Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Dane o ilości porodów są od ordynatora ginekologii w Medeorze powoli robi się tam taka masówa jak w CZMP.
Sama chciałam tam rodzić, ale za bardzo boję się o maleństwo, nie ma oddziału neonatologicznego ten szpital niestety.
CZMP odrzuca mnie całkowicie. Zostaje Salve.
A Bergo jaki koszt własnej położnej w Medeorze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 11:25
-
Bergo,mogą odesłać. To nie jest szpital,który ma zakontraktowaną przez NFZ IP.A nawet gdyby miał to mogą Cię przetransportować do innego szpitala.Nic im nie zrobisz bo takie są procedury.
Niecierpliwa,a jeszcze niedawno twierdziłaś,że Medeor lepszy od Salve -
Eve,przykro mi ale tak naprawdę to się mogło zdarzyć w każdym szpitalu. Łódzkie szpitale z najlepszą neonatologią to tak naprawdę tylko CZMP I Madurowicz.Salve właściwie na 2 miejscu. Pozostałe szpitale-jak będzie coś poważnego z dzieckiem przewiozą do któregoś z tych 3.
-
Amnezja wrote:Bergo,mogą odesłać. To nie jest szpital,który ma zakontraktowaną przez NFZ IP.A nawet gdyby miał to mogą Cię przetransportować do innego szpitala.Nic im nie zrobisz bo takie są procedury.
Niecierpliwa,a jeszcze niedawno twierdziłaś,że Medeor lepszy od Salve
Wiesz Amnezja ja sama nie wiem czego chcę, naoglądałam się porodówek w tv i rozmawiałam z tym ordynatorem... Sam mowil ze jak tak dalej tam bedzie to lekarze pouciekają (na pewno miał na myśli siebie). Koleżanka też lekko zniesmaczona i obsługą samą, musieli dawać łapówkę bo inaczej traktowano ich jak powietrze, a pierwsze wrażenie szpitala też same ohy i ahy, rzeczywistość zweryfikowała.
Jednak oddział ratunkowy jest ważny Amnezjo zwracam honorWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 20:45
-
Ja myślałam o medeorze, ale jakoś średnio chyba jestem przekonana, a nie mam złych wspomnień z CZMP a wręcz przeciwnie i dlatego zdecyduję się drugi raz na ten szpital. Nie jest piękny to fakt, warunki zostawiają sporo do życzenia, ale sprzęt maja jakby coś i obsługa też jest kompetentna, choć nie zawsze miła jak wszędzie.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
W CZMP wcale nie jest tak źle jak się niektórym wydaje, mam koleżanke która się zastanawiala miedzy Salve a CZMP i lekarz prowadzący ze względu na jej wiek i stan zdrowia doradził CZMP. W efekcie urodził się zdrowy synuś, a rodzice zadowoleni ze szpitala i opieki. (aczkolwiek łapówkę też dawali, bo na początku nikt się nimi nie zajął)
Eve lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa pomyśl sobie na spokojnie czego oczekujesz Ja np.nigdy nie chciałam rodzić sn więc wybrałam szpital,który nie robi problemu z cc i ma oddział neonatologiczny przynajmniej z 2 st.referencyjności. Gdybym była zdecydowana na sn to rozważyłabym Zgierz. Warunki kiepskie ale atmosfera super. Porodów w tv nie oglądaj-na żywo to wcale tak różowo nie wygląda
Eve lubi tę wiadomość
-
Oni robili sekcję itp, w tej chwili sądzą się z salve.
Ale nawet pomijając ten przypadek zraziłam się jakoś do salve, nawet w kontekście samej przychodni. A pierwszą ciąże prowadziłam w salve i byłam bardzo zadowolona, ale niestety nie ma już tam tej pani gin.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Mnie to w ogóle niesamowicie stresuje fakt że mogą mnie gdzieś odsyłać, nie będę mieć gwarancji że jak zacznę rodzić to będzie miejsce w szpitalu który wybralam... Zastanawiałam się nad tym całym Medeorem bo niby NFZ, ale właściwie po dodaniu kosztów własnej położnej, znieczulenia, szkoły rodzenia i łapówki wychodzi mi cena w Salve. A tam przynajmniej wiem za co płace wiec mozna wymagac
Amnezja kwestia porodu sn również jest u mnie wątpliwa najchetniej jakby ktos za mnie decydowal, byloby duzo latwiej... -
niecierpliwa21 wrote:Dziwne, pech nadzwyczajny, raz na jakiś czas wszedzie może się coś takiego przytrafić. Ale powinno być dziecko zaintubowane i ręcznie wentylowane, przyczyna zgonu mogła być zupełnie inna. Tylko sekcja by to wykazała
Zgadza się.W tym czasie mogli umówić przyjęcie dziecka w innym szpitalu i zamówić karetkę neonatologiczną. Niecierpliwa,czyżby koleżanka ,,po fachu"? -
Dlatego co osoba to inne doświadczenia czy opinie o szpitalu.
Każda z nas ma jakieś przeczucia gdzie jej będzie najlepiej rodzić.
I bez względu na miejsce czy warunki najważniejsze, żeby wszystko przeszło bez komplikacji.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
dziewczyny, ja jestem tydzień po porodzie w czmp. w sobote 09.08 pojechałam do Medeora o 22, owszem zrobiono mi ktg ale usłyszałam, ze jest 15 dziewczyn, które urodziły i nie ma miejsc...ktg wykazało małe skurcze, badanie że małe rozwarcie, więc wróciłam do domu. o 5 rano już nie dawałam rady i pojechałam do czmp, miałam skierowanie od lek. prowadzącego, rodziłam na 3 piętrze. trafiłam na cudowną położną, która była cały czas ze mną czyli od 6.00 do 13.00.
poród miałam ciężki, bo musiał być zakończony kleszczami, bo dziecko nie chciało wyjść a spadało mu tętno. opieka na 3 piętrze wiadomo, zależy od dyżuru bo ludzie niestety są różni, niektórzy nie znoszą swojej pracy i nic nikt nie poradzi, ale w większości położne są pomocne. nie ma co być zbyt grzecznym i zbyt wyszczekanym tylko pilnować swoich spraw. ja nie narzekam na czmp, ale wiadomo, każdy może miec swoje zdanie.Michałek urodził się 10 sierpnia 2014