Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Madalena i tak masz dużo
my komode mamy w sumie nową.. bo od niecałego roku mieszkamy na tym mieszkaniu więc robiliśmy gruntowny remont przed przeprowadzką i wszystko nowe
co prawda nei są to typowo dziecięce bo nie wiedzieliśy kiedy doczekamy się tego dzidziusia i cyz w ogole więc nie kupowaliśy od razu pod dziecko tylko takie neutralne ;P
no chyba że z wózkiem kupujecie to racja,.. ja wózek mam po siostrze tzn siostrzeńcu więc fotelik chce kupić i łóżeczko;)
hean ja kupuje chyba gryka kokos.. tyle ludzi to kupuje że nie wierze w te robaki...
boje się tylko że moja będzie alergikiem.. no ale nie dowiem się poki nie spróbuje.. a znowu tak na wyrost kupować wszystko antyalergiczne też bez sensu.. bo może ją nic nie uczuli,.. okaże się ;P
mała ja wczoraj pizze jadłąm bo też nie miałąm ochoty na nic.. ogolnie obiady teraz u nas to albo kupne albo fast foody albo jakies jednogarnkowe... najlepiej któe same się robią;P
ginger.. ja mam aż wory pod oczami.. nie moge też spać...
a dziewczyny co do spania to śpicie na lewym boku? ja staram się ale nei daje rady całej nocy przespać w jednej pozycji... -
Mała ja właśnie myślę żeby do tych bodziaków i pajaców kupić jeszcze 2 fajne dresiki mięciutkie, żeby było na maxa wygodnie dla małej no i dla nas ja ubierając. A powiedz mi- myślisz ze ile na sztuki tak na 3mce warto sie zaopatrzyć ??
Aparatka ja o tych pieluchach czytałam, ale chyba jeszcze nie dojrzałam do nich.. może jak mała będzie trochę większa a ja się już oswoję ze wszystkim -
Izulka, my mamy już fotelik, łóżeczko i wózek. Ubranka zresztą też, bo większość idealnych po siostrzeńcu. Do skompletowania wyprawki brakuje nam tylko kosmetycznych rzeczy dla Małego i dla mnie.
Wczoraj moj mąż mnie rozbroił, bo stwierdził,że bardzo się cieszy na myśl o naszym synku i nie może się doczekać aż będzie na świecie
Z tym fb faktycznie kiepsko. Ja w końcu zapomniałam wysłać tej dziewczynie zaproszenie. Widzę teraz, że dobrze wyszłoMicia lubi tę wiadomość
Synuś
-
Madalena nie mam pojęcia. Wiem, pomogłam
pewnie zależy od temperatury w domu (jeśli chodzi o dresiki) i od tego jak bardzo brudzi się dziecko (pisałam już o tym, ale moja Laura co chwilę ulewała, więc ciągle ją przebieralam. Poza tym każde rośnie w innym tempie. Z drugiej strony chyba nie ma co przesadzać, zawsze można przez internet, czy choćby w pepco kupić gdyby brakowało
-
Madalena no dokłądnie.. ;P z resztą i tak pewnie za jakiś czas trzeba będzie wymienić mebelki jak dziecko podrośnie
co do ciuchów to ja mam jakoś 13 kpl na 56 i 10 62cm.. ale są to np body dł ręaw+ półśpiochy, pajace, kaftanik + śpiochy itd ;P zobacze z czasem co jest najwygodniejsze dla mnie ;P pierwsza ciąża to też nei będe kupować wszystkiego na ful bo może okazać się nieporęczne dla mnie i nie praktyczne ;P
aparatka nie wiem kto mówił ale ja raczej się nie pisze na taką dodatkową robote ;P -
ja ma 2 sweterki cieplejsze ale w sumie tak na 62-68 ;P
a tak to u nas od października chyba okres grzewczy więc na pewno będzie ciepło ;P
a takie cieplejsze ciuszki to raczej na wyjście gdzieś;P
tak to mam zamiar normalnie ubierać na początek, będzie w rożku i kocyku więc spoko ;P
aaa laski pisałyście o spaniu dziecka.. tzn czym przykrywać.. wiec ja stwierdziłąm ze nie kupuje cudów tylko będe przykrywać kocykiem.. a można kupić takie zaczepy do łóżeczka które się przypina do kocyka żeby się nei zsuwał.. wiec to wykorzystam jak by się wierciła.. ale każdy mi mówi że na początku dziecko nie fika tak w łózęczku ;P
-
wogole siedze i słysze rozmowe mojego ze swoja siostra na skype i az mi łzy leca po tym co slysze. Ona jak wiecie juz puscila sie z jakims arabem zostawiajac swojego meza i tam siedzi i spodziewa sie dziecka tego araba. A wiec siedza na skype ona ze swoim a moj oczywiscie sam bo ja przy szyciu (zreszta co ja bym mogla robic innego) i mówi do mojego "słuchaj brat weż Lenke i przyjezdzaj do nas załatwimy Ci tu lepsza prace i bedziesz szczesliwy.
No kur** a ja i Oliwia to co juz nie wspomne o dziecku w drodze. Nic sie nie odzywam ale łzy mi leca.
Doskonale wiem ze mnie nie lubi bo jej na chrzestna nie wzielam ale teraz to juz przesadza troszke -
Mała pomogłaś
Ja mam już kilka bodziaków i pajaców, wiec chyba tylko poproszę koleżankę o zakup po 1 paczce i wystarczy. Tam jest ze tak powiem uniwersalny rozmiar na 0-3mce a później 3-6 mcy, więc przynajmniej bede miałą z głowy czy kupić na 56 czy na 62, a jeśli urodzę mniejszego szkraba to jakieś malutkie ubranko się znajdzie
Aparatka możesz już wypróbować te pieluchy na Lence i wtedy będziesz wiedziała czy Ci pasująOczywiście podziel się opinią
-
ratujcie dziewczyny, ledwo żyje w te upały
nic już nie pomaga, nawet zimna woda w misce, nie mam siły gotować, ani co gorsza jeść
cały czas tylko woda do picia
rano musiałam wyjść z psem na spacer i myślałam, że już do domu nie dojdę, jeszcze na 4 piętro trzeba się wytargać
idę popołudniu z moim jak wróci z pracy na basen i będę siedziała tam do wieczora
ja pisałam kiedyś o pieluszkach wielokrotnego użycia i ja będę używała poł na pół, na początku pampersy a potem się na eko przerzucę,
co do wyprawki miałam ambitny plan zacząc zaraz po urlopie ale w taką pogodę nie da się chodzić po sklepach -
Aparatka ty to masz wiecznie problemy z ta jego rodzina przykre to
moim zdaniem powinien się całkiem odciąć od nich. A co on na tekst swojej siostry?
Spać nie umiem przez upały, bóle i do tego nie mogę na boku bo od razu mam skurcz i mega ból. Dziś jak w końcu zasnęłam to nie świadomie się obrocilam na bok i obudził mnie właśnie ból:( no a na plecach to same wiecie ciężko się oddycha no i ileż można w jednej pozycji leżećWięc już po prostu wszystko się chyba nakłada. Aż przed chwila się mamie popłakałam z tej bezradnosci:(
-
a mój jak to mój oczywiście teraz nie moge bo Aśka rodzić będzie a Lenka zabiegi bedzie miała.
No kurde ja bym oczekiwala coś w stylu nie nie pojade bez reszty rodziny.
Normalnie czuje sie taka odepchnieta ostatnio. Jego rodzina mnie juz tak wkur** ze mam ochote mu wkoncu powiedziec albo oni albo ja i dzieci. Ja nei wiem moja rodzina jak sie pokłucimy to zaraz stara sie załagodzic sytuacje i nikt na niego nic nie gada a tu ja nie wiem co to za ludzie sa. -
Oj Ginger tule Cie mocno :*
Czasami łzy przynoszą ulgę..
Ja śpię różnie, na plecach na boku prawym i lewym, czasami jak się przekręcam to czuje ciągniecie i lekki ból, ale bywa też że nic nie czuje i kręcę sie bez problemu z boku na bok.
Izulka jeśli chodzi o dzidzie, jest dużo możliwości i wydaje mi sie że każda po 2-3 nocach odkryje swój sposób. Będzie można zawinąć w kocyk, rożek lub po prostu nakryć, ja też kupiłam śpiworek- zobaczymy. Chyba tylko kołderki nie będę na początek używać. W bloku jednak jest cieplej i temp. można utrzymać cały czas taka samą co innego jak w piecu wygaśnie. -
Witam mamusie :*
U mmie ze snem tez ciezko cienie pod oczami jestem zmeczona strasznie spiaca i zgaga pali jeszcze ten upal a w nocy ziab. Wczoraj od 2 w nocy to juz calkiem masakraDolegliwosci III trymestru witaja .
Izulka : z tesciowymi.. moja tez mi wszystko na sile wpychala ja juz nie chcac sie zgadzalam bralam a potem w domu wyrzucalam czy jadlam na sile jak mi pchala i takie tam rozne wiem ze zle bo na wiecej sobie pozwalala i wtracala sie na kazdym kroku. Wiec kochana badz dzielna i moze lepiej sie postawic bo jak dzidzia sie pojawi to juz calkiem bedzie tragedia .
Haen : nawet nie mow o rosolku bo ja przez msc go nie jadlam a w szpitalu wiecie jaki jest kluski z solona woda .
Moodliszka : no to swietnie kochana czyli mezus bedzie zatrudniony na pelny etatciekawe jak moj sobie poradzi jak wroci heheh
Kochana swietne wiesci :* !! te nasze kropeczki rosna jak na drozdzach a jeszcze nie dawno mialy po pare mm
Rozmarzona : kochana bo Ty nasz forumowy spioszek jestespochwal sie tymi cudenkami
Aparatka : kochana i jak Ci sie z mezem uklada zrozumial pomogla rozmowa ? :*
Doczytalam posty do konca . Czy ta jego siostra jest nie normalna ? No cholera to nie jej zycie!! co Ci Twoj na to powiedzial? I tak wgl dziecka by nie dostal tylko przy tobie bo jestes wspaniala mama i nie maja prawa Ci dziecka odebrac.
Boze... jakbym widziala mojego pierdolnieta rodzine ale cale szczescie M nigdy by nas nie zostawil i ma ich w dupce.. a oni jak narazie nic nie gadaja jak dowiedzieli sie o Nikolci . Zobaczymy na jak dlugo.
Badz silna jak bylas do tej pory masz 3 wspanialych dzieci :*
Mala : wlasnie myslalam ze zagubilas sie w akcji przy sprzataniu czy gotowaniu bo z Cb pracowita mamusia jestfajnie ze.milo czas spedzilas
Ale byla by niespodzianka jak bys jednak miala synusia a u Cb chyba cos bylo ze.jednak na 100% nie wiadomo nie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 11:47
-
izulkaa wrote:a dziewczyny co do spania to śpicie na lewym boku? ja staram się ale nei daje rady całej nocy przespać w jednej pozycji...
.
Kurde muszę zacząć coś kupować, bo jak tak Was czytam to zaczynam panikować.
Zorro, izulkaa, Kitaja lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
To ja przyznaję, że jak w kocu dorobiłam się małżeńskiego łoża, to wysypiam się jak nigdy w życiu. Zamykam oczy i budzę się rano.
Aparatka nigdy nie chciałabym musieć wybierać między swoją rodziną a dziećmi i mężem. I choć wybór byłby oczywisty, nie chciałabym, by mój kazał mi podejmować takie decyzje.
Ale cała sytuacja przykra bardzo -
Aparatka to tylko takie głupie denerwujące gadanie!! Napewno by niespakował walizki i nie pojechał bez was!
Pamiętam że rozmawiałaś ze sowim na wasz temat i chyba dość radykalnie postawiłaś sprawę, że Nadia nie będzie nosić jego nazwiska -tak? Czy coś się zmieniło po tej rozmowie??