X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musi być twoja decyzja :) Mam koleżankę,która pierwsze dziecko rodziła w Rydygierze,drugie w Zgierzu.Po pierwszym porodzie stwierdziła,że Rydygier jest przyjazny dziecku a nieprzyjazny matce.Zgierzem była zachwycona,bo położne super. Druga koleżanka 2x rodziła w Rydygierze i była zadowolona.Następna 2x w Zgierzu i też polecała.Moja przyjaciółka pierwszy poród w Madurowiczu i z porodówki była zadowolona.Gorzej było po porodzie bo nikt się nią nie interesował.Drugie dziecko urodziła w Koperniku i powiedziała,że następnym razem tylko tam.Niestety,porodówki już tam nie ma.Inna rodziła w CZMP i tak jak wcześniej chciała 2 dziecko,tak po porodzie jej się odechciało.Kilka koleżanek rodziło w Medeorze i część była bardzo zadowolona a część narzekała. Tak naprawdę ile ludzi tyle opinii. Masz jeszcze sporo czasu,możesz się spokojnie zastanowić.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyneczko moja droga gadalysmy jak sie widzialysmy. Ja lezalam w ciazy w madurowiczu i tam nigdy wiecej bym nie poszla natomiast rodzilam w Rydgierze i moglabym rodzic tam codziennie. To wszystko zalezy od oczekiwan rodzacej. Najlepiej idz do kazdego szpitala i odwiedz porodowke wtedy bedziesz miala rozeznanie. Z tego co mowisz co oczekujesz od szpittala ja bym wybrala rydgiera. Opieka po porodzie jak dla mnie byla super.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny. Pewnie jeszcze się będę zastanawiać, ale ten Rydygier na razie najbardziej mnie ciągnie.

karola88, właśnie niedawno znajoma leżała w Madurowiczu w ciąży ze względu na kamień na nerce i mówi, że tam nie wróci za żadne skarby świata. Położyli ją gdzieś na korytarzu, bardzo ją bolało, a dopiero jak jej mąż trzeci raz poszedł opieprzyć lekarzy, ktoś się nią zainteresował. To mnie też zastanowiło.
    Tyle się słyszy tych historii wokół, że strach iść gdziekolwiek.

fgplku1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego nie warto czytać opinii w necie. Ja kieruję się zasadą tam gdzie pracuje mój gin albo tam gdzie jest najbliżej. Wszędzie można trafić na zły dzień lekarza/położnej.

• agapast Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeloth, zgadzam się, nie znamy osób które się wypowiadają na temat szpitala, czyli nie wiemy czego oczekiwały.
    Ja mam termin na 13.08 i nadal nie jestem zdecydowana, zakwalifikowałam się do Medeora i jeżdżę tam 2 razy w tyg na ktg, ale biorę też pod uwagę czmp, bo mój lekarz tam pracuje. Mam dwa wyjścia, pewnie jak mnie bóle złapią to podejmę decyzje, albo powiem mężowi żeby mnie zawiózł gdzie chce hehe
    Szczerze mówiąc szkoda mi trochę wywalić 500 zł za znieczulenie w Medeorze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 10:52

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast,odnośnie znieczulenia w Medeorze http://www.nfz-lodz.pl/index.php/dlapacjentow/najczesciej-zadawane-pytania/specjalistyka/5266-500-zl-za-znieczulenie-porodu

W kwietniu tego roku też była skarga na płatne znieczulenie.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa kiedy mam niby zaplacic za to znieczulenie. Pierwszy porod udalo sie szybciutko i bez znieczulenia teraz mam nadzieje ze tez tak bedzie. Ja zdecydowalam sie na Medeor ale nigdy niewiadomo.
    Gdzies trzeba urodzic a najlepiej to chcialabym w basenie i nawet myslalam zeby rodzic w domu, mam taki basen akuratny. W tamtym roku z corcia rozlozylysmy sobie w duzym pokoju i sie pludkalysmy. Krzyczec nie bede bo to nie w moim stylu ale nie znam nikogo zadnej poloznej ktora podjelaby sie tego

• agapast Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za znieczulenie płaci się przy wypisie.
    Amnezja, zdaję sobie sprawę, że jeśli mają podpisaną umowę z nfz nie powinno się płacić za znieczulenie, ale taką mają politykę, nie ukrywają tego, informują o tym jawnie, więc jak ktoś się decyduje to liczy się z tym kosztem...dziwna ta polityka, ale pewnie wychodzą z założenia, że jak komuś nie pasuje to niech rodzi i innym szpitalu.
    Może jak ktoś się by uparł to mógłby nie płacić tych 500 zł lub później się sądził, ale wątpię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:53

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast jeśli Twój lekarz pracuje w CZMP to bym się nie wahała tylko jechała tam. To bardzo ważne jak w szpitalu pracuje lekarz, który Cię prowadził.

• Bergo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota Hałaczkiewicz przyjmuje w Łodzi porody domowe.
    karola88 wrote:
    Ja jestem ciekawa kiedy mam niby zaplacic za to znieczulenie. Pierwszy porod udalo sie szybciutko i bez znieczulenia teraz mam nadzieje ze tez tak bedzie. Ja zdecydowalam sie na Medeor ale nigdy niewiadomo.
    Gdzies trzeba urodzic a najlepiej to chcialabym w basenie i nawet myslalam zeby rodzic w domu, mam taki basen akuratny. W tamtym roku z corcia rozlozylysmy sobie w duzym pokoju i sie pludkalysmy. Krzyczec nie bede bo to nie w moim stylu ale nie znam nikogo zadnej poloznej ktora podjelaby sie tego

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uważam zupełnie inaczej- to nie ma znaczenia jeśli ciąża bez powikłań. Liczy się położna i przyjazny szpital. Nie fabryka zwana CZMP.
    zeloth wrote:
    Agapast jeśli Twój lekarz pracuje w CZMP to bym się nie wahała tylko jechała tam. To bardzo ważne jak w szpitalu pracuje lekarz, który Cię prowadził.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że jeśli wszystko z ciążą w porządku, to położne liczą się najbardziej.
    Już się zdecydowałam na Rydygiera. Pójdę tam też do szkoły rodzenia, żeby poznać położne.

fgplku1.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zastanawiam nad Rydgierem a CZMP. Mieszkam przy Koperniku - a tu niestety urodzić się nie da.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rydygier w takim razie :)
    paulina.b.1991 wrote:
    Ja się właśnie zastanawiam nad Rydgierem a CZMP. Mieszkam przy Koperniku - a tu niestety urodzić się nie da.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w CZMP tak ja za pierwszym razem.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zadnym wyadku do czmp nie pojde. Po moim trupie. Rodzilam w 4ydgierze , to jyz pisalam i tam wszystkich wysylam :)

Bergo lubi tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna mnie Rydygier coraz bardziej kusić. :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZMP tylko jakbym musiała. Z własnej woli nigdy!!!

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W CZMP ponoc jest 230 porodow miesiecznie, a w Medeorze 190, znajoma miala planowane CC i ją odesłali z Medeora, wracała dwa razy żeby wreszcie jej zrobili zabieg... Obawiam się że przy nagłym porodzie jak nie bedzie miejsc to też odeślą... Cholera żadnej gwarancji kobieta mieć nie może :(

nxbhnwz.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy nagłym porodzie nie wolno odesłać. Każdy szpital musi przyjąć. Mówimy o porodzie w zaawansowanej fazie, o konkretnym rozwarciu. Medeor owszem odsyła, ale wtedy kiedy do prawdziwej akcji jeszcze kilka godzin i można je spokojnie w domu spędzić. Tym bardziej przy planowanym CC, to nie jest nagły przypadek!
    Skąd dane o ilości porodów w obydwu szpitalach? Obydwa szpitale znam osobiście- nie z relacji znajomej, więc mojego zdania w tym temacie nikt nie zmieni. Nie uważam CZMP za dobre miejsce do porodów naturalnych. Nie mam potrzeby rodzić w zmedykalizowanym do granic środowisku. Nie uważam porodu za proces groźny i wymagający interwencji lekarskich. Najchętniej to bym urodziła w domu. Ponieważ jednak mój mąż jest przeciwny, to wybieram opcję pośrednią- swoją położną i szpital przyjazny porodom naturalnym. Nie zamierzam tam jechać przy pierwszym skurczu. Po to mam położną, żeby mną pokierowała i powiedziała, kiedy mamy się pojawić.
    Oczywiście to jest moje zdanie i moje podejście. Szanuję każde inne i uważam, że należy wybrać takie miejsce, w którym czujemy się dobrze i bezpiecznie. Jeśli dla kogoś jest to CZMP to proszę bardzo.Mamy wybór i to jest najważniejsze :).
    niecierpliwa21 wrote:
    W CZMP ponoc jest 230 porodow miesiecznie, a w Medeorze 190, znajoma miala planowane CC i ją odesłali z Medeora, wracała dwa razy żeby wreszcie jej zrobili zabieg... Obawiam się że przy nagłym porodzie jak nie bedzie miejsc to też odeślą... Cholera żadnej gwarancji kobieta mieć nie może :(

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ