X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku roku byłam na wizycie i na usg w Salve na Wujka na NFZ, później też chciałam się umówić, ale termin na NFZ był zbyt odległy więc nie skorzystałam, może teraz juz nie mają limitów a szkoda bo bardzo mi się tam podobało, czyściutko i obsługa jak należy. Ogólnie polecam Salve, korzystałam na Wujka i na Struga, zawsze na NFZ i byłam zadowolona. Tylko na termin czekałam około 1,5 mc. Zanim zaszłam w ciąże to mi nie przeszkadzało, ale teraz to korzystam z przychodni na Dąbrowie, wiadomo nie jest tak wyposażona jak Salve, ale póki co nie narzekam i mam bliziutko.

km5st5odhm9cjfa0.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak trochę wybiegając w przyszłość to czy może macie jakieś doświadczenia z porodami e Gamecie w Rzgowie? Byłam tam na USG połówkowym i ogólnie jestem zachwycona klimatem i obsługą, śledzę forum http://f.kafeteria.pl/temat/f10/porodowka-w-gamecie-rzgow-p_6087109/44 aby mieć jakieś rozeznanie. Wcześniej myślałam o ICZMP ale wiadomo jak jest wszystko w porządku z ciążą to lepiej w lepszych warunkach rodzić, a po za tym jakby co to MAtkę Polkę mam po drodze do Gamety:)
    A i czytałam też o nowym szpitalu na Niciarnianej chyba Pro-falilia, niby mają ruszyć od 1 września, więc może...

km5st5odhm9cjfa0.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własne dlatego ja tez szukam czegos w okolicach domu..cos sensownego znalazłam na widzewie maja usg na miejscu wiec dobrze..chyba tam sie zapisze w przyszlym tygodniu...
    Moniczka ja o porodach w gamecie nie slyszalam a ile tam kosztuje?

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka ja też planuję rodzić w Gamecie :) Obsługa podobno super. Na razie chodzę tam prywatnie do gina. Poród mam planowany na sylwestra więc dopiero po nowym roku będę mogła powiedzieć jak tam jest :)

Magdalena mi gin powiedział że poród mam na NFZ :) Więc będzie darmo.

• Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co zalazłam w necie to od października bądź listopada zeszłego roku porody są na NFZ. Mam termin na 6 października więc jak wszystko po mojej myśli to podzielę się informacjami :) w 36 tyg. należy się zgłosić na wizytę klasyfikacyjną (jedna lekarka przyjmuje na NFZ za wizyty u innych lekarzy się płaci, tam podobno sprawdzają wszystkie wyniki i jeśli nie mają zastrzeżeń to można u nich rodzić. Dużo się można dowiedzieć z forum na kafeterii, dużo dziewczyn jest tuż przed porodem i po też.

km5st5odhm9cjfa0.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO to super wiadomosc :) choc do mojego porodu jeszcze daleko ale nie zaszkodzi juz sie interesowac :)
    ps. jak ustawic suwaczek? :P

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak klikniesz w mój suwaczek to otworzy Ci się strona, z której korzystałam i po wybraniu odpowiedniego rodzaju postępuj z poleceniami ze strony i na końcu wyświetlą się linki z suwaczkiem, ja skopiowałam pierwszy i wkleiłam go w zakładkę społeczność w ustawieniach w "Twój podpis na Forum"

km5st5odhm9cjfa0.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm zrobilam ciekawe czy wyszlo :)

Mo_niczka lubi tę wiadomość

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem ładnie Ci wyszło :) wydaje się, że spora różnica miedzy nami, ale szybko Ci zleci, pamiętam swoje pierwsze tygodnie jak by to było wczoraj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 19:17

km5st5odhm9cjfa0.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj spora :) nie da sie ukryc :) mam nadzieje, ze szybko zleci w sumie to juz bym chciala miec malenstwo w domu :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też liczę, że otworzy się Pro-Familia (i po cichu na to, że podpiszą kontrakt z NFZ...), a jak nie, to najbliżej mam do Gamety.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Mimo, ze mieszkam na Dolnym Slasku, to w Lodzi mieszkalam ponad 20 lat ;) i czasem nadal tam bywam. kilka lat temu prowadzilam pierwsza ciaze u dr Gruszczynskiej na Piotrkowskiej - b.milo wspominam. Polecam. Teraz zamierzam rodzic w Salve, bo mam traume po pierwszym porodzie sn i po prostu boje sie porodu w panstwowym szpitalu :/.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona w Medeorze cc jest na nfz :) o własnie a w Gamecie tez jest na nfz?

f2wlanli8lywwtn4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Ona w Medeorze cc jest na nfz :) o własnie a w Gamecie tez jest na nfz?

cc na życzenie?
    Bo jakoś tak dziwne mi się wydaje, żeby cc wykonywane było na nfz 'ot tak, bo ja chcę' ;)

Poczytałam właśnie o Medeorze na kafeterii itp.forach i... :/ takie sobie te opinie. I o cc na nfz jakoś nikt nie pisze.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja opinii nie czytalam ..moja znajoma tam niedawno rodziła i byla zadowolona z opieki .. :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko macie świadomość, że w prywatnych szpitalach mogą, ale nie muszą przyjąć do porodu, jeśli jest się zakwalifikowanym na NFZ? Ostatnio znajoma zaczęła rodzić, miała jechać do Gamety, bo ją zakwalifikowali, ale odesłali ją do CZMP, bo nie mieli miejsc.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ja też liczę, że otworzy się Pro-Familia (i po cichu na to, że podpiszą kontrakt z NFZ...), a jak nie, to najbliżej mam do Gamety.

Też mam nadzieję, że przed moim porodem otworzy się Pro-Familia, jak nie to jest Gameta jak mnie zakwalifikują.
    Lilla My wrote:
    Tylko macie świadomość, że w prywatnych szpitalach mogą, ale nie muszą przyjąć do porodu, jeśli jest się zakwalifikowanym na NFZ? Ostatnio znajoma zaczęła rodzić, miała jechać do Gamety, bo ją zakwalifikowali, ale odesłali ją do CZMP, bo nie mieli miejsc.

Na forum kafeterii ktoś pisał o przypadku, że kogoś odesłali, bo miejsc nie było, więc jak widać może się tak zdarzyć, ale mam nadzieję, że mnie to nie spotka a jak nawet to trudno, ale dobrze mieć inną alternatywę niż państwowy szpital. Jak coś to i tak myślałam o MAtce Polce bo najbliżej.

Lilla My a na kiedy masz termin?

km5st5odhm9cjfa0.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 29.09.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Twój Maluszek będzie tydzień starszy od mojego :) (przynajmniej teoretycznie, bo z praktyką różnie bywa ;))

Lilla My lubi tę wiadomość

km5st5odhm9cjfa0.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. polecam Ci Salve, ja jestem zachwycona a poród marzenie :)

.ona. lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ