Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeszcze wal,przypomnę ze moja,skladuje jakies graty dla malej.. 2 foteliki widzę,u niej.. Oczywiście używane i na dziecko okolo 4lat. Nawet sie denerwowac nie chce i pomijam ten temat ...
Bedzie musial moj mąż jej powiedziec żeby tego nie dawala bo 1 używane i nie wiadomo czy,nie po wypadku a po 2 zanim to dziecko użyje tego,i dorośnie to,nie,będziemy robic rupieciarni w i tak małym mieszkaniu.. A wczoraj,np stwierdziła ze ona ma freezby dla wnuczki. Ja pierdziu to ze ona robi sobie śmietnik to czemu nam,chce zrobic ?
-
Izullka ja dzwoniłam do swojego dentysty i on mo mówił ze można robić zęby i w 3 trym chyba ze ciąża zagrożona, bo tez chciałam sie dostać koniecznie w 2 trym.
Wczoraj zapisałam sie do okulisty, była któraś z was? Macie obecnie jakaś wadę wzroku? Ja nieznaczna bo -1, ale idę się skontrolowaćizulkaa lubi tę wiadomość
-
Moja jest podoBna, nie potrafi przyjac do wiadomosci, ze ktos czegos nie chce, zaczyna gadac, my dakej cierpliwie i spokojnie tlumaczymy, ze nie, ona zaczyna sie obrazac i wyciagac argumenty ponizej pasa, my w koncu tez sie zaczynamy denerwowac, ona sie obraza i caly swiat jest zly, a ona ofc dobra
Najlepsze jest to, ze czasami pewne rzeczy chcemy tylko oznajmic, a ona zaczyna bezsensowne dyskusje i robi sie kwas, wiec przestalismy o czesci rzeczach mowic... -
aparatka wrote:Magda Lena wyszły w tamten wtorek dzisiaj podejde na poczte zapytac bo z 7 przesyłek dotarły tylko 3:/ jak narazie a wysyłam poleconymi. Własnie z ta poczta tu jest problem musze chodzic chyba na ta druga:/ Mam juz nauczke po raz trzeci:/
Ja tez z tel nie moge odczytac wiadomosciMadaLena30 lubi tę wiadomość
-
haen wrote:Moja jest podoBna, nie potrafi przyjac do wiadomosci, ze ktos czegos nie chce, zaczyna gadac, my dakej cierpliwie i spokojnie tlumaczymy, ze nie, ona zaczyna sie obrazac i wyciagac argumenty ponizej pasa, my w koncu tez sie zaczynamy denerwowac, ona sie obraza i caly swiat jest zly, a ona ofc dobra
Najlepsze jest to, ze czasami pewne rzeczy chcemy tylko oznajmic, a ona zaczyna bezsensowne dyskusje i robi sie kwas, wiec przestalismy o czesci rzeczach mowic...
tyle że ona chce wszystko wiedzieć a co za tym idzie wszystko skomentuje.. może nie do mnie ale do mojego.. zawsze się wpieprzałą i byłą wścibska.. nawet i przed ślubem ale teraz to przechodzi samą siebie... przecież po to braliśmy ślub żeby żyć sami i po swojemu... a nie tak jak ona chce..
tylko szkoda że ona nie umie tego uszanowac..
madalena no ja tam wole nie ryzykować... zwłaszcza że ja chodze na nfz i czasami wchodzi się od razu a czasami trzeba czekać 2 godz w kolejce mimo że było się umówionym na godzine..
-
Kurde wlasnie dostalam wiadomosc od lekarza ze NFZ zrefunduje tylko jeden do 2 zabiegow na rok małej bo cos sie pozmienialo:/ a ma miec co 3 miesiace jeden:/ cyli za 2 musimy placic koszt zabiegu okolo 5tys. skad wziasc 10 tys od tak sobie.
Polska to chory kraj!!!! -
izulka my fotelik mamy po Lence tylko pokrowiec nowy uzyje bo ten juz mi sie znudził
a łóżeczko no coż kiedy mój sie lekko ogarnie z wyprawka.
No wczoraj kupił smoczki dla małej i pół śpiochy. Sukces:P:P:Pizulkaa lubi tę wiadomość
-
Skarb, żyję!
wczorajszy wieczór spędziliśmy na probostwie u wujka męża, bo mieli jakiś problem z samochodem i mój jechał pomóc a my z nim. A że za gospodynię jest teraz babcia męża, to sobie poplotkowałyśmy i wróciliśmy o 23 do domu.
załamałyście mnie tym fejsbukiem. Pamiętam, jak grupę zakładała jedna z listopadówek i bardzo namawiała nas tu wszystkie, żebyśmy tam przeszły.
Nie potrafię sobie poradzić z tymi upałami. W planach były zakupy, wypad na kawę i na spacer i dupa, nie mogę się ruszyć, fizycznie wrak -
Laski strzelcie mi w łeb. Ja juz nie daje rady:/ ciekawe ile idzie wytrzymać bez snu? Prawie w ogóle nie sypiam i padam na twarz:/
Dzieci nie puściłysmy na wycieczkę bo zdecydowanie za gorąco a nikt mi go nie przypilnuje żeby pił miał czapkę chwila i udar pewny:(
Tak więc dziś znowu zebranie dzieci u nas ale na szczęście będzie mój. Od jutra całe dnie jestem sama i aż się boję jak sobie poradzę bo czuję się fatalnie:(
Wy to macie przeboje z tymi tesciowymi. Ja to jednak mam super nikt do niczego mi się nie wtrąca. Wczoraj nawet zapytała czy słodycze do tyty na rozpoczęcie szkoły ma kupić sama czy wole kasę i sama kupić -
Hej dziewczyny
.
Ginger ja też od kilku nocy nie śpię, zwalam wszystko na upał. Kładę się i nie mogę spać, a w nocy co chwilę się budzę i przerzucam na bok ech. Oby to szybko przeszło. Jeszcze niedawno wystarczyło, że położyłam głowę na poduszkę i spałam a teraz nie idzie.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Ginger a Ty nie mozesz spac przez upaly, z bolu czy tak po prostu? No na dluzsza mete tak sie nie da, przynajmniej ja zle bardzo znosze niewyspanie.
Mala czarna mnie tez mecza upaly, czuje sie niewolnikiem klimatyzacji w pokoju, ale ze do tej pory sobie swobodnie wychodzilam z domu, tak teraz boje sie, ze za bardzo to odchoruje:/
Lozeczko mam wybeane, fotelik nie, ale to wybor sposrod kilku modeli tylko, wiec latwo chyba pojdzie. Kupowac pewnie za jakis miesiac bedziemy (chyba ze mnie najdzie ochota:P).
Wyzwaniem jest wybor materaca do lozeczka... -
Ginger a mimo takiego braku snu i zmeczenia nie jestes w stanie usnac w ciagu dnia?
Ja az sie wzdrygam na sama myśl o jeździe samochodem do Wawy - ale nikt mnie nie zawiezie, mój mąż sie śmieje że Malutka przynajmniej bedzie lubiła jeździć i będziemy mogli podróżować bez problemu
Izullka my już mamy mebelki do pokoiku czyli łóżeczko, komodę, szafę i taki regał na zabawki czy książki. To jest nasz jedyny jak narazie poważny zakup. Fotelik chyba bedziemy kupować razem z wózkiem- za tym mamy się rozejrzeć koniec sierpnia/wrzesień. W tym miesiącu chce kupić cześć rzeczy jak przewijak, rożki itd. i sukcesywnie co chwilę coś.
Najpierw musze zrobić listę co już mam ... aa miałam już to dawno zrobić.
Wczoraj zgadałam sie z koleżanką z GB przylatuje za 3 tyg. zaoferowała sie kupić mi bodziaki i pajace. Tam są dobre gatunkowo,pakowane po 7szt i za grosze. Są już sprawdzone prze znajomych wiec bardzo się ucieszyłam
Myślę, że na 0-3 mce zainwestuje tylko w bodziaki, pajace ewentualnie półśpiochy- bedzie nam najwygodniej przebierać/ przewijać itd .. a wy?? Kupujecie koszulki, kaftaniki itd ? -
Madalena ja mam przede wszystkim bodziaki, pajace i śpiochy i pojedyncze egzemplarze spodni, bluz, bluzeczek itd. Właściwie to wszystkie po cóce, we wrześniu będę myśleć co jeszcze się przyda
Aparatka ja odpadam, takie eko to nie dla mnie..
A, kolejny raz śniło mi się, że jednak będzie synuś. Mam nadzieję, że kolejne usg rozwieje wszelkie wątpliwości