X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga też rodziłam na 3 piętrze, ale 4 lata temu:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakaś listę rzeczy jakie trzeba wziąść do CZMP? Bo na stronie nic nie ma.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla siebie:
    koszule nocne
    szlafrok
    ładowarka i tel
    DOKUMENTY CIĄŻY
    podkłady na łóżko
    majtki jednorazowe lub/i bawełniane
    podkłady lub duże podpaski
    kubek, sztućce
    klapki
    kosmetyki

Dla dziecka:
    pieluszki rozmiar 1
    mokre chusteczki
    oliwka
    ubranka
    rożek/kocyk

To tak w skrócie, reszta indywidualnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 20:22

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast gratuluje malenstwa. Jestescie juz w domku? Jak sobie radzicie?

Witam sie z nad morza i przesylam wielkie caluski

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile porodów widzialaś na żywo?
    Amnezja wrote:
    Niecierpliwa pomyśl sobie na spokojnie czego oczekujesz :) Ja np.nigdy nie chciałam rodzić sn więc wybrałam szpital,który nie robi problemu z cc i ma oddział neonatologiczny przynajmniej z 2 st.referencyjności. Gdybym była zdecydowana na sn to rozważyłabym Zgierz. Warunki kiepskie ale atmosfera super. Porodów w tv nie oglądaj-na żywo to wcale tak różowo nie wygląda ;)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na żywo to bywa najróżniej:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Wybieramy się w końcu kupić wózek i fotelik. Polecacie jakieś sklepy? Na razie wybierzemy się do Mulan i Słonia.

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    A ile porodów widzialaś na żywo?

Kilka porodów odebrałam.Taka praca.

Eve lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeloth wrote:
    Hej dziewczyny.
    Wybieramy się w końcu kupić wózek i fotelik. Polecacie jakieś sklepy? Na razie wybierzemy się do Mulan i Słonia.

Mulan i Słoń bardzo fajne.Duży wybór wózków. Chociaż w Słoniu personel bardziej pomocny. Jest jeszcze duży sklep na Przybyszewskiego chyba 109.Jeszcze tam nie byłam ale koleżanka kupowała u nich dużo rzeczy i była zadowolona.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie doradzę, kupowałąm przez internet.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama i ja na piłsudskiego :) duży wybór i tych tanich i tych z wyższej półki.

nxbhnwz.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli rozumiem, że jesteś położną? To tym bardziej mnie zaintrygowałaś. Skąd niechęć do naturalnego porodu? Dlaczego cesarka lepsza?
    Amnezja wrote:
    Kilka porodów odebrałam.Taka praca.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo nie jestem położną :) Nie powiedziałam,że cc jest lepsze od sn. Pewnie gdybym była kilka lat młodsza i nie miała problemów w ciąży to może bym wybrała sn.Poza tym wiem,że cud 2 raz się nie zdarzy i nie będę miała drugiego dziecka chociaż bardzo bym chciała.Teraz bezpieczeństwo mojego synka jest dla mnie priorytetem. Przemyślałam sobie wszystko na spokojnie,zastanowiłam się czego oczekuję,co sprawi,że będę się czuła bezpiecznie i wybrałam cc. Zdaję sobie sprawę z wszystkich ew.powikłań ale jest to moja świadoma decyzja. Poza tym nie upieram się przy jednym szpitalu. Jeżeli nie uda się w Salve to Madurowicz ew.Zgierz. Zawsze lepiej mieć plan B :)
    Pisałam wcześniej,że najlepiej zastanowić się nad tym czego się oczekuje. I najlepiej nie brać do głowy opinii typu dziecko zmarło bo nie było sprzętu,lekarza,łapówki itp. Nie przewidzisz wszystkiego a tak naprawdę wszystko może się zdarzyć. Tak naprawdę to jest twoja decyzja i na co byś nie zdecydowała to będzie najlepszy wybór bo Twój :)

Jak jesteś zdecydowana na sn,nie masz żadnych przeciwwskazań,maluszek jest odpowiednio ułożony i czujesz się na siłach to już się nie zastanawiaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 13:49

Eve lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki za odpowiedź :) A plan B to Rydygier :) Jestem zdecydowana na sn, ale też mam swiadomość że może być różnie.
    Amnezja wrote:
    Bergo nie jestem położną,jestem rat.med. :) Nie powiedziałam,że cc jest lepsze od sn. Pewnie gdybym była kilka lat młodsza i nie miała problemów w ciąży to może bym wybrała sn.Poza tym wiem,że cud 2 raz się nie zdarzy i nie będę miała drugiego dziecka chociaż bardzo bym chciała.Teraz bezpieczeństwo mojego synka jest dla mnie priorytetem. Przemyślałam sobie wszystko na spokojnie,zastanowiłam się czego oczekuję,co sprawi,że będę się czuła bezpiecznie i wybrałam cc. Zdaję sobie sprawę z wszystkich ew.powikłań ale jest to moja świadoma decyzja. Poza tym nie upieram się przy jednym szpitalu. Jeżeli nie uda się w Salve to Madurowicz ew.Zgierz. Zawsze lepiej mieć plan B :)
    Pisałam wcześniej,że najlepiej zastanowić się nad tym czego się oczekuje. I najlepiej nie brać do głowy opinii typu dziecko zmarło bo nie było sprzętu,lekarza,łapówki itp. Nie przewidzisz wszystkiego a tak naprawdę wszystko może się zdarzyć. Tak naprawdę to jest twoja decyzja i na co byś nie zdecydowała to będzie najlepszy wybór bo Twój :)

Jak jesteś zdecydowana na sn,nie masz żadnych przeciwwskazań,maluszek jest odpowiednio ułożony i czujesz się na siłach to już się nie zastanawiaj :)

Amnezja lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo dobrze,że masz plan B :) Medeor robi czasami dziwne numery :) Ale mam nadzieję,że urodzisz szybko i prawie bezboleśnie tam gdzie chcesz :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeloth wrote:
    Hej dziewczyny.

Mama i ja na pilsudskiego/niciarnianej. Ogromny wybor i kompetentna obsluga, nam przy kupnie fotelika doradzal pan Pawel, nie wciska najdrozszych, slucha wytycznych kupujacych i widac ze ma wiedze w tym temacie :-)

relg2n0a1g998ci6.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mam zarezerwowaną położną to nie zmniejsza ryzyka, że odeślą?
    Amnezja wrote:
    Bergo dobrze,że masz plan B :) Medeor robi czasami dziwne numery :) Ale mam nadzieję,że urodzisz szybko i prawie bezboleśnie tam gdzie chcesz :)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja zgadzam się z Twoją wypowiedzią całkowicie i dzięki niej przemyślę swój plan B na kilka opcji, bo później rzeczywiście łatwiej zareagować.

Amnezja lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey hey. Przesylam wielkie buziaki znad morza. Wracam w sobote wieczorkiem wiec sobie d9czyytam i poodpisuje. Buziaki

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    A jak mam zarezerwowaną położną to nie zmniejsza ryzyka, że odeślą?

Nie wiem jak wygląda przyjęcie w Medeorze. W Salve podpisujesz umowę,płacisz i miejsce masz pewne. Co do odesłania to tak naprawdę może to zrobić każdy szpital a Medeor nie oszukujmy się jest małym szpitalem i miejsca może nie być.Widać,że mają dziwne zwyczaje ze znieczuleniem - Medeor każe płacić a NFZ przecież refunduje(wrzucałam link parę postów wcześniej)
    Najlepiej porozmawiać z położną,może jak bierze kasę to to wygląda inaczej.Tak sobie myślę,że gdybym była np.właścicielem placówki,która wcześniej była nastawiona tylko na porody komercyjne to teraz,pomimo kontraktu z NFZ, trzymałabym jakieś wolne łóżka dla kogoś kto chce zapłacić. Najlepiej zapytaj swoją położną.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ