X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jóżefka
    Wszystkiego najlepszego dla Jasia, niech rośnie zdrowy i duży, super że imprezka udana.

Oliv
    Jak już wybierzesz szpital do rodzenia to idziesz tam na wizytę kwalifikacyjną ze wszystkimi badaniami, dostajesz skierowanie do szpitala i później zgłaszasz się w umówionym terminie. Jak tak miałam w medeorze, w salve też tak jest. Ale jak jesteś tam pacjentką to Twój lekarz daje Ci skierowanie na poród.

Catalina
    Do mnie przychodziła położna z mojej przychodni więc miała blisko ale to retkinia więc daleko od Ciebie. Dziewczyny polecają malinową więc może z tego skorzystaj.

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! To moja pierwsza ciąża, nie wiem kompletnie jak sie do tego zabrać :), będę wdzięczna za każdą radę bo w Łodzi mieszkam kilka lat i nie mam za bardzo kogo się poradzić :). Kogo wybrałyście i polecacie/ odradzacie na lekarza prowadzącego? Gdzie poród? Jak sie do tego wszystkiego zabrać? Ratunku:). Za tydzien mam wizytę u gin w Madurowiczu żeby potwierdzić ciążę - Ochędalski, mówi wam cos? Pozdrawiam i zdrówka dla Waszych kluseczek małych:).

qb3cp07w5ku95ses.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka razy byłam u prof. Ochędalskiego. Zdania są różne... Jest bardzo wykwalifikowany, konkretny, dodatkowo jest endokrynologiem, więc wszystkie problemy tarczycowe załatwiasz od razu u niego. Nie ma problemu z terminami, wizyty są krótkie, rzadko zdarzają się kolejki. Jeśli szukasz kogoś do pogadania to na pewno nie on:) Moją pierwszą ciążę prowadziła w Madurowiczu dr Kuzmecka - bardzo dobrze wspominam, duży minus to to, że wizyta trwa ok 30 minut i o której bym nie przyszła to czekałam w kolejce min. 2 h. Oboje zlecają wszystkie badania.

Loczek2018, Mmma lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja tak z innej beczki. W Łodzi 1 grudnia imprezka w sklepie Bobowózki, przenoszą się na Kilińskiego 298, koło Kauflanda. Będą mega rabaty i się jaram bo chcę śpiworek. 1 grudnia to ma być.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć dziewczyny! To moja pierwsza ciąża, nie wiem kompletnie jak sie do tego zabrać :), będę wdzięczna za każdą radę bo w Łodzi mieszkam kilka lat i nie mam za bardzo kogo się poradzić :). Kogo wybrałyście i polecacie/ odradzacie na lekarza prowadzącego? Gdzie poród? Jak sie do tego wszystkiego zabrać? Ratunku:). Za tydzien mam wizytę u gin w Madurowiczu żeby potwierdzić ciążę - Ochędalski, mówi wam cos? Pozdrawiam i zdrówka dla Waszych kluseczek małych:).

Witam
    Mam dokladnie taka sama sytuacje :)
    Bede sledzic odpowiedzi :)
    Pozdrawiam

event.png
    eve
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Madurowiczu leżałam 5 dni ale nie kojarzę jakos tych lekarzy, więc nie pomogę

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv wrote:
    No co Ty! Ja i tak musiałam zmienić lekarza, dr Balcerak odrzuciłam od razu, została mi tylko dr Olszewska i dr Surmacki ;) i tak bym do niego pewnie trafiła:)

Witaj. Bylam dzis w salve na rzgowskiej i zapisalam sie do dr olszewskiej na srode. U niej najszybciej byl termin ale boje sie jaka ona jest. Zalezy mi tylko na skierowaniu na badania a pozniej moge zmienic. Ja tez zastanawiam sie nad programem Koc. Dzis mi w salve o nim powiedziano. Do jakiego dr chodzisz teraz i czy to jest tez na rzgowskiej?

Pozdrawiam

event.png
    eve
  • appee Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może namiar na jakąś darmową szkołę rodzenia w Łodzi, oprócz tych przyszpitalnych?

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darmowych nie znam. Za to mogę polecić jedna z najlepszych szkol czyli Centrum Okoloporodowe Wesola Rodzinka. 3 tyg szkoły za 300 zl wiec fajna sprawa.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa na Kilińskiego jest na NFZ

https://m.facebook.com/akademiarodzeniamalinowa/?locale2=pl_PL

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Witaj. Bylam dzis w salve na rzgowskiej i zapisalam sie do dr olszewskiej na srode. U niej najszybciej byl termin ale boje sie jaka ona jest. Zalezy mi tylko na skierowaniu na badania a pozniej moge zmienic. Ja tez zastanawiam sie nad programem Koc. Dzis mi w salve o nim powiedziano. Do jakiego dr chodzisz teraz i czy to jest tez na rzgowskiej?

Pozdrawiam

Mmma zapisana jest do dr Surmackiego i jeżdżę na Wujaka, ale jakbyś miała dobre opinie do dr Olszewskiej to daj proszę znać :) dr Surmacki ma dosyć długie terminy i zawsze jest u niego bardzo długi czas oczekiwania pod gabinetem, ostatnio weszłam godzinę później niż byłam zapisana, nie wiem czy Rene tez tak masz ? Czy to standard ?:)

Oliv

• Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, Marta258 dziękuje wam za odpowiedz, czy wy miałyście jakaś wizytę przed porodem u położnej? Czy jedynie lekarz prowadzący ?

Oliv

• Mmma Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv wrote:
    Mmma zapisana jest do dr Surmackiego i jeżdżę na Wujaka, ale jakbyś miała dobre opinie do dr Olszewskiej to daj proszę znać :) dr Surmacki ma dosyć długie terminy i zawsze jest u niego bardzo długi czas oczekiwania pod gabinetem, ostatnio weszłam godzinę później niż byłam zapisana, nie wiem czy Rene tez tak masz ? Czy to standard ?:)
    Ok ale z tego co czytalam na znanylekarz o niej to mam stracha... :/ na wujaka jest dr Kuzmecka-Matuszewska i slyszalam opinie sprzed 10 lat ze byla wtedy dobra. Kiedys bylam na struga u Dr Balcerak i prawda jest konkretna ale potrafi odrzucic. Na pytanie po leczeniu co zrobic zeby miec poziom czystosci pochwy stopien 1 bo po leczeniu u niej mialam st 2 odpowiedziala mi PROSZE PANIA PRZESTAC WSPOLZYC! No zadziwila mnie i mąż był w szoku :D przestalam do niej chodzic i chodze prywatnie jak potrzebuje do dr Kowalczyk Amico. Ona jest bardzo fajna ale tylko prywatnie niestety a w ciąży to jednak wiele wizyt i badań... dlatego szukam na NFZ jakiegoś dobrego lekarza do prowadzenia ciąży.
    Dowiem sie w srode jak dr Olszewska. Chce tylko zeby mi skierowanie na badania dala a co pozniej to zobacze czy do niej wroce. A do dr Balcerak obecnie sa terminy na koniec grudnia takze kolejki ma jak widac mozliwe nie bez powodu... boje sie jaka jest dr Olszewska ale jakos przezyje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 19:35

event.png
    eve
  • appee Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz chodzę w ciąży do Balcerak nie do końca polecam. Sama z siebie nic nie mówi, szybko kończy wizytę.
    U Kuzmeckiej prowadziłam poprzednią ciąże i jak pisała wyżej bardzo polecam!

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv
    Ja całą ciążę chodziłam tylko do lekarza prowadzącego. Do położnej nie potrzebowałam bo miałam planowane cc.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Witam
    Mam dokladnie taka sama sytuacje :)
    Bede sledzic odpowiedzi :)
    Pozdrawiam
    kiedy masz termin? Bądźmy w kontakcie, z chęcią wymienię sie wszelkimi informacjami. Ja jutro idę na pierwszą wizytę. Zobaczymy jak to bd:)..

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    kiedy masz termin? Bądźmy w kontakcie, z chęcią wymienię sie wszelkimi informacjami. Ja jutro idę na pierwszą wizytę. Zobaczymy jak to bd:)..

Ja ide w srode na pierwsza wizyte :) wczoraj robilam trzeci test i znow blada kreska :/ martwie sie troche i chce juz srode i wizyte chociaz obawiam sie dr olszewskiej.

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Ja ide w srode na pierwsza wizytę :) wczoraj robiłam trzeci test i znow blada kreska :/ martwie sie troche i chce juz srode i wizyte chociaz obawiam sie dr olszewskiej.
    Ja 7 października miałam ostatni okres - zrobiłam pierwszy test 11listopada i kompletnie nic nie wyszło, powtórzyłam 16 listopada i była blada kreska dopiero po chwili, 18listopada była już wyrazniejsza, a beta 20listopada 1100. Więc nie pękaj, to dopiero 5tydzien, jak owulacja byla późno to musisz cierpliwie poczekać na fasolkę:). Ja dopuszczam ze nie jestem w 8tyg. tylko 6-7:), bo cykle mam nieregularne, jutro usg wszystko wyjaśni.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 24.10 okres.
    12.11 zrobilam test i nic nie wyszlo a 13.11 bylam u dentysty na rtg zęba.
    A 21.11 zrobilam test i byly dwie kreski. Jedna blada.
    23.11 byla juz mocniejsza kreska.
    A wczoraj znowu blada ale tamte robilam rano a ta wczoraj wieczorem. W piatek zrobie bete.

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dość świeży temat:). Pocieszyć Cię w temacie tego RTG? Ja 11listopada opijałam z rodzicami ich 27 rocznicę ślubu, jeszcze nie wiedziałam o ciąży :) i mam wyrzut sumienia mimo ze dużo nie wypiłam:) - poczytaj mameginekolog, szczególnie artykuł o Hipotetycznej Hani:).

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ