X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga też rodziłam na 3 piętrze, ale 4 lata temu:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakaś listę rzeczy jakie trzeba wziąść do CZMP? Bo na stronie nic nie ma.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla siebie:
    koszule nocne
    szlafrok
    ładowarka i tel
    DOKUMENTY CIĄŻY
    podkłady na łóżko
    majtki jednorazowe lub/i bawełniane
    podkłady lub duże podpaski
    kubek, sztućce
    klapki
    kosmetyki

Dla dziecka:
    pieluszki rozmiar 1
    mokre chusteczki
    oliwka
    ubranka
    rożek/kocyk

To tak w skrócie, reszta indywidualnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 20:22

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast gratuluje malenstwa. Jestescie juz w domku? Jak sobie radzicie?

Witam sie z nad morza i przesylam wielkie caluski

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile porodów widzialaś na żywo?
    Amnezja wrote:
    Niecierpliwa pomyśl sobie na spokojnie czego oczekujesz :) Ja np.nigdy nie chciałam rodzić sn więc wybrałam szpital,który nie robi problemu z cc i ma oddział neonatologiczny przynajmniej z 2 st.referencyjności. Gdybym była zdecydowana na sn to rozważyłabym Zgierz. Warunki kiepskie ale atmosfera super. Porodów w tv nie oglądaj-na żywo to wcale tak różowo nie wygląda ;)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na żywo to bywa najróżniej:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Wybieramy się w końcu kupić wózek i fotelik. Polecacie jakieś sklepy? Na razie wybierzemy się do Mulan i Słonia.

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    A ile porodów widzialaś na żywo?

Kilka porodów odebrałam.Taka praca.

Eve lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeloth wrote:
    Hej dziewczyny.
    Wybieramy się w końcu kupić wózek i fotelik. Polecacie jakieś sklepy? Na razie wybierzemy się do Mulan i Słonia.

Mulan i Słoń bardzo fajne.Duży wybór wózków. Chociaż w Słoniu personel bardziej pomocny. Jest jeszcze duży sklep na Przybyszewskiego chyba 109.Jeszcze tam nie byłam ale koleżanka kupowała u nich dużo rzeczy i była zadowolona.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie doradzę, kupowałąm przez internet.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama i ja na piłsudskiego :) duży wybór i tych tanich i tych z wyższej półki.

nxbhnwz.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli rozumiem, że jesteś położną? To tym bardziej mnie zaintrygowałaś. Skąd niechęć do naturalnego porodu? Dlaczego cesarka lepsza?
    Amnezja wrote:
    Kilka porodów odebrałam.Taka praca.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo nie jestem położną :) Nie powiedziałam,że cc jest lepsze od sn. Pewnie gdybym była kilka lat młodsza i nie miała problemów w ciąży to może bym wybrała sn.Poza tym wiem,że cud 2 raz się nie zdarzy i nie będę miała drugiego dziecka chociaż bardzo bym chciała.Teraz bezpieczeństwo mojego synka jest dla mnie priorytetem. Przemyślałam sobie wszystko na spokojnie,zastanowiłam się czego oczekuję,co sprawi,że będę się czuła bezpiecznie i wybrałam cc. Zdaję sobie sprawę z wszystkich ew.powikłań ale jest to moja świadoma decyzja. Poza tym nie upieram się przy jednym szpitalu. Jeżeli nie uda się w Salve to Madurowicz ew.Zgierz. Zawsze lepiej mieć plan B :)
    Pisałam wcześniej,że najlepiej zastanowić się nad tym czego się oczekuje. I najlepiej nie brać do głowy opinii typu dziecko zmarło bo nie było sprzętu,lekarza,łapówki itp. Nie przewidzisz wszystkiego a tak naprawdę wszystko może się zdarzyć. Tak naprawdę to jest twoja decyzja i na co byś nie zdecydowała to będzie najlepszy wybór bo Twój :)

Jak jesteś zdecydowana na sn,nie masz żadnych przeciwwskazań,maluszek jest odpowiednio ułożony i czujesz się na siłach to już się nie zastanawiaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 13:49

Eve lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki za odpowiedź :) A plan B to Rydygier :) Jestem zdecydowana na sn, ale też mam swiadomość że może być różnie.
    Amnezja wrote:
    Bergo nie jestem położną,jestem rat.med. :) Nie powiedziałam,że cc jest lepsze od sn. Pewnie gdybym była kilka lat młodsza i nie miała problemów w ciąży to może bym wybrała sn.Poza tym wiem,że cud 2 raz się nie zdarzy i nie będę miała drugiego dziecka chociaż bardzo bym chciała.Teraz bezpieczeństwo mojego synka jest dla mnie priorytetem. Przemyślałam sobie wszystko na spokojnie,zastanowiłam się czego oczekuję,co sprawi,że będę się czuła bezpiecznie i wybrałam cc. Zdaję sobie sprawę z wszystkich ew.powikłań ale jest to moja świadoma decyzja. Poza tym nie upieram się przy jednym szpitalu. Jeżeli nie uda się w Salve to Madurowicz ew.Zgierz. Zawsze lepiej mieć plan B :)
    Pisałam wcześniej,że najlepiej zastanowić się nad tym czego się oczekuje. I najlepiej nie brać do głowy opinii typu dziecko zmarło bo nie było sprzętu,lekarza,łapówki itp. Nie przewidzisz wszystkiego a tak naprawdę wszystko może się zdarzyć. Tak naprawdę to jest twoja decyzja i na co byś nie zdecydowała to będzie najlepszy wybór bo Twój :)

Jak jesteś zdecydowana na sn,nie masz żadnych przeciwwskazań,maluszek jest odpowiednio ułożony i czujesz się na siłach to już się nie zastanawiaj :)

Amnezja lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo dobrze,że masz plan B :) Medeor robi czasami dziwne numery :) Ale mam nadzieję,że urodzisz szybko i prawie bezboleśnie tam gdzie chcesz :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeloth wrote:
    Hej dziewczyny.

Mama i ja na pilsudskiego/niciarnianej. Ogromny wybor i kompetentna obsluga, nam przy kupnie fotelika doradzal pan Pawel, nie wciska najdrozszych, slucha wytycznych kupujacych i widac ze ma wiedze w tym temacie :-)

relg2n0a1g998ci6.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mam zarezerwowaną położną to nie zmniejsza ryzyka, że odeślą?
    Amnezja wrote:
    Bergo dobrze,że masz plan B :) Medeor robi czasami dziwne numery :) Ale mam nadzieję,że urodzisz szybko i prawie bezboleśnie tam gdzie chcesz :)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja zgadzam się z Twoją wypowiedzią całkowicie i dzięki niej przemyślę swój plan B na kilka opcji, bo później rzeczywiście łatwiej zareagować.

Amnezja lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey hey. Przesylam wielkie buziaki znad morza. Wracam w sobote wieczorkiem wiec sobie d9czyytam i poodpisuje. Buziaki

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    A jak mam zarezerwowaną położną to nie zmniejsza ryzyka, że odeślą?

Nie wiem jak wygląda przyjęcie w Medeorze. W Salve podpisujesz umowę,płacisz i miejsce masz pewne. Co do odesłania to tak naprawdę może to zrobić każdy szpital a Medeor nie oszukujmy się jest małym szpitalem i miejsca może nie być.Widać,że mają dziwne zwyczaje ze znieczuleniem - Medeor każe płacić a NFZ przecież refunduje(wrzucałam link parę postów wcześniej)
    Najlepiej porozmawiać z położną,może jak bierze kasę to to wygląda inaczej.Tak sobie myślę,że gdybym była np.właścicielem placówki,która wcześniej była nastawiona tylko na porody komercyjne to teraz,pomimo kontraktu z NFZ, trzymałabym jakieś wolne łóżka dla kogoś kto chce zapłacić. Najlepiej zapytaj swoją położną.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ