X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Mała_M Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, podczytuje tutaj od czasu do czasu.
    Ja miałam cięcie w zeszłym roku w Medeorze. Niby szpital ok, personel średni przemily i pomocny...ale mam niemile wspomnienia bo czekali zbyt długo z cc- miałam skurcze co minute i rozwarcie jak przyjechałam, położyli mnie jeszcze na 4 godziny na sali, zasnelam z bólu i przemęczenia, Młody w tym czasie trochę się poddusil...był wentylowanych prze 3 pierwsze minuty. Trauma do tej pory. Ogólnie można szpital polecic bo zakładami, ze nie każdy jest takim pechowcem:)
    Co do Gamety- tak akurat chodzie na USG do dr Kozarzewskiego - fachowo i bez zbednego zmęczenia ciężarnej.
    U mnie pierwsza ciąża zakończyła się porodem wcześniejszym - 13 dni przed terminem. Teraz termin mam na 10 września ale po raz kolejny jestem na luteinie z nospa i magnezem wiec pbstawiam, ze nie dotrwam do terminu.
    Profsmilia zapowiada się ciekawie, ale tam nie będzie początkowo kontraktu z NFZ.poza tym i tak otwierają 1 września i na bank nie doczekam.

o148ha00ta895lpq.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_M ja mam właśnie wizytę 22.06 u Kozarzewskiego na badania prenatalne. Cieszę się że nie jest męczący :)
    A teraz gdzie planujesz rodzić?

• Mała_M Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od tego kiedy zaczne rodzić... Jeśli przed 36 tyg to tylko CZMP.a jesli po to chyba ze względu na dojazd Radomsko

o148ha00ta895lpq.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja na początku napaliłam się na poród w Medeorze, ale jako plan B mialam CZMP, bo tam moja lekarka pracuje, z czasem plan B stawał się planem A, ale Medeora nie odrzuciłam, byłam na wizycie, zakwalifikowałam się i kiedy dostałam bóli pojechałam tam na ktg (to jest dobra opcja,bo jak stwierdzą, że to nie to co myślisz, robia badanie i wysyłają do domu, w CZMP musisz odsiedzieć 3 dni). Byłam w Medeorze o 22, ale uwaga, wtedy była pełnia i mieli full ludzi, odesłali mnie do domu, ale rano pojechałam już do CZMP, prawda jest taka, tam zawsze jest miejsce. A co do tej pełni, to myślałam, że to jakiś przesąd czy coś, ale nawet lekarze potwierdzili, że coś w tym jest.

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA!
    W ten weekend (20-21.06.) w Porcie Łódź będzie można zrobić darmowe USG 3D/4D :)

Więcej na: http://www.portlodz.pl/pl-pl/news-and-events/szczesliwe-macierzynstwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 22:32

Anuśka lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla fajny nius, tylko zastanawiam się czy w 13tc będzie już coś widać na USG przez brzuch...
    MałaM tam w Radomsku to macie fajny ten szpital... Nie wiem jak jest w środku ale z zewnątrz to wypasiony taki :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - ja miałam już przez brzuch w tym czasie :) . Pytanie, na ile taka fasolinka mała będzie fajnie widoczna na 3D - zawsze spróbować można, zwłaszcza za darmo! ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja w marcu rodzilam w medeorze i polecam. Mialam cc ze wzgledu na polozenie mienicowe synka. Warunki swietne duzo persobelu, wiadomo raz byla milsza polozna raz mniej ale najwazniejsze jst to ze dziecko jest caly czas z nami na sali no i ma swietna opieke. Robia dzieciom duzo badan np mojemu synkowi wyszlo wysokie crp i mial antybiotyk ale mialam wrazenie ze jest pod bardzo dobra opieka. Cc wcale nie takie zle milo wspominam pood w Medeorze i naetepne dziecko pewnie tez sie tam urodzi:)

Anuśka lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Mała_M Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ja de facto nie jestem z Radomska, ale do Nich mam 40 km...więc pewnie jak będzie bez komplikacji to tam się wybiorę.

o148ha00ta895lpq.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,ja jestem z Rska ale aktualnie przebywam na emigracji w uk.Owszem szpital mamy wypasiony,warunki bytowe super,rodzinne sale poporodowe jednoosobowe etc.Ale co z tego jak brakuje specjalistow,w razie komplikacji wysylaja do Matki Polki.Lezalam tam 3 dni z powodu brazowych plamien i juz wiem na 1000% ze nie chce tam rodzic.Zero komunikacji z pacjentem,o wszystko trzeba sie wypytywac i wyciagac informacje od lekarza.Ostatnio rodzila tam moja znajoma,z samego porodu i pomocy poloznych byla zadowolona.Lekarz zainteresowal sie nia dopiero jak przyszedl ja zszyc a ze bylo pozno w nocy to tak ja pozszywal,ze zrobil jej krwiaka i za godzine musieli ja usypiac,rozcinac,czyscic i znowu zszywac.I najsmieszniejsze jest to,ze zrobil to ordynator z kilkunastoletnim stazem.Takze ja raczej nie polecam tego szpitalu do porodu,pol biedy jak nie ma komplikacji to czlowiek jakos urodzi,schody zaczynaja sie gdy cos idzie nie tak.
    Ja zamierzam rodzic w Gamecie,bo maja podpisana umowe z NFZ i calkiem dobre rekomendacje od rodzacych.Bylam tam na I USG genetycznym i usg polowkowym u dr Kozarzewskiego i jestem zadowolona z uslugi i ceny.Moze tez skusze sie na usg 3d ale jeszcze nie wiem bo cos pachnie mi to chwytem marketingowym to cale 3d a wolalabym zeby to raczej mialo wartosc diagnostyczna.Chyba lepiej zrobic dziecku echo serca niz 3d zeby tylko zobaczyc sobie jego znieksztalcona twarz.

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
    4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
    7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
    15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
    22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️
    11.02.25 8tc💔poronienie samoistne😭🖤👎

21dc endo 10mm,czysta macica,owulacje z prawego jajnika,po 3-4 pęch.antralne w obu jajnikach
    4 IVF 04/2025 Menopur 450+Provera 5mg, 18.04 punkcja, 8 pęcherzyków ale 0 komórek🥺😭🥴
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dr Kozarzewski zbiera same pochlebne opinie :-) ja też należę do zadowolonych pacjentek, I usg prenatalne robił mi w Diasonie a na polowkowym byłam w Gamecie. Na początku sierpnia wybieram się do niego na III usg a pod koniec sierpnia jestem umówiona na wizytę kwalifikacyjną w Gamecie. Więc plan A Gameta, B Matka Polka, chyba że od września otworzą Pro-familię na Niciarnianej i będą mieli kontrakt z NFZ to może trochę pozmieniam plany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 08:09

km5st5odhm9cjfa0.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka wiec moze spotkamy sie na jakiejs porodówce,bo ja tez mam taki plan działania :P w razie jakby w Gamecie odprawili mnie z kwitkiem z powodu braku miejsc.

2015🤰Syn👦
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5

21dc endo 10mm,czysta macica,owulacje z prawego jajnika,po 3-4 pęch.antralne w obu jajnikach
    4 IVF 04/2025 Menopur 450+Provera 5mg, 18.04 punkcja, 8 pęcherzyków ale 0 komórek🥺😭🥴
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja jestem z Łodzi. Planuję rodzić w CZMP i stamtąd mam super lekarza dr Michał Wojciechowski, przyjmuje w qualimedzie na marysinskiej. Strasznie żałuję że dopiero teraz przeczytałam o tym darmowym usg :( oby jeszcze to powtorzyli. Mam do was takie głupie pytanie-czy do szpitala na poród trzeba sie zapisać?jeśli tak to kiedy?

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Ja już po genetycznych u Kozarzewskiego. Faktycznie fajny lekarz i miły. Strzelił mi wykład na temat mojego groszka. Czułam się jakbym oglądała film z lektorem :) Ale wszystko dokładnie opowiedział i nawet nie miałam okazji pytania zadać bo wszystko mi wyjaśnił :)
    Z tego co wiem to na poród nie trzeba się zapisywać chyba że chcesz CC i umawiasz się na termin. Jeśli nie to jedziesz gdy masz skurcze i już. Ale w takiej Gamecie jeśli nie jesteś ich pacjentem mogą stwierdzić że nie ma miejsc i wtedy nie wiadomo w jakim szpitalu wylądujesz.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gamecie kwalifikują Cię na poród SN konkretnego dnia (data porodu wg chyba OM) i jeśli rodzisz tego dnia, to łóżko na pewno dla Ciebie jest, a jeśli poród się opóźni lub przyspieszy, to nie dają gwarancji. To samo jest w Medeorze.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, tak piszecie o USG w Gamecie, jaki jest koszt USG połówkowego u dr Kozarzewskiego?

• Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 13 tc miałam robione usg przez dr Kozarzewskiego w Diasonie na Radwańskiej a polowkowe w Gamecie też u tego dr i koszt zawsze 180 zł, na płytce dostałam filmik i kilka zdjęć.

km5st5odhm9cjfa0.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też placiłam 180zł w Gamecie za usg 2D u dr Kozarzewskiego :)

Mo_niczka lubi tę wiadomość

2015🤰Syn👦

• Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałam się podpytać czy może znacie jakąś dobrą szkołę rodzenia? Najlepiej aby była bezpłatna :-)

km5st5odhm9cjfa0.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre szpitale jeśli w nich rodzisz proponują szkołę rodzenia za darmo :) np CZMP. Jeśli któraś z Was rodziła w CZMP to bardzo bym prosiła o info na temat tych 3 oddzialów, ponoć 3 najlepszy, ale tam dzieciaczki nie są z mamami, a nie uśmiecha mi się łazić przez cały oddział na karmienie...

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ