Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, to i ja się dołączę do "błogosławionych" łodzianek. Póki co nie mam lekarza prowadzącego i poważnie myślę nad ICZMP. Ostatnio dwie moje koleżanki tam rodziły i wszystko było ok, u jednej to właściwie uratowali córcię, bo ona nie czuła, że coś się dzieje z dzieckiem złego a na KTG wyszło, że Mała ma bardzo wysokie tętno i od razu zabrali ją na cc. Sama wczoraj ze szpitala zostałam wypisana, byłam od środy na badaniach, bo na jednym usg lekarz zobaczył coś niepokojącego i wolał to zweryfikować. Szkoda, że lekarz, który mnie skierował do szpitala wykonuje tylko usg i nie prowadzi ciąż bo dobrze mi się z nim rozmawiało i wzbudził moją sympatię i w szpitalu jego nazwisko wzbudzało wiele pozytywnych reakcji.
-
hej dziewczyny mam do sprzedania nosidełko ergonomiczne caboo dx, idealne od narodzin dla dzieciaczków już od 2,5 kg tutaj link
http://allegro.pl/nosidelko-ergonomiczne-caboo-dx-close-parent-i5104309898.html
można podjechać do nas i obejrzeć Łódź Widzew -
Czy są wśród Forumowiczek mamusie, które niedawno rodziły lub planują rodzić w Madurowiczu ??
Niestety z powodów zdrowotnych ominęła mnie tamtejsza szkoła rodzenia a im bliżej porodu tym więcej pytań na temat obecnych warunków w szpitalu -
Hej,
Poszukuje dobrego ginekologa najlepiej na NFZ, bo moja pani ginekolog nie okazała się taka fajna jak na początku sądziłam. Przez pierwsze wizyty była w miarę ok, ale ostatnio zaczęłam się czy ta uprzejmość idzie w parze z kompetencjami... Ostatnio byłam u niej w czwartek i łaskawie dopiero po moich pytaniach o badania wystawiła mi skierowanie na morfologie i mocz. Wcześniej byłam dwa razy w szpitalu (w kilkudniowych odstępach) i tam mi zrobili pierwsze i ostatnie badania jakie miałam w ciąży. Czytając różne fora zorientowałam się, że dziewczyny mają praktycznie co wizyta zlecane badania i zaczęłam się martwić. Po za tym Pani gin. ostatnio stwierdziła, że mam grzybicę. Powiedziała to z taką miną, że dziwnie poczułam się... Co mnie zastanawia bo od samego początku ciąży mam zwiększoną wydzielinę, ale bez żadnych dolegliwości typu swędzenie czy pieczenie... Wcześniej na tą wydzielinę kazała mi robić irygacje z tantum rosa i nie wspomniała nic o grzybicy...
Do tego w gabinecie nie ma usg ani nawet jakiegoś magicznego urządzenia do podsłuchania serduszka (nie wiem jak fachowo takie cosik się nazywa ) więc nie wiem co u maluszka Dodam, że nie zawsze chciało jej się brać nawet wziernik aby mnie dokładnie zbadać, tylko jak się pytałam czy wydzieliny nadal jest za dużo to z bólem serca już trochę dokładniej zbadała.
W sumie to lekarz mógłby być prywatny (jakoś chyba pociągnę te dodatkowe koszty za wizyty), ale zastanawiam się jak to z zleconymi badaniami podczas prywatnej wizyty, czy tez muszę je wykonać prywatnie czy mogę na NFZ. -
Cześć Mo_niczka!
Ja mogę Ci polecić lekarza prywatnego, bo do takiego chodzę - dr Dorota Wyrwas. Chwilowo przyjmuje w Diasonie (ul. Radwańska) i w Diagnozie (Pabianice, ul. Trauguttta, ale tam robi chyba tylko USG). Z tego, co się orientuję, niedługo wraca również do Sonomediki.
Koszt wizyty - 120zł, ale zawsze podgląda maluszka na USG (sprawdza rytm serca) i zawsze jest badanie ginekologiczne. Do tego ma czas na moje pytania i nigdy nie zbywa, bo ma kolejkę pacjentek (może stąd czasami opóźnienia, ale można to zrozumieć ).
Co do badań - jeśli zleca, to są też do zrobienia prywatnie. Natomiast nie naciąga na różne badania co wizytę. Mi teraz kazał zrobić dopiero po 20. tygodniu, a wcześniej miałam morfologię i badanie moczu w 12. tygodniu.Mo_niczka lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Mo_niczka-Na NFZ nie polecę..jakoś nie trafiłam na dobrego lekarza na fundusz..ja prowadzę już drugi raz ciążę u dr.Gruszczyńskiej 90zł wizyta+usg
Badania prenatalne w okolicy 12 tc, 20 tc i po 30tc są zlecane u jej koleżanki zresztą jednej z lepszych genetyków w Łodzi dr.Perenc wizyta 150zł.
-
nick nieaktualnyBadanie moczu powinno się mieć zlecone co wizytę a krwi co drugą wizytę, czyli średnio mocz co miesiąc krew co dwa. Na te badania możesz spokojnie brać skierowanie od zwykłego lekarza rodzinnego i robić na nfz na rejonie tylko wyniki pokazywać gin. Gin co nie ma w gabinecie usg według mnie nie nadaje się do prowadzenia ciąży.
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczy czy któraś z Was mogłaby mi polecić lekarza do prowadzenia ciąży na nfz z widzewa ?
-
Konkretnego nazwiska niestety nie mogę Ci podać, ale spróbuj zadzwonić do Salve - oni mają poradnię na Widzewie (w Galerii Widzewskiej, naprzeciwko Batorego) i z tego, co wiem, to też część świadczeń jest na NFZ.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Tak w medoerze tak ale szukam czegos blisko domu zeby nie tluc sie komunikacja miejska na wizyty