X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszego Mikołaj :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jutro idę do gina sprawdzić czy wszystko gra po porodzie. połóg po cc niby dłuższy, ale minieło 7 tyg mam nadzieje że juz ok. i od juta dostane pozwolenie na serduszkowanie hihihihi tęsknie za tym jak cholera. choć Jasiek działa na mojego męża jak silna antykoncepcja. co próbuje się z nim po przytulać to ten boi się, że mały się obudzi.

a w ogóle zostałam bez autka :( 6 stycznia jakiś kretyn pewnie pijany jechał rozpędzony moją uliczką i skasował 2 moje auta i uciekł :( masakra, bez auta jak bez ręki. Oba auta zarabiały na swoje utrzymanie i na dom. nie wiem co teraz zrobimy.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka, powodzenia na jutrzejszej wizycie, po 7 tyg na pewno już jest wszystko ok :)

Współczuję sytuacji z samochodami, szkoda że nie złapali tego gościa, wtedy moglibyście z niego ściągnąć ubezpieczenie. Bez aut na pewno ciężko, mam nadzieję że da się je naprawić, a jeżeli macie na nie ac to pokryje pewnie większość szkód.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, co za baran! Józefka, współczuję. A jak z naprawą? Pewnie musicie z własnej kieszeni wyłożyć? :-/ masakra. Na bank był pijany skoro uciekł :-/

Trzymam kciuki za wizytę!

My dziś jedziemy do okulisty na kontrolę. Czeka mnie samotna przeprawa przez pół miasta. Autobusem! Zbieram się. Dam później znać jak funkcjonuje nasze kochane MPK dla matek z dzieckiem ;-)

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po wizycie wszystko dobrze. zabraliśmy Jaśka ze sobą żeby pokazać go pani doktor, w końcu jest na świecie dzięki niej <3 możemy się seksić do woli, ale mamy uważać i stosować antykoncepcję, więc na dzień dobry na 3 miesiące dostałam pigułki :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, super że wizyta udana :)

U nas z Antosiem wszystko ok, dzisiaj było kolejne ważenie, już 5740 g :)
    A jeżeli chodzi o antykoncepcję to też dostałam tabletki na 3 mies :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie nie warzymy już szkraba. Kolejne planuje na wizycie szczepiennej, ale z dnia na dzień czuje że smrodek jest coraz cięższy szczególnie wieczorami. w dzień i w nocy (tj. po północy) dziecko anioł. zje, da się przewinąć, po leży, może pomarudzi. a wieczory łooooooo matko. średnio od 19-20 zależy o której wstanie do 23-24 oczy jak 5zł i noś mnie, karm mnie, albo nie noś mnie, chce leżeć na brzuszku, nie chce już leżeć na brzuszku, pierdnełem - ratunku, oki nie ma kupki ale fajnie że szybko reagujesz, skoro mam suchą pieluszkę nakarm mnie, i tak w koło przez 3-4 godziny. nie ma kolek, ale jest wieczorami mega upierdliwy i męczący. i tak od kilku dni. może to ten skok rozwojowy?

• ata89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w rozpoczętym 33 tygodniu :)
    Dawno nie pisałam, ale wpadłam trochę w szał wyprawkowy, pranie, prasowanie, utonęłam na allegro i innych stronach, żeby poszukać niezbędnych moich zdaniem rzeczy ;)
    W poniedziałek miałam wizytę u gin, i okazało się, że szyjka miękka, przepuszcza palec.
    Więc nie powiem, zestresowałam się, mimo, że lekarz nie zalecił, to leżałam ile się dało. I naprawdę mój humor był fatalny.
    Wczoraj miałam USG.
    Szyjka 4 cm, więc lekarz nie miał zastrzeżeń.
    Szyjka więc jest długa, ale miękka, więc wnioskuję, że nie jest źle, ale oszczędzać się muszę, bez szaleństw.
    Najważniejsze, że nie krótka, powiedział, że alarm jest przy 2 cm, więc jest dobrze.
    Synuś został Synem, Nic się w tej kwestii nie zmieniło ;)
    Waży 1749g :D
    Wszystkie pomiary w normach :)
    Leży sobie główką w dół :) pewnie dlatego tak ciśnie na pęcherz, zwłaszcza, jak stoję, czy chodzę.

Ulżyło mi po tej wizycie. Wracam więc do przygotowań wyprawkowych :)

Cieszę się, że Wasze Maluchy tak ładnie rosną :)
    Józefka, sprawa z samochodami fatalna! Mam nadzieję, że uda się szybko naprawić.
    I widzę, że Mały szaleje :) Rozkręca się :)

Martusia, jak wizyta u okulisty? No i jak wycieczka MPK? I to jeszcze w taką zimę!

marta258, Malinka1984_ lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata i gdzie planujesz rodzić? w madurowiczu dobrze pamiętam. Super, że synek ładnie rośnie.

• ata89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka, Medeor, stamtąd mam lekarza.
    Kilka znajomych tam rodziło, były zadowolone.
    Tutaj, któraś z Was chyba też?
    Temat szpitala mnie przeraża, ale co poradzę...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak nasza Agata i Marta o ile dobrze pamiętam tam rodziły :)

Kochana co Cię przeraża, pisz będziemy starały się rozwiać Twoje wątpliwości i lęki :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, u mnie na początku Antoś też buszował wieczorami, nie chciał spać, tylko cyc, marudzenie itp, to chyba normalne że tak dzieci mają ale później to przejdzie. Obecnie mamy o godz 19 kąpiel, później butla, cyc, zasypia o 21-22 i śpi do rana. Dzisiaj rekord 11 godzin od 22 do 9 :)

Ata, super że synek ładnie rośnie i wizyta udana, teraz masz same najprzyjemniejsze rzeczy, szykowanie wyprawki i te malutkie śliczne ubranka :) A co do szpitala to ja rodziłam właśnie w Medeorze i bardzo polecam, jak kiedyś będę w drugiej ciąży to poród tylko tam :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka a ile ma twój Jaś? Mój miał najgorszy czas między 6 a 7 tygodniem. Takie same cyrki wieczorami i w ciągu dnia nie lepiej.

• józefka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata za 5 dni Jaś kończy 2 miesiące. i znów wczoraj super dzień spacer, lulanie, zabawa, kąpiel, dostał butle przespał godzinę, myśle sobie do cycuje go, znów kimnął się godzinę, myślę do cycuje ponownie, śpi po godzinie jak się obudził: ryk, regularny ryk. dopiero jak go zawinełam ciasno w kocyk usnął (koło 23) i spał aż do 7:45 !!! dziś znów ideał dziecka, zobaczymy co będzie w nocy.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Antoś też w dzień najspokojniejszy, teraz sobie leży w łóżeczku i gada do zwierzątek. A w południe nawet sam usnął w łóżeczku chyba ze zmęczenia :) Ostatnie noce też bardzo ładne, dzisiaj przespał od 22:45 do 8:15 więc znowu się wyspałam :) Oby mu już zostały te przesypiane całe noce bo wtedy naprawdę mogę się zregenerować :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi aż głupio, bo wiem że Jaś powinien mieć jedno karmienie nocne, a tu On przespał i ja też. baaaaaaa wyspałam się i faktycznie czuje się zregenerowana

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jóżefka, niech Ci nie będzie głupio bo dziecko oprócz jedzenia potrzebuje też snu. Ty na pewno też byś nie chciała żeby w nocy ktoś Cię wybudzał na jedzenie, mimo tego że sama się nie obudziłaś. Jak położna do nas przychodziła to mówiła żeby wybudzać na jedzenie tylko w dzień gdyby dziecko spało dłużej niż 3h a w nocy absolutnie nie wybudzać bo jak zgłodnieje to sam się obudzi a snu też potrzebuje bo wtedy rośnie. Więc my też nie wybudzamy, a on rano wstaje uśmiechnięty, zadowolony, guga sobie i się śmieje, widać że jest szczęśliwy bo się wyspał więc nie miałabym serca budzić go w nocy :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyrzuty mam że się cieszę z tego że mały padł i przespał całą noc. ale fakt On nie wyglądał po przebudzeniu ani w ciągu dnia na zmartwionego.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wychodzi na to, że trzeba dziecku pozwolić spać :) Mój mały usnął ok 21:30 i liczę na to, że prześpi całą noc, a ja wtedy też będę smacznie spać. W końcu mama też musi być wyspana żeby w dzień mieć siłę zajmować się dzieckiem :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas sporo się dzieje. Mieszkamy z babcią. Właściwie to pra-babcią. Ma 90 lat. Ostatnio się trochę pochorowała i trafiła do szpitala. Okazało się ze miała mega wrzód bodajże na dwunastnicy który pękł. Raz dwa na stół operacyjny. Potem nie mogli jej wybudzić. Płuca nie chciały pracować. Straszyli nas ze mamy się szykować na najgorsze. Ale się obudziła. Długo w szpitalu leżała. Wczoraj przywieźli babcię do domu. Jest bardzo osłabiona. Bełkocze. Nie wstaje z łóżka. Trzeba jej zmieniać pampersy. Sama nie siada. Nie wstaje z łóżka. Wszystko trzeba jej podawać. Nawet wody jak chce się napić to trzeba jej podać i ją podnieść żeby usiadła.
    Z jednej strony malutkie dziecko które jest bardzo absorbujące i chyba przechodzi skok rozwojowy, z drugiej babcia. Generalnie jest wesoło. W nocy spałam jakąś godzinę. I aż się boję jak będzie dzisiaj. Padam na twarz.

Nadrobię was później i postaram się coś naskrobać

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ