Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla siebie:
koszule nocne
szlafrok
ładowarka i tel
DOKUMENTY CIĄŻY
podkłady na łóżko
majtki jednorazowe lub/i bawełniane
podkłady lub duże podpaski
kubek, sztućce
klapki
kosmetyki
Dla dziecka:
pieluszki rozmiar 1
mokre chusteczki
oliwka
ubranka
rożek/kocyk
To tak w skrócie, reszta indywidualnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 20:22
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
A ile porodów widzialaś na żywo?Amnezja wrote:Niecierpliwa pomyśl sobie na spokojnie czego oczekujesz Ja np.nigdy nie chciałam rodzić sn więc wybrałam szpital,który nie robi problemu z cc i ma oddział neonatologiczny przynajmniej z 2 st.referencyjności. Gdybym była zdecydowana na sn to rozważyłabym Zgierz. Warunki kiepskie ale atmosfera super. Porodów w tv nie oglądaj-na żywo to wcale tak różowo nie wygląda
-
nick nieaktualny
-
zeloth wrote:Hej dziewczyny.
Wybieramy się w końcu kupić wózek i fotelik. Polecacie jakieś sklepy? Na razie wybierzemy się do Mulan i Słonia.
Mulan i Słoń bardzo fajne.Duży wybór wózków. Chociaż w Słoniu personel bardziej pomocny. Jest jeszcze duży sklep na Przybyszewskiego chyba 109.Jeszcze tam nie byłam ale koleżanka kupowała u nich dużo rzeczy i była zadowolona. -
Bergo nie jestem położną Nie powiedziałam,że cc jest lepsze od sn. Pewnie gdybym była kilka lat młodsza i nie miała problemów w ciąży to może bym wybrała sn.Poza tym wiem,że cud 2 raz się nie zdarzy i nie będę miała drugiego dziecka chociaż bardzo bym chciała.Teraz bezpieczeństwo mojego synka jest dla mnie priorytetem. Przemyślałam sobie wszystko na spokojnie,zastanowiłam się czego oczekuję,co sprawi,że będę się czuła bezpiecznie i wybrałam cc. Zdaję sobie sprawę z wszystkich ew.powikłań ale jest to moja świadoma decyzja. Poza tym nie upieram się przy jednym szpitalu. Jeżeli nie uda się w Salve to Madurowicz ew.Zgierz. Zawsze lepiej mieć plan B
Pisałam wcześniej,że najlepiej zastanowić się nad tym czego się oczekuje. I najlepiej nie brać do głowy opinii typu dziecko zmarło bo nie było sprzętu,lekarza,łapówki itp. Nie przewidzisz wszystkiego a tak naprawdę wszystko może się zdarzyć. Tak naprawdę to jest twoja decyzja i na co byś nie zdecydowała to będzie najlepszy wybór bo Twój
Jak jesteś zdecydowana na sn,nie masz żadnych przeciwwskazań,maluszek jest odpowiednio ułożony i czujesz się na siłach to już się nie zastanawiajWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 13:49
Eve lubi tę wiadomość
-
Ok, dzięki za odpowiedź A plan B to Rydygier Jestem zdecydowana na sn, ale też mam swiadomość że może być różnie.Amnezja wrote:Bergo nie jestem położną,jestem rat.med. Nie powiedziałam,że cc jest lepsze od sn. Pewnie gdybym była kilka lat młodsza i nie miała problemów w ciąży to może bym wybrała sn.Poza tym wiem,że cud 2 raz się nie zdarzy i nie będę miała drugiego dziecka chociaż bardzo bym chciała.Teraz bezpieczeństwo mojego synka jest dla mnie priorytetem. Przemyślałam sobie wszystko na spokojnie,zastanowiłam się czego oczekuję,co sprawi,że będę się czuła bezpiecznie i wybrałam cc. Zdaję sobie sprawę z wszystkich ew.powikłań ale jest to moja świadoma decyzja. Poza tym nie upieram się przy jednym szpitalu. Jeżeli nie uda się w Salve to Madurowicz ew.Zgierz. Zawsze lepiej mieć plan B
Pisałam wcześniej,że najlepiej zastanowić się nad tym czego się oczekuje. I najlepiej nie brać do głowy opinii typu dziecko zmarło bo nie było sprzętu,lekarza,łapówki itp. Nie przewidzisz wszystkiego a tak naprawdę wszystko może się zdarzyć. Tak naprawdę to jest twoja decyzja i na co byś nie zdecydowała to będzie najlepszy wybór bo Twój
Jak jesteś zdecydowana na sn,nie masz żadnych przeciwwskazań,maluszek jest odpowiednio ułożony i czujesz się na siłach to już się nie zastanawiajAmnezja lubi tę wiadomość
-
zeloth wrote:Hej dziewczyny.
Wybieramy się w końcu kupić wózek i fotelik. Polecacie jakieś sklepy? Na razie wybierzemy się do Mulan i Słonia.
Mama i ja na pilsudskiego/niciarnianej. Ogromny wybor i kompetentna obsluga, nam przy kupnie fotelika doradzal pan Pawel, nie wciska najdrozszych, slucha wytycznych kupujacych i widac ze ma wiedze w tym temacie -
Bergo wrote:A jak mam zarezerwowaną położną to nie zmniejsza ryzyka, że odeślą?
Nie wiem jak wygląda przyjęcie w Medeorze. W Salve podpisujesz umowę,płacisz i miejsce masz pewne. Co do odesłania to tak naprawdę może to zrobić każdy szpital a Medeor nie oszukujmy się jest małym szpitalem i miejsca może nie być.Widać,że mają dziwne zwyczaje ze znieczuleniem - Medeor każe płacić a NFZ przecież refunduje(wrzucałam link parę postów wcześniej)
Najlepiej porozmawiać z położną,może jak bierze kasę to to wygląda inaczej.Tak sobie myślę,że gdybym była np.właścicielem placówki,która wcześniej była nastawiona tylko na porody komercyjne to teraz,pomimo kontraktu z NFZ, trzymałabym jakieś wolne łóżka dla kogoś kto chce zapłacić. Najlepiej zapytaj swoją położną.