Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, podczytuje tutaj od czasu do czasu.
Ja miałam cięcie w zeszłym roku w Medeorze. Niby szpital ok, personel średni przemily i pomocny...ale mam niemile wspomnienia bo czekali zbyt długo z cc- miałam skurcze co minute i rozwarcie jak przyjechałam, położyli mnie jeszcze na 4 godziny na sali, zasnelam z bólu i przemęczenia, Młody w tym czasie trochę się poddusil...był wentylowanych prze 3 pierwsze minuty. Trauma do tej pory. Ogólnie można szpital polecic bo zakładami, ze nie każdy jest takim pechowcem:)
Co do Gamety- tak akurat chodzie na USG do dr Kozarzewskiego - fachowo i bez zbednego zmęczenia ciężarnej.
U mnie pierwsza ciąża zakończyła się porodem wcześniejszym - 13 dni przed terminem. Teraz termin mam na 10 września ale po raz kolejny jestem na luteinie z nospa i magnezem wiec pbstawiam, ze nie dotrwam do terminu.
Profsmilia zapowiada się ciekawie, ale tam nie będzie początkowo kontraktu z NFZ.poza tym i tak otwierają 1 września i na bank nie doczekam. -
Dziewczyny, ja na początku napaliłam się na poród w Medeorze, ale jako plan B mialam CZMP, bo tam moja lekarka pracuje, z czasem plan B stawał się planem A, ale Medeora nie odrzuciłam, byłam na wizycie, zakwalifikowałam się i kiedy dostałam bóli pojechałam tam na ktg (to jest dobra opcja,bo jak stwierdzą, że to nie to co myślisz, robia badanie i wysyłają do domu, w CZMP musisz odsiedzieć 3 dni). Byłam w Medeorze o 22, ale uwaga, wtedy była pełnia i mieli full ludzi, odesłali mnie do domu, ale rano pojechałam już do CZMP, prawda jest taka, tam zawsze jest miejsce. A co do tej pełni, to myślałam, że to jakiś przesąd czy coś, ale nawet lekarze potwierdzili, że coś w tym jest.Michałek urodził się 10 sierpnia 2014
-
UWAGA!
W ten weekend (20-21.06.) w Porcie Łódź będzie można zrobić darmowe USG 3D/4D
Więcej na: http://www.portlodz.pl/pl-pl/news-and-events/szczesliwe-macierzynstwoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 22:32
Anuśka lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Hej ja w marcu rodzilam w medeorze i polecam. Mialam cc ze wzgledu na polozenie mienicowe synka. Warunki swietne duzo persobelu, wiadomo raz byla milsza polozna raz mniej ale najwazniejsze jst to ze dziecko jest caly czas z nami na sali no i ma swietna opieke. Robia dzieciom duzo badan np mojemu synkowi wyszlo wysokie crp i mial antybiotyk ale mialam wrazenie ze jest pod bardzo dobra opieka. Cc wcale nie takie zle milo wspominam pood w Medeorze i naetepne dziecko pewnie tez sie tam urodzi:)
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Hejka,ja jestem z Rska ale aktualnie przebywam na emigracji w uk.Owszem szpital mamy wypasiony,warunki bytowe super,rodzinne sale poporodowe jednoosobowe etc.Ale co z tego jak brakuje specjalistow,w razie komplikacji wysylaja do Matki Polki.Lezalam tam 3 dni z powodu brazowych plamien i juz wiem na 1000% ze nie chce tam rodzic.Zero komunikacji z pacjentem,o wszystko trzeba sie wypytywac i wyciagac informacje od lekarza.Ostatnio rodzila tam moja znajoma,z samego porodu i pomocy poloznych byla zadowolona.Lekarz zainteresowal sie nia dopiero jak przyszedl ja zszyc a ze bylo pozno w nocy to tak ja pozszywal,ze zrobil jej krwiaka i za godzine musieli ja usypiac,rozcinac,czyscic i znowu zszywac.I najsmieszniejsze jest to,ze zrobil to ordynator z kilkunastoletnim stazem.Takze ja raczej nie polecam tego szpitalu do porodu,pol biedy jak nie ma komplikacji to czlowiek jakos urodzi,schody zaczynaja sie gdy cos idzie nie tak.
Ja zamierzam rodzic w Gamecie,bo maja podpisana umowe z NFZ i calkiem dobre rekomendacje od rodzacych.Bylam tam na I USG genetycznym i usg polowkowym u dr Kozarzewskiego i jestem zadowolona z uslugi i ceny.Moze tez skusze sie na usg 3d ale jeszcze nie wiem bo cos pachnie mi to chwytem marketingowym to cale 3d a wolalabym zeby to raczej mialo wartosc diagnostyczna.Chyba lepiej zrobic dziecku echo serca niz 3d zeby tylko zobaczyc sobie jego znieksztalcona twarz.2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12 transfer, endometrium 8,5
10 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹✊️🙏💚 -
Widzę, że dr Kozarzewski zbiera same pochlebne opinie ja też należę do zadowolonych pacjentek, I usg prenatalne robił mi w Diasonie a na polowkowym byłam w Gamecie. Na początku sierpnia wybieram się do niego na III usg a pod koniec sierpnia jestem umówiona na wizytę kwalifikacyjną w Gamecie. Więc plan A Gameta, B Matka Polka, chyba że od września otworzą Pro-familię na Niciarnianej i będą mieli kontrakt z NFZ to może trochę pozmieniam plany.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 08:09
-
Moniczka wiec moze spotkamy sie na jakiejs porodówce,bo ja tez mam taki plan działania w razie jakby w Gamecie odprawili mnie z kwitkiem z powodu braku miejsc.2015🤰Syn👦
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12 transfer, endometrium 8,5
Hej i ja jestem z Łodzi. Planuję rodzić w CZMP i stamtąd mam super lekarza dr Michał Wojciechowski, przyjmuje w qualimedzie na marysinskiej. Strasznie żałuję że dopiero teraz przeczytałam o tym darmowym usg oby jeszcze to powtorzyli. Mam do was takie głupie pytanie-czy do szpitala na poród trzeba sie zapisać?jeśli tak to kiedy?
-
Hejka
Ja już po genetycznych u Kozarzewskiego. Faktycznie fajny lekarz i miły. Strzelił mi wykład na temat mojego groszka. Czułam się jakbym oglądała film z lektorem Ale wszystko dokładnie opowiedział i nawet nie miałam okazji pytania zadać bo wszystko mi wyjaśnił
Z tego co wiem to na poród nie trzeba się zapisywać chyba że chcesz CC i umawiasz się na termin. Jeśli nie to jedziesz gdy masz skurcze i już. Ale w takiej Gamecie jeśli nie jesteś ich pacjentem mogą stwierdzić że nie ma miejsc i wtedy nie wiadomo w jakim szpitalu wylądujesz. -
W Gamecie kwalifikują Cię na poród SN konkretnego dnia (data porodu wg chyba OM) i jeśli rodzisz tego dnia, to łóżko na pewno dla Ciebie jest, a jeśli poród się opóźni lub przyspieszy, to nie dają gwarancji. To samo jest w Medeorze.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualny
-
Też placiłam 180zł w Gamecie za usg 2D u dr Kozarzewskiego
Mo_niczka lubi tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Niektóre szpitale jeśli w nich rodzisz proponują szkołę rodzenia za darmo np CZMP. Jeśli któraś z Was rodziła w CZMP to bardzo bym prosiła o info na temat tych 3 oddzialów, ponoć 3 najlepszy, ale tam dzieciaczki nie są z mamami, a nie uśmiecha mi się łazić przez cały oddział na karmienie...