Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mialam posiew 4 razy - tyle razy ile bylam w szpitalu.
W 5tc
W 15tc
W 16 tc
i w 22 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 18:09
-
A co do infekcji,etc.
Ja borykam się z grzybicą bezobjawową ..dopiero cytologia wykazała,miałam tylko białe upławy normalne,jak zwykle.
A ostatnio na wizycie się okazało,że zaczyna pojawiać mi się na jednej wardze sromowej delikatny żylak,gdzie w życiu z tym problemów nie miałamale dostałam tabletki.
-
haen wrote:Dziewczyny, a jak oddajecie mocz to ma takie zwykle badanie i ew.pozniej jak cos wyjdzie to posiew z moczu? I ile razy mialyscie robiona cytologie w ciazy?
Ja nie miałam robionego posiewu z moczu. Dostaję skierowania na badanie ogólne, bakterii nie mam.
Cytologię miałam raz- na samym początku.Synuś
-
Ja cytologi nie miałam w ciąży w sumie.. Ale teraz robiłam posiew z pochwy wiec wyjdzie na pewno co i jak
To cytologia wam pokazala ze macie grzybka? Czy lekarz zauważył ?
Posiew z moczu zrobiłam sama od siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 18:15
-
Rozmarzona wrote:Izulka, ja znalazlam takie cos jak czytalam o infekcjach
rzęsistkowe zapalenie pochwy – wywoływane przez pierwotniaka, rzęsistka pochwowego; infekcja rzęsistkowa objawia się szarawą lub żółtozielonkawą pienistą wydzieliną z pochwy o nieprzyjemnym zapachu, pieczeniem i świądem pochwy, podrażnieniem śluzówki pochwy i sromu, plamieniem, uczuciem dyskomfortu lub bólu podczas seksu.
Molcia, a wiec masz podobnie jak ja widze.
Tez mocz mi ok wyszedl,a czuje lekkie pieczenie i czulam lekkie swedzenie na dniach.
Stosowalam masci i troche zlagodzilo,ale i tak pewnie w piatek sie wepcham na wizyte by cos konkretnego dal i sprawdzil.
A Ty co stosowalas na to??
I ile czasu juz to masz? -
Tez mialam robiona cytologie przed ciaza,ale ze bylismy u mojego w okolicach u gina,wiec moj tez mi zrobil raz cytologie.
Posiewu nie mialabym pewnie robionego, gdyby mi w szpitalu nie podejrzewali bakterii,ale nic nie wyszlo.
Mocz za to mam co drugi miesiac robiony choc sie dziwie,ze nie co wizyte.
Dostalam jednak od ogolnej skierowanie na mocz, na pol roku,wiec jesli bede potrzebowala to sobie zrobie
Wkurza mnie juz to swedzenie na maksa az jestem rozdrazniona ;/
Molcia, tez wolalabym nic nie stosowac,ale zwariowalabym do piatku bez chocby jakiejs masci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 18:21
Jestes juz z nami -
Rozmarzona wrote:Tez mialam robiona cytologie przed ciaza,ale ze bylismy u mojego w okolicach u gina,wiec moj tez mi zrobil raz cytologie.
Posiewu nie mialabym pewnie robionego, gdyby mi w szpitalu nie podejrzewali bakterii,ale nic nie wyszlo.
Mocz za to mam co drugi miesiac robiony choc sie dziwie,ze nie co wizyte.
Dostalam jednak od ogolnej skierowanie na mocz, na pol roku,wiec jesli bede potrzebowala to sobie zrobie
Wkurza mnie juz to swedzenie na maksa az jestem rozdrazniona ;/
Molcia, tez wolalabym nic nie stosowac,ale zwariowalabym do piatku bez chocby jakiejs masci. -
Zazdroszcze Wam kupowania wózeczków
Co do prania ciuszków to wypiorę raczej w 60 stopniach i susze też w elektrycznej suszarce. Tzn takiej bębnowejSiorka ma to w jeden dzień wszystko załatwimy.
Cytologia.. ja nie miałam i co wizytę pytam gina czy robimy. I za każdym razem mówi to samo, że woli nie robić żebym nie zaczeła plamić bo będę panikować. Inne badania są ok, partnera mam i miałam tylko jednego, więc jest małe ryzyko. Ale czy to faktycznie tak działa to nie wiem. Miałam cytologię ok. rok przed ciążą i jak zawsze ok.
A na koniec chciałam się pochwalić, że byliśmy dzisiaj na wizycie. Artuś waży już ponad 800g! Szok! Ale lekarz powiedział, że może teraz rosnąć szybciej a później przystopuje. Oby, bo w takim tempie urodzę kloca z 4kgPoza tym jest obrócony główką w dół, ale chyba jeszcze fika i to dlatego.
Ważne, że wszystkie pomiary ok
Molcia, Ginger84, Mala_Czarna_89, moodliszka, Zorro, Aga_502, perelka89 lubią tę wiadomość
-
izulkaa wrote:Ja cytologi nie miałam w ciąży w sumie.. Ale teraz robiłam posiew z pochwy wiec wyjdzie na pewno co i jak
To cytologia wam pokazala ze macie grzybka? Czy lekarz zauważył ?
Posiew z moczu zrobiłam sama od siebie
Cytologia cos pokazala, a potem posiew z pochwy konkretnego grzyba, na ktorego dostalam globulki -
Izzy gratuluje
waga ok, w październikowych mamach niektóre juz maja 1,5kg.
Alus masz siarę juz? Zebys zapalenia piersi nie dostała na która jutro ta wizyta?
Mój brzuch i plecy wyraźnie dają mi do Rozumienia ze mam tapet nie ruszaćzaplotlam za Lorence warkoczyki na całej głowie
Izzy lubi tę wiadomość
-
Molcia, takiego pieczenia tez wlasnie nigdy nie mialam,a mam.
Moze faktycznie to od wydzieliny ciekawe.
Uplawy bialawe mam,a wczesniej byly tez lekko zolte i o normalnym zapachu jak zwykle.
Ja pytalam ginekologa czy opryszczka( bardziej od strony odbytu niz u wejscia pochwy),ktora mam juz od liceum nie jest grozna dla Maluszka bo o tym czytalam,ze po urodzeniu moze by grozna.
Jednak kiedys to usuwalam dwa razy takim specjalnym roztworem condline to znowu powrocilo jeszcze przed ciaza.
Mowil,ze to nic groznego i mnie uspokoil
Fakt, faktem cholerstwa sie rozne czepiaja okolic intymnych w okresie ciazy.
Jestes juz z nami