X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv wrote:
    Rene piszesz o doktorze Surmackim ? Mam u niego niedługo wizytę, narazie jestem tez po pierwszej i było Ok, martwi mnie to co piszesz bo przecież tez miałam przygody z lekarzami z KOC.
    tak.

Martusiazabka no niestety:-(

co do płci to dziecko było dobrze ułożone,nie mógł powiedzieć np że ,,przykro mi ale nie jestem w stanie powiedzieć pani jakiej płci jest dziecko''i było by po temacie.Rozumie że mógł mieć gorszy dzień jak każdy ale bez przesady co to by było jak ja bym w pracy komuś tak odpowiedziała pewnie by to nie przeszło.....
    No nie ważne już było minęło teraz mam innego gina i jestem zadowolona:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    tak.

Martusiazabka no niestety:-(

co do płci to dziecko było dobrze ułożone,nie mógł powiedzieć np że ,,przykro mi ale nie jestem w stanie powiedzieć pani jakiej płci jest dziecko''i było by po temacie.Rozumie że mógł mieć gorszy dzień jak każdy ale bez przesady co to by było jak ja bym w pracy komuś tak odpowiedziała pewnie by to nie przeszło.....
    No nie ważne już było minęło teraz mam innego gina i jestem zadowolona:-)
    O a jakiego wybralas i gdzie?

event.png
    eve
  • Rene Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv wrote:
    Mmma zapisana jest do dr Surmackiego i jeżdżę na Wujaka, ale jakbyś miała dobre opinie do dr Olszewskiej to daj proszę znać :) dr Surmacki ma dosyć długie terminy i zawsze jest u niego bardzo długi czas oczekiwania pod gabinetem, ostatnio weszłam godzinę później niż byłam zapisana, nie wiem czy Rene tez tak masz ? Czy to standard ?:)
    powiem Ci że byłam u niego tylko 3 razy pod gabinetem czekałam może ze 20 min,zawsze starałam się być te 10 minut wcześniej przed godziną którą miałam wyznaczoną.

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    O a jakiego wybralas i gdzie?
    a wróciłam do swojego poprzedniego w Piotrkowie Tryb.Wcześniej brałam pod uwagę zapisanie się do p.Marty Baczyńskiej-Strzechy pracuje w szpitalu przy Wileńskiej i p.Aleksandry Szcześniewskiej pracuje w ICZMP na perinatologii.Tylko nie wiem czy przyjmują gdzieś na fundusz...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed wizytami trzymam za was kciuki:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra:(. Poszłam na NFZ do Madurowicza bo najbliżej. Wiedziałam ze szalu nie bd ale to Malo powiedziane, tragedia jest. Najbliższy termin byl u Ochędalskiego. Wyleciałam 3x z gabinetu, najpierw bo pielęgniarki posiały moją świeżo założoną karte, potem bo przyniosły karte innej pacjentki zamiast mojej, a na koniec bo nie wysłały mnie na ciśnienie. Sama wizyta -pierwsza ciazowa - trwała 5min, razem z rozebraniem sie i ubraniem. Zero wywiadu lekarskiego, tylko czy biorę na stale leki i czy leczę sie na cos, badanie 1 palcem, nawet wziernika nie uzyl. Cyto nie pobrana. I widzimy sie za miesiąc. I chu.. Dobrze ze kartki na badania wypisal. Tak sie zdenerwowalam ze aż płakać mi sie chce. Nie wiem nic. Nawet ciaze mi tak policzyl ze nic z tej jego matematyki nie rozumiem.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    O masakra:(. Poszłam na NFZ do Madurowicza bo najbliżej. Wiedziałam ze szalu nie bd ale to Malo powiedziane, tragedia jest. Najbliższy termin byl u Ochędalskiego. Wyleciałam 3x z gabinetu, najpierw bo pielęgniarki posiały moją świeżo założoną karte, potem bo przyniosły karte innej pacjentki zamiast mojej, a na koniec bo nie wysłały mnie na ciśnienie. Sama wizyta -pierwsza ciazowa - trwała 5min, razem z rozebraniem sie i ubraniem. Zero wywiadu lekarskiego, tylko czy biorę na stale leki i czy leczę sie na cos, badanie 1 palcem, nawet wziernika nie uzyl. Cyto nie pobrana. I widzimy sie za miesiąc. I chu.. Dobrze ze kartki na badania wypisal. Tak sie zdenerwowalam ze aż płakać mi sie chce. Nie wiem nic. Nawet ciaze mi tak policzyl ze nic z tej jego matematyki nie rozumiem.
    Uuu masakra. Ja ide jutro na nfz po skierowania. Ciekawe jak bedzie u mnie. Nie martw sie. Badania tez uspokajaja, ale nie ma jak bronic lekarzy bo to co robia przechodzi ludzkie pojecie :/ skargi trzeba pisac. Ech... brak slow.

event.png
    eve
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bylam u dr olszewskiej. W sumie wrazenia neutralne. Szału nima. Dala tylko skier na bete. Nic wiecej. Mam wrocic z wynikiem ale ze 5 tydz to za wczesnie. Cos tam zbadala rekami i w srodku i na zewnatrz uciskala ale nic tez nie powiedziala. Takze zrobie bete i pojde do niej chyba jeszcze raz. Widzialam ze przyjmuje tam oprocz niej tez dr Estemberg. Ona ma lepsze oceny na znany lekarz wiec pewnie do niej pojde pozniej. Przyjmuje w srody w Salve rzgowska. Jesli chodzi o tytuly to dr balcerak i dr estemberg maja wpisane tylko gin. A dr olszewska ma gin-poloznik to chyba cos powinna sie znac na ciazy ^^.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 11:02

Loczek2018 lubi tę wiadomość

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąża okazała sie 1,5tyg młodsza :) . Jestem mistrzem - miałam owu w 30dniu cyklu:)... 6tygodni skończone, fasolka ma 2,6mm, jest zarodek i żółtko:), jak na 6tydz wszystko wzorowo, za tydzień idziemy szukać serduszka. Na wizycie prywatnej było zupełnie inaczej, ale zauważyłam że dopóki nie ma serca to gin ma trochę inne podejście, jeszcze czeka z dobrymi nowinami. Więc pozostało trzymać kciuki za fasolkę, niech rośnie:)..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 12:05

Mmma, Rene lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie troche rozczarowala dzisiejsza wizyta na nfz. Chcialam skier na wszystkie inne badania ktore mi kazala zrobic prywatna gin ale to koszt ok 300 zl i mialam nadzieje ze gin z nfz da mi takie skier a ona tylko na bete dala...pojde na bete i wroce do niej. Ciekawe czy wtedy da mi na reszte badan skier... nie lubie badania krwi i wolalam isc raz a na wiele badan. A tu kiszka...

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko zlecone na NFZ. Ale osiwieć idzie żeby to pozałatwiać:), swoje w kolejkach odstałam, krew mam dopiero 13grudnia, z toxo itd. Tylko powtórkę bety zrobię komercyjnie żeby sprawdzić przyrost bo dr Stankiewicz na prywatnej wizycie mi kazała żeby sie upewnić czy jest dobry przyrost.

Mmma lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Pocieszasz mnie swoimi slowami :) w takim razie wierze ze na kolejnej wizycie potwierdzi mi ciaze i da skierowanie na pozostale niezbedne badania :) trzymam kciuki. Na pewno bedzie dobrze :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może po potwierdzeniu Ci da, bo ja przyszłam z wynikiem bety która zrobiłam komercyjnie tydzień wczesniej i juz mi bety nie zlecał.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    A mnie troche rozczarowala dzisiejsza wizyta na nfz. Chcialam skier na wszystkie inne badania ktore mi kazala zrobic prywatna gin ale to koszt ok 300 zl i mialam nadzieje ze gin z nfz da mi takie skier a ona tylko na bete dala...pojde na bete i wroce do niej. Ciekawe czy wtedy da mi na reszte badan skier... nie lubie badania krwi i wolalam isc raz a na wiele badan. A tu kiszka...

Jesli nie masz jeszcze potwierdzonej ciązy i serduszka to nie ma sensu robic tych wszystkich badań. Potwierdzą, bedzie serducho, to i skierowania dostaniesz. A do kłucia musisz sie przyzwyczaić, to w ciązy masz to non stop, ja nawet co miesiąc, a czasami 2x w miesiącu ;p

Loczek2018, Mmma lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wlasnie i jakos musze sie przyzwyczaic ale czesto mi slabo podczas pobierania i tak mi sie żyły chowają ze strachu ;( jakos to bedzie bo byc musi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 14:59

event.png
    eve
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się pochwalę, że Antoś będzie miał rodzeństwo :) Dzisiaj byłam u lekarza bo tydzień temu miałam dziwny okres jednodniowy, później plamienia. Po kilku dniach zrobiłam test, pokazały się 2 kreski ale do końca nie byłam pewna ciąży właśnie przez to krwawienie. Na szczęście dzisiaj lekarz potwierdził że dzidzia zdrowa i serduszko już bije. Tylko mam krwiaka i przez to było krwawienie, dostałam duphaston, mam leżeć i odpoczywać. Dostałam też skierowanie na pełno badań, a kolejna wizyta za 3 tyg.

józefka, Rene lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, gratulacje!! Ale dobra nowina :) to trzymam kciuki za maleństwo, niech rośnie zdrowe i silne ;)

mamma, mialam taki sam problem z żyłami. I pewnego razu jedna pielęgniarka mi powiedziała ze warto przed badaniem, na czczo, wypić szklankę cieplej wody. Mnie pomaga ;)

Wogóle witam nowe dziewczyny! Fajnie ze tu dołączyliście, tyle życia się tu od razu zrobiło ;)

Mikołaj od poczatku listopada chodzi do żłobka. Już 2 razy katar przyniósł i jelitówkę. Masakra. Wszyscy to przecierpieliśmy. Ale ponoć jakas epidemia była.
    A za półtora tygodnia wyprawiamy roczek ;) ale ten czas szybko leci...

860ij44jco2wu7mv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 21:30

Mmma lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny czy są wśród Was kobietki, które mają wskazania do aminopunkcji?
    Ja słyszałam też o programie Koc w Salve, ale nie znam żadnej opinii na ten temat. Ja obecnie chodzę na wizyty na NFZ do Medeoru.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka - witam imienniczke, dziekuje za wskazowke. Dzis ide z rana na bete to wypije szklanke cieplej wody i przetestuje :)

PragnacaDziecka - tez myslalam o Medeorze ale blizej mam przychodnie Salve i jak na razie tu chodze ale do Kocu jeszcze nie jestem wpisana. Nie trafilam na razie w Salve z wyborem gina na Rzgowskiej.

event.png
    eve
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    PragnacaDziecka - tez myslalam o Medeorze ale blizej mam przychodnie Salve i jak na razie tu chodze ale do Kocu jeszcze nie jestem wpisana. Nie trafilam na razie w Salve z wyborem gina na Rzgowskiej.
    Jak ja chciałam przystąpić do programu i wybrałam sobie lekarza to usłyszałam ze ten lekarz nie przyjmuje na NFZ w ramach Koc, i jak pani podała mi nazwiska 2 lekarzy którzy przyjmują w ramach tego programu to sprawdziłam opinie o nich i nie były za przychylne, wiec narazie sobie odpuścilam ten program.

2nn3dqk38okw5rud.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ