X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, współczuję z powodu chorej babci, mam nadzieję że jej się polepszy jak najszybciej. Dobrze że ma Was, przynajmniej może ktoś się nią opiekować. Ale za to Wy macie teraz podwójnie pracy bo jeszcze malutki synek w domu, który na pewno też potrzebuje sporo uwagi. Jak tylko będzie wolna chwila to jak najwięcej odpoczywaj.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia dużo zdrowia dla babci i cierpliwości dla Ciebie !!! no i buziaczki dla Szkrabka <3

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiu, dużo zdrówka dla babci. A dla Ciebie dużo siły i możliwości odpoczynku, żebyś mogła się zregenerować.

Marta, a czy w Medeorze miałaś cc, czy sn? Miałaś stamtąd lekarza?
    Ja się obawiam już wszystkiego. Te tygodnie z 3 z przodu sprawiają, że myślę coraz więcej.
    Tym bardziej, że musiałam zrezygnować ze spotkań w Malinowej, bo pogoda paskudna, nie mam transportu, a sama już nie jeżdżę autem, bo niebezpiecznie.
    A miałam nadzieję, że tam mi dużo powiedzą, oświecą, uspokoją...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, w Medeorze nie miałam swojego lekarza. Byłam tam tylko na wizycie kwalifikacyjnej u ordynatora i to on mnie wpisał w kalendarz na termin, miałam umówione cc, na które zgłosiłam się danego dnia :) Chodziłam też tam na ktg i miałam robione ostatnie badania krwi.
    A Ty planujesz sn czy cc?

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś skończył dzisiaj 4 miesiące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 23:03

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś jaki Ty śliczny. Zdrówka !!! i buziaki od e-ciotki <3

marta258 lubi tę wiadomość

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, fajny ten Twój Antoś :-) ma rewelacyjne, duże oczy :-) przystojniak z niego!

My się właśnie położyliśmy. Babcię zabrało pogotowie. Krzyczała strasznie że ją boli, że dłużej nie wytrzyma, że chce jechać do szpitala. Czekam teraz na informację czy tam zostaje czy tylko ją zbadają i odeślą do domu. Ech... A za godzinę karmienie

860ij44j7wrm669z.png

marta258 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia a u Was jak nocki? Mikołaj daje Ci choć troszkę po spać.

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka dużo siły dla ciebie, oby babcia doszła do siebie.
    Marta258 myślisz już o rozszerzeniu diety czy czekacie do 6 miesiąca?
    Ata89 medeor to dobry szpital. Rodziłam tam sn i czułam się dobrze zaopiekowana :) wiem że to trudne ale staraj się nie panikowac, tylko pozytywne myśli jak już 3 z przodu w tygodniach :)!!!

• marta258 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, duża zdrowia dla babci, mam nadzieję że szybko wyzdrowieje i pomogą jej w szpitalu :)

Agata, narazie nie rozszerzamy diety, poczekamy przynajmniej do 5 miesiąca, może do 6. Po prostu zobaczymy jak Antoś będzie dalej przybierał i czy będzie się garnął do innego jedzenia. I najpierw zaczniemy od kaszki na noc a później stopniowo słoiczki na obiad. Już kilka produktów mamy, hipp i bobovita przysłali nam darmowe słoiczki i kaszkę :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, Mikołaj jest naprawdę grzeczny. Budzi się w nocy tylko dwa razy. Za to w dzień je częściej. Ostatnio co godzinę-dwie. Nie wiem, chyba etap taki.
    Choć i tak ostatnio wolałam dni niż noce. W nocy babcia dawała bardziej popalić. Wstawiłam do niej co godzinę, czasem co pół. W miedzy czasie karmienie małego, kupa, odbijanie. Potem znowu do babci. Ech... W dzień było spokojniej pomimo tego że mały tak często je.
    Ale... Pochwalę się! Ważyliśmy go ostatnio. Jest już 4300! :-)

Ata, dasz radę! Ja wiem ze teraz radość juz pomału ustępuje miejsca panice. Pamiętam ze u mnie było tak samo. Jak tylko zaczął się 9 miesiąc to miałam mega burzę hormonów. Chodziłam jak bomba. Mała iskra i wybuch :-) tak chyba już jest w tym okresie... Wiemy co nas czeka i zaczynają się nerwy. Zajmij się czymś. Nie myśl o tym jako że to zło konieczne. Każdy poród jest inny. Życzę Ci aby u Ciebie poszło szybko i jak po maśle! :-)

Dziś byliśmy na usg. Niby wszystko jest dobrze. Ale jedno bioderko odrobinę słabiej wykształcone i mamy zalecane ćwiczenia. Ponoć mamy się nie przejmować bo to powszechne. 1/10 dzieci podobno tak ma. Ćwiczyć i za 6 tygodni na kontrolę. Jutro muszę też zadzwonić i umówić się na szczepienie chyba. Wy szczepiłyście skojarzonymi? Czy jest tu ktoś kto miał te refundowane? (przepraszam jeśli pisałyście o tym wcześniej, musiało mi umknąć). My chcemy refundowane +rotawirusy i pneumokoki, ale pneumokoki chyba później damy. Wie ktoś jak te szczepionki się dostaje? Jak to wogole wygląda? Dzwonię i umawiam się na szczepienie i te szczepionki juz tam są na miejscu w przychodni? Czy pediatra jakieś zlecenie na to wypisuje i odbieram je w aptece?

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia u mnie wypisywała recepty. Jaś szczepiony skojarzeniową 5w1, i po pierwszej dawce rotawirusa. teraz w lutym kolejne szczepienia i bierzemy recepte na pnumokoki. pneumokoki są refundowane dla dzieci urodzonych od 2017 więc nasze szkraby się nie łapią. jeśli chodzi o ceny to są naprawdę różne różniste najtaniej znalazłam w aptece rosa w Łodzi. w pabianicach mieli fajną cenę ale jak ja dzwoniłam to nie mieli jednej (chyba rotawirusów) i kupiłam obie za rozsądną cenę w rosie. żeby nie było w doz-ie dużo drożej, w hurtowni galena również, na limanowskiego jednej nie mieli, druga droższa niż w rosie. jak coś pisz :)

jak babcia się czuje, została w szpitalu?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, my też szczepiliśmy skojarzonymi 5w1. Najpierw dostaliśmy receptę i kupiliśmy sami w aptece rosa, tam było najkorzystniej w Łodzi bo 129 zł jedna dawka. Na rotawirusy i pneumokoki nie szczepiliśmy.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rotawirusy - rotarix w rosie 279,90 ta szczepionka jest w 2 dawkach, inna na rotawirusy jest w 3 dawkach i kosztuje minimalnie mniej. pneumokoki kosztują podobnie jak rotawirusy.

• józefka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po karmieniu, Jaś grzecznie zasypia w łóżeczku a ja siedzę i myślę. I muszę się pochwalić Jaś ma już 2 miesiące, czas leci nie ubłaganie.

• ata89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dziękuję za słowa wsparcia. Póki, co zajęłam głowę zakupami ;)
    Oczywiście cierpi na tym mój portfel, ale trzeba się czymś zająć.

Marta, Antoś przecudowny, do zjedzenia :) I te oczyska piękne :)

Agata, Marta, orientujecie się, czy jest możliwość, aby pojechać tam do Medeoru, obejrzeć szpital, porodówkę, porozmawiać z kimś? Np co zabrać ze sobą itp. Wiem, że na stronie jest spis rzeczy, ale jednak rozmowa, to rozmowa.
    U mnie w planach sn. Mówię sobie, że nie ja jedyna na tym świecie, więc trzeba dać radę.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.My zaczynamy dzis 32tc i jesteśmy po wizycie u ginekologa i wszystko w jak najlepszym porządku,wynki badań ok,szyjka trzyma i oby tak dalej.
    Na wadze +13kg i 107 cm w obwodzie brzucha :)
    Następna wizyta 17.02.
    Wizyta kwalifikacyjna w Medeorze 20.02 i mam nadzieję dr.nie będzie mieć nic przeciwko żebym rodziła sn (pierwsze cc w 04.2015).
    Pozdrawiam

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata89 kiedy masz wizytę kwalifikacyjną w Medeorze pytam dlatego że wtedy możesz się dopytać o wszystko i może nawet udało by się zajrzeć na porodówkę.

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1984_,super wieści z wizyty :)
    I widzę, że rozmiarowo i wagowo rośniemy bardzo podobnie :)
    na razie nie mam wyznaczonej wizyty kwalifikacyjnej jeszcze.
    8 lutego mam wizytę u swojego gin i on mi wtedy dalej powie, co i jak, gdzie mam dalej iść i kiedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 12:34

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Malinka :)

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ