Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
A do SN też dają?
Mnie zostało jeszcze... Jakieś dobre 300,- 120,- juz mam w koszyku na allegro, do tego jeszcze koszule i szlafrok, biustonosz do karmienia i w aptece jeszcze dwie rzeczy mam do kupienia. Ech... Ten mój nawet nie wie ile wydałam na całą wyprawkę, bo biedak by zawału chyba dostał tu się sprawdza powiedzenie... Im mniej wiesz, tym pewniej śpisz
-
O, byłoby fajnie z góry dziękuję ja jakoś nie mam narazie odwagi nawet żeby tam pojechać, obejrzeć oddział... Ponoć można. Ale nawet nie wiem kiedy są te tak zwane "drzwi otwarte". A Ty byłaś już tam w salve? Bo pisałaś ze ostatnio leżałaś w Madurowiczu? Czemu nie w salve?
-
w salve nie masz oddziału patologii ciąży i perinatologii tylko położnictwo . więc jak miałam skok ciśnienia musiałam jechać do szpitala który ma IP i odpowiedni oddział, panie doktor powiedziała najlepiej Madurowicz albo Matka Polka. A co do Salve słyszałam że przechodzi pełne oblężenie, mówili że jak coś po 17 jest na tyle spokojnie, ze można podjechać, tylko wspominali żeby zadzwonić wcześniej. Ale jakoś nigdy nie mam po drodze. zresztą bardziej przydatne by to było przy porodzie SN poznać położną i wypełnić razem plan porodu, a przy CC wszystko bedzie tak jakby obok.https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Och kurcze, to ja ilekroć znów zobaczę krew na papierze to zaraz zaczynam obserwować i myślę sobie ze przecież w każdej chwili mogę pojechać do szpitala... Zawsze myślałam o salve. A tu się okazuje ze nie? Podjechać, sprawdzić, zrobić Ktg, jakieś badania, usg? Cokolwiek? Nawet zatrzymać na jakąś obserwację? To ja cały czas myślałam że tam normalnie można...
-
Dostałam takie kartki informacyjne z tego KOC'u i są tam podane numery telefonów i piszą że jakby się cokolwiek działo to trzeba dzwonić. I oni decydują o tym czy przyjechać na IP czy nie. Bynajmniej ja to tak zrozumiałam... Ale teraz to już sama nie wiem
-
O! A taką informację znalazłam na stronie "świadczenia w zakresie poradnictwa ambulatoryjnego związane z porodem, w przypadku wskazań medycznych również hospitalizacja;
całodobowa możliwość kontaktu telefonicznego oraz możliwość uzyskania konsultacji 24h/dobę"
Ale rzeczywiście jest też taka informacja "Jeśli podczas badań w przychodni lub w oddziale lekarz stwierdzi wystąpienie ciąży patologicznej, zostaniesz skierowana do realizacji dalszego postępowania w ośrodku z III stopniem referencji."
Czyli chyba wychodzi na to ze musze dzwonić, mogę przyjechać, oni mnie badają itd, ale jeśli coś ich niepokoi to przewożą gdzieś indziej... Ech... Bez sensu to wszystko
-
martusiazabka dokładnie, ja jak miałam skok ciśnienia pojechałam do salve do mojej prowadzącej, a Ona od razu IP szpital z III referencyjności.
teraz jakby coś się działo, mam dzwonić na porodówkę ale po to by przygotowali zespół i łóżko dla mnie.Bo termin terminem ale Młody może zdecydować, że już chce przyjść na świathttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Wiem po sobie ze to leżenie rzeczywiście pomaga. Zawsze myślałam że to bzdura, że każdej kobiecie w ciąży każą leżeć. "Przecież ciąża to nie choroba!". A jednak... Wystarczy ze pokręcę się trochę po mieszkaniu. Coś sprzątane, pozmywam, zrobię obiad, czy upiekę ciasto, pranie wstawię... Minimum domowych czynności i juz mokro w majtkach męczą mnie te upławy dzisiaj miałam koszmarną noc. Obudziłam się o 2 i do 5 usnąć nie mogłam. Brzuch mi się napinał. Mały mi gdzieś na żołądek uciskał. Głowa mnie bolała. Duszno mi było. Ogólnie ŹLE. Usnęłam przed 5. O 7 pobudka i koniec spania. Cieknie ze mnie. Na wkładce brązowa plama. Co chwila latanie do łazienki. Brzuch napięty i obolały. Jestem wykończona
-
Swoją drogą... Ciekawa jestem co obejmuje "hospitalizacja" w salve, skoro cokolwiek dzieje się z mamą czy dzieckiem.to odsyłają do III referencyjności. Więc w jakich przypadkach zostawiają u siebie na obserwacji? Chyba tylko jak się poród zacznie
-
Witam. Dziewczyny mam do Was pytanie a zarazem prośbę. Czy Waszym zdaniem mogę zmienić lekarza prowadzącego w 26 tc ? I prośbę, może macie namiary na dobrego ginekologa w Łodzi który ewentualnie pracuje w szpitalu w Madurowiczu, a który w swoim prywatnym gabinecie nie boi się założyć krążka. Bardzo zawiodłam się na swoim dotychczasowym ginekologu i dlatego rozważam zmianę. Pozdrawiam
-
Nie bardzo rozumiem o jaki krążek Ci chodzi? W ciąży raczej ci antykoncepcja nie potrzebna
Ja polecam panią doktor Jolantę Matuszewską - Kidawską. Byłam u niej prywatnie w salve na Wujaka. Ale z tego co wiem to jest kierowniczką przychodni przyszpitalnej w Madurowiczu. I w szpitalu tez przyjmuje.
A lekarza możesz zmienić w każdym momencie
-
Tak właśnie chodzi mi o pessar. Dotychczasowy gin troszkę mnie zdenerwował, bo tak prawdę mówiąc odesłał mnie do szpitala bo zaczęło robić mi się rozwarcie od środka, a w szpitalu powiedzieli mi że oni czegoś takiego na tym etapie nie preferują mogą mnie przyjąć i obserwować i ewentualnie podać sterydy na rozwój płuc. Trochę jestem załamana
-
Może posłuchaj rady Józefki. Idź do Stefanowisz. Przyjmuje chyba tylko prywatnie, ale wydaje mi się ze jak się dzieje coś złego to lepiej zapłacić i zadbać o bezpieczeństwo maluszka. W Madurowiczu będą jedynie obserwować... Więc pewnie do końca ciąży byś tam leżała. Trochę za wcześnie na rozwarcie. Z opinii Józefki wiem ze Stefanowisz to dobra lekarka. Napewno Ci pomoże jak tylko będzie mogła
-
Właśnie domyślam się że trzymali by mnie bez sensownie a tu nie o to chodzi. Jeśli jest możliwość założenia pessara czy jak to się zwie to wolę zapłacić i mieć jakiś konfort psychiczny tym bardziej że nie mam skurczy ani nic mnie nie boli a tam leżałabym i czekała, tym bardziej że mam w domu niespełna dwu letnie dziecko. A wiem że krążki zakładają w gabinetach prywatnych a ja mimo że chodziłam prywatnie to lekarz olał mnie i odesłał do szpitala z zagrażającym przedwczesnym porodem. Choć moja szyjka ma 2 cm i rozwarcie robi się od środka a na zewnątrz jest twarda i trzyma