryny. Dopiero potem się zlitowala nade mną i pozwoliła wiec z cytryna to już lajtowo w miarę poszło.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede prac w pazdzierniku lub listopadzie, az tyle tego nie bedzie:) zreszta pewnie tylko 1szy raz bede prasowac, a potem sobie odpuszcze

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Mała pierwsze pranie ciuchów po Patryku mam już zrobione. Jeszcze mam dostać od przyjaciółki ciuchy ale one są świeże tzn dzieci maja po 4 mc wiec te wypiore tylko raz.

Prasowanie ogarnie szwagierka bo ja mam ciężko wystac przy prasowaniu wiec prasuje na siedząco na łóżko po kilka rzeczy albo na stojąco dwie rzeczy i leżenie. Więc gdybym tak miała prasować rzeczy dla małego to czasu by mi braklo. A maz ma już tyle innych obowiązków ze nie mam sumienia mu tym głowy zawracać.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja pralam jasne z jasnymi ciemne z ciemnymi. Na dokładniejsze rozdzielanie kolorów się nie bawiłam.

Haen ja prasowalam przez dłuższy czas ale kurcze nie pamiętam ile. Do kilku mc napewno

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya prałam kolorami bo poszło mi kilka pralek tego po Laurze więc i tak by się nie zmieściły. Podzieliłam na białe, różowe + czerwone, granatowe + inne ciemne, żółte + zielone + pomarańczowe. Tak mniej więcej na pierwsze pół roku. Po prasowaniu będę układać rozmiarami, dzidzia ma już miejsce w mojej szafie :)

Moja kochana szwagierka zadzwoniła i poinformowała mnie, że absolutnie nie zgadza się, żebym sama tapetowała i jutro przyjdzie mi pomóc :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie okaze, ze samo pranie w wys.temp., to bede prasowac, na szczescie te czynnosc lubie :D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, ja do dziś nie dam Nati ubrać nieuprasowanego ubrania. Nowe muszę uporać i dopiero zakłada. Jedynie kurtek nie piore nowych.
    Wiem głupia jestem, ale mam bzika na tym punkcie

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę mieć w październiku wszystko przygotowane bo różnie to bywa wiem na przykładzie koleżanki gdzie dzidzia miesiąc wcześniej na świat się wybierała a ona łóżeczka nie miała nawet..Trochę ją przetrzymali ale dwa tyg przed terminem urodziła :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• haen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam program w pralce do ubranek dzieciecych, ktory wskazuje temp. 95 st!
    mysle, ze ponizej 60 st. nie bede schodzic, ale to pewnie "w praniu wyjdzie" :)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie z serii bezpieczenstwo:
    jakie foteliki wybieracie? macie jakies typy?
    0-13 kg?
    toz to czarna magia:) mezu poczytal, porownal (poki co w internecie) i ma jakis swoj typ, ale tez chce sobie wyrobic swoja opinie:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Teraz spojrzałam ze ja też mam program dziecięce i też 95 stopni, ale to chyba przesada :P I tak pod wysoką temperaturą z żelazka większość bakterii się niszczy, więc sama nie wiem. A najlepsze jest to, że ten program jest na 2 godziny 21 minut, czasu mi nie starczy na popranie tego wszystkiego :P

hehe, wlasnie jak zobaczylam te temperature to moja pierwsza mysl: to ile bedzie trwac takie pranie:D
    masz moze pralke Samsunga?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na moich metkach ubranka maja do 40stopni.. Hm. To ja nie wiem :P
    Ja tez chce wpadnie w październiku miec spokój, ewentualnie drobne rzeczy zostawić.. Nie chce się jeszcze denerwowac zr niedługo porod a bobas nie ma gdzie spać :P
    A kupujecie mleko w razie czego? Zastanawiałam się czy,nie kuoic w razie jak by się okazalo ze mala,jest uczulona albo nie chce pic mojego :P ale w sumie nie wiem czy jest sens wczesniej,kupować, bo tego jest masa w sklepach i zawsze można kupic wracając zr szpitala.. :P jak mówicie ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik maxi cosi kupimy pierwszy. Drugi jeszcze daleko, trzeci mam po Nati.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja kupie 0-13 kg nosidełko nie taki typowy fotelik..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, Natali i reszta ofc napiszecie jakie macie wybrane modele?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My fotelik kupujemy na pewno z maxi cosi, ale jeszcze nie mamy upatrzonego konkretnego :) zajmiemy się tym po wakacjach.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już kupiliśmy fotelik Maxi Cosi Pebble i bazę izofix pod niego.
    Ja właściwie jestem z OM późną październikówką, więc we wrześniu chcę mieć już wszystko dopięte na ostatni guzik. Remontu pokoju nie robimy, bo to nowe mieszkanie i wszystko mamy świeżutkie. Wymyśliłam bajery świetlne do pokoiku Julka, ale nie wiem czy się wyrobimy, bo chcemy wziąć sprawdzoną ekipę. Boję się żeby nie przyszli jacyś partacze...

Czy u Was też dziś taki zaduch jest? U mnie okropny... Pozasłaniałam rolety, włączyłam wiatrak i leżę z książką. Coraz ciężej mi z brzuchem. Powiesiłam pranie,a czuję się jakbym biegła dookoła stadionu :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 12:14

Synuś :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fotelika jeszcze nie wybrałam, za to dziś przyjdzie wózek, jutro łóżeczko :) Mam zamiar przykryć je folią malarską żeby się nie kurzyły, ale wolę już mieć, bo potem z wielkim brzuchem to wątpię by mi się chciało wybierać cokolwiek :) Zostawię sobie drobne rzeczy do robienia i będę się relaksować przed przyjściem na świat dzidziusia :p

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro u mnie też taka duchota :( leżę i się pocę :P

Ja z OM mam 5 listopada, dlatego sama na początku października też już bym chciała mieć wszystko gotowe :) no ale zobaczymy jak wyjdzie w rzeczywistości :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ