Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Skarb, w szpitalach tak jest,ze nie wszystko mowia skoro jest dobrze.
Nie zawsze tez jest co przekazywac jesli niczego sie nie doszukaja.
Tak jak mowilam trzeba sie cieszyc,ze niczego sie nie doszukali bo to znaczy,ze z Mala wszystko dobrze i nigdzie sie nie wybiera.
Za duzo myslisz o tym wszystkim,a to bardziej szkodzi ;/
Mysle,ze jakby Ci cos grozilo to by Cie nie wypuscili bo oni wtedy za Was odpowiadaja.
Czasem lekarze sa strasznymi sluzbistami,ale musza wiedziec co robia takze spokojnie.
Jestes juz z nami -
A wszystko musze mowic dokladnie co sie dzialo w pierwszej ciazy i co dzialo sie w ciazy z moja matka bo mam po niej obciazenie genetyczne . Jak to moj lekarz mowil ze z bolem brzuszka czy plamieniem w mojej ciazy do szpitala by nie czekac bo potrzebuje specjalnej opieki ale spokojnie by nie denerwowac sie by sprawdzic by zapobiec bo Nikolcia najwazniejsza a nie jak sie lekarze na mnie patrza na przyklad
-
Oni za nas kase w szpitalu dostaja dlatego trzymaja 3 doby
Ale racja dokladnie tak to wlasnie w tych szpitalach jest :*
Byle do wizyty u mojego gina bo to naprawde dobry lekarz szkoda ze tak zadko tu jest on bardzo czesto kieruje pacjentki na szpital ale on ma chaka z ordynatorem i bardzo podawazaja jego zdanie chodz zawsze wychodzi na jego dlatego on mial odchodzic z tad . -
Mikado, łał, to super czas mieliście w tamtą stronę!
mam nadzieję, że my też zmieścimy się w max 8 godzinach
dlatego nie chcę też tak wcześnie jechać (mój sobie ubzdurał, że o 22), bo właśnie jak droga pójdzie super szybko, to co tam będziemy robić? Doba zaczyna nam się o 14. Fakt faktem, na miejscu są już moi rodzice i siostra, ale wiecie jak to jest kiedy czeka się jak na zbawienie na pokój, żeby móc się na spokojnie rozładować. Dlatego mimo wszystko będę walczyć z moim by właśnie nie wyjeżdżać wcześniej niż o północy
... zawsze mogę się nie wyrobić
-
Nam pogoda dopisała i od 8 siedzieliśmy na plaży na lezakach a plaża jeszcze pusta prawie byla :
pokoj babka dzownila ze o 10 mozemy byc bo i tak auto tam zostawiliśmy i widziała ze juz jestesmy. A jak lalo cale popołudnie to odsypialismy.. Ale taka padnieta bylam ze dopiero w poniedziałek doszłam do siebie.
moodliszka lubi tę wiadomość
-
Skarb a moze rzeczywiści sie nic zlego nie dzieje a wygląda to tak jakbyś sie domagala od nich diagnozy z nieba byle cie " uspokoić" a w sumie co by tam lekarze nie mówili to i tak pewnie odbierzesz to zle. Niech cie wypiszą jedz do swojego giną moze on z toba pogada ze nic zlego pewnie sie nie dzieje. Bo pewnie do innego szpitala pojedziesz i nie powiedzą Ci tego co chcialabys usłyszeć i tez bedzie ze lekarz debil.. Nie wiem ale tak odbieram to co piszesz. Skoro mówią ze nic złego sie nie dzieje to chyba nic się nie dzieje? A krew moze pesaar ci gdzies awadzil a tam wszystko ukrwione i stad sie pojawila zreszta tabletki dowpcipne twz bierzesz wiec może jak aplikowalas to urazilas bardzo wrażliwe i mega ykrwione wnętrze. Ja czasem plamie po zwykłym badaniu ginekologicznym..a to nic złego a brzuch pobolewa bo rośnie i wszystko w środku sie przesuwa a to tez bardzo unerwione narządy.. Lepiej by Ci sie zrobilo jakby powiedzieli ze cos jest nie tak skoro Ty tak twierdzisz dla świętego spokoju? Bo mysle ze nie i nie byloby to dobre ani dla Ciebie ani dla Malej. Wiec lepiej zmienić myślenie ze jest wszystko dobrze i to ze cos sie dzieje to nie musi być przyczyna przedwczesnego porodu. Bo tak jak dziewczyny pisały kazda ciąża jest inna i podobne objawy nie musza oznaczać tego samego.. Oni maja lata pracy i doświadczenia i studia za sobą a ty ciaze i to zrozumiale ze sie boisz ale troche zaufania..
Przepraszam jesli urazilam czymś co napisalam .. -
ojoj moja kolezanka z lozka obok miala wystawiona zle diagnoze i sobie chodzila i teraz musi jak ja lezec plackiem i czekac na pessar tylko gorsze to ze nie pobrali jej posiewu i na to zakladaja jej pessar :*
-
I przede wszystkim rada Ginger: ksiazka do reki lub wlacz jakies seriale (najlepiej takie co maja duzo serii), krzyzowki, haftowanie czy innego typu rozrywki stacjonarne, zeby glowe wylaczyc.
Ja lubie puzzle ukladac, ale to siedzaca rozrywka.skarb15 lubi tę wiadomość
-
Mikado : My tu zadnej z dziewczynami diagnozy nie slyszymy . Jak byl tamten ordynator mowil wszystko :* jak bys tu ze.mna chwile posiedziala to bys zobaczyla
Jak mialal ta krew w 22 tyg i teraz nic nie robilam nie aplikowalam globulki ni nic tylko zwyczajnie jak zwykle delikalnie sie podcieralam tak jak nalezy :* Jeszcze w niedziele w nocy po zastrzyku wychodzily mi skurcze - juz wiecej nie sprawdzali bo za wczesna ciaza .:* A musza Ci powiedziec co i jak posprawdzac przy wypisie bo chyba bez zadnej opinii nie wyjdzie sie do domu :*
Co kolwiek ja nie napisze wychodze na panikare -
Kazdy szpital nie jest cudowny no noestety ciezko na dobry trafic zreszta nie jedna z nam na pewno miala nie mile wspomnienia z nimi ;*
-
Haen, mysle, ze o taki spiworek chodzi
Tez wlasnie cos w tym stylu chce kupic.
Izzy, tytul ksiazki to "Pierwszy rok zycia dziecka".
To jest kontynuacja poradnika "W oczekiwaniu na dziecko".
Nie bralam jednak pierwszej czesci bo bardziej mnie interesowalo co bedzie potrzebne od czasu porodu do roku
Cena w empiku to bylo 55 zl
Aaa i autorka jest Heidi Murkoff,ale jesli chodzi o jakies prawa jak nieraz wymieniaja czy cos to przekladaja na polskie oczywiscie odpowiednikiJestes juz z nami -
Ale Was zanudzam
przepraszam mamusie :*
Nie panikuje nie bojcie sie tylko dziele sie z Wami odczuciami takimi jaki maja wszyscy w tym szpitalu nie tylko ja wiec tylko ze mna musialo byc cos nie tak?
-
Izzy wrote:Weszłam do wrześniówek z ciekawości a tam jednej wody rano odeszły i chyba już rodzi w 34tc.
O boże, boże! Nas też to za chwile czeka! Aaaaaa!!!
W listopadzie to bedzie wysyp porodowek bedzie jedna za druga rodzic byle do listopada ja zaciskam nogi i nie puszcze malutkiej na pewno !! -
Izzy o prosze
!
To zapewne tam tez sporo fajnych rzeczy pisza przydatnych w okresie ciazy
Ta kolejna wlasnie czesc jest poswiecona Maluszkowi
Pisze jakie rzeczy kupic, co robic w roznych sytuacjach, jacy lekarze itp itd
Co jest bezpieczne,a co powinno sie unikac takze naprawde fajnie sie czyta i zaspakaja ciekawoscJestes juz z nami