X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, większość tych zabawek dla niemowląt wygląda jak zabawki dla psa :-D ale dziękuję Józefka. Rzeczywiście nie jest to drogie, a ma dużo otworów więc napewno maluszkowi łatwiej to złapać. Chyba spróbujemy :-)
    Marta, już szeroko rozwiniętą Antoś ma dietę :-) my będziemy chcieli iść podobnym torem. Tzn warzywa, owoce, dwuskladnikowe i obiadki z mięsem, kaszki z glutenem... wszystko pomału. Nigdzie nam się nie spieszy :-) no i chciałabym żeby pierś została podstawą jadłospisu jeszcze przez jakiś czas :-)

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia u Nas oball-ek jes w ciągłym ruchu, wzieliśmy ten model z kuleczkami co grzechoczą. Jaś przekłada z rączki do rączki,baaaaaaaaa czasami nawet rzuca nim choć to mu wychodzi raczej przez przypadek. i masz rację te zabawki wyglądają jak dla psa :) moja szarańcza patrzy zazdrośnie na zabawki, piszczałki młodego :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, na rozszerzanie diety macie sporo czasu, w końcu do pierwszego roku dziecko powinno spróbować większości produktów, no i podstawą jest jednak mleko. U nas mimo że Antoś już je sporo rzeczy to i tak mleko lubi najbardziej i na pierś czy butelkę od razu się cieszy i widać radość w jego oczach, po prostu wie co dla niego najlepsze :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie już o przrsiadce do spacerówki? My wczoraj byliśmy na pierwszej wyprawie. Małemu się podobało że nie jest już tak płasko i dla mnie też lepiej bo to dużo lżejsza wersja.
    Na poniedziałek mamy zaplanowane chrzciny, troche się denerwuje jak to będzie z jedzeniem i spaniem w trakcie mszy i obiadu...

• józefka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała się już przesiąść bo Klocek niechce leżeć w wózeczku, ale podejrzewam że do czerwca będziemy się męczyć z gondolą. My dziś po wizycie szczepiennej, Jaś waży 7700g i mierzy 68cm. Młody silny, i zdrowy!!! przeanalizowałam z panią Doktor co Jaś je i mamy większy nacisk dawać na warzywa. proporcja 4 dni warzywa, 3 dni dania z mięskiem i warzywami. mleko na wieczór zagęszczone i rano możemy spokojnie podawać kaszkę lub kleik. po każdym posiłku cycowanie i w międzyczasie również. co do samodzielnego zasypiania radzi odpuścić sobie jeszcze i nacieszyć się chwilami wieczornego rytuału.

Agata w cale sie nie dziwie, że stresują Cię chrzciny i całym tym dniem. dlatego ja się za to biorę jak młody skończy 7mc i będzie choć troszkę do opanowania (taką mam nadzieje)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, my właśnie planujemy kupić spacerówkę, nawet już wybraliśmy model, zostało tylko pojechać do sklepu, przymierzyć Antosia i kupić. Nasz obecny wózek to 2w1 ale jest wielki, ciężki i jest idealny na zimę bo ma duże pompowane koła, więc wtedy pewnie będziemy go używać. Na wiosnę i lato będzie nowy mniejszy i lżejszy. A na chrzcinach dacie radę, po prostu przed nakarm Józia żeby nie był głodny i pewnie w kościele pośpi jak nasz.

Józefka, ładnie Jasio rośnie, już kawał chłopa, super że zdrowy i silny. Dobrze że doktor podpowiedziała Wam jak z jedzeniem, zawsze to łatwiej jak lekarz zaleci, przynajmniej wiesz że dobrze go odżywiasz. A na samodzielne zasypianie przyjdzie jeszcze czas, jak dziecko skończy 6 mies jest łatwiej dla niego i wtedy nie jest taki malutkie.

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta na razie się poddaliśmy. poza tym lubimy chwilę leżeć i patrzeć jak śpi na mnie przytulony. choć nie powiem czasami jestem zmęczona po całym dniu, i chciałabym Jaśka odłożyć i wiedzieć, że sobie spokojnie sam uśnie.

• ata89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Byliśmy dziś u lekarza. Wysypka jest alergiczna. Dalej mam nie jeść nabiału, jajek...
    Takie smaczne Święta Wielkanocne się szykują... chyba muszę ze swoją wałówką jeździć do rodziny, czyli gotowany kurczak i ziemniaki z marchewką...
    Lekarz powiedział, że mam dalej karmić piersią, bo Mały ładnie przybiera. Nie wspomniał nic o zmianie na mm, co mnie bardzo cieszy. Będę się poświęcać, nie chcę przestać karmić.
    Tak jak pisałyście, za co dziękuję, bo podniosłyście mnie na duchu, będzie trudno z dietą, inne dziewczyny dają radę, ja też dam ;)
    Eryk waży już 4300, czyli +1kg od urodzenia :D
    Mam karmić piersią, stosować dietę. Smarować maściami (dostałam cały spis), dawać kropelki na alergię.
    I mam dawać Delicol bo bardzo prawdopodobne, że problemy brzuszkowe, ulewanie itp jest objawem alergicznym.
    Jak wyleczymy tą wysypkę, to dopiero wtedy mam powoli wprowadzać nowe rzeczy do diety i będziemy sprawdzać, co uczula.
    Będziemy się stosować do zaleceń, mam nadzieję, że pomoże.
    Eryk śpi, więc korzystam i idę coś zjeść :)

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, głowa do góry! Najważniejsze ze Eryk ładnie przybiera :-) jakoś dasz radę. Choć w święta rzeczywiście może nie być to łatwe :-D ale wierzę w Ciebie! :-)

Józefka, Jasio kawał chłopa! Rośnie jak na drożdżach :-)

Dziewczyny, czy wasze dzieci też tak chętnie jedzą nos szumisia? Mój mały chyba myśli ze to cycuś, bo bardzo chętnie go liże i ssie :-D

860ij44jco2wu7mv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 16:51

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, przynajmniej wiesz na czym stoicie i od czego ta wysypka. Z dietą na pewno dasz radę, mimo że wiele rzeczy nie możesz jeść ale robisz to dla dobra dziecka a jak tak ładnie przybiera to nie ma co rezygnować z kp. U mnie na początku też wiele rzeczy szkodziło Antosiowi i bolał go brzuszek więc jadłam tylko gotowane, na obiad rosół i gotowane mięso, nic surowego, nawet jabłko gotowałam ale po 3 mies już było lepiej z moją dietą, teraz jem wszystko. No i też chciałam jak najdłużej karmić piersią więc się trochę poświęcałam bo jednak mleko mamy najlepsze. Teraz po 6 mies Antoś ma już rozszerzoną dietę i jada warzywa, owoce, mięso, kaszkę więc już mniej karmię ale jeszcze nie rezygnuję z kp.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata walcz jak możesz o kp, choć ja przez ciąże i wcześniej mówiłam że nie będe karmić piersią, a po porodzie psikusssss stało się to dla mnie bardzo ważne.

Martusia, Jaś też tak molestuje szumisia, pewnie przypomina mu ta mordka cycusia tylko mniejszego :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, my nie mamy szumisia ale Antoś ciągle ssie nogi żyrafy i trąbę słonia :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas Mikołaj generalnie pcha WSZYSTKO do buzi. Ale ten nos szumisia to chyba faktycznie przypomina mu cycusia, bo taki okrąglutki :-D ostatnio wracaliśmy do domu i tak namiętnie go ssał że aż mu pstryknęłam fotkę :-D w autobusie :-D ludzie patrzyli na mnie jak na wariatkę że dziecku zdjęcia robię, ale to nic :-P

Z innej beczki - ma ktoś pomysł czemu dziecko bije się po twarzy? Od kilku dni tak ma. Składa rączkę w piąstkę i macha nią machinalnie zginając w łokciu i bije się po buzi :-/ nie wiem o co chodzi. Żeby było śmieszniej, tylko jedną ręką tak robi. Trzymam mu nie raz dłoń żeby trochę "wychamować" cios i na chwilę przestaje. Ale za jakiś czas znów to samo. I tak nawet kilkadziesiąt razy dziennie. Od czego to może być?

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia u nas Jaś wieczorkiem przy cycu tak czasami robi. łapię mu rączkę i przytrzymuje lekko przy ciałku . ale mój raczej nie zaciska piąstki.

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Czy któraś z Was z komplikacjami ciążowymi leżała w Matce Polce i Madurowiczu? Może macie porównanie, gdzie jest lepsza opieka, większe zainteresowanie pacjentem? Ja w Matce Polce leżałam w tej ciąży juz 3 razy i mam jej dość, ale nie chciałabym następnym razem trafić jeszcze gorzej, a niestety skraca się szyjka. Pozdrawiam Was serdecznie.

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżałam w madurowiczu, ale to było zaraz na początku ciszy. Coś koło 10tc. Zaczęłam plamić i przyjęli mnie jako zagrożenie poronieniem. Ale leżałam na oddziale ginekologiczny, a nie patologii ciąży. Właściwie nie wiem czemu. Na opiekę nie narzekałam. Interesowali się. Codziennie byłam badana. Wyniki tokso miałam niejasne (te z przychodni co mój gin zalecał) i poprosiłam ich o powtórzenie badań to zrobili.
    Z tym ze podobno preferują cc, więc gdyby coś się u ciebie działo to mogą podjąć decyzję o wyciągnięciu maluszka. Ale też mają 3 stopień referencyjnosci (o ile się nie mylę), tak jak matka polka
    Przepraszam, pewnie za bardzo nie pomogłam. Może dziewczyny napiszą coś więcej. Józefka. Ty też chyba leżałaś w madurowiczu?

860ij44jco2wu7mv.png

eMZetka lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak leżałam w madurowiczu w 30tc. opieka ok, leżałam na IV p u prof. Kalinki. opieka dobra, co prawda ja uciekłam po 5 dniach na konsultacje z moją prowadzącą. tam lezały dziewczyny z zagrożonymi ciążami i te które już do porodu się szykowały. ogólnie o ile tak można powiedzieć... polecam. położne pomocne i empatyczne, większość lekarzy również. i tak jak coś ma madurowicz 3 st referencyjności. odział po remoncie, więc lepiej niż w CZMP. eMZetka jak coś pytaj :)

eMZetka lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, nie wiem czemu Mikołaj tak robi z rączką ale pewnie to nieświadomie. A u nas Antoś macha często prawą nóżką, najczęściej na bujaku i też nie wiemy dlaczego tak ma, chociaż teraz jest trochę mniej. Rączkami łapie zabawki i energicznie nimi macha i nieraz się niechcący uderzy ale to przez przypadek.

A dzisiaj Antoś skończył 7 miesięcy :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooooooooooo najlepszego Antoś :) a Ty Marta w wolnej chwili aktualną fotę jubilata.

marta258 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego Antoś :-)

860ij44jco2wu7mv.png

marta258 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ