Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Izulka ; kochana wiec zbierz sie w sobie wiem ze ciezko :*
Mala tak , te sterydy wrazie przedwczesnego porodu bardzo i to bardzo pomoga a jak niunia sie w terminie urodzi to wcale nie zaszkodzaTak u mnie wiele lepiej 28 tc juz czuje sie spokojniejsza o Nikolcie jeszcze z tymi sterydami na plucka to juz calkiem
Aparatka : szczesciara ja jestem niewidzialna zawszemoremi lubi tę wiadomość
-
Aniu odpoczywaj dobrze Ci zrobi to
I jak Laurusi sie podobalo ? Pewnie tesknilas za nia
Slyszalam ze jeszcze 2 tyg tych upalow
-
Aparatka : kochana u mnie tez duzy i jest zawsze nie widoczny , tu tak samo slepy by zauwazyl
chodz nie powiem jak bylam po cos w sklepie to jedna mnie zawolala do kasy sklepowa tak to sie spotykam z chamstwem bo widac golym okiem ale coz zrobie jeszcze jak wygladam tak mlodo
Mowisz ze na blizniaki wyglada too pochwal sie nam :* ja jak wroce do domu to wstawie wam jakies ladnemoremi lubi tę wiadomość
-
Mam ochote ma platki kukurydziane z mlekiem i kakałem normalnie jak nie zjem to zwariuje skad ja to wezme ?
-
skarb wiem. ale nei dołuj mnie upałąmi bo NIGDZIE nie ma wiatraczków.. na allegro też jakieś albo miniaturki albo bardzo wielkie..
Kobiety .. zastanawiam się nad pieluchami ... jakie będziecie brać i jaki rozmiar?
myślałam na początku tzn przez jakiś miesiąc kupować pampers premium care 1.. używała któraś mama albo ma zamiar?
a potem mam plan przestawić na jakieś tańsze.. bo jednak pampersy troche kosztują..
w ogole jedynka czy 2? jedna paczka czy dwie? mniejszą paczke (33szt) czy większą (78szt)?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:34
-
Aparatka,a w poprzednich ciążach jaki miałaś brzuszek?
Edit- Izulka, ja na start kupilam Babydream 1. Dziewczyny tu pisały kiedys,ze Pampers ma bardzo cienkie te 1 i one szybko przemakają. Chyba dopiero od 2 warto kupować tę firmęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:41
izulkaa lubi tę wiadomość
Synuś
-
Anet "nie bój żaby"
ja mam termin na 22 listopada, jakby co będziemy razem rodzić
. A z dzidziusiami nigdy nie wiadomo my możemy urodzić wcześniej niż mamusie z terminem wcześniejszym różnie to bywa
. Zależy kiedy dzidziusie będą chciały Nas zobaczyć
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:42
haen, Kitaja lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
premium care czesto uczulaja dzieci maja cos tam w sobie i ja zaczynalam od 1 ale tych zielono żółtych. Chociaz dla Lenki musieli mi przywieść 0 bo jakas mala pupe miała i spadały nam 1. I do dzisiaj uzywam tylko orginalnych pampersów bo inne strasznie moja odparzaja. Oliwka tez była tylko na pampersach chowana ale znam mamy co kupuja dada z bierdonki i sa zadowolone z nich
-
Jeszcze a propos ilości zużywanych pieluch w ciagu dnia- koleżanki mi mowily,ze przeciętnie bylo to 10-12 pieluszek dziennie... Ja zaczynam od 1, nie kupuję na sterty,bo w sklepach jest ich pod dostatkiem. Liczę się też z tym, że ktores mogą uczulić MałegoSynuś
-
Izulka ja mam kupione zwykłe pampersy, te żółte w najmniejszym rozmiarze na początek. Myślałam też, żeby kupić rozmiar większe, ale chyba zrezygnuję- Laura urodziła się 3300g i 55cm i te pampersy były jej prawie luźne, więc wątpię, że będą za małe.
Skarb ty jeszcze przenosisz to dziecko, zobaczyszAle teraz faktycznie możesz już odetchnąć
a jak jedzenie szpitalne, da się żyć? Przynajmniej nie musisz przygotowywać, a pewnie już się przyzwyczaiłaś
Anet, żebyś nas jeszcze nie wyprzedziła, bo niektóre maluchy nie chcą się rodzić i w końcu przychodzą na świat 2 tygodnie po terminie -
Micia wrote:Izulkaa ja mam poduszkę 7 i sobie ją chwalę więcej śpię przytulona do niej więc na lewym boku, a w nocy przewracam się na plecy, i tak co jakiś czas lewy bok bądź plecy, ale z tą poduszką chociaż jakoś ta noc wygląda
.
Kurde muszę zacząć coś kupować, bo jak tak Was czytam to zaczynam panikować.
Ja jestem niska i mam kojec motherhood w kształcie litery c. On za bardzo nie daje się przewrócić tak calkiem na plecy.
Też już powinnam robić zakupy, a ja dalej w lesie.
Chociaż na szkołę rodzenia już chodzę.Micia lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
izulkaa wrote:skarb wiem. ale nei dołuj mnie upałąmi bo NIGDZIE nie ma wiatraczków.. na allegro też jakieś albo miniaturki albo bardzo wielkie..
Kobiety .. zastanawiam się nad pieluchami ... jakie będziecie brać i jaki rozmiar?
myślałam na początku tzn przez jakiś miesiąc kupować pampers premium care 1.. używała któraś mama albo ma zamiar?
a potem mam plan przestawić na jakieś tańsze.. bo jednak pampersy troche kosztują..
w ogole jedynka czy 2? jedna paczka czy dwie? mniejszą paczke (33szt) czy większą (78szt)?-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Moremi też się zastanawiałam nad tym C, ale ja wyższa jestem i nogi zginam tylko lekko, więc 7 mi odpowiada, ta poduszka mi nawet nie pozwala odwrócić się na prawy bok tak skonstruowana
.
Ja do szkoły rodzenia planuje iść na pierwsze zajęcia za tydzień, albo dwa zależy jak nam się zachce bo zajęcia są w soboty.
moremi lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
anet wrote:mała pokaźny masz ten brzusio
w którym dokładnie tyg jestes? ja chyba będę jedną z ostatnich, które się rozpakują bo termin mam na 24 list, to właściwie końcówka miesiąca będzie, a widze, że niektóre z was nawet na pazdziernik się załapią
mi brzusio jeszcze nie tancuje, wprawdzie mała dużo się rusza, ale nic nie widać, tylko czući też mam często wrażenie, że na dole ciągle siedzi
Mi brzusio jeszcze nie faluje chodz czasami nie tylko czuje ale i widze podskoki w brzuszku, ale to takie pojedyncze "fale"
Chodz dzis rano czulam wyraznie powyzej pepka a prawie pod mostkiem pukniecia a teraz z kolei niziutko.
Mamy jeszcze czas na prawdziwe fale -
Izulka : kochana postaram sie chodz to nie zmienia faktu ze sie topie
heh
Mala : tez cos tak czuje ze malutka mnie zaskoczy i jeszcze po terminie sie urodzi
Co do tego szpitalnego jedzenia no nie powiem na sniadanie i kolacje biore swoje z lodowki bo tego czegos do kanapki nie da sie zjesc a co do obiadow z przezwyczajenia juz jem to by malutka duzo rosla namWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 14:16
moremi lubi tę wiadomość