X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jóżefka
    Wszystkiego najlepszego dla Jasia, niech rośnie zdrowy i duży, super że imprezka udana.

Oliv
    Jak już wybierzesz szpital do rodzenia to idziesz tam na wizytę kwalifikacyjną ze wszystkimi badaniami, dostajesz skierowanie do szpitala i później zgłaszasz się w umówionym terminie. Jak tak miałam w medeorze, w salve też tak jest. Ale jak jesteś tam pacjentką to Twój lekarz daje Ci skierowanie na poród.

Catalina
    Do mnie przychodziła położna z mojej przychodni więc miała blisko ale to retkinia więc daleko od Ciebie. Dziewczyny polecają malinową więc może z tego skorzystaj.

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! To moja pierwsza ciąża, nie wiem kompletnie jak sie do tego zabrać :), będę wdzięczna za każdą radę bo w Łodzi mieszkam kilka lat i nie mam za bardzo kogo się poradzić :). Kogo wybrałyście i polecacie/ odradzacie na lekarza prowadzącego? Gdzie poród? Jak sie do tego wszystkiego zabrać? Ratunku:). Za tydzien mam wizytę u gin w Madurowiczu żeby potwierdzić ciążę - Ochędalski, mówi wam cos? Pozdrawiam i zdrówka dla Waszych kluseczek małych:).

qb3cp07w5ku95ses.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka razy byłam u prof. Ochędalskiego. Zdania są różne... Jest bardzo wykwalifikowany, konkretny, dodatkowo jest endokrynologiem, więc wszystkie problemy tarczycowe załatwiasz od razu u niego. Nie ma problemu z terminami, wizyty są krótkie, rzadko zdarzają się kolejki. Jeśli szukasz kogoś do pogadania to na pewno nie on:) Moją pierwszą ciążę prowadziła w Madurowiczu dr Kuzmecka - bardzo dobrze wspominam, duży minus to to, że wizyta trwa ok 30 minut i o której bym nie przyszła to czekałam w kolejce min. 2 h. Oboje zlecają wszystkie badania.

Loczek2018, Mmma lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja tak z innej beczki. W Łodzi 1 grudnia imprezka w sklepie Bobowózki, przenoszą się na Kilińskiego 298, koło Kauflanda. Będą mega rabaty i się jaram bo chcę śpiworek. 1 grudnia to ma być.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć dziewczyny! To moja pierwsza ciąża, nie wiem kompletnie jak sie do tego zabrać :), będę wdzięczna za każdą radę bo w Łodzi mieszkam kilka lat i nie mam za bardzo kogo się poradzić :). Kogo wybrałyście i polecacie/ odradzacie na lekarza prowadzącego? Gdzie poród? Jak sie do tego wszystkiego zabrać? Ratunku:). Za tydzien mam wizytę u gin w Madurowiczu żeby potwierdzić ciążę - Ochędalski, mówi wam cos? Pozdrawiam i zdrówka dla Waszych kluseczek małych:).

Witam
    Mam dokladnie taka sama sytuacje :)
    Bede sledzic odpowiedzi :)
    Pozdrawiam

event.png
    eve
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Madurowiczu leżałam 5 dni ale nie kojarzę jakos tych lekarzy, więc nie pomogę

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv wrote:
    No co Ty! Ja i tak musiałam zmienić lekarza, dr Balcerak odrzuciłam od razu, została mi tylko dr Olszewska i dr Surmacki ;) i tak bym do niego pewnie trafiła:)

Witaj. Bylam dzis w salve na rzgowskiej i zapisalam sie do dr olszewskiej na srode. U niej najszybciej byl termin ale boje sie jaka ona jest. Zalezy mi tylko na skierowaniu na badania a pozniej moge zmienic. Ja tez zastanawiam sie nad programem Koc. Dzis mi w salve o nim powiedziano. Do jakiego dr chodzisz teraz i czy to jest tez na rzgowskiej?

Pozdrawiam

event.png
    eve
  • appee Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może namiar na jakąś darmową szkołę rodzenia w Łodzi, oprócz tych przyszpitalnych?

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darmowych nie znam. Za to mogę polecić jedna z najlepszych szkol czyli Centrum Okoloporodowe Wesola Rodzinka. 3 tyg szkoły za 300 zl wiec fajna sprawa.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa na Kilińskiego jest na NFZ

https://m.facebook.com/akademiarodzeniamalinowa/?locale2=pl_PL

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Witaj. Bylam dzis w salve na rzgowskiej i zapisalam sie do dr olszewskiej na srode. U niej najszybciej byl termin ale boje sie jaka ona jest. Zalezy mi tylko na skierowaniu na badania a pozniej moge zmienic. Ja tez zastanawiam sie nad programem Koc. Dzis mi w salve o nim powiedziano. Do jakiego dr chodzisz teraz i czy to jest tez na rzgowskiej?

Pozdrawiam

Mmma zapisana jest do dr Surmackiego i jeżdżę na Wujaka, ale jakbyś miała dobre opinie do dr Olszewskiej to daj proszę znać :) dr Surmacki ma dosyć długie terminy i zawsze jest u niego bardzo długi czas oczekiwania pod gabinetem, ostatnio weszłam godzinę później niż byłam zapisana, nie wiem czy Rene tez tak masz ? Czy to standard ?:)

Oliv

• Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, Marta258 dziękuje wam za odpowiedz, czy wy miałyście jakaś wizytę przed porodem u położnej? Czy jedynie lekarz prowadzący ?

Oliv

• Mmma Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv wrote:
    Mmma zapisana jest do dr Surmackiego i jeżdżę na Wujaka, ale jakbyś miała dobre opinie do dr Olszewskiej to daj proszę znać :) dr Surmacki ma dosyć długie terminy i zawsze jest u niego bardzo długi czas oczekiwania pod gabinetem, ostatnio weszłam godzinę później niż byłam zapisana, nie wiem czy Rene tez tak masz ? Czy to standard ?:)
    Ok ale z tego co czytalam na znanylekarz o niej to mam stracha... :/ na wujaka jest dr Kuzmecka-Matuszewska i slyszalam opinie sprzed 10 lat ze byla wtedy dobra. Kiedys bylam na struga u Dr Balcerak i prawda jest konkretna ale potrafi odrzucic. Na pytanie po leczeniu co zrobic zeby miec poziom czystosci pochwy stopien 1 bo po leczeniu u niej mialam st 2 odpowiedziala mi PROSZE PANIA PRZESTAC WSPOLZYC! No zadziwila mnie i mąż był w szoku :D przestalam do niej chodzic i chodze prywatnie jak potrzebuje do dr Kowalczyk Amico. Ona jest bardzo fajna ale tylko prywatnie niestety a w ciąży to jednak wiele wizyt i badań... dlatego szukam na NFZ jakiegoś dobrego lekarza do prowadzenia ciąży.
    Dowiem sie w srode jak dr Olszewska. Chce tylko zeby mi skierowanie na badania dala a co pozniej to zobacze czy do niej wroce. A do dr Balcerak obecnie sa terminy na koniec grudnia takze kolejki ma jak widac mozliwe nie bez powodu... boje sie jaka jest dr Olszewska ale jakos przezyje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 19:35

event.png
    eve
  • appee Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz chodzę w ciąży do Balcerak nie do końca polecam. Sama z siebie nic nie mówi, szybko kończy wizytę.
    U Kuzmeckiej prowadziłam poprzednią ciąże i jak pisała wyżej bardzo polecam!

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv
    Ja całą ciążę chodziłam tylko do lekarza prowadzącego. Do położnej nie potrzebowałam bo miałam planowane cc.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Witam
    Mam dokladnie taka sama sytuacje :)
    Bede sledzic odpowiedzi :)
    Pozdrawiam
    kiedy masz termin? Bądźmy w kontakcie, z chęcią wymienię sie wszelkimi informacjami. Ja jutro idę na pierwszą wizytę. Zobaczymy jak to bd:)..

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    kiedy masz termin? Bądźmy w kontakcie, z chęcią wymienię sie wszelkimi informacjami. Ja jutro idę na pierwszą wizytę. Zobaczymy jak to bd:)..

Ja ide w srode na pierwsza wizyte :) wczoraj robilam trzeci test i znow blada kreska :/ martwie sie troche i chce juz srode i wizyte chociaz obawiam sie dr olszewskiej.

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Ja ide w srode na pierwsza wizytę :) wczoraj robiłam trzeci test i znow blada kreska :/ martwie sie troche i chce juz srode i wizyte chociaz obawiam sie dr olszewskiej.
    Ja 7 października miałam ostatni okres - zrobiłam pierwszy test 11listopada i kompletnie nic nie wyszło, powtórzyłam 16 listopada i była blada kreska dopiero po chwili, 18listopada była już wyrazniejsza, a beta 20listopada 1100. Więc nie pękaj, to dopiero 5tydzien, jak owulacja byla późno to musisz cierpliwie poczekać na fasolkę:). Ja dopuszczam ze nie jestem w 8tyg. tylko 6-7:), bo cykle mam nieregularne, jutro usg wszystko wyjaśni.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 24.10 okres.
    12.11 zrobilam test i nic nie wyszlo a 13.11 bylam u dentysty na rtg zęba.
    A 21.11 zrobilam test i byly dwie kreski. Jedna blada.
    23.11 byla juz mocniejsza kreska.
    A wczoraj znowu blada ale tamte robilam rano a ta wczoraj wieczorem. W piatek zrobie bete.

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dość świeży temat:). Pocieszyć Cię w temacie tego RTG? Ja 11listopada opijałam z rodzicami ich 27 rocznicę ślubu, jeszcze nie wiedziałam o ciąży :) i mam wyrzut sumienia mimo ze dużo nie wypiłam:) - poczytaj mameginekolog, szczególnie artykuł o Hipotetycznej Hani:).

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ