X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. To ja sie jednak umowie prywatnie wczesniej :D

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ktg miałam na patologii ciąży robione, a teraz jak wszystko ok to już przy porodzie.

Mmma - jak bardzo chcesz takie "atrakcje" to zgłoś się na IP w ciągu dnia i powiedz, że maleństwo słabo się wierci to zrobią Ci ktg, powiedzą że jest ok i wyślą do domu heh :P ... Bez umawiania

Za pierwszym razem to było piękne, ale jak robili codziennie to jakoś już tak mnie nie kręciło :D 30-40 min niewygodnego leżenia plackiem na leżance, a i dzieciak się wkurzał i kopał głowicę od ktg :)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 16:30

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, do kogo na USG genetyczne?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Dziewczyny, do kogo na USG genetyczne?
    Tylko dr. Dudarewicz. Najlepszy specjalista w woj. lodzkim, jeden z lepszych w polsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 22:04

Mmma lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam slyszalam o nim ale sama bylam na wszystkich trzech usg na zielonej 25 u dr Malgorzaty Perenc bo prowadzilam ciaze u dr Amico na przeciwko.

Na usg 3 trymestru dr robi hobbistycznie usg 3d w cenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 06:22

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma ale avatar <3 :) nie poznałam, że to Ty piszesz bo mi sie nie zgadzał. Słodka buźka :)

Mmma lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Mmma ale avatar <3 :) nie poznałam, że to Ty piszesz bo mi sie nie zgadzał. Słodka buźka :)

Faktycznie :) usmiecha sie w brzuchu :)

Noelli lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zywo bylo mega ❤️ az mi lezka pociekla jak sie usmiechnela :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

event.png
    eve
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o godzinie 14:45 przez cc przyszła na świat Natalka 3150 g, 54 cm, 10 pkt

Mmma, edwarda20, Loczek2018, Rene lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Zdrowka :)

Ciekawe kiedy moja Natalka wyjdzie ;) moze tez za tydzien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 20:27

event.png
    eve
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, pozwolę sobie dołączyć do waszego zacnego grona :)

genetyczne- polecam dr Baś Budecką, z własnego doświadczenia nie mogę polecić Dudarewicza.

podpowiedzcie, czy jest jakaś lista wyprawkowa do Medeoru? Bo pierwsze dziecko urodziłam w Madurowiczu i jakoś większość rzeczy typu podpaski, podkłady-były. A tu jednak szpital prywatny i tak nie wiem co mam dokupić. (poród cc)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    hej, pozwolę sobie dołączyć do waszego zacnego grona :)

genetyczne- polecam dr Baś Budecką, z własnego doświadczenia nie mogę polecić Dudarewicza.

podpowiedzcie, czy jest jakaś lista wyprawkowa do Medeoru? Bo pierwsze dziecko urodziłam w Madurowiczu i jakoś większość rzeczy typu podpaski, podkłady-były. A tu jednak szpital prywatny i tak nie wiem co mam dokupić. (poród cc)

Dlaczego nie polecasz Dudarewicza? Myślałam, żeby zapisać się właśnie do niego, ale słyszałam, że jest mocno przereklamowany, z tym że żadnych konkretów nie mogę znaleźć.

http://www.medeor.pl/porod-krok-po-kroku

Widzę, że na tej stronie są wszystkie informacje.

Deseo lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i wszystkie koleżanki oraz znajome na przestrzeni kilku lat byly u dudarewicza i nigdy sie nie pomylił nawet co do plci, zawsze wiedział w 12tc.

Deseo dlaczego nie polecasz? Co zrobil?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/7442e2e93335a.jpg.html
    https://zapodaj.net/ee348b1b53f2c.jpg.html
    https://zapodaj.net/90fbcde3b098f.jpg.html
    https://zapodaj.net/cdd0c3baf56a1.jpg.html

Wrzucam zdjecia dokumentu z medeora jaki sie dostaje na kwalifikacji. Jest napisana wyprawka na 3 stronie.

Deseo lubi tę wiadomość

event.png
    eve
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratulacje! Gdzie rodzilas?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam dr Perenc, aniol nie kobieta i jeden z lepszych genetykow :)

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, przejrzę jeszcze raz stronę Medeoru- widocznie przeoczyłam :D

Co do Dudarewicza, to tak w skrócie:

W ciąży z córką byłam u niego- bo go wszyscy właśnie polecali- na usg połówkowe w 20tc. Najpierw powiedział płeć, a potem na długo zamilkł i zaczął wymieniać różne "niewłaściwości", czyli np brzuszek za duży, główka za mała, nadnercza za duże itp. Nam to mało co mówiło, ale on zaczął grzebać w książkach i coś czytać.
    W gruncie rzeczy stwierdził, że na pewno dziecko urodzi się z jakimiś wadami genetycznymi, ale on nie wie z jakimi. Oczywiście polecił aby rodzić w Matce polce gdzie on pracuje <wtedy pracował>.
    Wyszliśmy od niego ok 22 z szokiem, niedowierzeniem i nie wiedząc co robić dalej. W gruncie rzeczy poszłam do dr Baś- która stwierdziła że odchylenia są tygodniowe, a jak wiadomo dziecko rośnie skokowo i indywidualnie. Ale ziarno niepewności zostało zasiane... robiłam test potrójny i amniopunkcję (którą robiła mi przecudowna dr Perenc). Nie muszę wam pewnie pisać w jakim stresie żyliśmy przez te tygodnie.
    W gruncie rzeczy wyszło, że oczekujemy na zdrową córkę. A Pan doktor miał czelność zadzwonić do mnie po porodzie z pytaniem "CO się urodziło?"

Więc w tej ciąży omijam Pana doktora z daleka i z tego co wiem to sporo dziewczyn nastraszył i trafiały później do Madurowicza z natychmiastową amniopunkcją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 16:59

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie gratulacje :)
    Jesteśmy już w domu, wczoraj po południu wyszliśmy. Ogólnie Natalka bardzo grzeczna, tylko cyc, spanie i kupa, budzi się co 2-3h na jedzenie a później szybko zasypia więc jak narazie wszystko ok :)

Loczek
    Rodziłam w Medeorze, tak jak Antosia.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dziś o 9rano powitaliśmy naszego Smyka. 4040g i 58cm szczęścia :-)

Mmma, edwarda20, marta258, Rene, MIA_89 lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam moze możecie polecić jakiegoś lekarza w Lodzi ktory by mnie przyjął w sierpniu i zrobił mi usg. Oczywiście prywatnie i odpłatnie Mieszkam za granica przyjeżdżam do rodziny i chciałam skorzystać i umowic sie na wizyte to bedzie ok 7-8tc wiec początek ale chciałabym usg zrobić bo tu gdzie mieszkam to dopiero ok 12tc robią pierwsze

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ