Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny a wózek myślicie kupić już pożądny, który posłuży i na lato czy nie. bo ja się zastanawiam czy nie odkupić wózka za jakieś 500zł od brata bądź szfagra i dokupić fotelik, a jak mała zacznie siadać to kupić porządną spacerówkę. Mieszkam w domu jednorodzinnym ale przy głównej ulicy i ciężko tu się przejść ulicą bo chodnika nie ma , i ciągle tiry jeżdżą a to i zima zaraz się zacznie to podjechać gdzieś z dzieckiem to z fotelikiem. a mój brat sam odkupił za 500zł wózek z gondolą od znajomej.
-
Hejo
Nie mam czasu was nadrabiać,zrobię to później. Jeśli jeszcze nie wiecie to w tesco jest promocja na proszki Lovela 1.8kg za 17.99zl i chuteczki nawilzane Huggies 4 opakowania za 13.50zl (jedno wychodzi za 3.38 zl). A w Rossmanie kupilam płyn do płukania Lovela tez za 17.99zl na promocji.Mala_Czarna_89, Ginger84, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 wrote:Kurcze, boli mnie z jednej strony w dole pleców, dość mocno, powinnam się martwić czy to normalne?
Też mnie tak ostatnio bolały plecy z jednej strony, ale akurat ja wiedziałam, że to z tego powodu, że jakoś źle spałam wtedy w nocy. -
moodliszka wrote:Jejku, chyba dopadł mnie L4owy kryzys
jutro wybiją równe cztery miesiące na zwolnieniu. Po prostu już nie wiem co z sobą zrobić i jakie zajęcie sobie znaleźć. Masakra.
Moodliszka chyba mam to samo też niedługo stukną 4 miechy, wcześniej byłam aktywna.
Dziś ogólnie mam kryzys. Naszły mnie czarne myśli, czy sobie poradzę, czy nie zrobię dziecku krzywdy straszne ;(. Za dużo chyba siedzenia w domu. Mój teraz od 14 do 23 w pracy, nie mam z kim pogadać wszyscy zapracowani.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Ginger ja dzisiaj zrobiłam to samo ale weszłam w ogóle bez pytania czy ktos,jest czy nie
ale jak zobaczył ile ludzi ze 20..to stwierdziłam zr bez sensu czekać i sie pytać w ogóle
a tak to popatrzyli na mnie i tyle
Mala mnie krzyże często bola w ciąży
Modliszka wstaw zdjęcie jak kupicie lozeczko:) w sklepie zrób zdjęcie złożonego
Co do fotelika to,ja mam kilka typów. Jak będę ba kompie to poszukam jakie ti bylybo teraz siedzę na Tel non stop:P
Marta ja mam gondole kiepska.. Tzn od mojej siostry.. Mam nadzieje ze się sprawdzi wózek. Chociaz wazy okolo 16kg.. Ale nie mam kasy w tej chwili 1800zl żeby dać na nowy taki jaki bym chciała wiec sobie daruje..a kupie spacerówkę lepszajuz mam mniej więcej wybrany wozek:)
Rozmarzona jak to ?! Co sie pije na elektrolitach? Tez mam to zrobic,to mnie teraz zestresowalas..
-
Izulka ja tak weszłam na glukozę
a mój biedny mąż siedział i czekał na mnie i musiał słuchać tego fuczenia ze jedna weszła i tam siedzi i siedzi a trochę tam byłam ;p a co tam nikt nam nie ustępuje to czasem musimy sobie same uprzywilejowac pewne sprawy;)
izulkaa, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Micia gadaj z nami!
U mnie za 2 tyg stuknie 4miesiace
Powiem wam ze bylam u lekarza rodzinnego, zrobil mi ekg i wyszlo ok..stwierdził ze taki widocznie urok ciąży..to mowie mu ze widocznie ja musze wszystkie dolegliwości przejść ciążowe.zaczelam mu wymieniać jakie leki biorę itd. Stwierdził zr pierwsze ciaze takie sa zazwyczaj..
Jak robili mi ekg to tak śmiesznie brzuch mi podskakiwal, zaczelam sie śmiać sama do siebie:P
Do niskiego ciśnienia stwierdził żebym pila duzo wody.. Ale oczywiście u niego miałam 140/80ale to dlatego ze nie mogli mojej karty znalezc i sie zestresowałam
O tsh pytalam to dzwonil do kolegi Endo bo sam nie byl pewien i tamten kazał mu przepisać mi od razu leki ten lek E..costambo zaczął tłumaczyć ze nieleczenie moze być groźne dla dziecka i grozi przedwczesnym porodem, jakimiś wadami mózgu dziecka... Nie przyznalam sie ze juz biorę leki bo chciałam zobaczyć co powie sam od siebie..i przepisał te same leki co moj gin który nie jest Endo...
tylko wieksza dawkę ten przepisał. Kazał za 3tyg skontrolować tsh.. Mowil jeszcze ze do konca ciąży się to bierze.. Ze dawkę się reguluje alr bierze do konca ciąży, takze.....
Shibuya bierz te leki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 14:22
Shibuya lubi tę wiadomość
-
Shibuya to kupie naprawde fajny gatunek maja a ja akurat po bawełne na posciel jade:)
Ja ciuszki bede prała w pazdzierniku ale zawsze mozna szybciej i w worki prozniowe włażyć. Piore zawsze jasne w 60 stopniach a ciemne w 40 stopniach. Proszek to albo Lovela albo dzidziuś (ładnie pachnie)
Ja odkad Oliwia sie urodzila prasuje wszystko procz gaci i skarpetek. Nie wypuszcze dzieciakow w pogietych ciuszkach. Tylko ja mam bzika na punkcie moich dziewczyn i ich sytlówek:)
Ja polecam maxi cosi my bedziemy mieli akurat po Lence bo juz jej kupilismy wiekszy tez z maxi cosi
Jesli chodzi o wozek kupilam za 1700zł dla Leny i szczerze załowałam ze kupilam nowy bo jezdzila w nim tylko 5 miesiecy i kuplismy lzejsza spacerowke znowu za 700zł. Takze pierwszego wozka nie oplaca sie kupic nowego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 14:20
-
Micia wrote:Moodliszka chyba mam to samo też niedługo stukną 4 miechy, wcześniej byłam aktywna.
Dziś ogólnie mam kryzys. Naszły mnie czarne myśli, czy sobie poradzę, czy nie zrobię dziecku krzywdy straszne ;(. Za dużo chyba siedzenia w domu. Mój teraz od 14 do 23 w pracy, nie mam z kim pogadać wszyscy zapracowani.no i odliczam dni do wolnego
Micia lubi tę wiadomość
-
Izulka, hihi gluptasku,ale mnie rozbawilas
Porownywalam smak elektrolitow,ze byly okropne jak pilam przy biegunce,ze i glukoza pewnie bedzie podobnie niedobra
Mala, tez tak sadze,ze za duzo bylo tematow o przedwczesnym porodzie i poprostu zaczyna sie udzielac.
Jakie wnioski?
Lepiej myslec pozytywnie
Plecy na pewno wzywaja do odpoczynku, wiec sobie troszke polez moze.
Ginger, mi robili posiew w szpitalu,ale mialam czysty.
Zobaczymy co gin bedzie chcial bo moze tylko cos na swedziawke da jak nie ma wiekszych objawow.
Z reszta chwile swedzi potem nie i nie wiem czy juz sobie nie wmawiam hihi
Zobaczymy jak do konca dnia bedzie i jutro czy bede miala potrzebe sie posmarowac mascia bo narazie specjlanie nie smarowalam zeby zobaczyc
Ginger, tez tak powinnam robic,ze bez kolejki,ale durna palka nie chce sie zawsze denerwowac i wdawac w dyskusje z ludzmi,a powinnam ;/
Za bardzo jednak potem tacy ludzie mnie nakrecaja i Maluszek by mi sie jeszcze zestresowal
Ostatnio i tak postep zrobilam jak mi sie chcialy wepchac po odczekaniu moim w kolejce to juz zapyskowalamJestes juz z nami -
Micia, mnie na szczęście żadne czarne myśli nie dopadły, tylko zwyczajnie taka... niemoc
że tak to nazwę. Co wymyślę sobie zajęcie, to łeeee, nie, jednak tego nie chcę robić. Leżę w tym łóżku, kręcę się, przerzucam kanały w telewizji...
Teraz przynajmniej zabrałam się za obiad, ale co z tego, skoro miałam 10 minut roboty i teraz wszystko się już robi samowiem wiem, marudzę, ale myślę, że przejdzie mi za godzinę jak mój wróci
wolę się nudzić z nim niż bez niego
Izulka, jak nie zapomnę, to zrobię zdjęcie
Zorro, z tym odpoczynkiem to racja. Ja też, jeśli czuję, że cokolwiek mnie boli, właśnie typu plecy, brzuch itd., to jeśli mam w danym momencie tą możliwość, to się kładę. Ten sposób mnie jeszcze nigdy nie zawiódł
Molcia, oj wierzę, że nie możesz się doczekać godziny 16, a wolnego tym bardziej. Ja czasami za pracą tęsknię, ale już po chwili uświadamiam sobie, że tęsknię za ludźmi, a nie za samą pracą niestety. Ostatnio mi się śniło, że wracałam do pracy i rano mówiłam mojemu, że miałam koszmarChoć podejrzewam, że gdyby nie to, że miałam wskazania do zwolnienia lekarskiego, a później dobrze bym się czuła, to pewnie też pracowałabym mniej więcej do tego etapu ciąży na jakim teraz jesteśmy. Zawsze chciałam, no ale życie zweryfikowało i jest jak jest
perelka89 lubi tę wiadomość