Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwszym wyborem jest Salve ale na ten drugi wybor sie waham a czas leci stad pytanie czy ta kwalifikacja musi byc w tym terminie czy jak teraz zadzwonie to jeszcze sie dostane czy juz tylko Madurowicz.
Przedzwonie dzis zapytac. DziekiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 07:50
-
Ja sobie jako pierwszy wybór wzięłam Salve, jako drugi Madurowicz. Madurowicza już znam i wiem "z czym to się je", ale korci mnie salve przez (wydaje mi się) trochę lepsze warunki. No i przez to że prowadzę tam ciążę w KOC. Obym nie żałowała
Mmma lubi tę wiadomość
-
zimowa stokrotka wrote:Ja sobie jako pierwszy wybór wzięłam Salve, jako drugi Madurowicz. Madurowicza już znam i wiem "z czym to się je", ale korci mnie salve przez (wydaje mi się) trochę lepsze warunki. No i przez to że prowadzę tam ciążę w KOC. Obym nie żałowała
-
Ide w poniedzialek na kwalifikacje do Medeora.
Mam jeszcze pytanie z innej beczki.
Czy mozecie doradzic cos w temacie sprzedazy sukni slubnej w Lodzi?
Od 2 lat niemal probuje sprzedac sama i nic... A tu dziecko w drodze i suknia wisi. Szkoda mi ją trzymac w szafie a komisy licza za kazdy dzien wystawiania w salonie. Nie da sie sprzedac do komisu tak poprostu? Bez wypozyczania u nich miejsca tylko na wlasnosc? -
Ja mam zrobiona kwalifikacje w Salve i pod domem mam Madurowicza. Tak jak mówi Edwarda, jak cos bd sie dzialo, za wcześnie, odejdą zielone wód czy nie bd czuła ruchów to lecę na IP do Madurowicza, jak poród bd zaczynał sie w terminie i bez dziwnych atrakcji to dzwonie do salve. Po to mam wybrane 2szpitale zeby nie miec tylko Madurowicza i w razie "oblężenia" mnie nie przewozili do matki polki... Bo to mnie najbardziej stresuje - ja tu ze skurczami w bolach a oni karetka ze mną jeżdżą po Łodzi. ...
Medeora odrzuciłam na starcie za neonatologie.. Wszystko fajnie jak sie uda, gorzej jak nie. W Salve jest chociaż neonatologia na 2stopniu referencyjności.
edwarda20, Mmma, zimowa stokrotka lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny, jestem mama z marca tego roku i mam do sprzedania ubranka po corci, szkoda mi ich wyrzucic bo sa naprawde ladne i w dobrym stanie. Sprzedaje komplet w rozmiarze 62, 18 sztuk za 30zl, moze ktoras z Was bedzie zainteresowana?
Odbior osobisty Lodz Widzew
https://www.olx.pl/oferta/komplet-ubranek-dla-noworodka-pajacyki-body-polspiochy-rozm-62-CID88-IDwcwKp.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 22:14
Mmma lubi tę wiadomość
01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
Loczek2018. Mój plan jest dokładnie taki sam. Jak wszystko będzie szło pomyślnie to Salve, jak coś się gdzieś poslizgnie to Madurowicz, jak się za mocno coś spsuje to nawet i najbliżej mnie czyli Zgierz. Ej może coś mi się pomygało ale czy Madurowicz też nie jest drugiego stopnia? Chyba tylko Matka Polka ma w Łodzi 3 stopień jako szpital państwowy.
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
edwarda20. Patrz, a byłam świecie przekonana że tylko Matka Polka z tych na NFZ no i ProFamilia. Wiesz. Nie ukrywajmy że gdyby faktycznie działo się z dzieckiem coś bardzo złego to i tak zostanie przewiezione do Matki Polki bo tylko tam pod ręką są wszyscy dziecięcy specjaliści. Wiem że w Madurowiczu na konsultacje z kardiologia dziecięcym czekała 3 dni. Ostatecznie się jej nie doczekała i wypisali ja tylko ze skierowaniem do poradni. Także te stopnie referencyjnosci też się mijają trochę z możliwościami. Dwóch bliźniaków też przewozili do innego szpitala bo musieli być pod stałą opieka jakiegoś specjalisty. Gdybym zaczęła rodzic (odpukać oczywiscie) ale przed 32 tyg to pakuje się w taxi i jadę do Matki Polki właśnie ze względu na to że w razie W różni specjaliści są pod ręką.
-
W profamilii neonatologia została zamknięta do odwołania. Przewożą do Matki Polki albo mogą otworzyc i załatwić specjalistów ale wtedy płaci sie kilka tys. za kazda dobę dziecka na oddziale.
No niestety pro familie załatwili, piękny szpital, aż sie chce rodzić, nie dostali kontraktu na NFZ i teraz pustki .. Szkoda -
Ja płaciłam 5500 i teraz też chcieliśmy PF, ale niestety
Porodów było za mało, żeby utrzymać szpital i kadrę i wychodzić z długów, które mają przez nadal brak zapłaty z NFZu. Musieliby mieć dwa razy tyle ile mieli, żeby jakoś w miarę funkcjonować. -
Mmma wrote:Bylam w Medeorze na kwalifikacji. Ordynator bardzo mily plusem jet ze medeor od 39tyg co dwa dni kieruje na ktg bezplatnie na nfz a w salve podobno sie placi 40zl. Dopiero w dniu porodu sa bezplatne ktg w salve.
Tak, mnie wyznaczyli pierwsze ktg w 38tc i dzien pozniej urodzilam