X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczyny :) czy ktoras z Was jest na KoC w ciazy? Dopiero od niedawna sie o tym programie dowiedzialam i w sumie mam pare zagwozdek ;)

Czy ktoras z Was rodzila moze niedawno w Madurowiczu? Jak wrażenia?

Pozdrawiam:)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Hey Dziewczyny :) czy ktoras z Was jest na KoC w ciazy? Dopiero od niedawna sie o tym programie dowiedzialam i w sumie mam pare zagwozdek ;) :)

Hej, ja jestem zapisana do KOC :) postaram się pomoc, chociaz to mój początek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 08:45

Oliv

• inesss408 Debiutantka

Wysłany: 24 października 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witacie mamusie! Ja też dołączam jako świeżynka do tego grona. Szukam ginekologa do prowadzenia ciąży, najlepiej na NFZ, bo wiadomo koszty... Myślałam też o tym programie KOC, bo poród odbywa się w Salve a na tym by mi zależało. Swego czasu leczyłam się na Struga w Salve u dr Majewskiej-Kawińskiej ale teraz w ciąży nie do końca jestem do niej przekonana. Polecacie kogoś z programu KOC?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 15:23

• inesss408 Debiutantka

Wysłany: 24 października 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Hey Dziewczyny :) czy ktoras z Was jest na KoC w ciazy? Dopiero od niedawna sie o tym programie dowiedzialam i w sumie mam pare zagwozdek ;)

Czy ktoras z Was rodzila moze niedawno w Madurowiczu? Jak wrażenia?

Pozdrawiam:)

Moja znajoma rodziła w Madurowiczu i bardzo sobie chwaliła, wiem ze na pewno żadnej większej wyprawki nie musiala przygotowywać, wszystko dostała w szpitalu dla dzieciątka. ja myślę nad Salve, tam trzeba wszystko mieć swoje, ale skoro były tam kiedyś porody komercyjne, to myślę że standard i wyposażenie powinny być ok.

• Lunna Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o salve to na szkole rodzenia u nich ogladalismy blok porodowy i sale poporodowe. Wyprawkę chca zeby byla swoja bo chodzi o nasze bakterie z domu m.in. ;) dwojeczki, łazienka na 2 pokoje, położne bardzo dobre wrażenie. Bylismy w porze obiadowej i powiem szczerze ze tak ladnie pachnialo obiadkiem na oddziale ze zglodnialam jak nie wiem co ;) wiec i chyba jedzonko jest spoko.
    Niedlugo planujemy sie wybrac zobaczyc w Madurowiczu bo tez sporo dobrego slyszelismy ale nie wiadomo co i jak do konca. Slyszalam tez ze położne super sympatyczne i pomocne.
    Jakby cos sie dzialo maja 3 stopien referencyjnosci wiec nie trzeba do CZMP jechac lub rozstawac sie z maluchem. W salve jest 2st dla neonatologii czyli problemy z oddychaniem u malucha itd moga byc leczone na miejscu jesli takie sie pojawia.

Do KOC zapisalam sie dopiero niedawno w 33tc i mam mieszane uczucia. Mamy ciaze bezproblemowa poza tsh ale na wizycie lekarka byla dosc malo sympatyczna a ja wymagajaca w tej kwestii nie jestem.. ale z medycznego pt widzenia nawet nie zbadala tetna Malej... skierowania do salve na porod nie dostalam i zastanawiam sie czy jakby sie cos wczesniej zaczelo to czy nas przyjma na porod tylko na zasadzie ze jestem w KOC a nie mam swistka - skierowania. Oczywiscie licze sie z tym ze od kiedy jest KOC czasem nie moga przyjac pacjentek z zaczeta akcja jesli nie maja wolnej sali czy lozka.

Napisze jak bede po wizycie w Madurowiczu :)

Wiadomo najlepiej jak ktos ma swieze informacje czy doswiadczenie zeby cos wiecej opowiedziec bo co innego przed porodem.a co innego po ;)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A normalnie prowadzimy ciaze prywatnie u dr Cajdler-Łuby i jestem zachwycona. Maz z reszta tez. Usg tyle ile trzeba, nie za dlugo, zawsze sprawdza twz dlugosc szyjki przez usg. Jestem po paru przejściach zdrowotnych i wole zaplacic za wizyte gdzie jestem spokojna ze wszystko jest dopilnowane i dojrzane nawet jak czasem wizyta sie opoznia - dr poswieca tyle czasu pacjentce ile trzeba. Plus tez taki ze od razu jest to tez konsultacja endokrynologiczna. A ma nfz juz mialam rozne akcje lacznie z bledna diagnoza nowotworowa wiec jak trafilam na ta lekarke to sie jej juz trzymam bo jest po prostu dobra :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • inesss408 Debiutantka

Wysłany: 24 października 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi jeszcze, jaki jest koszt wizyty u Twojej doktorowej i czy w tej cenie jest USG, czy dodatkowo płtne? Dużo daje badań prywatnych do zrobienia? I czy połówkowe też u niej robiłaś?

• ata89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Dawno mnie nie było.
    Dziś Eryk kończy 33 tygodnie :D
    Kilka dni temu zaczął raczkowac, a teraz to już śmiga na czworakach. I tylko go zbieram z paneli i z kafelkow, żeby jednak raczkował na macie, bo bezpieczniej.
    I wspina się po mnie i po poduchach,chciałby juz wstawać.
    Dzieje się ;)
    I jak piszecie, że Wasze Maluchy juz biegają i za nimi ganiacie to aż mi się gorąco robi...

Lunna, józefka lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam obiadki na porodówce w salve pierwsza klasa, ogolnie posiłki w odróżnieniu do CZMP czy Madurowiczu. Opieka również ok.i komfort własnej łazienki!!

niedługo bo 3 listopada mam młodego zapisanego do rehabilitanta, ogólnie osoby które ćwiczą z Ysiem dały już swoje notatki, że młody do wypisu. z jednej strony szkoda, bo Ysio lubi zajęcia SI czy kinezjologię (na to chodzimy 1-2 w miesiącu)

Ogólnie od jakiegoś czasu moje dziecko śpi od 21 do 7 rano z pobudką na mleko i kolejna kimka do 10:00-10:30 także ten tego rozleniwiłam się.

Martusia my młodemu zrobiliśmy z łóżeczka turystycznego basen z piłakmi. zawsze bezpiecznie mogę iść do WC nie bojąc się wywinie.

ale polecam takie namioty :

http://allegro.pl/57w1-namiot-iglo-wigwam-tunele-rondo-50-pilki-i6879782148.html

lub

http://allegro.pl/3w1-wojskowy-moro-namiot-domek-tunel-plac-zabaw-i6832289943.html

Lunna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Tu znowu ja po dłuższej przerwie :)
    Dalej korzystam z usług Pani Stefanowicz. Jestem zadowolona.
    Połówkowe super :)
    Będę mieć na 100% cesarkę, nie pozwolą rodzić mi naturalnie.
    W 3ci weekend grudnia mamy szkołę rodzenia.
    Trochę bankrutuję prowadząc ciążę prywatnie, do tego zawsze wpadną jakieś badania. Zastanawiam się jak tu zrobić, aby mieć badania na nfz.
    W Salve planowana cesarka też jest za darmo?

Pozdrawiam!

60wzjk3.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka cesarka normalnie na nfz w salve. co do badań niestety. mi czasami udało się nie które badania wydębić skierowanie od pierwszego kontaktu. i w 30tc jak byłam w szpitalu zrobili całą wirusówkę i pobrali gbs więc miałam za darmo. a Stefanowicz warta kasy jaką się u niej zostawia

Lunna lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inesss408 wrote:
    A powiedz mi jeszcze, jaki jest koszt wizyty u Twojej doktorowej i czy w tej cenie jest USG, czy dodatkowo płtne? Dużo daje badań prywatnych do zrobienia? I czy połówkowe też u niej robiłaś?
    Hey :)
    1 wuzyta to chyba teraz 200zl. Kazda juz następna 120 w tym jest usg. Jesli cos jest do pobrania to dodatkowe pare pln.
    Badania jakie na danym etapie wymaga. U mnie tsh konrrolnie bo w ciazy mi skoczylo i biore leki. W calej ciazy 3x toxo itp wymagane w trakcie. Jak zaczelam puchnac to dodatkowe próby watrobowe i nerki zlecala. Przed ciaza leczylam sie u niej i w sumie dzieki temu teraz Maluda przyjdzie na swiat :)
    Polowkowych nie robi.
    W ciazy jakby nie patrzec jesli masz gdzies pakiet lub na nfz wychodzi taniej bo tam są juz koszty badan pokryte. Z lab polecam w Bieganskim - taniej niz w wiekszosci komercyjnych i bardzo szeroka i dokladna metodycznie diagnistyka.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej! Tu znowu ja po dłuższej przerwie :)
    Dalej korzystam z usług Pani Stefanowicz. Jestem zadowolona.
    Połówkowe super :)
    Będę mieć na 100% cesarkę, nie pozwolą rodzić mi naturalnie.
    W 3ci weekend grudnia mamy szkołę rodzenia.
    Trochę bankrutuję prowadząc ciążę prywatnie, do tego zawsze wpadną jakieś badania. Zastanawiam się jak tu zrobić, aby mieć badania na nfz.
    W Salve planowana cesarka też jest za darmo?

Pozdrawiam!
    Natka zapisz sie do KOC w salve. Chociaz czesc badan bedziesz miala na nfz wtedy :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inesss408 wrote:
    Witacie mamusie! Ja też dołączam jako świeżynka do tego grona. Szukam ginekologa do prowadzenia ciąży, najlepiej na NFZ, bo wiadomo koszty... Myślałam też o tym programie KOC, bo poród odbywa się w Salve a na tym by mi zależało. Swego czasu leczyłam się na Struga w Salve u dr Majewskiej-Kawińskiej ale teraz w ciąży nie do końca jestem do niej przekonana. Polecacie kogoś z programu KOC?
    też zapisałam się do tego programu i nie wiem czy dalej będę brała w nim udział...Ogólnie babeczki w recepcji są miłe i pomocne na każde zadane pytanie odpowiadają z uśmiechem na twarzy,a gdy nie znają odpowiedzi to dzwonią gdzie trzeba i nie odsyłają pacjenta bez odpowiedzi,dobre słowo mogę powiedzieć na temat pielęgniarek są miłe i starają się być delikatne przy pobraniu krwi,a u mnie zawsze jest z tym problem bo trudno o dobrą żyłę zazwyczaj dopiero za 3 wkłuciem uda się pobrać krew.Co do lekarzy ginekologów z programu koc no cóż trafiłam za pierwszym razem na panią ginekolog była owszem miła ale tak jakby na siłę,często na zadawane pytania odpowiadała ,,nie wiem,,pytania nie były wzięte z kosmosu więc taka odpowiedz raczej nie powinna paść.Postanowiłam zmienić lekarza prowadzącego z nadzieją że trafie na kogoś lepszego,kogoś kto będzie mi odpowiadał.Pierwsza wizyta ok lekarz nie był zbytnio wylewny no ale ja nie potrzebuję kompana do plotek tylko specjalisty.Dziś kolejna wizyta i co pierwsze co to ten pan stwierdził dlaczego nie zrobiłam usg w 11-14 tyg tylko przychodzę po paru tyg,powiedział że tak się nie robi.Jak to tak się nie robi a to nie ma w dokumentacji odnotowane że na usg byłam może nie bo po co więc grzecznie mu powiedziałam że byłam przecież na usg w 13 tyg więc nie wiem o co panu chodzi z tym ,,tak się nie robi''.Kolejna sytuacja nie do przyjęcia zapytałam o płeć dziecka bo przecież wiem że w 18-19 może być już widać jeśli dziecko się dobrze ułoży,i co usłyszałam,,po co pani zadaję takie głupie pytania,przecież dziecko jest za małe żeby było cokolwiek widać''Słucham to jest głupie pytanie,że zapytałam o płeć ?!oczywiście zebrałam swoje papiery z biurka i chciałam wyjść,lekarz niech pani poczeka dam skierowanie,zapytałam czy te badania są konieczne bo miałam je robione w pierwszym trymestrze,w odpowiedzi usłyszałam że w 1 trymestrze nie ma sensu tych badań robić.
    Jeśli lekarz uważa że pytanie o płeć dziecka jest głupie to ja podziękuję za usługi teko lekarza.Dodam że byłam u innego lekarza dwa tyg wcześniej i powiedział mi że spokojnie na tym etapie można poznać płeć jeśli dziecko jest dobrze ułożone,poza tym wiele dziewczyn piszące na tym forum poznawały płeć na usg mniej więcej w tych tygodniach w którym ja obecnie jestem

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa, więc z góry przepraszam jeśli nie bd na bieżąco, chwilkę mi zajmie przeczytanie waszych archiwalnych postów

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene piszesz o doktorze Surmackim ? Mam u niego niedługo wizytę, narazie jestem tez po pierwszej i było Ok, martwi mnie to co piszesz bo przecież tez miałam przygody z lekarzami z KOC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 18:23

Oliv

• Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jedna rZecz, kiedy wstępnie wybiera się szpital do rodzenia ? Czy wówczas trzeba wypełniać jakieś dokumenty ? Jak to wyglada?

Oliv

• catalina1988 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Łodzi potrzebuje rady. Korzystam z Medicoveru i tam mam lekarza i położna. Ostatnio dowiedziałam się od ginekologa że istnieje coś takiego jak wizyty patronażowe położnej po porodzie i że to jest położna z „NFZtu” a ta moja niestety nie może być. W związku z tym mam pytanie czy możecie mi polecić jakaś fajną, normalną położna środowiskowa z Łodzi? Tak żeby te wizyty wyglądały normalnie. Najlepiej Olechow, Janów, Widzew.

• józefka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewcznki. Wczoraj Ysio skończył roczek. imprezka się udała a jubilat zachwycał gości swoją samodzielności podczas jedzenia. oczywiście mój tata miał przechlapane bo jako faworyt Ysia wszędzie z nim musiał chodzić i każdy prezent z nim oglądać :) Ysio we wróżbie roczkowej wybrał książkę i kasę :) łooooooooo

witam nowe dziewczyny na naszym wątku.

catalina1988 do mnie przyjeżdżała położna ze szkoły rodzenia Malinowa. super babeczka i jeździ po całej Łodzi :) polecam serdecznie

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Józefka, gratulacje dla Jasia! I wszystkiego NAJ, NAJ, NAJ! ;)

Calineczka, poznałam dziewczyny z Malinowej, naprawdę da fajne. Ewentualnie mozesz się zapisać na Elsnera, ale tam polecam jedynie panią Marię. Taka młodziutka blondynka. Bo jest jeszcze druga, taka stara, ale jej zdecydowanie nie polecam.

Oliv, nie pamiętam dokładnie. Chyba coś koło 33, albo 36 tygodnia. Wejdź sobie np na stronę salve i poczytaj. Tam na pewno jest wszystko napisane. Wypełniasz jedynie plan porodu chyba. A wygląda to tak że idziesz do swojego lekarza prowadzącego, on zna przebieg twojej ciąży, więc nie musisz zabierać ze sobą żadnych wyników, i poprostu wystawia ci skierowanie do szpitala i zaznacza tam jaki szpital i czy cesarka czy sn. Tyle. Chyba że idziesz na klasyfikację do konkretnego szpitala, to chyba musisz się wcześniej umówić i zabrać ze sobą wszystkie dokumenty i badania z okresu ciąży. Ciąg dalszy taki sam.

Rene, to doktor Surmacki cię tak potraktował? Kurczę. Nie fajnie. Chociaż pamiętam, że ja też płeć poznałam dopiero w 6 miesiącu ciąży. Ale wiem ze są lekarze którzy już wcześniej potrafią to określić z dużą dokładnością jeśli dziecko się dobrze ułoży. Moze po prostu nie chciało maleństwo pokazać co tam ma? Taki wstydzioch? ;) a doktor miał gorszy dzień? Nie wiem. Nie chcę go tłumaczyć. Nie powinien sie tak odzywać do pacjentki.

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ