Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Modliszka, wiem o czym mowisz bo wyscig zaczyna sie juz przy wchodzeniu do autobusu,ze nie dadza Ci wyjsc lub przy wejsciu sie pchaja i udaje,ze nie widza brzuszka.
Dobrze,ze szanujesz decyzje swojego Meza
Wcale sie nie dziwie,ze tak Mama sie przejmuje w koncu rodzicow ma sie tylko jednych,a jemu doslownie zostal jeden z nich
Uwierzcie mi spie doslownie na siedzaco za ta pobudke ranna i chyba musze wypic druga kawe bo usne,a chce ze swoim posiedziec bo idzie na nocke, wstaje jutro po paru godzinach snu i na druga zmiane.
Jutro wizyta kolegi,ktory mieszka w innym miescie,wiec musze miec troche sily bo zostaje na noc <nie, nie w tym sensie swintuchy wy>
Tez sie zastanawiam jak wyjda mu wyniki badan bo ma powazne jakies problemy ze zdrowiem i tak juz miesiac czeka by sie czegos dowiedziec.
Eh szkoda mi go bo mial ciezkie zycie i dalej dostaje w tylek.moodliszka lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
A ja wlasnie ogarnelam internetowe zakupy w tesco:) fajne to:) pierwsze wiadomo troche czasu mi zajelo wyszukiwanie tych produktow ale nastepne juz z gorki
Patryk poszedl z kolezankami pod blok, mezu sprzata a ja odpoczywam..
Ja nie jezdze komunikacja miejska juz od x lat ale domyslam sie jak to wyglada:/ nie wyobrazam sobie zycia bez samochodu teraz jak nie moge za bardzo jezdzic to mi tego brakuje. a tak to gdzie i kiedy chcialam to wsiadalam w samochod i w droge:)
Co do tesciow to jak juz wam kiedys pisalam ze mam wspanialych i nie moge na nich narzekac nie wtracaja sie. Czasem tesc mnie irytuje swoimi dziwnymi pogladami wiec wtedy sie z nim kloce ale wiadomo tak bardziej zartobliwie. Jedynie co moge im zarzucic i o co mam zal ze Patryka nie biora sami od siebie (ale o tym juz wiecie:) i ze fawozryzuja swoja corke ale to pewnie dlatego ze ona wszedzie z nimi wiecznie u nich siedzi a my mamy swoje zycie i az tak czesto sie nie widujemy. Ale dzieci wychowali wspaniale wiec mam do nich ogromny szacunek.
Rozmarzona, haen lubią tę wiadomość
-
Leniuchowac przy dwojce 6latkow to pojecie wzgledne:)
ale teraz jak wybyli z domu to i owszem lenie sie:)
Moj mezu ta inicjatywe juz przejal 6 mc temu jak dostalam zakaz robienia czegokolwiek od lekarza przez bole brzucha i skurcze. Tak wiec wprawe juz ma:) ale mnie to denerwuje bo ja bym posprzatala jak on jest w pracy i wiecej czasu mielibysmy dla siebie a tak to musi to ogarniac po pracy:/ no ale niestety mnie brzuch totalnie uniemozliwia takie prace wiec musialam dac spokoj. -
Molcia wrote:szacun ja wytrzymałam bez tylko 3 tygodnie
rano kawka być musi
Miałam to szczęście, że nie było mi trudno zrezygnować z kawy, bo ogólnie rzadko przed ciążą ją piłam (w pracy nie miałam czasu jej zrobić, a nawet jak zrobiłam, to piłam zimną, a w domu zwyczajnie mi się juz nie chciało). Ale od wczoraj za mną chodziła i dzisiaj się w końcu skusilamno i tak jak napisałam... Smakowała jak nigdy
-
A mnie odrzucilo od kawy zanim poznałam wynik testu i tak od ponad 4 miesięcy nie piję. Fakt, że piłam tylko latte i to słabe musiało być.
Czekam na męża z obiadem i już mnie skręca. Na szczęście powinien już dojeżdżać do domu.
Nati dzwoniła,że obóz oficjalnie zakończony i jutro po śniadaniu wyjazd.
Zamówiła sobie carbonare na obiad. Trzeba będzie zrobić -
Ginger, wiem o co chodzi tez mnie to wkurza,ze sama bym zrobila i by bylo po sprawie,a tak to trzeba czekac
Ble nie nawidze zimnej kawy, kawa musi byc ciepla przynajmniej hihi
Bedziecie sie smiac,ale pierwszy raz aplikowalam globulki dopochwowe i nie przypomina to wkladania tampona ;/
Dyskomfort i bol w pewnym momencie bo nie moge wyczuc dokad to pchac,a trzeba gleboko.
Z tym,ze wszystko rozpulchnione i podraznione przez grzybka i zle sie czuje z tym czopkiem w psioszce!
Tez odczuwacie lekki bol przy aplikowaniu?
Zaraz w glowie sie pojawia czy za daleko nie pcham,ale przeciez umiejscowic to trzeba,a z globulka nie tak latwo hihi.moodliszka lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Ja w ogole od jakiegos tyg mam tam mega ciasno i problem z aplikacja luteiny:/ tez sie juz zastanawialam czy to normalne ale teraz zeby ja umiejscowic to troche sie musze namanewrowac palcem:/
a jak bralam globulki to juz w ogole masakra wielkie to takie ze szok:p -
Uff moj posiew moczu nic nie wykazal:) ostatnio odkrylam ze moja przychodnia wysyla probki do diagnostyki a mam tam karte stalego pacjenta wiec sobie podejrzalam i przynajmniej jestem juz spokojniejsza a nie musze czekac do srody:)
Jeszcze mam nadzieje ze wymaz z szyjki nic nie wykaze i bedzie git:)izulkaa, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Witam się wieczorową porą
Moje dzisiejsze wizyty nic ciekawego nie wniosły.
Endokrynolog zadowolony z wyników bo tarczyca w ciąży się unormowała (przed ciążą skakała i trzeba było zmieniać dawki).
U ginka sprawdzenie wyników i szybki podgląd serduszka - nie każda wizyta na NFZ jest zadawalająca. Na własne życzenie dostałam też globulki na infekcję, po tych upałach czuje dyskomfort a to oznacza, że zaraz może się coś pojawić. Kolejna wizyta za miesiąc ale wcześniej wizyta u drugiej lekarki
Rozmarzona, Izzy lubią tę wiadomość
-
Ginger, no wlasnie takie czopy wsadzic sobie teraz to masakra
Tampon jak sie umiejscawia to stoi w pionie i ma odpowiednie wyzlobienie na palca,a globulka nie i sie przekreca ehhh my to sie mamy
Wiem jedno czuje ja i nie jest to przyjemne uczucie ;/
Moze przy kolejnej bedzie lepiej i na szczescie tylko 6 to dam rade,
byleby sie pozbyc tego cholerstwa
Ciesze sie Kochana moja,ze wyniki dobre i ze nie musisz sie martwic :*
Aga,widze tez sie zaczynasz borykac z infekcja
Tez mialam niewielki problem,ale zaczynalo sie rozkrecac przez upaly,wiec tez zareagowalam by sie tego pozbyc.Jestes juz z nami -
Masakrę macie dziewczyny z tymi infekcjami
współczuję
ja odpukać nie muszę się męczyć z żadnym świństem
choć już ostatnio myślałam, że coś mnoe łapie, bo coś mnie swedziało. Na szczęście przeszło, zrobiłam sobie test pH i wyszło, że jest ok. Mam nadzieję, że tak jest faktycznie, bo wiadomo, że taki test nie daje przecież gwarancji, że nic się nie dzieje. Mam nadzieję, że nad morzem nic mnie nie złapie. Nie wiem czy odważę się wejść do wody głębiej niż do kolan :p
-
Ja to mam dopiero zmore z aplikowaniem tabletek bo mam pessar a pessar mam przy wyjsciu i zebym go dobrze zapchala madra .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 22:35
-
Modliszka, powiem Ci,ze tez do tej pory nic mi pod tym wzgledem nie dolegalo i masz ni stad ni z owad dopadlo.
Mysle,ze te upaly robia swoje bo o higiene tam dbam mocno wlasnie zeby mnie nic nie zlapalo.
Podmywanie dwa razy dziennie, plyn specjalny do higieny,bielizna bawelniana itp noi nic to nie dalo
Tyle sie cieszyc,ze dopiero teraz dopadlo bo zawsze moglo sie wczesniej zaczac.Jestes juz z nami