X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 18:52

józefka, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie ma wielkie cudne oczyska , cudny <3

marta258 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta, święta i po świętach. U nas minęły spokojnie mimo dwóch wyjazdów, Antoś był grzeczny, tylko trochę miał problem z drzemkami w obcych miejscach ale trochę pospał, a później wieczorem bardzo szybko zasypiał.

Dzisiaj byliśmy na szczepieniu na wzw i na pomiarach, mały waży już 6880 g i mierzy 69 cm :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas dziś 5 mc Jaśkowi stukneło. Ja się pytam kiedy????

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c489b02466b9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 21:37

marta258, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, Twój Jasio zawsze taki uśmiechnięty i radosny :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa tatuś mu pieska właśnie przyniósł :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9c2d7fadc27.jpg

Jaś i Koko co raz częściej razem leżakują, pozostała zwierzyna jeszcze trzyma się na boku :) ale ją dziś wytargał :) tylko musimy pilnować bo Koko chce Go lizać po buźce :)

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, słodziak z Twojego Jaśka! :-)
    Te wasze chłopaki rosną jak na drożdżach :-) my w czwartek idziemy na szczepienie, więc będę wiedzieć ile waży mój klocek ;-)
    Marta, u nas mały też ma zawsze problem ze spaniem jak jesteśmy u mamy. W domu sam woła na drzemki i ładnie sam zasypia. A u mamy tylko na cycu. I to też nie chętnie. Zawsze ma problem :-/

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, u nas Antoś zasypia przy cycu tylko rano, bo kładę się u niego w pokoju i razem dosypiamy, nieraz jest to tylko 30-40 min albo w ogóle a np dzisiaj już ponad półtorej godziny. W ciągu dnia drzemki normalnie w łóżeczku i sam zasypia, teraz przed obiadkiem właśnie śpi, usnął w mniej niż minutę, taki był zmęczony zabawami z tatą na macie i nauką raczkowania i stania. Jak mąż postawił go przy pufie to nawet chwilę sam stał na nóżkach :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie fajne chłopaki. Antoś rzeczywiście ma wielkie oczy :) cudne<3 a Jasio się ślicznie uśmiecha.
    U nas chrzciny się fajnie udały. Józio w kościele super, podczas mszy spał a na samej ceremonii cichutko obserwował, nie zapłakał nawet przy polewaniu wodą święconą. Hortex też się sprawdził, obiad bardzo dobry, na deser lody i ciasto. Wszystkim smakowało. Spotkanie z rodzina bardzo fajne, ale cieszę się, że mamy to już za sobą.

józefka, Martusiazabka, marta258 lubią tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak fajnie Agata, że macie już za sobą. Ja jednak robię w restauracji :( nie wyrobie się z remontem i ogarnięciem ogrodu. plan był dobry. w przyszłym tygodniu zrobię rozeznanie w knajpach w okolicy.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, super że chrzciny udane i że Józio taki grzeczny :)

Józefka, szkoda że impreza jednak nie u Was w ogrodzie, ale w restauracji ma też swoje plusy, nie musisz tyle gotować a później sprzątać i zmywać. Po obiedzie i deserze pójdziecie spokojnie do domu nie martwiąc się o nic, usiądziecie na kanapie i odpoczniecie :)

Martusiazabka, józefka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic straconego będą inne okazje do imprez :) jak chociaż imieniny. a w ogóle młody już kilkakrotnie z pozycji pół leżącej dźwignął się do siadu. oczywiście asekurowałam Go ręką. i jak się Go bierze pod pachy to kroczy nóżka za nózką, na początku nie wiedział o co chodzi, a teraz uwielbia taką zabawę z tatą.

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Ech... Mały coraz bardziej kumaty. Już wiedział że jak mu pani psika, to zaraz będzie kłuć. Więc było psikniecie i już płacz. Ukłucie i ryk. Uspokajanie. Psiknięcie, większy płacz, ukłucie i ryk. Znów uspokajanie. I trzeci raz. Psiknięcie, już ryk, ukłucie i ryk :-/ matko, jak ja tego nie cierpię :-/
    Mikołaj waży 6220g.
    Następne szczepienie 8 czerwca. Dwa ukłucia.
    Kazała nam pani doktor zacząć go dokarmiać. Dziś dałam mu troszkę marchewki. Nie bardzo wiedział o co chodzi :-D ale troszkę zjadł. Memlał sobie językiem. Chyba mu smakowało :-D
    Warzywka dawałyście w porze obiadowe? A co z kaszkami? Nam pani doktor kazała zacząć dawać jakąś bezglutenową. Jaką kupowałyście? I dawalyscie rano, czy na wieczór?
    Tak sobie myślę, że i tak nie będę mu wprowadzać warzyw i kaszki na raz. Najpierw warzywa. A kaszkę za jakiś czas

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia warzywka koło 13-14 a kaszkę ja podaję koło 10 rano. kukurydzianą po 4mc bobovity ale na początku przez pierwsze 2 tygodni dostawał połowę porcji zalecanej. teraz futruje całą zalecaną porcję :)

no z tymi kłuciami masakra. dlatego wziełam te szczepionki 5w1 i jak robimy teraz pneumo to miesiąc po 5 w 1 żeby nie wszystko naraz.

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby to nic takiego. Ale stres dla dziecka niesamowity... :-/

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, my warzywka dajemy na obiad ok 13:30, a kaszkę na drugie śniadanie ok 10:30, podajemy łyżeczką, a kupujemy hipp jaglaną z ryżem i kukurydzą bezglutenową po 4 mies. Wprowadziliśmy już gluten i jedną miarkę zastępujemy tą z glutenem, też hipp tylko 5 zbóż. Jedną miarkę kaszki bezglutenowej dosypujemy też do mm na noc, tak robimy odkąd Antoś skończył 4 miesiące.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże kochany, wczorajszy dzień to masakra :-/ mały po szczepieniu poszedł spać. Przespał się z godzinę i ryk. Tylko na rękach było dobrze. Kołysać i szuszać do uszka. Usiąść źle. Pogadać źle. Spać nie. Cyc to już Wogóle. Po jakiejś godzinie czy dwóch usnął na trochę. Obudził się o znowu to samo. Głowa gorąca. Jeść nie chciał. Cały czas tylko ryk. Na zmianę z mężem go nosiliśmy. Wieczorem dałam mu ibuprom i zjadł dopiero o 23. Przespał całą noc. Obudził się o 6 na cyca i kupę. Dospał jeszcze do 9. Znowu cyc i ibuprom bo głowa gorąca. Już jest lepiej niż wczoraj. Ale cały czas taki markotny. Jak nie moje dziecko :-( znowu przysypia...

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia współczucia. Żal małego. Oby wszystko szybko wróciło do normy. Ja mam straszne obawy przed każdym szczepieniem. Wisi nad nami 3 dawka 6w1 od miesiąca a ja ciągle zwlekam..

• józefka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej czytam, i wyje. współczuje Martusia. u Nas Jaś płacze tylko w trakcie samego ukłucia, potem na rękach się uspakaja i pod koniec wizyty już uśmiecha się. wogóle nie boimy się szczepień, co miesiąc jest jakieś bo przeplatam te obowiązkowe z dodatkowymi ( tak aby miał 1 ukłucie na wizyte). może pogadaj z pediatrą o zmianie szczepionki :( a jak jest teraz?

Agata a Ty czemu odwlekasz szczepienie? coś się działo?

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ